Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός έχει τον έλεγχο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Lucifer81, στις 23 Φεβρουαρίου 2020.

  1. Δεν θα τον κάνω και δολοφόνο δίχως τη θέλησή του.
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Διαχωρισμό και όχι καθορισμό συνεπώς

    Αν σας διαβάζω σωστά λοιπόν εσείς δεν αποδέχεστε αυτόν τον διαχωρισμό,δεν αποδέχεστε δηλαδή ουσιαστικά πως Κ/καθένας δικαιούται να πάει τόσο βαθειά όσο αισθάνεται άνετα.
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Να και σε κάτι που θα συμφωνήσω μαζί σου.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    οδηγήστε τον με ενσυναίσθηση και υπομονή.
     
  5. Discerning

    Discerning Contributor

    Απεναντίας. Αποδέχομαι χωρίς κανέναν αστερίσκο, και σέβομαι το δικαίωμα του καθενός, να το κάνει όπως επιθυμεί (ή νομίζει πως επιθυμεί). Στα δικά μου θέλω, και σε όσες επιλέγουν να συσχετιστούν μαζί μου, δεν συμβαίνει έτσι. Σε ότι με αφορά, ισχύει το "υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Ο δικός μου".
     
  6.  
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Το "my way or the highway" είναι γνωστή προσέγγιση που προσωπικά την ασπάζομαι, αυτό που δεν κατανοώ είναι γιατί απαξιώνετε τον τρόπο άλλων αποκαλώντας τους έμμεσα μεν ουσιαστικά δε γιαλαντζί όταν λέτε πως
    Επίσης,πως εννοείτε τον αυτό / ετεροπροσδιορισμό στο
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν λέει αυτό, καθόλου. Αυτό που λέει είναι ότι στη D/s σχέση δεν μπαίνει το υ, σε βάζει ο Κ με τον τρόπο του. Δεν αφαιρούνται οι επιλογές από το υ, όπως σωστά παρατήρησες δεν μιλάμε για την καλύβα του Μπαρμπα-Θωμά. Το υ έχει πάντα την επιλογή να ζητήσει release ή και να σηκωθεί να φύγει αν του τη δώσει, η μαγκιά του Κ είναι να κάνει το "υ" να ανατριχιάζει και μόνο στη σκέψη του να κάνει αυτή την επιλογή.

    Γιατί να το κάνει άλλωστε; Η παραμονή της είναι και αυτό επιλογή και μάλιστα η πιο θεμελιώδης.

    Το καταλαβαίνω και να μη το συνερίζεσαι και να μην κατανοείς το "μα πως είναι δυνατόν;" -κι εγώ το αναρωτιέμαι πολλές φορές αυτό- ωστόσο το ότι δεν το αποδέχομαι και/ή δεν το κατανοώ είναι δικό μου πρόβλημα και όχι αυτών που το ζουν έτσι.
     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    Kανέναν άνθρωπο δεν απαξιώνω, ιδίως όταν έχει σε συμμετρία λόγων και πράξεων. Απεναντίας, έχει τον σεβασμό μου, ασχέτως διαφωνίας μου, ή διαφορετικής οπτικής στις επιλογές. Στο σχόλιο που παραθέσατε, γράφω "Ο έλεγχος κατά τη γνώμη μου, ή καταλήγει ολικός, ή δεν υφίσταται επί της ουσίας μετά τα αρχικά στάδια". Είναι κατάθεση διαφορετικής οπτικής, όχι βάπτισμα γιαλαντζί ή ότι άλλο.

    Με λίγα και απλά λόγια, αυτοπροσδιοριζόμενη υ εννοώ αυτή που έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει τους τρόπους συμπεριφοράς της, να διαμορφώνει το πλαίσιο που κινείται, να έχει λόγο σε μεθόδους και ενέργειες κλπ. Θεωρώ πως αυτά παύουν, όταν μπαίνει σε Κ/υ, όπως εγώ νοώ την Κ/υ. Ετεροπροσδιοριζόμενη υ προς τον Κ, εννοώ αυτή που καθοδηγείται - καθορίζεται από τον Κ ο οποίος ελέγχει ή τερματίζει την αυτενέργειά και αυτοβουλία της.
     
    Last edited: 4 Αυγούστου 2020
  10. Δεν ξέρω αν εννοεί αυτό που λες εσύ ότι εννοεί, αλλά από αυτά που έγραψε σε μένα δεν προκύπτει αυτό που λες εσύ. Επίσης, ακόμη και αν αναφέρεται σε κάποιου είδους seduction, γιατί απ' ό,τι καταλαβαίνω κάτι τέτοιο λες, δεν σημαίνει ότι το βρίσκω μη προβληματικό. Και, ναι, κυρίως δικό τους πρόβλημα, ωστόσο, δεν έχει να κάνει με το ότι δεν το κατανοώ. Το κατανοώ και λέω ότι δεν θα έπρεπε να ζούνε έτσι, γιατί ο τρόπος που ζει ο καθένας δεν είναι αποκλειστικά και μόνο δικό του πρόβλημα και δεν αποδέχομαι όλους τους τρόπους ζωής ως άξιους να τους ζήσει κάποιος.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Όχι, δεν καταλαβαίνεις. Για μένα η Κυριαρχία φοριέται αλλιώς δεν είναι κυριαρχία.
    Εσύ μη ζεις έτσι, δικαίωμά σου είναι, από που και ως που σου πέφτει λόγος πώς θα ζήσουν οι άλλοι αυτό που *επέλεξαν*;
    Το ίδιο και οι ταλιμπάν, οι αμβρόσιοι κλπ... Δε φαντάζομαι να ήθελες να σου επιβάλουν το δικό τους τρόπο ζωής, έτσι;
     
  12. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Μόνο αυτές οι δύο επιλογές υπάρχουν στη Φύση?

    Ακούγεται σαν εκείνο το διαχρονικό: ή είσαι μαζί μας ή εναντίων μας.

    Πως ταιριάζει αυτός ο τρόπος σκέψης με την έννοια του BDSM, που εξ ορισμού απαρτίζεται από αρκετά και διαφορετικα υποσύνολα.