Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πολυγαμία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 3 Μαρτίου 2010.

1. cob

cob Regular Member

Απάντηση: Πολυγαμία

Νομίζω ότι αν δεν είσαι παντρεμένος.. παντρεμένη.. δεν μπορείς να ξέρεις αν προτιμάς την μονογαμία ή την πολυγαμία.. Νομίζω ότι η πολυγαμία αφορά τους παντρεμένους..Όσοι δεν είμαστε μιλάμε θεωρητικά.. Στις ελεύθερες σχέσεις έστω και μακροχρόνιες όλοι είμαστε μονογαμικοί .. Ποτέ μην λες ποτέ ..

2. Babylon

Babylon Regular Member

Re: Απάντηση: Πολυγαμία

Τι εννοείς ελεύθερες σχέσεις; Πως μια σχέση μπορεί να είναι ελεύθερη και μονογαμική ταυτόχρονα;

Εκτός αν όταν λες "ελεύθερες σχέσεις" εννοείς τις σχέσεις στις οποίες δεν είσαι παντρεμένος.

Ποτέ δεν λέω ποτέ, αλλά για εμένα προσωπικά δεν νομίζω πως θα έκανε διαφορά το συμφωνητικό του γάμου όσο το πόσο φθείρεται τελικά η σχέση μέσα στον χρόνο. Απλά οι περισσότεροι παντρεμένοι επειδή βλέπουν με μ@λ@κισμέν@ τρόπο τον γάμο τείνουν να αφήνουν την σχέση τους να φθαρεί και διαλέγουν τον σαφώς πιο εύκολο δρόμο της απιστίας.

Δεν λέω, δέχομαι πως πολλές φορές η πολυγαμία είναι συνειδητή επιλογή. Όμως πολλές φορές επίσης, είναι ο εύκολος δρόμος.

3. cob

cob Regular Member

Babylon ελεύθερες σχέσεις εννοώ όταν δεν είσαι παντρεμένος.. Τα πράγματα είναι πιο απλά .. Μπορεί κάποια στιγμή απλά να γουστάρεις να κάνεις sex me κάποιον άλλον .. απλά .. Το συμφωνητικό του γάμου κάνει ην διαφορά .. γιατί μετά από αυτό έρχονται και τα παιδιά.. και τότε αλλάζουν τα πράγματα πιστεύω..
    τείνουν να αφήνουν την σχέση τους να φθαρείαυτό δεν υπάρχει .. κανείς δεν το θέλει αυτό .. απλώς γίνεται ..
    Νομίζω ότι είμαστε οι πιο άσχετες σε αυτό το θέμα .. 

4. anasia

anasia Contributor

Έχετε μπερδέψει μερικοί την πολυγαμία με την απιστία .
    Άλλο η πολυγαμία άλλο η απιστία .
    Κάποιος που είναι άπιστος δεν σημαίνει πως είναι πολυγαμικός ,
    μάλλον δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ ,
    ούτε και ο πολυγαμικός είναι … άπιστος ,
    αυτός και αν δεν είναι ,
    είναι πάντα πιστός ,
    στην … ιδεολογία του φυσικα .

Μπηκατε στο δασος ,
    αλλα ... χαθηκατε !

5. Babylon

Babylon Regular Member

Re: Απάντηση: Πολυγαμία

I thought so...

Όντως κανείς δεν το θέλει αυτό, αλλά κάνεις μεγάλο λάθος στο ότι απλώς γίνεται. Τίποτα δεν "απλώς γίνεται" από μόνο του, στο χέρι μας είναι να παλέψουμε για να μην φθαρεί η σχέση μας (σε γάμο ή όχι) ή να την αφήσουμε να ψοφήσει.

Σε ποιό θέμα;

Δεν είπα αυτό αγαπητότατη, συμφωνώ πως δεν είναι το ίδιο πράγμα για αυτό στο προιγούμενο ποστ μου έγραψα αυτό:

6. anasia

anasia Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολυγαμία

Δεν αναφερόμουν σε σένα φυσικά ,
    εσύ ξέρεις πολύ καλά τι γράφεις
    και έχεις την ικανότητα μια χαρά να αντιλαμβάνεσαι
    και τι γράφουν … οι άλλοι ...
    και τον διαχωρισμο .

Αλλοι χαθηκαν μεσα στο δασο .

7. Mesodo

Mesodo Regular Member

Re: Απάντηση: Re: Πολυγαμία

βρε έμμα μου, να το κάνουμε λίγο δεκαρικάκια γιατί κάπου δεν το πιάνω? ανεξάρτητα από όποιες κοινωνικές ή φαντασιακές αντιλήψεις έχει ο καθένας εδώ μέσα για τις σχέσεις, να το προσωποποιήσουμε λίγο? Δηλαδή ποια είναι η δική σου θεμελιώδη φαντασίωση για τις σχέσεις που με κάποιο τρόπο νιώθεις ότι κοντράρεται με τη σεξουαλικότητά σου?

Όπως έχουμε δει απόλο το νήμα, το τι εκλογίκευση χρησιμοποιεί ο καθένας προκειμένου να δικαιολογίσει τις επιλογές του είναι άσχετο με: α) ό,τι οι άλλοι χρησιμοποιούν, β) ό,τι αυτός φαντασιώνεται και πράτει. Φυσικά υπάρχουν κάποιες κυρίαρχες αντιλήψεις και περιγραφές, στις οποίες κάποιος επιλέγει να αντιταχθεί, να συνταχθεί, να υποταχθεί ή να υποτάξει. Παραδείγματα
    είμαι πολυγαμικός και πιστός (αντιτάσσομαι),
    είμαι μονογαμικός διότι αυτή είναι η ανώτερη έκφραση πολιτισμού (συντάσσομαι)
    ειμαι μονογαμικός γιατί δεν αντέχω/προλαβαίνω κάτι παραπάνω -υποννοοντας οτι μπορει και να ήθελα (υποτάσσομαι).
    είμαι πολυγαμικός αλλά στη μαμά/γκομενα/φιλους μου λέω πως είμαι μονογαμικός ή
    είμαι μονογαμικός αλλά αλλάζω σύντροφο καθε τρεις και λίγο (υποτάσσω).

Φυσικά όπως είδαμε μετά από τόσες σελίδες υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές και δεν βλέπω μέχρι στιγμης καποιο νοημα να φτιάξουμε μια γενίκευση, γιαυτό και επιστρέφω στο δικό σου μικρό προσωπικό άινταχο. Ποια είναι η θεμελιώδης φαντασίωση που θα σε έκανε ευτυχή?

ΥΓ ενα menage a trois που γίνεται προκειμένου ο τρίτος να μην νιώθει απέξω, ή για να ελέγχει την κίνηση και με αυτόν τον τρόπο να αισθάνεται ήρεμος/ασφαλής δεν είναι τριγωνάκι και με το συμπάθειο. Τα τριγωνάκια θέλουν ροή υγρών και συναισθημάτων και από τις 3 πλευρες.

8. cob

cob Regular Member

Δηλαδή τι σημαίνει ΠΟΛΥΓΑΜΙΑ .. anasia .. δεν έχει καθόλου σχέση με την απιστία λες.. Ποιοι είναι οι πολυγαμικοί άνθρωποι τελικά .. Είναι αυτοί που έχουν παντρευτεί με 2, 3, 5 γυναίκες ταυτόχρονα .. είναι αυτοί που κάνουν sex με διαφορετικούς συντρόφους .. υπάρχει κάποιος που έχει κάνει sex μόνο με ένα άτομο στη ζωή του ..
    Νομίζω ότι είναι και λίγο πολιτισμικό και θρησκυτικό θέμα..Μπερδεύομαι με τις σύνθετες ελληνικές λέξεις ..

9. Emma

Emma Contributor

Re: Απάντηση: Re: Πολυγαμία

Θα αρχίσω με το Y.Γ.: "Συναισθημάτων";! Πώς το εννοείς αυτό;

Σχετικά με τα υπόλοιπα, και συγκεκριμένα με τα "Ποια είναι η θεμελιώδης φαντασίωση που θα σε έκανε ευτυχή?", και "Δηλαδή ποια είναι η δική σου θεμελιώδη φαντασίωση για τις σχέσεις που με κάποιο τρόπο νιώθεις ότι κοντράρεται με τη σεξουαλικότητά σου?", με κόλλησες.  

Τί θα με έκανε ευτυχισμενη; ... Υποθέτω, να μην επιθυμώ σεξουαλικά και τα δύο φύλα. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, παραφυλάει συνεχώς η αίσθηση του ανικανοποίητου.  

Σχετικά με το αν είμαι πολυγαμική ή όχι (ή τί θα ήθελα) δεν μπορώ να απαντήσω. Ο λογος παρακάτω:

Η anasia έκανε ένα ενδιαφέρον point. Τελικά ποιά η ακριβής διαφορά μεταξύ πολυγαμίας και απιστίας; Γιατί στο λεξικό, μου έβγαλε το παρακάτω:

πολυγαμικός -ή -ό [poliγamikós] E1 : που ανήκει ή που αναφέρεται στην πολυγαμία, που χαρακτηρίζεται από αυτήν: Πολυγαμικές κοινωνίες. || που έχει την τάση να συνάπτει σχέσεις με περισσότερους του ενός ερωτικούς συντρόφους: Yπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο άντρας είναι από τη φύση του ~. [λόγ. πολυγαμ(ία) -ικός]

Απιστία είναι όταν γίνεται χωρίς τη γνώση του συντρόφου; Αν δηλαδή έχει γνώση ο σύντροφος δεν είναι απιστία αλλά πολυγαμία;
    Και πότε είναι πολυγαμία; Όταν κάποιος έχει π.χ. 5 συντρόφους ταυτόχρονα, ανεξαρτήτως αν γνωρίζουν για την ύπαρξη των υπολοίπων;
    Είναι μήπως το είδος το σχέσεων το θέμα; Δηλαδή το one night stand είναι απιστία, ενώ η κανονική παράλληλη σχέση είναι πολυγαμία;
    Τί ακριβώς διαφοροποιεί τις δύο αυτές έννοιες;

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. Mesodo

Mesodo Regular Member

συγνώμη που δεν ήμουν αρκετά καθαρός εμμα...

λοιπον

συναισθημάτων: ένα menage a trois για εμένα είναι αυτό που λέει η λέξη. Οχι μια απλή παρτούζα όπου εγώ έφερα έναν φίλο μου ή εσυ έφερες εναν φίλο σου. Αρα θα πρέπει και τα 3 μέρη του τριγώνου να διαθέτουν παρομοια συναισθηματα. Αλλιώς έχουμε ένα κέντρο εσένα που ενώνεται με τους δυο φιλους σου αριστερα και δεξια...

αλλα ας αφησουμε τη γεωμετρια κατα μέρος τώρα.

Οταν λέω ποια είναι η θεμελιώδη εγωιστική φαντασίωση σου, εννοώ πως ιδεατά θα ήσουν ευτυχισμένη. Απάντησες να μην σου αρέσουν και τα δύο φύλα, αλλά φαντάζομαι αυτό είναι η ικανοποιηση μια σύμβασης (το να μου αρεσούν και τα δυο φύλα προκαλεί προβλήματα, θα προτιμουσα να μην εχω προβληματα). Εννοω εαν περνούσαν όλα απο το χέρι σου πως θα ήθελες να είναι τα πράγματα?

τωρα με τους ορισμους. Οι ορισμοι και τα σημαινομενα τους έχουν πολύ πλάκα. Διότι η μεν πολυγαμία αναφέρεται σε κάποια ερωτική/σεξουαλική πρακτική, ενώ η πίστη είναι μία πιο διευρυμένη έννοια. Η απιστία δε, είναι μια αρνητική κατάσταση, δηλαδή η έλλειψη πίστης, πράγμα ακόμα πιο προβληματικό.

Η πίστη δεν είναι μονογαμική σε όλες τις περιπτώσεις αυτό είναι σίγουρο. Το να είσαι πιστός στην πατρίδα σου είναι μονογαμικό, αλλά το να είσαι πιστός στις ιδέες σου δεν είναι (διότι εχεις πολλές ιδέες). Τι αλλάζει την μονογαμική ή πολυγαμική φύση της πίστης?
    Μα η ιδέα για την οποία μιλάμε. Θεωρούμε κοινωνικά πως μπορείς να είσαι πιστός μόνο σε μία πατρίδα, άρα για να είσαι πιστός θα πρέπει να πιστεύεις σε μία πατρίδα. Από την άλλη θεωρούμε πως μπορείς να είσαι πιστός σε κάποιους φίλους σου, άρα θεωρούμε πως μπορείς να είσαι πιστός στη φιλία ακόμα κι αν αυτή εκφράζεται σε παραπάνω από έναν.
    Φυσικά αυτά τα πράγματα δεν μένουν σταθερά ούτε από άνθρωπο σε άνθρωπο, ούτε από εποχή σε εποχή. Στα αρχαία χρόνια, μπορούσες να ήσουν πιστός σε παραπάνω από μία θρησκείες και αυτό δεν αποτελούσε ηθικό πρόβλημα. Όμως για τον Γιαχβε, δεν μπορούσες να πιστεύεις σε άλλον εκτός από τον ίδιο. Αρα για τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους αργότερα, μπορούσες να πιστεύεις μόνο σε έναν θεό. Ο,τιδηποτε άλλο ήταν ηθικα απαραδεκτο.

Αρα μπορούμε να δεχθούμε πως η ερωτική απιστία δεν έχει ούτε ένα συγκεκριμένο μέγεθος, ούτε ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο. Για εμένα απιστία είναι να φαντασιώνεσαι τον κώλο της διπλανής, για τον μήτσο είναι να πηδιέσαι με τη διπλανή χωρίς αυτόν από δίπλα.

Οποτε η πολυγαμια και η απιστία μπορούν να λάβουν διάφορες μεταξύ τους έννοιες που να συμπληρώνονται ή να αλληλοεπικαλύπτονται, αλλα δυσκολα θα μπορουσαμε να τις φερουμε πιο κοντα... Οι άνθρωποι που σε καποια σημεια τις ταυτίζουν το κάνουν, διότι θεωρούν πως σε κάποια σημεία η πολυγαμία των συντρόφων τους δεν είναι ηθικά επιτρέπτη.

παίρνοντας κάποιες συμβάσεις θα μπορούσαμε να πουμε ότι:

με την έννοια πολυγαμία εννοούμε κάποιον/α που εχει σεξουαλικες/ερωτικες σχέσεις με παραπάνω από ένα άτομο. Άπιστος ή μη είναι αδιάφορο για τον ίδιο αφου είναι πολυγαμικός.
    Αντίθετα μόνογαμικός είναι αυτός που γαμεί έναν.
    Αυστηρά μιλώντας η babylon είναι πολυγαμική, αλλά επειδή όπως ειπαν κι άλλοι πριν από εμένα τα ήθη έχουν χαλαρώσει, η babylon μπορεί να θεωρεί ευατόν κατα κάποια σύμβαση μονογαμικό.
    όπως καταλαβαίνεις στα είπα όλα αυτά για να σταματήσεις αρχικά να ασχολείσαι με την πολυγαμία και την απιστία και να επικεντρωθεις στη φαντασιωση  

ειλικρινα θα ηθελα να μαθω τι ζητάει η ψυχούλα σου χωρίς περιορισμούς. Πες μου βρε παιδί μου , γουστάρω να έχω 10 να σερνονται στα ποδια μου και να τσιμπαω εναν το μηνα. ή εναν να τον εχω βασιλια αλλα που και που να τσιμπαω κανενα αλλο κωλαρακι στα κρυφα γιατι στα κρυφα έχει περισσότερη καβλα... εννοω μην περιοριστείς από συμβασεις ή ρεαλιστικές συνθήκες.

11. danos

danos Regular Member

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. Emma

Emma Contributor

A μάλιστα. Δηλαδή εννοείς ότι θα πρέπει να το θέλουν και οι τρεις το ίδιο. Γιατί νόμισα ότι έλεγες πως θα πρέπει να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των τριών (κάτι σαν 3-way σχέση).

Πριν απαντήσω στα παραπάνω, να πω ότι η "εξήγηση" των ορισμών δεν με βοήθησε   Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πλήρως την διαφορά, αλλά, αν δεν πέφτω έξω, διαφέρει η σημασία τους από άτομο σε άτομο, έτσι;

Θα σου απαντήσω γενικά λοιπόν στις παραπάνω ερωτήσεις, κάνοντας αρχικά μια διευκρίνηση. Όταν είμαι σε σχέση με άντρα (και τον αγαπάω κτλ) δεν έχω τη σκέψη/επιθυμία να πάω με κάποιον άλλο άντρα. Έχω όμως τη σκέψη/επιθυμία (ίσως και ανάγκη) να πάω με κάποια γυναίκα.
    Το ιδανικό για μένα θα ήταν αυτό που σου είπα και προηγουμένως. Για δύο λόγους: 1ον για να είναι (όπως σωστά κατάλαβες) η ζωή μου πιο εύκολη, καθώς, πίστεψέ με, είναι πολύ δύσκολο να ταλαντεύεσαι συνεχώς και 2ον επειδή το θεωρώ ασέβεια να συνευρίσκομαι σεξουαλικά με άλλα άτομα, ενώ το άτομο με το οποίο είμαι είναι μονογαμικό.
    Με λίγα λόγια, θα ήθελα να μην με ελκύουν οι γυναίκες στο βαθμό που με ελκύουν, αλλά μόνο αρκετά για συμμετοχή στο εκάστοτε τρίο.

Υ.Γ. Η μόνη ηθική που με δεσμεύει συνήθως είναι η προσωπική μου και όχι η κοινωνική