Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πουριτανισμός και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Vergina, στις 1 Νοεμβρίου 2019.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Προφανώς δεν χρειάζεται πλέον να μπω στην διαδικασία εξήγησης δημόσια, μια και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις, με την παρέμβαση της, η αγαπητή @estelwen την οποία επικροτήσατε καθώς και την αντίστοιχη δική μου αποδοχή, της παρέμβασης της.
     
    Last edited: 3 Νοεμβρίου 2019
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Προβληματισμοί μεταφυσικής προσέγγισης, ύφους και περιεχομένου...
    Περιλαμβάνουν ερμηνεία των γραφών κατά το δοκούν...
    Γίνονται από φονταμενταλιστές και μη, που ανταλάσσουν μεταξύ τους διάφορα καταλήγοντας με μαθηματική ακρίβεια σε σιχτίρια για ένα πουκάμισο αδειανό κλπ...
    Λέγεται βυζαντινισμός, κάπου η @Rawmance το εντόπισε ως απόνερο κατακερματισμού...
    Από ατμόσφαιρα και σκηνικό όμως σκίζει, ως ώφειλε άλλωστε...
     
  3. Rawmance

    Rawmance Her Infernal Majesty

    Σε αυτά τα πολύ φιλοσοφικά μην με ανακατευετε :Ρ
     
  4. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Απολογούμαι για την καθυστέρηση στην εκπλήρωση του αιτήματός σας, πλην όμως τόσο εγώ, όσο και πλείστοι από τους τότε συμμετέχοντες, έχοντας επαγγελματικοί και κοινωνική ζωή εκτός τους φόρουμ, έχουμε επιλέξει να τις προτάσουμε, σε προφανή αντίθεση με όσους έχοντας πιάσει πάτο σε άπαντες τους λοιπούς τομείς, πλην της καφεδοποτείας και του πρωταθλητισμού στον τρόπο ζωής του κηφήνα, διαθέτουν άπλετο χρόνο προς εν γένει σκότωμα.
    Δυστυχώς, εάν και φημίζομαι για τις δυνατότητες της μνήμης μου, δεν δικαιούμαι να διεκδικήσω τα αυτά εύσημα για τις γνώσεις μου στο χειρισμό των τεχνολογικών δυνατοτήτων, οπότε θα παρακαλούσα με τη σειρά μου κάποιον από τους τότε συμμετέχοντες να το πράξουν αντί εμού.
    Έως ότου συμβεί αυτό, ας μου επιτραπεί να ανασύρω πρακτικές και συζητήσεις από τη μνήμη μου και μέσω αυτών να δώσω σαφέστερες απαντήσεις στο ερώτημά σας.
    Ας πούμε λοιπόν, είτε κυριολεκτικά ή ως υπόθεση εργασίας, ότι ο όρος "πουριτανισμός" δύναται στο παρόν νήμα να έχει δύο περιεχόμενα, όχι απαραίτητα ταυτόσημα, αλλά ούτε και αντικρουόμενα. 1) Αυτό του συντηρητισμού, της διατηρήσεως του status quo, με την κοινωνικό πολιτική έννοια και 2) αυτό της purite - purity, υπό την κυριολεκτική έννοια της αγνότητας του πυρήνα (για τους υποστηρικτές του) ή του φονταμενταλισμού (για τους πολέμιούς του).
    Ομοίως θα δεχθούμε, και εδώ εκτιμώ άνευ σοβαρών αντιρρήσεων, ότι το Κ/υ, σε όλες του τις μορφές και ο λιμπερτινισμός, επίσης σε όλες του τις εκφάνσεις, αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα, διακριτά υποσύνολα του βδσμ, τα οποία έχουν ελάχιστα σημεία που θα χαρακτηριζόταν "όμορα" και σχεδόν κανένα κοινό. Χρειάζονται παραδείγματα? Προ 15ετίας όχι, καθώς ήταν μάλλον κοινή η γλώσσα που μιλούσαμε. Σήμερα, προφανώς απαραίτητα. Έτσι ας ανακαλυφθεί για μια ακόμη φορά η Αμερική, λέγοντας ότι είναι εντελώς διάφορη η λιμπερτίνικη αναζήτηση της ηδονής μέσα από μια πρακτική ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων, από τον δανεισμό προς χρήση μιας σ. από τον Κύρη της σε άλλο Κύρη.
    Η σύγκρουση των δύο υποσυνόλων, είναι άχρηστη, ατελέσφορη και συχνότατα ακαλαίσθητη, πλην όμως πλήρως αναπόφευκτη για δύο λόγους. Οι συγκρούσεις διαφορετικών πρακτικών και τρόπων σκέψης ανθρώπων που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο και η προσπάθεια επικράτησης της μίας επί της άλλης, είναι γραμμένες στο dna μας, κάτι που προσωπικά όχι μόνο δεν με ενοχλεί, αλλά το απολαμβάνω αδιανόητα και δεύτερον γιατί το διακύβευμα είναι η ηδονή.
    Αφού ανακαλύψαμε για πολλοστή φορά την Αμερική, ώρα είναι να κάνουμε το ίδιο και για τις Δυτικές Ινδίες.
    Στο ένα λοιπόν υποσύνολο, αυτό του Κ/υ, έχουμε το ζόρι της υποταγής και την ευθύνη της Κυριαρχίας, από - μεταξύ και για σχετιζόμενους ανθρώπους.
    Στο έτερο υποσύνολο, έχουμε τη διαρκή αναζήτηση ηδονής, προφανώς μεταξύ συναινούντων ανθρώπων (όφειλα να γράψω ενηλίκων, αλλά δεν θα ήταν και πολύ λιμπερτίνικο, έτσι δεν είναι?), άνευ ορίων, κατά τον πραγματικό ορισμό, ή με ελάχιστων ορίων, κατά τον καθώς πρέπει ορισμό.
    Ο Dolmanche, γιατί αυτός ήταν που πυροδότησε (τί περίεργο!!!!) την κουβέντα στην οποία αναφέρομαι, λιμπερτίνος ως το κόκκαλο, είτε προσπαθώντας να αποδομήσει το Κ/υ ή διαβλέποντας το μέλλον, ψαχούλεψε την πιθανότητα συγκερασμού και εν μέρει δικαιώθηκε, υπό την έννοια ότι σήμερα πλέον η λιμπερτίνικη θεώρηση του γαμιόμαστε αβέρτα κουβέρτα (το γράφω δίχως ίχνος ειρωνείας ή υποτιμητικής διάθεσης) αναζητώντας την ηδονή παντοιοτρόπως, έχει επικρατήσει. Εκεί που δεν δικαιώθηκε, είναι στο ότι ακόμη και σήμερα, αυτό χρήζει, στην μεγάλη του πλειοψηφία, κάποιο μανδύα απενοχοποίησης. Και αυτό που με βουρλίζει, είναι ότι το βδσμ χρησιμοποιείται ακριβώς σαν τέτοιος μανδύας.
    Ποιο ήταν και συνεχίζει να είναι το τυρί? Ότι το τορνευτό κωλαράκι στήνεται πολύ πιο εύκολα να ραβδισθεί, εάν ονοματισθεί η κατάσταση "εκπαίδευση σ."
    Ποια ήταν και συνεχίζει να είναι η φάκα? Ότι όσο περισσότερα κωλαράκια προσφέρουν ηδονή γενόμενα ριγέ από τον ραβδισμό τους, ονοματιζόμενο "εκπαίδευση σ", τόσο επικρατεί ως κυρίαρχη ιδέα πως αυτό είναι "εκπαίδευση σ".
    Ποιοι είναι οι γατούληδες? Αυτούς τους γνωρίζετε.
     
  5. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Λεξικό-Αναθεωρημένο-Λήμμα-2ο-vanilla-bdsm-libertinism-Μέρος-Πρώτο.7846/

    https://www.greekbdsmcommunity.com/...bdsm-Η-Κυριαρχία-και-τα-μασκαρέματα-της.7677/
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Θα μπορούσε να είχε σταματήσει εδώ. Το παρακάτω είναι και αχρείαστο και προσβλητικό για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο παρόν νήμα.
     
  7. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @Arioch Έχετε δίκιο για τους περισσότερους εκ των συμμετεχόντων στο νήμα, μηδέ της νηματοθετιδος εξαιρουμενης , έναντι των οποίων απολογούμαι .
     
    Last edited: 4 Νοεμβρίου 2019
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @Marqui

    Το like γιατί ως απάντηση είναι ευφυέστατη and i can not leave good humor unliked
     
    Last edited: 4 Νοεμβρίου 2019
  9. deppie_cd

    deppie_cd Regular Member

    Πάντως αυτοί οι ενοχικοί άντρες αποδεικνύονται συχνά καλοί εραστές
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    τι σχέση έχει η υποκατάσταση του καφέ με ανιαρά καταναλωτικά γαμήσια, με το κ/υ ή το βδσμ;
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον την φιλότιμη προσπάθεια των συνομιλητών να ερμηνεύσουν τον πουριτανισμό...

    Νομίζω πως εάν σκιαγραφήσουμε τον πουριτανό και μάθουμε να τον αναγνωρίζουμε, τότε
    ίσως είναι περιττή η όποια προσπάθεια να δωθεί ερμηνεία σε έναν -ισμό.

    Δεν νομίζω πως, ακόμα και να συμφωνήσουμε στο τι είναι ο πουριτανισμός, θα βοήθησει τόσο, όσο εάν αναγνωρίζουμε τον πουριτανό εντός, εκτός και επι τα αυτά του bdsm.

    Προσωπικά τον πουριτανό τον αναγνωρίζω μέσα απο το σκοτεινό βλέμμα

    Κάπως έτσι βλέπω τον πουριτανό...