Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Που βαδίζουμε Κύριοι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 28 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Που βαδίζουμε Κύριοι;

    Δεν διαφώνησα, συμφώνησα μαζί σου  μια χαρά το διατύπωσες Uranoos
     
  2. G_E

    G_E Contributor

    Κατ’ αρχήν προς τι η φασαρία; Η ποσότητα και ποιότητα της εμπειρίας σ’ αυτό το forum είναι αυτή που είναι. Εάν είναι μικρή, το να το επισημαίνει κανείς δεν είναι κακό αλλά δεν πρόκειται να την αυξήσει.

    Ως ένας εκ των «αμπελοφιλοσόφων» αυτού του forum θα τοποθετηθώ επι των σχετικών αιτιάσεων.

    Η γνώση καθώς και η διαδικασία απόκτησής της είναι από μόνη της εμπειρία. Δεν περιμένω να συμφωνήσουν όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με το άθλημα.

    Η συμμετοχή σε κάποια γεγονότα μετουσιώνεται σε εμπειρία μέσω της συναισθηματικής και νοητικής επεξεργασίας τους. Η επεξεργασία αυτή παράγει συμπεράσματα και απόψεις οι οποίες μπορούν να παρουσιαστούν αυτόνομα, χωρίς κατ’ ανάγκη να παρουσιάζονται και τα ιστορικά γεγονότα. Ο καθείς επιλέγει μέχρι ποιου σημείου θα εκθέσει στα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού προσωπικές του εικόνες. Κάτι που και η anasia{L G} έθεσε με άμεσο τρόπο.

    Η βλακεία μετουσιώνει τη συμμετοχή σε κάποια γεγονότα σε φωτογραφικό λεύκωμα. Οχι σε εμπειρία. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να είναι γαργαλιστικό.

    Τέλος η μη συμμετοχή σε γεγονότα σε συνδυασμό με τη βλακεία και την ψευδαίσθηση της γνώσης, αποτελεί πηγή βαθειάς πλήξης.

    ΥΓ. Παρενθετικά, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω αν η γνώση τεχνικών BDSM συνιστά από μόνη της εμπειρία BDSM. Έχω ξαναπεί πολλάκις πως όλες οι τεχνικές BDSM και οι μεθοδολογίες εκπαίδευσης κλπ. είναι δανεισμένες από άλλους χώρους. Ενας καλος manager που έχει περάσει και σοβαρή προσκοπική εκπαίδευση ήδη γνωρίζει την πλειοψηφία των τεχνικών που περιγράφονται στη BDSM βιβλιογραφία για τον Master.
     
    Last edited: 1 Οκτωβρίου 2006
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Η δική μου στάση και αντίληψη είναι πως μοιραζόμενη αυτά τα οποία ζω, ή μοιραζόμενη τις δυσκολίες μου και τα λάθη μου, μπορεί να δώσω σε κάποιο να δει κάτι εκεί χρήσιμο για τον ίδιο, κάτι που έχει συμβεί και σε κάποια προσωπικά μηνύματα, μου είπαν πως κάτι βοήθησε ή έδωσε μια άλλη οπτική κ.ο.κ.

    Για μένα δεν τίθεται θέμα επιδειξιμανίας, γιατί είμαι υποτίθεται σ΄ εάν χώρο που σκοπός του ακριβώς είναι να μοιραζόμαστε εμπειρίες και απόψεις.
    Αν αυτό είναι επιδειξιμανία, τότε θα ήταν επιδειξιμανία και να είμαι σε ένα φόρουμ μαγειρικής και να μοιράζομαι κάποιες συνταγές. lol

    Πιστεύω πως πολλοί δεν γράφουν γιατί νιώθουν κάποια απ΄ αυτά που είπε και η carissa[L_T], ή απλά είναι της άποψης πως τα δικά τους είναι ότι καλύτερο – και πιθανόν να είναι- και δεν θέλουν να τα δείξουν σε κανένα΄αλλο μπας και τα «ξεσηκώσουν» και χαθεί η μοναδικότητα τους – όπως ίσως πιστεύουν-, ή ίσως επειδή θεωρούν πως το να δώσεις κάτι από τις τεχνικές σου σ΄ ένα σύνολο είναι μεμπτό και προσπάθεια επίδειξης, ή πως θα τους κρίνουν για τις "συνταγές" τους γιατί δεν είναι νόστιμες ή απλά δεν έμαθαν και δεν είναι άτομα που μοιράζονται γενικά, ή επειδή ντρέπονται κ.ο.κ.

    Προσωπικά ότι γράφω είναι μέσα απ΄ αυτά που βίωσα και βιώνω και τα μοιράζομαι με όποιον επιθυμεί να πάρει κάτι μέσα απ΄ αυτά και με χαρά παίρνω αντίστοιχα από εκείνους που έχουν ανοιχτή ψυχή και μοιράζονται τα δικά τους.

    Ο Καθένας πράττει ανάλογα με τις αντιλήψεις του και την επιθυμία να μοιραστεί. Κάποιοι την έχουν και το κάνουν και κάποιοι δεν την έχουν και δεν το κάνουν. Τόσο απλά.

    Συνυπογράφω.
     
    Last edited: 2 Οκτωβρίου 2006
  4. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Nιωθω ότι έχω εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
    Έχω κατηγορηθεί και ως άτομο με υπέρμετρο ναρκισσισμό. Αλλά ειλικρινά αυτά που με διακρίνουν είναι ανιδιοτέλεια και ο αλτρουισμός... και πολύ λιγότερο η επιδειξιομανεία που δεν αρνούμαι ότι σαν άτομο την έχω αλλά δεν επιτρέπω σε αυτήν να είναι και ο μοχλός της ύπαρξης μου.

    Μου αρέσει να επίσης να είμαι γενναιόδωρη, δίνοντας να μοιράζομαι και να αφουγκράζομαι τους ήχους των παλμών σας όταν με διαβάζετε.
    Δεν μετανιώνω έστω και αν το έχω πληρώσει ακριβά και ίσως αυτό να συμβεί και στο μέλλον.
    Αυτή είμαι εμπρός σας: γυμνή, (εντάξει φοράω και ζαρτιέρες), διαφανής, αυθεντική, αλλά ισορροπημένη και φυσικά ήσυχη για το ότι κάνω και λεω, αυτό που νιώθω και θέλω.

    Πάντα από παιδί θυμάμαι κράταγα ημερολόγιο που ποτέ δεν το κλείδωνα.
    Την απάντηση στο ερώτημα μου προς εμένα δηλαδή στο γιατί το έκανα χωρίς να με νοιάζει αν κάποιοι το διάβαζαν κρυφά, την έδωσα πολύ μεγαλύτερη.
    Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να με μαθαίνουν οι γύρο μου σιωπηλά μέσα από αυτά τα λόγια και τις σκέψεις καρδιάς που έγραφα και που διάβαζαν. Έτσι πίστευα ότι θα προσαρμόζονταν στα δικά μου θέλω, η θα προσπαθούσαν να με κατανοήσουν γνωρίζοντας με καλύτερα και πιο ειλικρινά.
    Ξόρκιζα έτσι το κακό, στολίζοντας το ακόμα και με λέξεις.
    Ετσι ωρίμασα!

    Δεν σας μιλώ άρα για μένα σημαίνει ότι σας σωπαίνω.

    Εύχομαι λοιπόν, μόνο νάμαι καλά να εξοφλώ τα χρεοστούμενα και να μπορώ να τρέχω αντίθετα αναγνωρίζοντας εύκολα και από μακριά ένα τραμπούκο!
     
  5. Sm_Art_Lady wrote
    "Αυτή είμαι εμπρός σας: γυμνή, (εντάξει φοράω και ζαρτιέρες)......μπούρου, μπούρου"

    Χαχαχα άπαιχτο!!!
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Πιό συγκεκριμένα κατά τη γνώμη μου:

    Μπορεί οι διαδρομές του BDSM να είναι από παρόμοιες ως πανομοιότυπες για τον καθένα μας αλλά είναι προσωπικές, ερωτικές αναζητήσεις δεν είναι μία κοινή πορεία προς ένα κοινωνικό ή πολιτικό ζητούμενο.

    Τό μόνο κοινό που υπάρχει μεταξύ BDSM και πολιτικής είναι ότι και στα δύο υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται.

    Υποθέτω από κει ξεκινά ο προβληματισμός του SadalMelik.

    α) Το BDSM είναι ένα ερωτικό παιχνίδι…

    Για κάποιους. Για άλλους είναι τρόπος ζωής, για άλλους είναι αξιοθέατο, για άλλους είναι κάτι που τους αρέσει να συζητούν, για άλλους είναι κάτι που προσπάθησαν αλλά δεν πέτυχαν βρε αδελφέ ή δεν επέλεξαν, δεν είναι τόσο τραγικό και αυτό, για άλλους είναι κάτι για το οποίο αναρωτιούνται αν θα κάνουν, για άλλους είναι κάτι που είχαν κάνει κάποτε ή έτσι νιώθουν.
    Είναι φανερό ότι όλα αυτά σηκώνουν πολύ συζήτηση. Αυτό ακριβώς κάνουμε.

    β) έχουμε ρίξει πολύ σημασία στην αμπελοφιλοσοφία και στην κουβέντα και ξεχνάμε το παιχνίδι

    Τίποτα πιό πρακτικό (και πιό αποδοτικό) για τον καθένα μας από μία καλή θεωρία. Προσωπικά, παρά το γεγονός ότι αμπελοφιλοσοφώ συστηματικά, παίζω κιόλας  

    γ) να συζητάμε για έννοιες και να προσπαθούμε να τις αναλύσουμε και να τις κατανοήσουμε είναι κάτι που δεν μας κοστίζει τίποτα

    Οι φλόγες που βγαίνουν από κει πέρα δείχνουν ότι μας νοιάζει και μας παρανοιάζει το τί λέμε και το τί μας λένε.

    δ) είναι ανώφελο (να συζητάμε) μια και όλα αυτά είναι βιώματα

    Άλλοι προσεγγίζουν το θέμα βιωματικά καθαρά και άλλοι πιό εγκεφαλικά. Το θέμα είναι να καταλήγουν κάπου που τους ικανοποιεί ερωτικά, όλες οι διαδρομές αποδεκτές είναι κατ εμέ. Προσωπικά έχω ωφεληθεί στην πράξη περισσότερο από το BDSM discussion forum παρά από το training techniques forum.

    ε) κατέχουμε τόσο καλά τις τεχνικές και τους τρόπους του παιχνιδιού ώστε να μην έχουμε την παραμικρή απορία, σκέψη, εμπειρία να μοιραστούμε;

    Αυτό είναι πολύ σωστό, ότι καλό είναι να μοιραζόμαστε και πρακτική πληροφόρηση, θέλει κάποια προσοχή, κυρίως να διαβάζουμε και να επιλέγουμε με υπευθυνότητα, αλλά όσο μπορούμε να το κάνουμε. Μπορεί να μπει και στο suggestions and requests. Αξίζει να μοιραζόμαστε και τα λάθη μας, για να μαθαίνουν αλλοι από αυτά.

    στ) Και ας πάω και παραπέρα… έχουμε απορίες, σκέψης, εμπειρίες να μοιραστούμε;

    Απορίες, σκέψεις, απόψεις κλπ έχουμε και μοιραζόμαστε και με το παραπάνω. Στις εμπειρίες και στις πρακτικές απορίες όντως είμαστε λίγο μυστήριοι. Ίσως να έχουμε σχετικά λίγες, ίσως να έχουμε κάποια αβεβαιότητα, ίσως να θέλουμε ν αποφύγουμε κάποια real life ευτράπελα που μπορεί να συμβούν αν ο άλλος που μας γνωρίζει μας δει ως ενσάρκωση απλά αυτών που έχουμε γράψει, ίσως κάποιοι να θέλουν να είναι πιό υπεύθυνοι, ίσως κάποιοι είναι λιγώτερο του γραψίματος και περισσότερο του πράττειν.

    Πάρε για παράδειγμα τα παιχνίδια ρόλων SadalMelik. Θεωρείς ότι καλύφθηκαν έστω και ελάχιστα από άποψη τεχνική, δηλαδή όποιος διαβάσει το σχετικό νήμα θα μπορεί να κάνει παιχνίδια ρόλων; Είπαμε τίποτα για πώς συζητούνται, πώς ξεκινούν, πώς κλείνουν, πώς βιώνονται (όχι παίζονται οι ρόλοι), αν είναι προκαταρκτικά (submode) ή η κυρίως συνεδρία (subspace) πόσο λεπτό θέμα είναι τα παιχνίδια αντίστασης, εξαντλήσαμε μήπως τα είδη ρόλων;

    Κατά τ άλλα, για το αν είναι ή δεν είναι σκλάβα η anasia{L G}, νομίζω ότι παρατράβηξε το flame, εφόσον κανείς δεν ραπορτάρησε κανένα ποστ δεν πείραξα τίποτα, αλλά είναι μία από τις φορές που συμφωνώ με την anasia{L G} στην τοποθέτησή της.
     
  7. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Πάντα με ενδιαφέρει η κουβέντα. Αυτό που κάνω αρχικά είναι να δοκιμάσω να δώσω κάποια ερεθίσματα για κουβέντα. Από εκεί και πέρα αν κάποιος έχει όρεξη για παραπέρα ανάλυση το συζητάμε.
     
  8. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Η ώρα είναι 16:45 και κοιτάζω το forum. Το μάτι μου πάει στους αριθμούς τον thead και τον post που έχουν οι διάφορες κατηγορίες.
    Παρατηρώ ότι το BDSM Discussion έχει 1,136 threads και 34,646 posts και το Training Techniques έχει μονό 182 threads και 6,809 posts και σκέφτομαι και λέω…

    Δύο χρόνια και κάτι ψηλά και ακόμα οι ίδιες αναλογίες...
     
  9. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Σωστά τα λες φιλέ SadaMelik μα πολύ στη φιλοσοφία το ρίξατε πάλι παιδιά ακόμα και το thread σου
     
  10. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Εσύ μάλλον έχεις να διαβάζεις ακόμα όσον αφορά τις τεχνικές.  
     
  11. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Εμ γι’αυτό άνοιξα αυτή τη σελίδα μα τζίφος εν τέλη  
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @SadalMelik: Ας το δούμε λίγο πιο ... θεωρητικά αγαπητέ   Που αποσκοπεί η τάδε τεχνική; Στην αύξηση του καύλας (άντε του ερωτισμού) και μόνον; Έχει κρυφές βλέψεις; Δρα μέσα σ' ενα γενικώτερο πλαίσιο ή είναι "ξεκάρφωτη". Σε τι διαφέρει ένα Shibari από ένα elevation; είναι vanilla τα butt plugs ;  . Γιατί βίτσα και όχι crop; Γιατι flogger και όχι single tail ; και άντε επιλέγθηκε το "οργανον", δεμένη; λυτή; καθιστή; γονατιστή; όρθια; υπάρχει διαφορά; ποια είναι και αν υπάρχει γιατί υπάρχει;

    Ποιος νοιάζεται οταν δεν ειναι σαφές το γνωσιακό - φιλοσοφικό - υπαρξιακό υπόβαθρο των συμετασχόντων;

    Αναρωτιέμαι, το BDSM θέτει ερωτήματα ή τα απαντά;