Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προσδιορισμός στάτους βάση φετιχ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Soraya, στις 5 Ιανουαρίου 2016.

1. espimain

espimain Contributor

Αυτό που περιγράφεται εδώ, είναι το φετίχ της υποταγής. Δεν είναι D/s.
    Συναντάται συνήθως σε άνδρες, αλλά δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και σε γυναίκες.

2. Soraya

Soraya Guest

αυτό που περιγράφετε εδώ είναι γνώμες ανθρώπων... κυρίως Κ ανθρώπων... ας μην ξανά λέμε τα ίδια...

3. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Κι εγώ λατρεύω τις δικές μου σε καταλαβαίνω απολύτως σε αυτό ( τον καφέ μου και τις γόβες μου - άντε και το crop μου - δεν μου τ' ακουμπάει καμία και κανένας, γιατί τον/την έσφαξα στο γόνατο χαχαχα   )...
    @Soraya κουβέντα κάνουμε, κανένα πρόβλημα...
    Δεν έχει μόνο η όποια υ πρώτο και τελευταίο λόγο αν τον επιλέξει ή όχι...Ξέρεις, εξίσου πρώτο και τελευταίο λόγο έχει και ο Κ...
    Μπορεί και κείνος ν' αποσύρει την Κυριαρχία του και να μην περιμένει την αίτηση αποδέσμευσης της υ του ( που και αυτή η ίδια η αίτηση αποδέσμευσης, "προβλέπεται", αλλά πόσο συχνό είναι σαν φαινόμενο? )...

Κοίτα, την συζήτηση την κάνουν μαζί, οι διαπραγματεύσεις γίνονται από κοινού και το μεγαλύτερο μέρος τους πριν "εμπλακούν στενά"...Άπαξ και μπουν σε D/s τα όρια στενεύουν πολύ για κείνη...
    Όλα βέβαια είναι διαφορετικά από Κ σε Κ και από υ σε υ...Η κάθε σχέση είναι ξεχωριστή...Στα δικά μου D/s σπάνια έχω αφήσει πρωτοβουλίες σε κάποια θέματα στην όποια υ και το ήξερε από πριν...
    Καθώς ήξερε και τις όποιες ιδιαιτερότητες μου, πάντα πριν μπλεχτεί "για τα καλά" μαζί μου...Και πάνω απ' όλα γνώριζε τον ας τον πω κωλοχαρακτήρα μου...και υποθετικά της έκανε, για όσο καιρό της έκανε...

Έχω ακούσει πολλά ναι...Αλλά κρατώ μόνο όσα έχω ζήσει εγώ και όσα μου έχουν πει άτομα που γνωρίζω πολύ καλά...Δηλαδή φίλοι/ες που είδα κιόλας με τους όποιους/ες συντρόφους τους...

Καλή σου όρεξη ( Λάμια, μου έκλεψες την ιδέα της καρβουνιάρας, θα μαγειρέψω κάτι άλλο χαχαχα )...Vivi pericolosamente, ma senza tralasciare la ragione o la dovuta cautela.  

4. Soraya

Soraya Guest

έχω κάνει έναν κουβά...έλα να φάμε!!!! φέρε το κρασί εσύ  

5. Tenebra_Silente

Μιαν άλλη φορά θα σε τιμήσω ευχαρίστως...Και το κρασί το φέρνω εγώ...  

6. espimain

espimain Contributor

Θα πρότεινα ένα ροζέ από Ξυνόμαυρο.

7. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

@gaby με έχεις καλύψει σε πολλά, εξαιρετικά αναλυτικό το ποστ σου.

Στο μόνο που θα σταθώ είναι αυτό
    Δεν παραβλέπω κάτι τέτοιο αντιθέτως βλέπω πως πολλοί δεν το βλέπουν ως έκφραση επικυριαρχίας και αν άφησα να εννοηθεί δικό μου λάθος, συγνώμη. Καταλαβαίνω απόλυτα και μάλιστα είμαι άνθρωπος ο οποιος έχει πάει σε σεσσιον χωρίς να ζητήσει λέξη ασφαλείας, για τους δικούς μου λόγους. Όταν μου την ανακοίνωσαν δεν σκέφτηκα ποτέ να τη χρησιμοποιήσω, την ξέχασα αυτόματα λάθος ή σωστό δεν έχει σημασία πλέον, κράτησα ότι πιστεύω πως έχει νόημα για εμένα.

8. Tenebra_Silente

Έτσι για το "ξεκάρφωμα"...Αφού μας "κόπτει" τόσο πολύ η σωστή ενημέρωση...Και αφού το θέμα του νήματος θα ήταν ο προσδιορισμός του status βάσει του όποιου φετίχ...

Υ.Γ.

Και πριν χαρακτηρίσει κάποιος/α τον Ασκητή Cosmopolitan. Ας "κρατήσει" ότι ο τυπάς, είναι σίγουρα επαγγελματίας του ψ κλάδου αν μη τι άλλο.
    Have a nice απόγευμα.  

---------------------------------------------------------------------------------

"Τι είναι το φετίχ; Μάλλον όχι αυτό που νομίζετε!", του Θ. Ασκητή

Για τους περισσότερους άνδρες η εικόνα ενός ζευγαριού ψηλοτάκουνων παπουτσιών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μπορεί να είναι ιδιαίτερα διεγερτική και ερεθιστική.
    Μπορεί όμως αυτό να θεωρηθεί σεξουαλικό φετίχ; Η απάντηση είναι πως η θέαση και η απόκριση σε μία σχετική ερεθιστική εικόνα ή κατάσταση, όπως αυτή που περιγράφεται παραπάνω, δεν σηματοδοτεί απαραίτητα και ένα φετίχ με τις γόβες, για παράδειγμα.
    Τι ακριβώς όμως εννοούμε όταν αναφερόμαστε στα φετίχ; Ως φετίχ μπορεί να θεωρηθεί η σεξουαλική διέγερση και οργασμική κορύφωση ως απόκριση σε ένα αντικείμενο ή μέρος του σώματος,
    το οποίο δεν είναι απαραίτητα σεξουαλικό, όπως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια ή τα πόδια.
    Αξίζει να σημειωθεί πως τα φετίχ φαίνεται να αποτελούν περισσότερο ανδρική υπόθεση παρά γυναικεία.
    Οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλικά φετίχ θεωρούν απαραίτητη την ύπαρξη ή τη φαντασίωση του «αντικειμένου του πόθου τους», προκειμένου να διεγερθούν σεξουαλικά, να αποκτήσουν στύση και να φτάσουν σε οργασμό.
    Ένα άτομο με σεξουαλικό φετίχ μπορεί να αυνανίζεται ενώ αγγίζει, μυρίζει, κοιτάζει, ή «γεύεται» το αντικείμενο αυτό ή το μέρος του σώματος που τον ερεθίζει.
    Μπορεί επίσης να ζητήσει από τον ερωτικό του σύντροφο να το φορέσει ή να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σεξουαλικό φετίχ;

Στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να γίνει φετιχιστικό, από τις μπότες και τα γυναικεία εσώρουχα μέχρι και τα παράσιτα ραδιοφώνου ή τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου!
    Τα πιο συνηθισμένα φετίχ περιλαμβάνουν μέρη του σώματος (μεροφιλία), όπως τα δάκτυλα των ποδιών, τα μαλλιά ή χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σώματος, όπως είναι τα τατουάζ, τα σκουλαρίκια σε απόκρυφα σημεία, όπως στην κλειτορίδα, ακόμα και η παχυσαρκία.
    Τα δάκτυλα των ποδιών ωστόσο, φαίνεται να παραμένουν το πιο δημοφιλές σεξουαλικό φετίχ των ανδρών.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα φετιχιστικά αντικείμενα;

Λιγότερο δημοφιλή σε σχέση με τα μέρη του σώματος φαίνεται να είναι τα αντικείμενα φετιχισμού. Από αυτά τα πιο κοινά είναι τα γυναικεία εσώρουχα, οι μπότες, οι κάλτσες και οι γόβες.
    Από τα πιο σπάνια φετιχιστικά αντικείμενα είναι οι πιπίλες, τα μπαλόνια, τα αγάλματα, τα ρομπότ, τα δένδρα ακόμα και τα λούτρινα αρκουδάκια!
    Υπάρχουν φετίχ με τις αισθήσεις;
    Τα φετίχ που περιλαμβάνουν την αφή και την όσφρηση ενός συγκεκριμένου υλικού, όπως το καουτσούκ, το δέρμα ή το πλαστικό είναι αρκετά συνηθισμένα.

Τελικά, θεωρείται φυσιολογικό το να έχει κανείς σεξουαλικά φετίχ;

Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να διαχωρίσει κανείς μία φετιχιστική συμπεριφορά από τη φυσιολογική προτίμηση για ένα αντικείμενο κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης,
    όπως είναι για παράδειγμα το να αρέσει σε έναν άνδρα να φοράει η σύντροφός του συγκεκριμένα εσώρουχα.
    Ο φετιχισμός όμως, αφορά στο αντικείμενο και όχι στη σύντροφο που το φοράει. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η εξάρτηση από το φετίχ, καθώς το άτομο δεν μπορεί να διεγερθεί και να φτάσει σε οργασμό χωρίς την ύπαρξη αποκλειστικά του φετιχιστικού αντικειμένου.
    Ένα σεξουαλικό φετίχ δεν στοιχειοθετεί απαραίτητα την ύπαρξη διαταραχής, παρά μόνο όταν γίνεται έμμονη ιδέα και προκαλεί υποκειμενική ενόχληση, δυσφορία, καθώς και έκπτωση στην κοινωνικότητα και λειτουργικότητα του ατόμου.
    Έτσι, όταν κάποιος νιώθει ευχάριστα και συναινεί με χαρά και ο ερωτικός παρτενέρ γα τη χρήση του φετιχιστικού αντικειμένου στο ερωτικό παιχνίδι, τότε δεν θεωρείται διαταραχή.
    Το να πει λοιπόν, ένα άτομο στη σύντροφό του: «Φόρεσε τις κόκκινες γόβες σου απόψε» και η σύντροφός του να απαντήσει, «Γιατί όχι;» διαφέρει σημαντικά από το να πει κανείς: «Μπορείς να κοιμηθείς στο άλλο δωμάτιο απόψε, απλά άφησέ μου εδώ τις γόβες σου!»

--------------------------------------------------------------------------------------------

Πηγή :

http://www.onmed.gr/sexoualikothta/...x-mallon-oxi-afto-pou-nomizete--tou-th-askiti

Last edited: 6 Ιανουαρίου 2016
  9. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Πίστεψέ με, δεν διαφωνώ σε κανένα από τα σημεία που ανέφερες. Όχι μόνο δεν διαφωνώ, συμφωνώ απόλυτα.

Ο προβληματισμός μου ήταν μόνο με το συλλογισμό σου, αν ο Πυγμαλίων γίνει λιγότερο γλύπτης γιατί θεοποίησε τη δημιουργία του, γιατί είναι λογικά ανακόλουθο, δηλαδή χρησιμοποιεί ένα επιχείρημα του οποίου η πρόταση δεν οδηγεί στο συμπέρασμα. Ίσως αν αλλαχθεί θα φανεί πιο καθαρά: Ένας μηχανικός F1 γίνεται λίγοτερο μηνανικός αν λατρεύει το αυτοκίνητο που δημιούργησε; Προφανώς και όχι, είναι αυτονόητο. Γιατί η ερώτηση είναι λογικά στρεβλή.
    Γι' αυτό αντιπρότεινα ότι ΑΝ αλλάζαμε τον συλλογισμό θα άλλαζε και το συμπέρασμα. Δεν πρότεινα να της δώσει τίποτα. Ρώτησα αν θα ίσχυε.
    Anyway. Σοφισμοί και ακριβολογίες, πιθανότατα άχρηστοι σε πραγματικό διάλογο.

Καλή συνέχεια  

Last edited: 7 Ιανουαρίου 2016
  10. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

Πολύ ενδιαφέρον το ποστ, άκρως κατατοπιστικο εξίσου σε σχέση με τα φετίχ.

Δεν είδα σε κάποιο ποστ στο συγκεκριμένο νήμα να λέει κάποιος εάν είναι ανωμαλος ή όχι ένας φετιχιστης. Τι σχέση έχει το λινκ με το θέμα μας;

11. ShaDowKill_GpR

ShaDowKill_GpR Owner and Mentor of Nusi.

Γιατί καθαρά ο τίτλος του νήματος αναφέρεται σε φετίχ.
    Δεν βλέπω κάτι το περίεργο.

12. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

Αναφέρεται στα φετίχ γενικώς και όχι σε σχέση με τα στατους του bdsm όπως λέει το νήμα. Είδες κάπου να αναφέρει κάτι για ασυμμετρία; Εαν ναι βοήθησε με εάν θέλεις.