Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προσπάθεια ερμηνείας των σαδιστικών ενστίκτων του ανθρώπου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος thomaspolygono, στις 25 Φεβρουαρίου 2010.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Θα ήθελα να επεξηγήσω το τελευταίο μου ποστ, διότι μπορεί εύκολα να παρερμηνευθεί, από όσους συνδέουν την ευφυία με την συγκατάβαση.

    Αυτό που θέλω να πω, είναι πως πιστεύω ότι η ευφυία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υποτακτικότητα, όπως δεν αποτελεί προϋπόθεση για την Κυριαρχικότητα. Έχω γνωρίσει θεόχαζες γυναίκες (με την έννοια του μετρίου ή λίγο κάτω από αυτό), οι οποίες είναι ξεκάθαρα υποτακτικές, και μάλιστα το ξέρουν. Αλλά και Κυρίαρχους οι οποίοι έχουν μία μετριότατη ευφυία - και επίσης το ξέρουν. Δεν πιστεύω επομένως ότι η ευφυία - ή και η μόρφωση, η καλλιέργεια κλπ - συνδέονται με την ερωτική ταυτότητα και τη δυνατότητα να λειτουργεί κάποιος σύμφωνα με αυτό που τον εκφράζει ερωτικά.

    Αλλά η sklavina έχει δίκιο, πιστεύω, εν μέρει. Δεν μπορώ να κατανοήσω κάποιον Κ ή κάποιον Σαδιστή που να αντλεί ικανοποίηση από κάποιο άτομο το οποίο πάσχει από ηλιθιότητα (με την κλινική έννοια του όρου). Εάν θυμηθούμε την Φιλοσοφία στο Μπουντουάρ, θα δούμε ότι είναι σημαντικό για τον Ντολμανσέ να ενημερώσει το θύμα του - την μητέρα της Ευγενίας - τί θα της κάνουν (θα την γαμήσει ένας τύπος που έχει σύφιλη έτσι ώστε ο θάνατός της να έλθει όσο πιο αργά και βασανιστικά γίνεται). Το θύμα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τί του κάνουν!!!

    Αυτό πιστεύω ότι βρίσκεται στον πυρήνα του BDSM. Θεωρώ πως κάποιος που σέβεται την αφεντομουτσουνάρα του δεν θα έκανε σέσσιον - πόσο μάλλον σχέση - με κάποια που δεν ξέρει τί της κάνουν (υπάρχουν βέβαια και άτομα που θέλουν να "βασανίζουν" ότι περπατάει) και κυρίως τί ΘΑ της κάνουν. Αυτό ίσως εξηγεί εν μέρει και την "εκπαίδευση", η οποία πέρα από το καλό nadu και τις βαθειές πίπες, οδηγεί στην αυξημένη συνειδητότητα - της οποίας σημαντικό τμήμα είναι η συναίνεση.

    Η συναίνεση - κατά την άποψή μου - δεν απαιτείται για ουμανιστικούς λόγους, αλλά είναι σημαντικότατη παράμετρος της απόλαυσης του Κ ή του σαδιστή. Και η συναίνεση απαιτεί μία στοιχειώδη ευφυία.