Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προσποιηθήκατε ποτέ πως είστε vanilla;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Γλάρος, στις 27 Μαϊου 2021.

1. tithon

tithon Contributor

απόπειρες να «φυτευτούν» αναστολές γίνονται από και προς διάφορες κατευθύνσεις, δεν είναι αμέτοχο το υποκείμενο, διαλέγει τι πιστεύει απ' αυτά που του υποβάλλουν. λέει άλλοτε «ναι» κι άλλοτε «όχι».
    το περίφημο αυτοκολακευτικό που κυκλοφορεί κατα κόρον περί αυτογνωσίας και συνειδητοποίησης, δεν είναι τιποτ' άλλο παρά μιά προσπάθεια απαλλαγής από αναστολές και καθωσπρεπισμούς. από ίδιες επιλογές μ' άλλα λόγια.
    ηλέκτρου πέρι ...

σας κατηγόρησαν ως βιαστή;

Last edited: 7 Ιουνίου 2021
  2. NewKatrin

NewKatrin Very irregular member

"σας κατηγόρησαν ως βιαστή;"

Οχι, διοτι αλλωστε δεν θα μπορουσα να βιασω εναν αντρα, ακομα κι αν το ηθελα λογω, κατ'αρχας, μυικης υστερησης. (Μονο οσους θελουν να μου κατσουν ....)
    Νομιζω ομως οτι στη συνειδηση του συγκεκριμενου κατηγοριοποιηθηκα ως τσουλα.....η ως αντρογυναικο. Κατι τετοιο. Δεν εκλαψα....   ομως μου εμεινε η αποφορα απαξιωσης που εισεπραξα.

" που κυκλοφορεί κατα κόρον περί αυτογνωσίας και συνειδητοποίησης"

Δε θα διαφωνησω. Συχνα αυτοθυματοποιουμαστε διοτι αυτι δινει διεξοδο στην αδυναμια μας να αντισταθουμε σε αυτο που μας ενοχλει. Ωστοσο ας μην ειμαστε αυστηροι κριτες. Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τον ιδιο χαρακτηρα, ουτε τις ιδιες αντοχες ουτε τις ιδιες δυναμεις. Αλλο αν καποιοι το εκμεταλλευονται αυτο για να "επιπλευσουν"

3. tithon

tithon Contributor

πάει πάααααρα πολύς καιρός που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποιος μυϊκό «προβάδισμα» γιά να χαρακτηριστεί βιαστής, αρκούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του. αυτό βέβαια, όπως κάθε άλλη καλλιέργεια φόβου και αναστολών, αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες κάθε φορά, που είναι φορείς συγκεκριμένων δαιμονοποιήσεων και αντιπαλοτήτων, και δεν αφορά καθολικά όλον τον κόσμο. εξ αυτού επιμένω πως κάθε υποκείμενο διαλέγει της προλήψεις του και τις προκαταλήψεις του. οι διάφορες φοβίες, που μπορεί να κλιμακώνονται και σε κάτι παραπάνω από φοβίες, γιά τα χαρακτηριστικά του άλλου, είναι προσωπική επιλογή του καθενός. το προνόμιο «εγώ δεν θα μπορούσα» είναι επίσης προσωπική επιλογή και καταφύγιο. γενικά η δαιμονοποίηση φυσικών χαρακτηριστικών του άλλου και η ιεροποίηση ιδίων φυσικών χαρακτηριστικών είναι καταφύγιο κι εκδήλωση φοβικότητας, ως και αντιπαλότητας.  

ένας έκαστος μπορεί να «διαλέγει» τι του αρέσει και τι όχι. η απαίτηση να αρέσουμε σε όποιον μας αρέσει είναι, το λιγότερο, χειριστική. it takes two.
    συμπεριλαμβάνονται προλήψεις και προκαταλήψεις ενός εκάστου, μεταξύ αυτών και η αυτοθυματοποίηση.

ειλικρινώς υμέτερος  

4. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

5. NewKatrin

Ειναι γνωστο οτι η μεγαλη πλειοψηφια των βιασμων γινεται ενδοοικογενειακα και απο συγγενεις. Αλλα και σε ενα ζευγαρι. Η καλλιεργεια του φοβου απο πριν, η καλλιεργεια της θυματοποιησης και της ενοχης γινεται σιγα σιγα. Και συνηθως σε μικροτερα σε ηλικια και ασθενεστερα σε προσωπικοτητα ατομα. Τα μικροτερα ατομα εχουν παντα την αισθηση οτι φταινε. Δεν ειναι πληρως διαμορφωμενη η προσωπικοτητα τους. Σε ενηλικα ατομα ομως δεν μπορουμε να ενοχοποιησουμε μια μη επαρκως ικανη προσωπικοτητα να ανταπεξελθει στη "βια" του βιαστη. Ειναι πολυ πιθανο να εχει ξεκινησει απο πολυ μικρη ηλικια η θυματοποιηση. Απο το σπιτι ισως
    "Εφαγα τα χρονια μου να σε μεγαλωσω κι αυτο ειναι το ευχαριστω"
    "Ποιος θα σε παρει ετσι που εισαι?"
    "Ιδια η μανα μαν καταντησες!"
    Κλπ κλπ κλπ δυσαρεστα
    Δεν θεωρω λοιπον τοσο ευκολη την αποθυματοποιηση. Και οι ψυχολογοι.....αν ειναι να ειναι εαν αυτη των Γλυκων Νερων......τα πιασαμε τα λεφτα μας

6. p0ltergeist

p0ltergeist Regular Member

Η βανιλα σχέσεις ποτέ δε με κάλυπταν 100%
    Οπότε πάντα προσπαθούσα (ειδικά στο σεξουαλικό κομμάτι) να βγάλω στην εκάστοτε κοπέλα μου την Τοπ πλευρά της.
    Οπότε δεν μπορώ να πω ότι προσποιούμουν τον βανιλα, αλλά δεν το έγραφα και στο κούτελο ότι υπάρχει ενασχόληση με το BDSM.
    Από την άλλη πλευρά, ακόμα και στις περιπτώσεις που ψιλοκαταφερνα να βγάλω κάτι πιο κινκι σε κάποια κοπέλα, ένιωθα πώς έχω εγώ τον έλεγχο (μιας που γινόταν αυτό που έλεγα κλπ) οπότε πάλι δεν καλυπτομουν.
    Περίεργα πράγματα...  

7. tithon

tithon Contributor

το είπαμε ήδη πως ο «βιασμός» έχει πλήρως αποσυνδεθεί απ την βία. μονομερώς, βέβαια. επιλεκτικά  

τα δυσάρεστα δεν αποτελούν «βιασμό», αποτελούν έκφραση άποψης. η μετατροπή της άποψης σε «βιασμό» είναι «χαρακτηριστικό» συγκεκριμένης μονομέρειας. του συρμού. απαίτηση να αρέσω με το ζόρι στον απέναντι, ερήμην του «απέναντι». αυτό ακριβώς ονομάζεται αυτοθυματοποίηση.

οι «ψυχολόγοι» συχνά τις καλλιεργούν αυτές τις ιδιοαναφορικές θυματοποιήσεις. οι ψυχολόγοι, θεωρητικά, τις αντιμετωπίζουν.

δεν είναι γνωστό. παρ οτι αυτό το γεγονός καταδεικνύει οτι γιά τον βιασμό και τον «βιασμό» δεν χρειάζεται καθόλου μυϊκή δύναμη. ή, ίσως, ακριβώς γι αυτό, δεν γίνεται γνωστό, εάν είναι έτσι. γιατί επαρκέστατη χειριστικότητα γιά να «βιάσουν» ή να βιάσουν, έχουν οι πάντες, κι όχι μόνον οι βρωμεροί μυϊκά ικανοί. και το κάνουν αρκετοί. και διακυβεύονται προνόμια αν γίνει γνωστό. δεν είμαστε πιά θύματα εκ φυσικού προνομίου.

8. eeny-meeny-miny-moe

eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

Δεν μπορώ να προσποιηθώ. Και να θέλω, δηλαδή, είναι ένα epic fail; το μαρτυρά όλο μου το πρόσωπο κι όλο μου το κορμί. Αλλά, ούτε ανοίγω τόσο προσωπικές συζητήσεις μπροστά σε άκυρα άτομα. Οι κολλητοί μου ξέρουν. Τους άλλους δεν τους αφορά. Και συνήθως αν κάποιος πάει να μου πει κάτι "αρνητικό" σε μια συζήτηση ένα βλέμμα μου αρκεί για να μαζευτεί.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι απ' όσους με προσεγγίζουν ερωτικά και δεν έχουν ιδέα για μένα, αρχίζουν να μου περιγράφουν μονομιάς όλα όσα επιθυμούν να τους κάνω και πόσο πολύ θέλουν να αφήσουν τον έλεγχο πάνω μου.

Ώρες ώρες είναι χαοτικό, νιώθω λες κι έχω πολλαπλές προσωπικότητες κι επιλέγουν οι ίδιες πότε θα βγουν παραέξω.

9. NewKatrin

Τα "δυσαρεστα" αποτελουν το προζυμι πανω στο οποιο θα φτιαχτει μια ανωριμη, ευκολα θυματοποιησιμη προσωπικοτητα. Ευκολο θυμα εκβιασης και τελικα βιασμου. Η βια ειναι ψυχολογικη και συναισθηματικη πρωτα. Στη συνεχεια ειναι και σωματικη. Συνηθως. Οχι οτι δεν υπαρχουν πολλες αλλες εκφανσεις...

Ο βιασμος ειναι επιβολη δια της βιας. Επιβολη εξουσιας. Συχνα ο βιαστης δια της γενετησιας επιβολης ασκει και αλλες εξουσιες πανω στο θυμα. Οικονομικες, κληρονομικες κλπ.
    Ωστοσο σπανια ο βιαστης ειναι μικροτερης μυικης ισχυος απο το θυμα.

Το οτι ειναι ενδοοικογενειακοι κυριως οι βιασμοι το λενε τα στατιστικα του FBI και της ΕΛΑΣ.

Αλλα ο βιασμος ειναι μια αλλη συζητηση για αλλο ποστ

10. tithon

tithon Contributor

επιρρεπείς στην αυτοθυματοποίηση είναι οι κολακευμένες και προστατευμένες προσωπικότητες. οι πριγκηπικές. που «βιάζονται» αν δεν είναι καθολικά αρεστές.
    συνήθως ασκούν βία, ποικιλοτρόπως. απαιτούν προνόμια.

ξανά: ο «βιασμός» (αυτήν τη στιγμή) δεν χρειάζεται βία. ο βιασμός εξαρτάται αποκλειστικά από το ποιός τον ενεργεί. δεν αμφισβητώ τα στατιστικά, αλλά ξέρω πως αντανακλούν ορισμούς. θύμα, δια νόμου, ορίζεται συγκεκριμένη κατηγορία πληθυσμού. δεν μετράνε οι βιασμοί που δεν ικανοποιούν αυτήν την συνθήκη. περί στατιστικής. ...και ηλέκτρου.

σαφέστερα: αν με πιάσει απ' τον γιακά με βίασε, αν τον πιάσω απ' τον γιακά με βίασε.

11. Xarhs

Xarhs Hard limits: Μπουζούκια, Δράκοι και Μονόκεροι

Μια από τα ίδια…

never again!

12. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Όπως και με άλλα πράγματα στη ζωή μας, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να ξέρει ο οποιοσδήποτε το οτιδήποτε δεν τον αφορά.
    Και ούτε ότι χρειάζεται να κάνουμε "defend" την οποιαδήποτε επιλογή μας απλά και μόνο για το ονόρε.