Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρωτοβουλία των υποτακτικών.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος rea.., στις 7 Ιανουαρίου 2025.

1. rea..

rea.. Contributor

Πολύ συχνά συναντώ την λέξη πρωτοβουλία (των υ) στα δύο άκρα. Από απόλαυση μέχρι απέχθεια και από απαίτηση μέχρι απαγόρευση.

Υπάρχει χώρος για πρωτοβουλία της κάτω θέσης στο Κ/υ που Ζ/ζείτε?

Είναι στα γούστα Σ/σας αυτή η "υποπρωτοβουλία" και αν ναι μέχρι πόσο?

2. Alexander_M

Alexander_M Premium Member

Προσδιόρισε το είδος της.. πρωτοβουλίας...

3. rea..

rea.. Contributor

Ευχαρίστως. Το είδος που αφορά την θέση και την χρήση του/της υ σε Κ/υ.

4. ChrisZab11

ChrisZab11 Regular Member

Θα δεχομουν την πρωτοβουλία . Θα αποτελούσε αφορμή για περισσότερα

5. gaby_m

gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

Απαντώντας μόνον προσωπικά, είχε πάντα πικρή γεύση για μένα το κρασί που έμπαινε στο ποτήρι που κρατούσα κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας.

6. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Καταρχήν πόσο ωραίο νήμα και πόσο ωραίο να ανοίγονται νήματα με ουσία. 

Κι εσύ έλειψες 

Στη δική μου εμπειρία, η πρωτοβουλία όχι απλά επιτρέπεται αλλά είναι και πολύ ουσιαστική, διανθίζει την όλη «προσφορά» του υ προς τον Κ στον οποίο είναι. Με μια απαράβατη προϋπόθεση: να είναι μέσα στο πλαίσιο που έχει ορίσει ο Κ. Όχι απαραίτητα με την έννοια να έχει εγκρίνει κάθε μικρή ή μεγαλύτερη κίνηση per se, καθώς αυτό δεν είναι ακριβώς πρωτοβουλία, ούτε έχει να δώσει αυτό που προανέφερα. Αλλά να εναρμονίζεται με τους ορισμούς του Κ, με αυτό που Εκείνος είναι και με αυτό που Εκείνος θέλει να χτίσει ως Ε/εμείς.

Οποιαδήποτε πρωτοβουλία εκτός πλαισίου είναι και… μετακίνηση από τη θέση.

Το «πρόβλημα» για μένα (δεν ξέρω αν εμπίπτει τα ενδιαφέροντα αυτού του νήματος και του στόχου της συζήτησης) είναι όταν για λόγους ποικίλους, μένει ένα κενό, το οποίο αυτόματα δημιουργεί σε μια υ (και τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που εξακολουθεί να την ενδιαφέρει να μείνει στη θέση και στο πλαίσιο) η με κάποιο τρόπο απόσυρση ή «απουσία» του Κ. Ειδικά σε μια ερώτηση τύπου «τι να κάνω εδώ; Τι να κάνω τώρα», μια απόκριση τύπου «δεν ξέρω, κάνε ό,τι νομίζεις» ή μια – ουσιαστικά- μη απόκριση.

Προσοχή, το «μην κάνεις τίποτα» εννοείται ότι είναι απόκριση και κατεύθυνση, δεν αναφέρομαι σε αυτό. Ούτε στο «θα το σκεφτώ/δω/συζητήσω όταν νομίζω/μπορώ Εγώ».

Στη δική μου εμπειρία, υπήρξαν αρκετές φορές που υπήρξε η απόκριση «αυτό που λες δεν έχει σημασία/νόημα» αλλά ακολουθήθηκε από τη διερεύνηση ή την εξήγηση (από μέρους του Κ) του «γιατί αυτό έχει σημασία για σένα» ή «τι είναι αυτό στο παρασκήνιο του μυαλού σου που κάνει αυτό να σημαίνει κάτι για σένα». Ναι, ομολογώ ότι υπήρξαν φορές που δεν μπόρεσα να το δω αυτό ως απόκριση αλλά με αυτό το ιδιαίτερο και ανεξήγητο ένστικτο μπορώ να πω πλέον ότι παρά τις όποιες φοβίες και αντιστάσεις μου κάπως το ένιωθα αυτό. Και τότε ήταν που ακόμη και αν με κάποιες…πρωτοβουλίες ταλαντευόμουν από τη θέση, η συνθήκη δεν κατέρρεε.

Κλασική δική μου αντίδραση σε αισθήματα αυτού του «κενού» που προανέφερα ήταν ανέκαθεν να παίρνω πρωτοβουλία να κρίνω ότι «α αυτό τώρα δεν (Του) είναι σημαντικό», ειδικά για μικρά δικά Μ/μας τελετουργικά και να τα σταματάω. θυμάμαι ένα σχετικά πρόσφατο ποστ του @Master Electro-pain που με είχε τινάξει (να σαν ηλεκτρικό ρεύμα καλή ώρα ) και είδα τον εαυτό μου τόσο πολύ να το κάνω. Αν το βρω, θα επανέλθω να το κουοτάρω γιατί νομίζω ήταν πολύ γλαφυρό.

7. kinvara

kinvara Δική Του Contributor

Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ προσωπικά στην παρούσα φάση και με τον κίνδυνο να μην έχω αντιληφθεί σωστά το point του νήματος : Σαφέστατα το υ μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες εφόσον αποτελεί ζητούμενο του κ. Ωστόσο αυτές οι πρωτοβουλίες μπορεί να είναι σε συγκεκριμένους τομείς, σε όλους, σε κανέναν, μπορεί να είναι για συγκεκριμένη περίοδο ή επ' αόριστον, μπορεί να είναι πρωτοβουλίες σε συγκεκριμένο πλαίσιο δλδ περιορισμένες. Eίναι λίγο παγίδα η φάση, και εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η εκπαίδευση νομίζω. Σε πλαίσιο Κ/υ το να παίρνει το υ πρωτοβουλίες δεν συνεπάγεται πως κάνει ότι του καβλώσει, αλλά πως είτε ο Κ γνωρίζει ήδη πως λειτουργεί σε κάποιες καταστάσεις και του αρέσει, είτε θεωρεί το υ έτοιμο να λειτουργήσει βάση των θέλω του "αυτόβουλα".

8. Captain_Morgan

Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

Θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας με το κορίτσι.... (αφήνω ένα μικρό ερωτηματικό γα το νήμα του @Master Electro-pain επειδή δεν το έχω διαβάσει   ) ( εύγε νέα Μου...καλή γραφίδα και πάντα επί της ουσίας )

9. Master Electro-pain

Master Electro-pain Staff Member

Ντροπή σας να μην εμπιστεύεστε τυφλά την κρίση της μαργαρίτας. Αυτό!   

10. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Τύφλα ίσως όχι αλλά με εμπιστεύεται... μονόφθαλμα  
    Αλλά θέλετε να βρείτε εκείνο το ωραίο χωρίο που είχατε γράψει που έλεγε πως ακόμα και αν φαίνεται να μην υπάρχει άμεση απάντηση του Κ, η αναφορά και η τήρηση των tasks της υ, Του προσφέρουν ψυχική ξεκούραση και γαλήνη (με δικά μου λόγια το νόημα); Όχι τίποτα άλλο, να δουν οι... άπιστοι Θωμαδες ότι οι επιφυλάξεις ήταν αβάσιμες  

11. Nikos_34_Thess

Nikos_34_Thess Regular Member

Το υ παίρνει πρωτοβουλία μόνο εφ όσον αυτο έχει επιτραπεί (και για τους λόγους τους οποίους έχει επιτραπεί )απο το Κ.

12. Master Electro-pain

Master Electro-pain Staff Member

Μάλιστα! Χαρακτηρισμοί στον έναν Master, στρώσιμο σε search στον έτερο. Άτιμα υ...
    Για να μην αναφερθούμε σε εκείνο το "Τύφλα", που είτε είναι εκ παραδρομής είτε όχι, σηκώνει όσο ξύλο μπορεί να παράξει το δάσος της Ελατιάς.  

Στο προκείμενο τώρα, υποθέτω ότι έχετε στο μυαλό σας την συζήτηση μας περί... ανεπίδοτου.