Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος assassina, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Assamite

    Assamite Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Δεν καταλαβαίνω καμία προσπάθεια βεβήλωσης ενός νήματος για το οποίο η assassina έδωσε κόπο και χρόνο για να μας ενημερώσει.

    Το νήμα βρίσκετε στην ενότητα Off Topic Discussion άρα ούτε η άποψη περί απόσυρσης του στέκει. Όσο για τους κανόνες του forum για εμένα βασικότερο θεωρώ το flaming, που πουθενά δεν βλέπω να ακολουθείτε.

    Οπότε θεωρώ λάθος την συμπεριφορά του Master Θανάση και άξια τιμωρίας όπως και κατακρίνω την "υπερασπιστική" γραμμή του MindMaster. Διαφωνώ με την διαγραφή του όποιου post και συμφωνώ με τον Cadpmpc. SCRIPTA MANENT Για να ξέρουμε με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε.


    Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) προκειμένου να αναγάγει μια ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική, ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (από την αγγλική race = φυλή), - λεγόμενος "ρασιαλισμός", ή εκ της ιταλικής "ράτσα" (razza) ο φυλετικός ρατσισμός. Ρατσισμός - Βικιπαίδεια

    Με αυτά όμως καταλήγουμε και εμείς οι ίδιοι θύματα ρατσισμού. Ανήκουμε σε μια κοινωνικά μη αποδεκτή ομάδα, θα μπορούσαμε άνετα να λέγαμε, και ευχόμαστε τα ίδια για εμάς. Ξεκολάτε.

    Το γεγονός ότι πλέον στα σύνορα του Έβρου δεν υπάρχει ελληνική συνοριοφυλακή αλλά η Frontex (EUROPA - Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - FRONTEX) το έχετε πάρει χαμπάρι;

    H διαφορά έγκειται στο πρόσφυγας και στον μετανάστη, οικονομικό ή μη. Πόσοι Έλληνες έφυγαν πρόσφυγες, και κυρίως οικονομικοί, στην Γερμανία, τις Η.Π.Α. και τόσες άλλες χώρες.

    Για διάφορους λόγους όπως για κυρίως γεωγραφικούς η χώρα μας έχει αυτό το θέμα με τους πρόσφυγες. Ας κοιτάξουμε την ανθρωπιά μας και ας τους δεχτούμε, μια και η πολιτική και οι πολιτικοί μας δεν μπορεί να κάνει/ουν κάτι καλύτερο.

    Κανείς δεν ζήτησε να τους βάλετε σπίτι σας ή να τους δώσετε από το υστέρημα σας. Μπορείτε όμως να τους κοιτάξετε στα μάτια και να τους αποδεχτήτε σαν ανθρώπους ίσους με εσάς.
     
  2. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Αν και το θέμα που έθεσε η Αssassina αφορά ειδικά τους πρόσφυγες, οι οικονομικοί μετανάστες είναι στην άθλια θέση μαζί με πολλούς χιλιάδες ντόπιους που δουλεύουν για ελάχιστα χρήματα, ανασφάλιστοι και με μαύρη εργασία και κατω από τις χειρότερες συνθήκες εργασίας. Ποιοί ευθύνονται για αυτό, παρά οι έλληνες εργοδότες και μικροί και μεγάλοι που με στυγνό τρόπο εκμεταλλεύονται την αδύναμη θέση κάποιων;
    άλλωστε έχει υπολογιστεί ότι το μισό της αύξησης του ΑΕΠ κατά την περίοδο 1990-2005 οφείλεται στην εργασία (νόμιμη και παράνομη) των μεταναστών.
    Και φυσικά είναι εργαζόμενοι που έρχονται στην ελλάδα στην πλέον παραγωγική ηλικία χωρίς η χώρα να έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για την ανάθρεψή τους (κόστος αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης).
     
  3. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    ΓΙΑ τον ανθελληνικό ρατσισμό σας σας πληρώνει κάποιος
    είναι ψέματα αυτά που γράφω?????
    δεν σας είδα να εξανισεστε όταν απο το γηροκομείο
    πετάνε γερόντους ανήμπορους και ταιζουν τους
    μετανάστες
    οσό για την μικρούλα που με αποκάλεσε δίποδο
    ευχαριστώ και σου εύχομαι καποια στιγμή μέσα
    στην χιλίετια να στα8είς και σύ στα δυό σου πόδια
    οσό για αν η διαχείρηση βλεπει ρατσισμό σε μένα
    και θέλει δικό της ειναι το μαγαζί ας κάνει οτι θέλει
    εγώ ανέκαθεν είχα το θάρρος της γνώμης μου
    την έλεγα την λέω και θα την λέω
    και επειδη θα με κλείσετε
    καλη χρονια στους οποιους φιλους εχω εδω
     
  4. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Δεν έχετε το θάρρος της γνώμης αλλά το θράσος "την έλεγα την λέω και θα την λέω", άνευ στοιχείων, κραυγάζοντας αοριστόλογα ψεύδη.
    Αν εννοίτε πχ, το Γηροκομείο Αθηνών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότιο αποτελεί ένα από τα πλέον πλούσια σε ακίνητα ιδρύματα της Ελλάδος, περί τα 600 κατέχει.
    Ήδη τα τελευταία 3 χρόνια έχουν διατυπωθεί έντονες κατηγορίες και από μέλη του ΔΣ για απάτες και κατασπατάληση πόρων εξ ου και η σημερινή οικονομική δυσπραγία.
    έτσι για την ιστορία, την αλήθεια και την αγάπη.
     
  5. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    κάποιο καταλαβαίνετε οτι θέλετε
    δεν μιλώ για μετανάστες αλλά
    για κακοποιούς εισβολείς εγκληματίες
    αλλά προφανώς κάποιους δεν σας τους
    συνφέρει να δουν την διαφορά
     
  6. smari

    smari Regular Member

  7. SyndicateGr

    SyndicateGr New Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...


    Assasina, οι μεταναστες δεν τρωνε θεσεις εργασιας απο ελληνες, οχι ομως για τον λογο που λες.

    Ο καθε ανθρωπος σε ηλικια που μπορει να εργαστει, γενικα παραγει πλουτο, δλδ πλεονασμα σε μια κοινωνια αν δουλευει. Επιπλεον οι θεσεις εργασιας δεν ειναι ορισμενες, εξαρτωνται απο την οικονομικη πολιτικη του κρατους. Ετσι μπορει μια χωρα να εχει 1 δις κοσμο, και 1% ανεργεια, και μια αλλη χωρα να εχει 100 ατομα και οι μισοι να ειναι ανεργοι.

    Αλλιως το επιχειρημα 1 ξενος = 1 ανεργος, θα μπορουσε να γινει 1 γεννηση = 1 ανεργος.

    "μπου ρατσιστης": θα ηθελες. ρατσιστης = προκαταληψεις = εχει λαθος = end of story.  
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    'Ισως το νήμα γινόταν πιο κατανοητό και με λιγότερα flames αν αναφέραμε τους πρόσφυγες από την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη. Τo πρόβλημα στην κρατική μέριμνα είναι προφανώς τεράστιο και δεν πρόκειται να λυθεί τώρα κοντά.

    Η μαφία πλέον στη χώρα εκμεταλλεύεται οποιοδήποτε ευάλωτο και όχι μόνο τους πρόσφυγες. Η ασυδοσία των εργοδοτών βασίζεται στην κομματική και κρατική ασυδοσία και δεν πλήττει μόνο τους πρόσφυγες... Άλλωστε δεν εργάζονται μόνο αυτοί ανασφάλιστοι και με πολύ μικρούς μισθούς.

    Έτσι δεν είναι και τόσο δύσκολο πλέον να κατανοήσουμε την θέση τους.  

    Η εμπειρία μου από την άλλη στον ερυθρό σταυρό με έκανε να απογοητευτώ τελείως. Λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά - με βάση την εμπειρία την δική μου και μιας γνωστής μου νοσηλεύτριας, μόνο - οι εθελοντές χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για να μαζεύουν χρήματα και όχι για να καταβάλουν σοβαρό έργο. Καταλαβαίνω τις ανάγκες ενός οργανισμού για χρήματα αλλά δεν καταλαβαίνω την άρνηση του να χρησιμοποιήσει εθελοντές που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι.

    Αναρωτιέμαι assassina που εργάζεσαι στον τομέα, αν γνωρίζεις τι ισχύει στην πραγματικότητα για στις άλλες οργανώσεις.
     
  9. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    προφανως κανεις δεν διαβασε το δικο μου ποστ οπου ευχαριστως να σας παραθεσω τηλεφωνα και διευθυνσεις οπου εργαζοντε πρωην λαθρομεταναστες

    Assanite , νομιζω εισαι πολυ καινουργιος στο φορουμ για να ζητας τιμωριες αλλων ..... ουτε και οσοι διαφωνουμε μαζι σου μας καθιστα κολλημενους για να ξεκολλησουμε ...

    περι frontex ... επιτελους η Ευρωπη καταλαβε οτι τα συνορα της αρχιζουν στα ανατολικα συνορα της Ελλαδας ... ετσι συνδραμει με ανθρωπινο δυναμικο και μεσα (πλοια ανοικτης περιπολιας) , ωστε να υπαρχει αποτελσματικοτερη φυλαξη των συνορων μας ...
    αυτο ειναι κατι θετικο και επρεπε να ειχε γινει εδω και χρονια ...

    τελος βλεπω οτι ολοι ειστε πολυ καλα βολεμενοι (ακομα) και γι αυτο αδυνατειτε πληρως να δειτε το προβλημα του διαμελισμου της εργασιας με την ανεξελεγκτη εισροη των λαθρομεταναστων .. φυσικα η πολιτεια εχει παρει τις γραμμες απο τα σκοτεινα κεντρα και δαπανει εκατομυρια για να πεισει τους Ελληνες με διαφημιστικα σποτ και αλλες μεθοδους , να κοιμουντε ησυχοι ...
    ενω αναπροσαρμοστηκε και η λεξη ρατσιστης , ωστε να ταιριαζει σε οποιον τολμαει να λεει την αληθεια και να καταδεικνυει την απατη εις βαρος των Ελληνων ...
    αυτη η αδιαφορια , κρυβει ενα τοσο φριχτο μελλον για ολους μας , που καποτε θα νομιζουμε οτι το σημερα το ζουσαν καποιοι αλλοι ....θα αδυνατουμε να πιστεψουμε οτι υπηρξαμε τοσο αφελεις ...
     
  10. Lady_No

    Lady_No Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Ας βοηθήσουμε πρώτα τους συμπατριώτες μας που πεινάνε και μετά ας νοιαστούμε για τους ξένους που μπήκαν κατά 99% απρόσκλητοι..
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Προς τους συμμετέχοντες στο νήμα -αντιρατσιστές, ρατσιστές κλπ...
    Τα επιχειρήματα των ρατσιστών δεν είναι τίποτε άλλο παρά στρεβλωμένη λογική:
    1. Ενας απόξω είναι κακός - όλοι οι απόξω είναι κακοί...
    2. Μας ήρθαν και μας ... - σιγά μη φύτρωσαν... χώρια που κάποιος άνοιξε και τη πόρτα.
    Η απάντηση ο Σαμαράς ή η ΝΔ, δεν ισχύει αφού τουλάχιστον το ένα τρίτο απο μας, ως εκλογικό σώμα, ψήφισε το εν λόγω κόμμα στις τελευταίες εκλογές, συνένοχους δεν κατασκευάζουμε, ημιμαθείς δεν διώκουμε...
    3. Μας παίρνουν τις δουλειές, τα φράγκα κλπ. Ποιός είπαμε πως τους πλήρωνε και τους πληρώνει?
    Η θειά μου η Αμερσούδα, ο ΟΗΕ, ο Τζορτζ Σώρος ή ο Γιώργος, η Μαρία , ο Παύλος κλπ?
    4. Πριν 10, 20, 30 χρόνια ήταν εγκληματίες, καλλιεργούσαν ναρκωτικά, πουλούσαν κοριτσάκια κλπ, γι αυτό κι έχουν φράγκα και πληρώνουν τους λαθρέμπορους.
    Ισχύει λίγο-πολύ σε κάποιο βαθμό, αλλά μάλλον θα είχατε κι εσείς πρόβλημα να αντιληφθείτε τι στο καλο κάνετε, αν ζούσατε στους πρόποδες του παραδεισένιου Καρακορούμ κι ήσασταν πτυχιούχος δεύτερης κατηχητικού και δη φανατικής ισλαμικής σέχτας ελεγχόμενης από τον τοπικό μπιστικό του τσιφλικά του πολέμαρχου.
    Κι αν ήταν και ζόρικα παλληκαράκια τι στο διάολο άλλο να κάνουν εκτός από παραγωγή εγκληματικής συμπεριφοράς, ξέρουν και τιποτε άλλο?
    Πιο πρακτικά ακόμα.
    5. Το κύκλωμα δεν είναι μονόμπαντο. Καποιοι τους μπάζουν/φέρνουν, μα και κάποιοι τους διαχειρίζονταν/'επαιρναν (επιλεκτικά βεβαίως-βεβαίως).
    Όσοι έχουν πηδήξει "αβαδιστα" έχουν μαγευτεί από τα αμυγδαλωτά μάτια της Καζάνας (Καζακστανής) το φιδίσιο κορμί της Σουδανής κλπ εξωτικά τέτοια. Ίσως, ας μου επιτραπεί η υπόθεση, κάποιοι "υπό" να ριγούν στη θύμηση της ωριαίας αφέντρας με την μεταμοντέρνα βλάχικη προφορά από τους απέραντους μπουρδελώνες της τέως Σοβιετικής Ένωσης. Ο καλός μας Ίζνο σίγουρα ξέρει κάποιους από το νησί του, που μια χαρά τους πήγε η τράμπα, νομίζω όμως πως θα παρουσιάσει κενά μνήμης αν ερωτηθεί, το χειρότερο θα είναι να μην έχει πάρει χαμπάρι, οπότε και δεν δικαιούται να ομιλεί ως αγανακτισμένος πολίτης, παρα μόνον ως κοιμώμενος (εν τοιαύτη περιπτώσει όνειρα γλυκά).
    Ακόμα πιο πρακτικά
    6. Εν Αθήναις είναι κοινό μυστικό το μονοπάτι του χρήματος που προκύπτει από την εκμετάλλευσή τους στα όρια της νομιμότητας.
    Δεν είδα κάποιον να παραπονιέται ή να αρνείται την χρησιμοποίηση στρατιών φτηνών εργατικών χεριών από τις εν λόγω πηγές. Τα ελληνικής καταγωγής ανθυποστελεχάκια των εταιρειών αυτών στη πλειονότητά τους κάνουν γενιτσαρο των SS να μοιάζει με χαζομουνομυξοπάρθενο της ελληνικής υπαίθρου του '60.
    Πιο σοβαρά τώρα:
    7. Ας διαβάσουμε και λίγο ιστορία, δεν βλάφτει, συνιστώ ιδιαίτερα την Ελληνική δεν θα χρειαστείτε και μετάφραση.
    Ο λόγος είναι απλός: συνομιλητές που γνωρίζουν δύσκολα θα διαφωνήσουν.
    8. Η προσωπική μου θέση ειναι προφανής, όπως επίσης και η διάθεσή μου να μην κάνω τον Ροβεσπιέρο σε ημιμαθείς, ή σε φορείς αταβιστικών συμπεριφορών.
    Και όχι για να μη γίνουν μάρτυρες, αλλά διότι έχουν υποχρέωση να γίνουν σκεπτόμενοι και ως γνωστόν η παιδεία είναι πράξις επίπονος (τι σου κάνει ο Θουκυδίδης άντρα μου, είδες κόλπα ο Δημοσθένης παλληκάρι μου, τσούζει βρε ο Ξενοφώντας που είναι και γλυκομίλητος..?).

    Άντε βρε, και καλή χαρά στα σκέλια σας...

    Καλημέρα σε όλους..!
     
    Last edited: 31 Δεκεμβρίου 2010
  12. subversion

    subversion Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    ...Γιατί σου κάνει εντύπωση?Οι ΜΚΟ κ οι διάφοροι υποτίθεται μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί,δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τα κενά κ τις ελλείψεις του κάθε κρατικού μηχανισμού.Επομένως,λειτουργούν συνήθως σε πλήρη συνεργασία με την κρατική οντότητα κ σ'ένα παγκόσμιο "playground" όπου οι όροι κ οι κανόνες του "παιχνιδιού" καθορίζονται με βάση τις ανάγκες του Κεφαλαίου,είναι αναπόφευκτο η προσφερόμενη εθελοντική εργασία να αλλοτριώνεται κ να τίθεται στην υπηρεσία της ικανοποίησης των αναγκών που το ίδιο δημιουργεί.
    Ήθελα να πω πως είναι μεγάλη αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι οι ΜΚΟ κ παρεμφερείς οργανισμοί αποτελούν σοβαρή απάντηση στην αθλιότητα που επικρατεί.Αυτό που προσφέρουν είναι προσωρινή κ μερική επούλωση σε πληγές που προκαλεί ένα σύστημα του οποίου αποτελούν μέρος.
     
Thread Status:
Not open for further replies.