Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρώτες Βοήθειες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 28 Αυγούστου 2007.

1. Syrah

Syrah Contributor

Θα προτιμούσα, αν οι moderators δεν έχουν αντίρρηση, αυτό το νήμα να διατηρήσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του.

2. MasterJp

MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

Εν μέρει σωστό, εν μέρει λάθος. Στην περίπτωση με τα περιστέρια (το ίδιο ισχύει και αν ένας άνθρωπος κρεμαστει με τα δύο του χέρια από ένα καλώδιο μέσης ή υψηλής τάσης) δεν υπάρχει διαφορά δυναμικόυ στα σημεία επαφής γι' αυτό και δεν παθαίνουν τίποτε.

Το λάθος βρίσκεται στην εκλαϊκευμένη χρήση της ονομασίας "καλώδιο μέσης ή υψηλής τάσης", που ξεχνάμε (ή δεν γνωρίζουμε) πως ο όρος "τάση" αναφέρεται στην διαφορά δυναμικού ανάμεσα στο καλώδιο και το έδαφος καί οχι ανάμεσα σε δύο σημεία του καλωδίου.

Κατά τα άλλα η τάση "από μόνη" της (κάτι ανεφικτο) όντως δεν κάνει τίποτε (όντας ανέφικτη) αλλά μπορεί να κάνει πολλά αν εφαρμοστεί στα άκρα αγωγού χαμηλής αντίστασης, όποτε θα προκαλέσει διέλευση υψηλού ρεύματος.

3. Ηλίας

Ηλίας Guest

Οι παρατηρήσεις της Εύας παραμένουν σε αυτό το νήμα. Δεν κινείται εκτός ορίων.
    Τα ποστ του Ερμή, της Syrah(ως απάντηση στον Ερμή) και του Kits μεταφέρονται στο "'Ασχετα...Βοήθειες".

Last edited by a moderator: 19 Νοεμβρίου 2007
  4. bdsmslave191

bdsmslave191 Regular Member

καλα ειναι να διαβαζονται αυτα τα ποστ και να ενημερωνομαστε σε θεματα γυρω απο την υγεια.εγω απο μικρος διαβαζα και παρακολουθουσα τετοια θεματα,θεματα που με την γνωση μου πανω σε αυτα αργοτερα εσωσαν την ζωη καποιων πολυ στενων μου προσωπων.επισης αν δεν γνωριζεται τι κανετε,καλα ειναι να μην τα δοκιμασετε διοτι μπορει να απωβουν μοιραια και μετα να κατηγορηθειτε και εσεις .

5. iJ

iJ Regular Member

Απάντηση: Πρώτες Βοήθειες

Αυτό που έχω υπογραμμίσει είναι περίπου σωστό. Το πρωτόκολλο βασικής Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης(ΚΑΡΠΑ), ανανεώνεται συνέχεια και πλέον οι μαλάξεις και οι αναπνοές είναι 30:2 . Δεν είναι λάθος να κάνει κάποιος πχ 15 μαλάξεις και 2 αναπνοές, αλλά μελέτες έδειξαν πως οι μαλάξεις βοηθούν στην οξυγόνωση του εγκεφάλου(στα 4' ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο δεν επανέρχεται).Η ηλικία και το βάρος εφόσον είναι ενήλικας δεν έχουν σημασία.
    Καλό είναι αν μας ενδιαφέρει το θέμα να ενημερωνόμαστε αραιά και πού για το πρωτόκολλο που μπορείτε να βρείτε εδώ http://depts.washington.edu/learncpr/quickcpr.html
    και εδώ
    http://erc.edu/

Last edited: 21 Νοεμβρίου 2007
  6. Syrah

Syrah Contributor

Re: Απάντηση: Πρώτες Βοήθειες

zofia, οι φράσεις που υπογράμμισες αναφέρονται σε αποκατάσταση/υποβοήθηση της αναπνευστικής λειτουργίας και όχι σε ΚΑΡΠΑ.

α)Αν όντως κάνεις λόγο για αναπνευστική και όχι καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση - και αναφέρθηκες από παραδρομή σε ΚΑΡΠΑ:
    Πράγματι εκτός από φιλί της ζωής υπάρχει και η μέθοδος των μαλάξεων, που από όσο διάβασα έχει πλέον καταργηθεί ως αναποτελεσματική. Πιθανώς η μέθοδος που αναφέρεις με την αναλογία 30:2 να αποτελεί κάποια συνδυαστική τακτική αντιμετώπισης διακοπής της αναπνευστικής δραστηριότητας που συστήνονταν στο παρελθόν.

β) Αν κάνεις λόγο για ΚΑΡΠΑ - και έκανες από παραδρομή quote τις συγκεκριμένες φράσεις του post μου:
    Πράγματι γίνονται μαλάξεις, με την αυστηρή προϋπόθεση ότι η καρδιακή λειτουργία έχει διακοπεί, και δεν είναι απλώς εξασθενημένη.

Αν όντως το πρωτόκολλο ΚΑΡΠΑ μεταβλήθηκε εκ νέου και προτείνει συμπιέσεις θώρακα (στις οποίες αναφέρθηκες εσύ) ακόμη και για περιπτώσεις όπου ο ασθενής έχει καρδιακή λειτουργία, αλλά ανύπαρκτη ή ελλιπή αναπνευστική δραστηριότητα (στις οποίες αναφέρθηκα εγώ στις φράσεις του post μου που έκανες quote), γράψε αν θέλεις κάποιο σχετικό link, γιατί σε αυτό που πρότεινες είναι ξεκάθαρο πως γίνεται λόγος για καρδιοαναπνευστική και όχι αναπνευστική ανάνηψη (ισχύει δηλαδή η β υπόθεση).

7. iJ

iJ Regular Member

@Syrah Αυτό που ο κόσμος ονόμαζει "φιλί της ζωής" είναι συνδοιασμός μαλάξεων και αναπνοών. Και όχι! η βασική ΚΑΡΠΑ δεν έχει καταργηθεί(εκτός και αν στα νοσοκομεία κάνουν λάθος που το διδάσκουν). Μπορεί να σώσει ζωές και μάλιστα έχει συζητηθεί να εκπαιδευονται ακόμη και μαθητές καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ιατρικής.
    Εαν το θύμα αναπνέει δεν εφαρμόζουμε τεχνητή αναπνοή και απλά το τοποθετούμε σε θέση ανάνηψης.
    Τα site που παρέθεσα, δίνουν μια χαρά όσες πληροφορίες χρειάζεται κάποιος για να δώσει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να παραλάβει το θύμα.
    Αν δε κάνω λάθος έχεις σαν επικεφαλίδα "Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη"(ή ΚΑΡΠΑ) και απο κάτω με α,β,γ κ.ο.κ. περιγράφεις τα βήματα.

υ.γ.1 όντως έκανα λάθος στο quote
    υ.γ.2 παραθέτω το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται τώρα. ο τρόπος που τα έγραψες με μπέρδεψε λιγάκι μιας και η ΚΑΡΠΑ δε χωρίζεται σε δύο κομμάτια, αλλά εφαρμόζεται κατα περίπτωση(πχ αν ισχύει το "α", τότε "β".)

Last edited: 20 Νοεμβρίου 2007
  8. Syrah

Syrah Contributor

Το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος ενδεχομένως βαπτίζει "φιλί της ζωής" εν γένει την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη δεν καθιστά τη χρήση του όρου δόκιμη. Το φιλί της ζωής είναι η τεχνητή στόμα-με-στόμα αναπνοή.

zofia δεν σου ανέφερα ότι καταργήθηκε η συνδυαστική μέθοδος για καρδιοαναπνευστική αλλά για αναπνευστική ανάνηψη, και πιστεύω ότι ήμουν πολύ σαφής:

Αν διαφωνείς αναφορικά με την κατάργηση της συνδυαστικής μεθόδου αναπνευστικής ανάνηψης, παράπεμψέ μας σε κάποια σχετική πηγή - το .pdf που επισυνάπτεις όμοιως με τα προηγούμενα link σου, αναφέρεται ξεκάθαρα σε καρδιοαναπνευστική και όχι αναπνευστική ανάνηψη, οπότε συμφωνεί με το Post #1 αυτού του νήματος.

9. iJ

iJ Regular Member

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτες Βοήθειες

Εδώ πέρα λες οτι έχει καταργηθεί η μέθοδος τών μαλάξεων. Και έτσι όπως το γράφεις είναι σα να εννοείς γενικά τις μαλάξεις όσον αφορά τη καρδιοαναπνευτική αναζωγόνηση. Ξεκαθαρίζεις οτι αναφέρεσαι σε αναπνευστική ανάνηψη οπότε είμαστε οκ.

Παρέθεσα το απλό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται γιατί ψάχνοντας για καθρεφτάκια μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος σε περίπτωση που δεν υπάρχει μόνο πρόβλημα αναπνοής.
    Η αρχική μου διόρθωση αναφερόταν στον αριθμό των μαλάξεων(με το λάθος quote).

10. Syrah

Syrah Contributor

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτες Βοήθειες

Όχι zofia, δεν άφησα περιθώριο για παρανόηση επ' αυτού. Η δομή του post #1 καθιστά σαφές πως εν προκειμένω έκανα λόγο για αναπνευστική ανάνηψη μόνο. Στο post #42 ακριβώς πριν από την πρόταση που απομώνωσες σε quote, αποσαφήνισα και πάλι ότι μιλώ για αναπνευστική και όχι καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Στο post #44 επανέλαβα εκ νέου με quote τη συγκεκριμένη διευκρίνιση. Αλλά εξακολουθείς να αποφεύγεις να την ενσωματώσεις στο quote σου κρατώντας επιλεκτικά τις υπόλοιπες φράσεις.

Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί γίνεται (γενικώς σε αυτό το νήμα τις τελευταίες ημέρες) επιλεκτικό quoting, σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνω συνεχώς τις τοποθετήσεις μου, εφόσον έχουν εδώ και τόσο καιρό αναρτηθεί γραπτώς και σαφώς. Όποιος ενδιαφέρεται πράγματι να ενημερωθεί αναφορικά με το πώς μπορεί να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στο σύντροφό του σε περίπτωση ανάγκης, ας κάνει τον κόπο να τις διαβάσει προσεκτικά και όχι διαγώνια.

11. iJ

iJ Regular Member

@Syrah λίγη υπομονή για να βρώ χρόνο να ποστάρω κάποια πράγματα που παρέλειψες στην τεχνητή αναπνοή. Λίνκ δε βρήκα αλλά τα βιβλία μου δίνουν μια χαρά πληροφορίες σχετικά, απλά χρειάζομαι λίγο χρόνο για να τις γράψω.
    Έγραψα πως το quote μου ήταν λάθος(και δεν εννοείς να το δεχτείς-σορρυ αλλά ούτε και εγώ είμαι διατεθιμένη να το επαναλαμβάνω συνέχεια) και δεν είναι κακό να μπαίνουν κάποιες συμπληρωματικές γνώσεις πάνω στις πληροφορίες που μας έδωσες. Άλλωστε το ζητάς και η ίδια στο πρώτο σου πόστ σε αυτό το νήμα.

Άλλαξα και το quote

12. Syrah

Syrah Contributor

Συμπληρωματιικές πληροφορίες είναι ευπρόσδεκτες zofia, όπως και αντιρρήσεις, εφόσον όμως τεκμηριώνονται. Θα περίμένουμε.