Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 7 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. Emma

    Emma Contributor

    FootSniffer, ευχαριστώ για την συμβουλή. Έχεις δίκιο  

    hermis, fair enough. Ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση  

    -------------------------

    Για να επανέλθουμε στο θέμα του νήματος, έχω μια ερώτηση, που νομίζω έχει ήδη αναφερθεί: Αν οι σημερινοί υποτακτικοί είναι "αποτέλεσμα" των μανάδων της προηγούμενης γενιάς, οι γιοί των μανάδων αυτής της γενιάς τί χαρακτηριστικά θα έχουν;
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Φρονώ πως έχεις πολύ ιδιαίτερες απόψεις αναφορικά με το τί συνιστά "ουσιαστική κυριαρχία" αγαπητέ hermis. Προφανώς έχουμε εντελώς διαφορετικά βιώματα, άρα και αντίληψη, επ' αυτού, αλλά επίτρεψέ μου να σου γράψω και τη δική μου άποψη:

    Το σχεσιακό καθεστώς, το οποίο διακηρύττεις στην Emma, δεν επιτυγχάνεται σε μεμονωμένα δίωρα sessions. Για να άρει τις άμυνές του ένας νοήμων υποτακτικός άνθρωπος χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει και αναγνωρίσει τα τεκμήρια που θα του διασφαλίζουν τις ικανότητες -πέρα από τις επιθυμίες- του άλλου να εφαρμόσει κυριαρχία.

    Ειδάλλως ένα από τα δύο παρακάτω συμβαίνει:

    α) Δεν γίνεται λόγος για νοήμονα, αλλά για άνθρωπο χωρίς μηχανισμούς αυτοπροστασίας που προτίθεται να παραδώσει τον έλεγχο της ζωής του, σε οποιονδήποτε, άνευ κριτηρίων - ένας τέτοιος υποτακτικός αμφιβάλλω για το αν θα γίνοταν δεκτός από έναν σοβαρό άνθρωπο για "σκλάβος".

    β) Δεν γίνεται λόγος για παράδοση ελέγχου, αλλά για επιθυμία διεξαγωγής μεμονωμένων και σποραδικών role play με D/s στοιχεία προς άμεση ανακούφιση/εκτόνωση (σεξουαλικού ή μη χαρακτήρα, δεν θα το πραγματευτώ εδώ). Συνεπαγωγικά, δεν γίνεται λόγος για κυριαρχία αλλά για topping, η ανάπτυξη ικανοτήτων επί του οποίου δεν προαπαιτεί ιδιαίτερο χρόνο και τα τεκμήρια για την αναγνώριση των οποίων (ικανοτήτων) ομοίως δεν προαπαιτούν ιδιαίτερο χρόνο.

    Γενικώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποκομίσει κανείς όλα τα καλά στοιχεία μίας M/s σχέσης, χωρίς να έχει δουλέψει γι αυτήν σε βάθος χρόνου.

    Άπτεται βεβαίως η ορθότητα όλων των παραπάνω, του ύψους, στον οποίο θέτει κανείς τους πήχεις για τα metrics μίας σχέσης. Κάποια κυρία μπορεί λ.χ. να αναγνωρίσει ως "σκλάβο", άνδρα που πέφτει εμπρός της γονυπετής στο τρίτο rendez-vous και (ώντας σε στύση) δηλώνει ταπεινός της δούλος, εκλιπαρώντας για humiliation. Εγώ από την άλλη πλευρά, όχι.
     
  3. MiB

    MiB Regular Member

    Δε ξέρω αν υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα από την οποία προκύπτει το παραπάνω συμπέρασμα, αλλά προσωπικά διαφωνώ εντελώς. Ίσως να ισχύει ως ένα βαθμό σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά κατά τη γνώμη μου σίγουρα δεν αποτελεί και τον κανόνα.

    Καταρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι παρόλο που είμαι ποδολάτρης και το συγκεκριμένο φετίχ θεωρείτε κατ' εξοχήν υποτακτικής φύσεως, δε θα έλεγα ότι ανοίκω στην κατηγορία των υποτακτικών, αν και σε μεμονομένες περιπτώσεις ανάλογα και με την εκάστοτε partner μου έχει τύχει να απολαύσω κάποια "παιχνίδια" έχοντας τον συγκεκριμένο ρόλο.
    Όμως, τυχαίνει να γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις 100% υποτακτικών ατόμων, θυλικών και αρσενικών, τα οποία προέρχονται είτε από διαλυμένη οικογένεια με χωρισμένους γονείς, είτε είναι ορφανά από μητέρα, κι έχουν ανατραφεί από πολύ μικρή ηλικία αποκλειστικά από κάποιον αρσενικό κηδεμόνα. Δε θα αναφέρω εκείνες τις περιπτώσεις που εκτός από υποτακτικοί άντρες είναι και gay ενώ έχουν μεγαλώσει από κάποιον άντρα (όχι όμως gay). Όμως, για να μην περιοριζόμαστε μόνο στους υποτακτικούς της σημερινής γενιάς, θα ήθελα να ανφέρω κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ατόμου παλαιότερης γενιάς. Πρόκειτε για ένα 50άρη bisexual εργένη, απόλυτα υποτακτικής φύσεως, τον οποίο μεγάλωσε αποκλειστικά ο παππούς του, και ο οποίος μάλιστα αυτήν την περίοδο βρίσκεται απ' όσο ξέρω σε αναζήτηση κάποιας Κυρίας ή Κυρίου για να τον αναλάβει. Εκείνος μάλιστα δηλώνει ότι θα προτιμούσε περισσότερο να τον αναλάβει Κύριος παρά Κυρία..

    Οπότε, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, όπως και των υποτακτικών γυναικών επίσης, το συγκεκριμένο συμπέρασμα δεν στέκει και τόσο..

    Χωρίς να στηρίζομαι σε κάποια συγκεκριμένη επιστημονική έρυνα, πιστεύω πως κάθε άτομο εξελίσεται σε υποτακτικό, αυταρχικό, διεστραμμένο, ή ομοφυλόφιλο, ανάλογα τα προσωπικά του βιώματα στα πλαίσια του γενικότερου κοινωνικού του περιβάλλοντος. Δε νομίζω δηλαδή πως ο ρόλος της οικογένειας επηρεάζει κάποιο άτομο στον συγκεκριμένο τομέα περισσότερο ή λιγότερο απ΄ότι σε οποιονδήποτε άλλο τόμέα που καθορίζει τα ιδιαίτερα κοινωνικά του χαρακτηριστικά, την προσωπικότητά του και κατ' επέκταση τις σεξουαλικές του προτιμήσεις...

    Αυτά..  
     
  4. hermis

    hermis Regular Member

    L Strike,

    Λέω στο νήμα…
    Και απαντάς.

    Φρονώ (!)   πως τα άτομα που ασχολούνται με το BDSM δεν θα πρέπει να αερολογούν.

    Στην συγκεκριμένη παράγραφο αναφέρω ένα παράδειγμα ευρέως γνωστό και απαντάς πως το υπαρκτό-ρεαλιστικό παράδειγμα δεν βρίθει σοβαρότητας.
    Από την στιγμή που είναι κάτι υπαρκτό L Strike, βρίθει σοβαρότητας και μάλιστα μεγάλης. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, μόνο όταν μπορεί κάποιος να το αναγνωρίσει.

    Σου ομιλώ για κάτι το υπαρκτό (και περιμένω να γίνει, μια κουβέντα πάνω σε αυτό) και μου απαντάς με το ιδανικό?

    Οι άνθρωποι που λειτουργούν έτσι δεν έχουν ανάγκη να τους βγάλει κάποιος ¨στην σέντρα¨ λέγοντας τους τι είναι ιδανικό.

    Νισάφι πια, έχουμε γεμίσει από ιδανικούς/ες !!!

    Μέσα από αυτές της ιδανικές απόψεις δεν αναγνωρίζω κάτι ρεαλιστικό που μπορεί να σταθεί ως αντίλογος (για εμένα πάντα).

    Θεωρώ εν κατακλείδι, πως αερολογείς και έτσι δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό το επίπεδο.

    Λέω μετά.

    Και απαντάς

    Η κοροϊδεύεις ή διαβάζεις άλλο ποστ.  

    Αναφέρω πως, κάποιοι υποτακτικοί (άνδρες) (κάποιοι όχι όλοι), επειδή όπως σωστά λες οι μηχανισμοί άμυνάς τους είναι αξιοπρόσεκτοι, αναζητούν από την γυναίκα, το μυστήριο και όχι κάποια τετριμμένη συμπεριφορά (για την τετριμμένη συμπεριφορά, αναφέρομαι στην γυναίκα!). Αναζητούν ένα ερωτικό αλατοπίπερο από εκείνη, διότι έτσι ξυπνούν και το απολαμβάνουν.

    Και εσύ στην συνέχεια με διαβεβαιώνεις (με σιγουριά), πως οι μηχανισμοί άμυνας των υποτακτικών δεν είναι τετριμμένοι !(?)!

    Πέραν της σοβαροφάνειας και της αερολογίας δεν μπορώ να διακρίνω κάτι άλλο στις απαντήσεις σου.
    Ελπίζω στο μέλλον, σε καλύτερες τοποθετήσεις από μέρους σου.  
    Hermis.


    Υ.Γ. Αλήθεια αναφέρεις κάπου «είναι είτε femdom είτε ομοφυλοφιλικού χαρακτήρα, στοιχεία που ανατρέπουν την καθεκυστικεία αντίληψη ισορροπίας μεταξύ άνδρα - γυναίκας και ερωτικών συντρόφων.».
    Επειδή δεν γνωρίζω την έκφραση, μπορείς να μου πεις τι σημαίνει… ¨καθεκυστικεία αντίληψη?¨
     
  5. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    'Καθεστηκυία' (ηλικία), για την ακρίβεια. Περί το εξηκοστόν έτος. Προηγείται της προβεβηκυίας (γήρας).
    Διασταλτικώς: καθεστηκυία τάξις, η έχουσα μετατραπεί εις καθεστώς, η κατεστημένη (το Κατεστημένο). Εν ολίγοις, κάτι σαν τις οικογένειες Μητσοτάκη, Καραμανλή, Παπανδρέου. Ο εν ζωή Βενιζέλος είναι ψευδεπίγραφος (ουδεμία σχέσις αίματος με τον Ελευθέριον).
    Εν σεξουαλικότητι, υποθέτω ότι υπονοεί την σαρμελοκρατίαν και την καταπίεσιν του τζιναβισμού, ως επίσης και την απόρριψιν της σεξουαλικής οσφυοκαμψίας των αρρένων - θηλυπρεπής ραγιαδισμός του φαλλού και επικυριαρχία των αμαζόνων-στραπονιστριών.
     
  6. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Τώρα εδώ, κόλλησα!  
    Δεν ξέρω γιατί διαπέρασε το κορμί Μου μια ανατριχίλα !!  
     
    Last edited: 13 Σεπτεμβρίου 2008
  7. L_Strike

    L_Strike Contributor

    hermis,
    στο αρχικό post, τμήματος του οποίου παρέθεσα, δίνεις μια δική σου εκδοχή για την κλίση στην υποτακτικότητα, βάσει συγκυριών. Συγκεκριμένα, αιτιολογείς την ανάπτυξη της υποτακτικότητας σε άτομα με επαγγελματικά δυναμική θέση λόγω του φαινομένου "ζυγαριάς". Πιθανόν ορισμένοι που το ζουν να (αρέσκονται να) το αποδίδουν σε αυτό το "φαινόμενο", όμως δεν υφίσταται. Ξαναλέω πως οι ερωτικές φαντασιώσεις προκύπτουν από τις επιθυμίες ενός εκάστου, οι οποίες πηγάζουν από την προσωπική του αισθητική, όχι από το περιβάλλον εργασίας του (αυτό είναι αερολογία; ). Είναι εξίσου φαιδρό να το θέτεις ή να αφήνεις να εννοηθεί ως "γενικός κανόνας", όσο το να εργάζεται κάποιος σε περιβάλλον με γυναίκες και εξαιτίας αυτού να γίνεται gay. Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη μεμονωμένων περιπτώσεων, αλλά διαφωνώ να πλάθεται μια φόρμουλα πάνω σε αυτές. Θεωρώ δε στην προκειμένη περίπτωση πολύ πιθανότερο, να προϋπήρχε η τάση στα εν λόγω άτομα, χωρίς να είναι εγνωσμένη και να εκφράστηκε μια Χ δεδομένη στιγμή. Επίσης, γιατί η αναφορά σε "ιδανικούς/ες" και μάλιστα με ως "νισάφι πια"; Τι το εξιδανικευμένο είδες να αναφέρω; Το thread πραγματεύεται τις αιτίες αύξησης της υποτακτικότητας (κυρίως στους άντρες). Θεωρείς σοβαρά πως η δουλειά που κάποιος κάνει (είτε την επέλεξε, είτε απλά αυτήν βρήκε), μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλικότητά του σε τέτοιον βαθμό;

    Επιπλέον, στο δεύτερο τμήμα που σχολίασα, εκθειάζεις (κατά την δική σου αντίληψη και αισθητική - fair enough) τον δυναμισμό και το "μυστήριο" που κρύβει μια κυριαρχική γυναίκα και το αντίκτυπο που έχει προς κάποιον υπό. Αδιαμφισβήτητα είναι στοιχεία που αποζητά ένα υποτακτικό άτομο. Η διαφωνία μου σε αυτό είναι ότι, προσδίδοντας αυτόν το στοιχείο αποκλειστικά στην συγκεκριμένη μερίδα γυναικών και αφήνοντας τον χαρακτηρισμό "τετριμμένο" στις υπόλοιπες, μπαίνεις σε διαδικασία αξιακής κρίσης των μεν με τις δε. Άτοπο. Επαναλαμβάνω πως είναι ζήτημα προσωπικής αισθητικής το τι αναζητά ο καθένας, όπως επίσης το τι θεωρεί τετριμμένο ή μη συμβατό.

    Εάν επιθυμείς να σχολιάσεις κάποιο post μου θα σου ζητήσω να εκφράζεσαι πιο κομψά προς εμένα. Με τα επιχειρήματά μου και τις απόψεις μου μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις, αρκεί να μην είναι διαγώνια η ανάγνωσή σου.
     
  8. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Ίσως οι απόψεις που εκφράστηκαν να χρειάζονται εξονυχιστικότερη επεξεργασία. Το επαγγελματικό περιβάλλον διευκολύνει ή δυσχεραίνει την εκδήλωση προϋπαρχουσών ροπών. Αλλά δεν τις συνδιαμορφώνει και πολύ περισσότερο, δεν τις 'παράγει'.
    Από την άλλη η αισθητικοποίηση της σεξουαλικής επιθυμίας δεν με πείθει. Γενετικά, η λίμπιντο μορφοποιείται, αδρομερώς, πολύ πριν τις κατηγορίες της Αισθητικής πρόσληψης, το Ωραίο και το Άσχημο.
     
  9. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Η μόνη μου διαφωνία με τα λεγόμενά σου Dolmance, είναι πως θεωρώ απαραίτητη την παρουσία της αισθητικής ώστε να υπάρξει σεξουαλική επιθυμία. Με άλλα λόγια η σεξουαλική επιθυμία μπορεί και δημιουργείται, όταν το ερωτικό ένστικτο του υποκειμένου εγείρεται. Θεωρώ (χωρίς να μπορώ να το αποδείξω) πως για να συμβεί το δεύτερο, η αιτία που προκαλεί την έγερση αυτή θα πρέπει να άπτεται της αισθητικής του, έστω και σε πρωτογενές επίπεδο. Κοινώς, αν του φαίνεται ντεκαυλέ, δεν θα του κάνει κούκου. Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα, ιδίως με τα bold που μάρκαρα.
     
  10. hermis

    hermis Regular Member

    Σε ευχαριστώ ταμάλα Dolmance .  


    Αν υποθέτεις σωστά, μπράβο του, ο L Strike….
    Να μια άποψη όμορφα τοποθετημένη και σεξοπορνοδιαστροφική (με άγνωστη λέξη από εμένα ). 

    Θα το ξαναπώ L Strike για χιλιοστή φορά και τελευταία.

    Μια άλλη άποψη εξέφρασα που ούτε φόρμουλα είναι, ούτε κανόνας! Δεν μίλησα για φόρμουλα. Είπα πως αρκετά αρσενικά (με υποτακτική τάση) του σήμερα έχουν μπουχτίσει με την εικόνα της πατροπαράδοτης γυναίκας σκλάβας. Μίλησα για κορεσμό σε κάποια αρσενικά υποτακτικά. Έτσι μπορεί και η εργασία να βοηθά (είτε σε μεγάλο βαθμό είτε σε μικρό) στην ροπή. Ο μέσος νεοέλληνας τρέχει σαν τον Βέγγο (όλη μέρα κάνοντας 2 δουλειές ή και 3) την σημερινή εποχή για να μπορέσει με μισθούς πείνας, να κερδίσει μια τυπική και όχι ουσιαστικά, αξιοπρεπή ζωή. Όλο αυτό το άγχος έχει αντίκτυπο και στην ερωτική του ζωή και σε αυτό τον βαθμό.

    Συμφωνώ με τον Dolmance στο ότι ΄"Το επαγγελματικό περιβάλλον διευκολύνει ή δυσχεραίνει την εκδήλωση προϋπαρχουσών ροπών. Αλλά δεν τις συνδιαμορφώνει και πολύ περισσότερο, δεν τις 'παράγει'."


    Άκου εκεί, Άτοπο να θεωρούμε κάποια μερίδα γυναικών (και ανδρών βεβαίως) τετριμμένη! Σα δεν ντρέπομαι λέω γω, να γράφω τέτοια πράγματα! Πιπέρι!

    Δεν θα μπω στην διαδικασία να τσιμπήσω μια μια τις εκφράσεις σου και να σου απαντήσω διότι επαναλαμβάνεσαι και με κουράζεις αγαπητέ.


    Τα σχόλια μου (για το ποστ που γράφεις) παραμένουν τα ίδια με τα παλιότερα L Strike…

    Μπερδεύεις, το κομψό με το αυστηρό, L Strike.

    Σου απάντησα αυστηρά και κομψά, όπως θα έπρεπε.

    Όσο αναφορά την διαγώνια ανάγνωση, μπορείς να δεις τον ορισμό της σε παράδειγμα, στην προηγούμενη μου απάντηση, μέσα σε αυτό το νήμα.

    Τέλος από μέρους μου, η κουβέντα μαζί, σου γι΄ αυτό το θέμα.
    Νισάφι! (ελπίζω εδώ να καταλαβαίνεις το νισάφι που κολλάει).

    Hermis
     
    Last edited: 13 Σεπτεμβρίου 2008
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

      Το επισκεπτήριο τελείωσε!!!!!!!!!!!!!!
    Οι επισκέπτες της πτέρυγας των υποτακτικών παρακαλώ να αποχωρήσουν, οι υποτακτικοί να βάλουν τα κεφάλια μέσα στα κλουβιά τους, όπως επίσης να βάλουν και την ουρά στα σκέλια, για λόγους ασφαλείας!


     
     
  12. hermis

    hermis Regular Member

    Δεν συνίσταται Syrah...

    Απλά έχει ως αφετηρία.