Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 7 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Δεν διαφωνώ ομορφιά μου.
     
  2. zinnia

    zinnia Contributor

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Ζητώ συγγνώμη σε όσους δεν θα αναφερθούν ονομαστικώς. Πρόκειται για εκείνους με τους οποίους, εν πολλοίς, συμφωνώ ή, εν πάση περιπτώσει θέτουν συμπληρωματικά ζητήματα, συγγενή αλλά όχι ταυτόσημα με όσα με απασχόλησαν.
    1) Στην παρατήρηση του underherfeet θα απαντήσω πως μια επιστημονική (άρα θεωρητική, με την έννοια ότι αποβλέπει στη διακρίβωση μιας αιτιώδους συνάφειας ανάμεσα σε γεονότα παρατηρημένα ή εικαζόμενα δια των αισθητών αποτελεσμάτων τους) υπόθεση αρθρώνεται σε δύο διαφορετικά πλαίσια: εκείνο της ανακάλυψης και το κατοπινό, της αιτιολόγησης. Στο πρώτο, όπου τοποθετείται και η δική μου, δεν είναι απαραίτητη μεθοδολογικώς καμιά διαδικασία εμπειρικού ελέγχου.Αυτός έπεται. Όσο περισσότερο παράδοξη είναι μια αρχική υπόθεση, μάλιστα, από όποια μήτρα κι αν γεννιέται, τόσο υπέρτερο γνωστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει. Με άλλα λόγια, διερεύνηση αξίζουν οι απιθανοφανείς κι όχι οι πιθανοφανείς εικασίες. Αλλά από τη στιγμή που η επιστημονική εργασία, με τη μορφή ευπώλητων πορισμάτων, έχει εκπέσει, και στις θετικές και στις κοινωνικές επιστήμες, σε στατιστική σαχλαμαρολογία η επιστημονική γνώση μετατρέπεται σε τετριμμένη διαχείριση δεδομένων, στερούμενη γνωστικής αξίας.
    Πάντως, η εντύπωση μου ότι οι υποτακτικοί άνδρες έχουν αυξηθεί, πήγασε, αρχικώς από την τεράστια άνθηση των συνυφασμένων με το bdsm, εμπορικών,πορνογραφικών δραστηριοτήτων και τις μεταβολές στις ερωτικές αγγελίες και τα πάσης φύσεως δίκτυα παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.
    2) Στο σημείο αυτό οφείλω μια διευκρίνηση στον MasterJP: πρόθεση μου ήταν να αναφερθώ κυρίως στους σεξουαλικώς υποτακτικούς άνδρες, αποφεύγοντας να εστιάσω στην κοινωνική υποτακτικότητα. Ωστόσο το κοινωνικά παθητικό πρότυπο του σύγχρονου αρσενικού είναι ένας συντελεστής στο πολυπαραγοντικό μοντέλο της υποτακτικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Η όσμωση, όπως κατ' ουσίαν επισημαίνει ο G_E, μια ιδιωτική συζήτηση με τον οποίο μου έδωσε την ιδέα του νήματος, είναι αναπόφευκτη: για την κατανόηση του φαινομένου χρειάζονται αναντίρρητα και τα φώτα του ψυχαναλυτή - είναι γνωστό πως θεωρώ τους ψυχιάτρους υπαλλήλους του κρατικού μηχανισμού καταστολής, τους ψυχολόγους αστοιχείωτους και σε σχέση με την ψυχανάλυση παραμένω ορθόδοξα φροϋδιστής, απορρίπτοντας διαρρήδην τους επιγόνους, ιδιαιτέρως δε τη γαλλική σχολή των λακανιστών. Η σύνδεση της ψυχιατρικής με τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους εξηγεί και την απόρριψη, εκ μέρους μου, όλων των αναγωγών κοινωνικών φαινομένων στους (υπαρκτούς) βιολογικούς όρους εκδίπλωσης τους. Οι γονιδιακές θεωρίες είναι η σημερινή αλχημεία, απευθείας απόγονος μιας φυσικής φιλοσοφίας άρρηκτα συνδεδεμένης, από τον όψιμο Μεσαίωνα και εντεύθεν, με τη μαγική σκέψη - και δη, επενδεδυμένη με ανείπωτη, πλέον, επιστημονιστική, θετικιστική αφέλεια και έπαρση.
    3) Διαπιστώνω ότι το δημοσίευμα μακραίνει και θα έχω πάλι να αντιμετωπίσω τις γκρίνιες όσων κουράζονται εύκολα. Οπότε, θα συνεχίσω το συντομότερο, αλλά σε αραιωμένες δόσεις. Άλλωστε ζητώ την επιείκεια σας: Διαβάζω όσο επιμελέστερα μπορώ όλα τα κείμενα, όμως το μυαλό μου είναι στραμμένο σε κάποιες λακωνικές διατυπώσεις και κάτι μισόλογα, με μικρή επιστημολογική, αλλά μεγάλη υπαρξιακή βαρύτητα.


    ΥΓ Ηλία μου, αυτές τις παρεκβάσεις δεν τις 'επιτρέπω' απλώς. Με ενθουσιάζουν. Αερίζουν τα νήματα και ευφραίνουν τις σκέψεις.
    Αν, μάλιστα διπλασιάσεις τις επιδόσεις σου, ήδη αρκετά καλές, θα προτείνω να γίνεις μέλος των αναρχοπριαπιστών, παρακάμπτοντας τις ενδιάμεσες διαδικασίες.
     
    Last edited: 9 Σεπτεμβρίου 2008
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Σοβαρή διαφοροποίηση αυτή που περιγράφεις.
    Ο ρυθμός αύξησης των υποτακτικών, νομίζω πως έχει νόημα να μελετηθεί συναρτήσει του ρυθμού μεταβολής του συντελεστή επιρροής των μητέρων επί των αρσενικών τέκνων.
     
  5. DominaArsAmatoriaΑugusta

    DominaArsAmatoriaΑugusta Regular Member

    Re: Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    MindMaster σας διαβεβαιώνω ότι ερώτημα έθεσα, αν και προκύπτει από αξιολόγηση προσωπικών συμπερασμάτων.
    Όσο για το παράδειγμα "Madonna", θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πράγματι έτσι είναι.
    Μήπως τελικά όμως όντας στο Forum Madonna αγνοούμε τα στοιχεία που συναντούμε καθημερινά και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, και θα θέλαμε την παρουσιάσουμε/ερμηνέυσουμε ως "Shakira";
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Σχετικά με την τελευταία σας πρόταση: Δεν λέμε τελικά το ίδιο ακριβώς πράγμα; Αν όχι, μπορώ να την ερμηνεύσω και διαφορετικά, εκείνη η ερμηνεία όμως είναι τόσο περίπλοκη, που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αποδοθεί με μία πρόταση και μόνο... Ως εκ τούτου, απαιτείται νομίζω κάποια διευκρίνιση.
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Η απορία αναφορικά με το ενδεχόμενο της αύξησης εμφάνισης υποτακτικών ανδρών, ως απότοκο της βαθμηδόν συνειδητοποίησης εκ μέρους τους της γυναικείας υπεροχής, προκύπτει από αξιολόγηση προσωπικών συμπερασμάτων; Αν ναι, τότε ποια η ισχύς της ειδικής πρότασης της ανωτέρω διατύπωσης; Πώς δηλαδή καταρρίπτεται η θεώρηση του MindMaster ότι η ερώτησή σου είναι ρητορική;

    Πώς ερμηνεύεται η αλληγορία σου επί του θέματος, με το οποίο καταπιανόμαστε εδώ; Ρωτώ γιατί αντιλαμβάνομαι (και συμφωνώ με) τον παραλληλισμό του MindMaster, αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλου τι εννοείς.
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Το συγκεκριμενο κομματι της αγορας που εχει ανοιξει προσφατα στην Ελλαδα στην Εσπερια ανθει εδω και 1-2 δεκαετιες ( τουλαχιστον).Να συμπερανουμε οτι η βαση των υποτακτικων εκει διευρυνθηκε νωριτερα;Ισχυει και εκει η αναλυση του Dolmance;Η μεση Αγγλιδα η Γερμανιδα μητερα ειχε αναλογη συμπεριφορα με αυτην της Ελληνιδας μια γενια νωριτερα;
     
  9. female

    female Contributor




    Δεν γνωρίζω για το θέμα, αν και η θέσεις της Mikra_Psemata και της Emma μου φαίνονται σωστές.

    Ένα παράπονο έχω μόνο να εκφράσω...

    Γιατί έχετε σε τόση χαμηλή εκτίμηση τους άρρενες όλους; (Όχι, δεν αναφέρομαι στους υποτακτικούς!)
    Γιατί ο ρόλος του άντρα, του πατέρα, μπαίνει σε τόσο υποτιμητικό, ανύπαρκτο ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα άρρενος τέκνου; Δεν συμμετέχει η παρουσία του, ή και η απουσία του, ακόμα και σε σχέση με το Οιδιπόδειο; Δεν είναι, δα, το αρσενικό πρότυπο, το παράδειγμα, το ενήλικο alter ego του μικρού, όσο, ίσως, και ο ανταγωνιστής του; Δεν οφείλουν οι άρρενες (θετικά και αρνητικά) παρά ελάχιστα στους πατεράδες τους, πέραν της κληρονομιάς της οικογενειακής επιχειρήσεως οβελιστηρίου "Τα Σάλωνα";

    :-(

     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Έχεις δίκιο! Αλλά δεν επικέντρωσα εκεί, καθότι δεν νομίζω να αποτελεί σημαίνοντα παράγοντα, ψυχολογικά τουλάχιστον, του υπό έρευνα φαινομένου.
    Με την ευκαιρία, να σε ρωτήσω; Εκτός της Ιστορίας της Τέχνης, συγγράφεις και την Εγκυκλοπαίδεια της γαλής;
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Γιατί επικεντρωνόμαστε στη Γυναίκα και όχι στον Άντρα? Γιατί στο ρόλο της Μητέρας και όχι του Πατέρα? Ρόλος με επιβολή και κύρος. Γιατί να αναζητούν την Μητέρα και όχι τον Πατέρα που επιβάλει? Γιατί να μην έχουν ταυτιστεί με το ρόλο της μητέρας (παθητικότητα, φροντίδα, κλπ) και αναζητούν να τον Πατέρα (καθοδήγηση επιβολή κλπ) μέσα από τη Γυναίκα?

    ΥΓ. Πιθανόν αυτή τη στιγμή να έγραψα μια μεγαλειωδέστατη μ....κια  αλλά έτσι μου ήρθε...
    Υγ. Αφού έγραψα, διάβασα το post της female... 
     
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Ομολογώ ότι όσα διάβασα με προβλημάτισαν σαν κόρη κάποιου, σαν μητέρα ενός αρσενικού, σαν αδελφή, σαν φίλη, σαν σύντροφο, αλλά και σαν Αφέντρα κάποιων αρσενικών.
    Οι σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό Μου και που τελικά υιοθετώ, σαν απάντηση σε όλα αυτά που διάβασα, είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει και την σκιά του που τον ακολουθεί παντού. Έτσι και ο χαρακτήρας μας έχει την δική του σκιά, που καταδιώκει τόσο επίμονα και ανελέητα τον ψυχικό μας κόσμο. Η σκιά μας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μας.
    Είναι η περσόνα που προσδοκούμε να είμαστε και αυτό που θέλουμε να βλέπει ο κόσμος σε εμάς. Το εγώ είναι αυτό που είμαστε και αυτό που γνωρίζουμε συνειδητά και η σκιά είναι το μέρος εκείνο του εαυτού μας, που δεν μπορούμε να δούμε αλλά ούτε και να γνωρίσουμε. Η σκιά του χαρακτήρα μας, είναι τα τμήματα εκείνα του εαυτού μας, που απωθούμε η αποφεύγουμε να εκδηλώσουμε, επειδή θεωρούμε ότι είναι "αρνητικά" ή "υποτιμητικά" – άρα πολλές φορές επικίνδυνα ή επώδυνα και σε αρκετές περιπτώσεις η εκδήλωση τους δεν επιτρέπεται, επειδή υπακούμε σε ισχύοντα κοινωνικά, θρησκευτικά ή οικογενειακά πρότυπα.

    Τις περισσότερες φορές, αγνοούμε ηθελημένα ή παρακάμπτουμε επιμελώς τα σκιερά μας κομμάτια, έστω και αν αυτά είναι εξαιρετικά πολύτιμα, επειδή μέσα σʼαυτά βρίσκεται η πηγή της δημιουργικότητας μας, της κοινωνικότητας μας, ακόμα και της σεξουαλικότητας μας. Αυτά τα παραμελημένα κομμάτια, είναι η μοναδική μας ελπίδα για την πνευματική – ψυχική μας ολοκλήρωση στην ανθρώπινη μας υπόσταση.

    Αν δεν συμβιβαστούμε με την σκοτεινή πλευρά της ψυχής μας και δεν συμφιλιωθούμε με τα υπόγεια αλλά εξαιρετικά πολύτιμα "ψυχικά μας απόβλητα" θα ψάχνουμε να βρούμε κάπου να τα φορτώσουμε στην προσπάθεια μας να εξιλεωθούμε συλλέγοντας ελαφρυντικά. Έτσι οι άνθρωποι είναι συχνά ενοχικοί και ψάχνονται για να φορτώσουν στους άλλους τη δική τους σκιά και εξ αιτίας αυτού, συμβαίνουν διάφορα γεγονότα και παράδοξα...Οι άνδρες απιθώνουν τη σκιά τους στις γυναίκες, οι υποτακτικοί στις υπερπροστατευτικές μητέρες, οι κυριαρχικοί στην αυστηρότητα των γονέων τους, οι λευκοί στους μαύρους, οι Καθολικοί στους Προτεστάντες, οι καπιταλιστές στους κομουνιστές, οι Μουσουλμάνοι στους Ινδουιστές, οι Χριστιανοί στους Εβραίους κλπ.

    Σε πολλές γειτονιές, μια οικογένεια γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, κουβαλάνε την σκιά μιας ολόκληρης της ομάδας. Κάθε ομάδα καθορίζει ασυνείδητα και χαρακτηρίζει ως "μαύρα πρόβατα", κάποια από τα μέλη της, τα οποία αναγκάζουν να κουβαλούν στους ώμους τους το σκοτάδι μιας ολόκληρης κοινότητας.

    Έτσι συμβαίνει και εδώ στο συγκεκριμένο thread. Ναι μεν το θέμα του Dolmance το βρίσκω επίκαιρο και ενδιαφέρον, όπως επίσης είναι ενδιαφέρουσα και η άποψη του για τους υποτακτικούς.
    Αυτές οι απόψεις όμως τείνουν με τον τρόπο τους, να οδηγήσουν τους συμμετέχοντες στην συζήτηση αυτή, σε εικασίες ή και λανθασμένα συμπεράσματα.

    Προσωπικά θεωρώ ότι η σκιά της υποτακτικότητας ή της κυριαρχίας αντίστοιχα, είναι ένα εκ της γενέσεως μας "τέρας", που θα μας ακολουθεί σαν ουρά μας, σε όλη μας την ζωή. Δεν μένει παρά μόνο, αυτό το "τέρας" να καλλιεργηθεί από διαφόρους εξωτερικούς παράγοντες για να μεγαλουργήσει.

    Αναλαμβάνοντας την ευθύνη των όσων ισχυρίζομαι, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, σε όσους έστω και μέσα σε αυτό το forum, τόλμησαν, πλησίασαν και αγάπησαν την… σκιά τους.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι, δεν είναι μόνο η "Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης"...."Υπερπλήρεις" είναι όλες οι "πτέρυγες ανθρώπινου δυναμικού". Για να αποκαλυφθούν και να βγουν τα σωστά συμπεράσματα, θα αρκούσε μονό να αφεθούν και να εξωτερικευθούν.

    Υ.Γ Ελπίζω Κ/κάποιοι, να μη σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν μοιρολάτρη, με ελαφρά τη καρδία!

     
     
    Last edited: 9 Σεπτεμβρίου 2008