Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 22 Μαϊου 2006.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    Πως μπορείς να κράξεις κάποιο που έκανε τον κόπο να βυθιστεί μέσα του και χωρίς παρωπίδες κοίταξε την αλήθεια?
     
  2. aggeloudi

    aggeloudi New Member

    Από εμπειρία θα πω ότι μάλλον προσπαθείς να βρεις κάποιο χαρακτηρισμό που να ανταποκρίνεται σε αυτό που (πιστεύεις) ότι είσαι. Αν έκανες λάθος... ελπίζω να σου δίνεται η ευκαιρία να επανορθώσεις!
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Αυτός είναι και ο λόγος νομίζω που γίνονται οι προσπάθειες ξεκαθαρίσματος κάποιων όρων.

    Όταν πρωτομπήκα στο chat πριν μερικά χρόνια είχα δηλώσει Κυριαρχική. Έκανα λάθος...επανόρθωσα  
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Η δήλωση status σ' ένα forum είναι μεταξύ άλλων και συμβατικός τρόπος επικοινωνίας. Και πρέπει να είναι σεβαστός ως μορφή επικοινωνίας.

    Εγώ άλλαξα status όχι γιατί άλλαξα εγώ, αλλά γατί διαπίστωσα πως ο Κυρίαρχος που έχω εγώ στο κεφάλι μου δεν ταιριάζει πολύ με το προφίλ του Μάστερ που επικρατεί στη BDSM κοινότητα ή στην S/m άποψη. Αν και συνειδητός φραξιονιστής, δε μπορώ να κάνω φράξιες όταν δεν υπάρχει η κρίσιμη μάζα. Έτσι, είχα να διαλέξω μεταξύ περιορισμού της έκφρασης ώστε να συνάδει με το κοινώς αποδεκτό status ή αλλαγής του status και ελεύθερης (στα πλαίσια ενός forum) έκφρασης. Μετά από αρκετούς δισταγμούς διάλεξα το δεύτερο.

    Η ουσία πάντως είναι ότι ο καθένας είναι ο εαυτός του. Το να υπερασπίζεται κανείς ένα status που δεν του ταιριάζει είναι ψυχοφθόρο και ανόητο. Στο κάτω κάτω δε χρωστάς σε κανένα τίποτα. Απ’ την άλλη το να δίνεις την δικιά σου εντελώς διαφορετική προσωπική ερμηνεία σ’ ένα status που 1000 άλλοι το καταλαβαίνουν διαφορετικά είναι ανώφελο.

    ΥΓ. Μια λύση που μερικοί ισως επίλεγουν είναι η παρουσία τους με διπλό νικ, το επίσημο και το ανεπίσημο με άλλο status- αλλά αυτό είναι γενικότερο θέμα που κάποια στιγμή σκέφτομαι να το ανεβάσω.
     
    Last edited: 10 Αυγούστου 2006
  5. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    Θεωρώ πως δεν υπάρχει κίνδυνος "λαϊκής κατακραυγής" σε περίπτωση που κάποιος δει τον εαυτό του ως είναι στην πραγματικότητα και όχι από το πρίσμα του επιθυμητού / ιδεατού. Αυτό το υποστηρίζω με δύο επιχειρήματα:
    1) Η πλειοψηφία των μελών έχει παρουσιάσει κατά καιρούς δείγματα ιδιαίτερα ανοικτού πνεύματος. Κάτι τέτοιο θα αναιρούσε αυτόματα την εικόνα αυτή όποιου δείξει τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά σε κάποιον σκεπτόμενο και ειλικρινά προβληματισμένο.
    2) Η θεώρηση και αναθεώρηση του status είναι προσωπική υπόθεση του άμεσα εμπλεκομένου και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κατακρίνει την (όποια) συνειδητή επιλογή του. Ακόμα και εσφαλμένη ή πλασματική να είναι, η ίδια η πορεία του θα αποδείξει το ασυμβίβαστο των έργων με τα λεγόμενα. Δεν χωράνε τρίτοι, ούτε στην αρχική επιλογή, ούτε στην εν συνεχεία αναθεώρηση. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δίνουν πνευματικά ερεθίσματα αν "ο γιαλός είναι στραβός".
     
  6. Kits

    Kits Contributor


    Δεν το συνεχιζω γιατι προφανως δεν εχεις καταλαβει... 
     
  7. hermis

    hermis Regular Member

    BDSM STATUS

    Με αυτό το post θέλω να εκφράσω μια μεγάλη μου περιέργεια , να ρωτήσω αν τελικά οι περισσότεροι στο status που δηλώνουν πως είναι , πραγματικά είναι….
     

    Μήπως τελικά δεν υπάρχει συνταγή για το τι status ακολουθούμε??? Μήπως άλλοι νομίζουν πως είναι Dom και τελικά είναι πιο slave από αυτούς που το δηλώνουν??

    Ο τρόπος ζωής μας δεν μας δηλώνει το status μας?? Μήπως αυτά απέχουν πολύ μεταξύ τους ??? και άλλα λέμε αλλά πραγματικά άλλα γουστάρουμε για να κρύψουμε κάτι που κοινωνικά φοβόμαστε να φωνάξουμε??

    Ή μήπως σαν άνθρωποι είμαστε πολυδιάστατα όντα και θέλουμε και το αλάτι και το πιπέρι και το ανάλατο?? Προσωπικά πιστεύω πως είμαστε πολυδιάστατα όντα….. προσωπικά εγώ έτσι νιώθω….. πολύ θα θελα να ακούσω την ειλικρινή σας γνώμη για αυτό που με τρώει στην BDSM γενική συμπεριφορά.
     
  8. Maley

    Maley Contributor

    Re: BDSM STATUS

    ..μεσα απο τις δικες μου διαδρομες ξερω πολυ καλα τι ειμαι..ξερω που βαδίζω και τι θελω..ασχετα αν δεν το βρισκω...καθε ανθρωπος, οσο πολυδιαστατος και αν ειναι εχει μια φυση, μια ροπη τουλαχιστον στις ερωτικες του επιθυμιες..ακομα και bisexual να ειναι, ειναι κατι..δηλ bisexual..δεν δεχομαι λοιπον αυτο που λενε μερικοι..ξερεις ειμαι master αλλα συναντησα μια γκομενα που με εκανε σκλαβο..αυτα ειναι δικαιολογιες..η χρηζουν ψυχιατρικής αναλυσης..και τι γνωμη μου για τους ψυχιατρους την εχω πει...
     
  9. hermis

    hermis Regular Member

    Απάντηση: Re: BDSM STATUS

    Καλά τα λες αλλά δεν συμβαδίζει η κοινωνική ζωή με την προσωπική?? Και στην προσωπική μας ζωή ακόμα έχουμε όρια, ή status?? Μήπως το status ποικίλει από πολλούς παράγοντες και από την χρονική περίοδο ?? Η και από άλλες παραμέτρους?? Γεννήθηκε κάνεις master η slave ή sub η κτλ?? Έγινε με την πάροδο του χρόνου.
     
  10. ddragon

    ddragon Regular Member

    Re: BDSM STATUS

    Δηλώνω switch...αλλα ποτέ δεν είχα εμπειρία σαν sub... ψάξε βρές...  
     
  11. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Re: BDSM STATUS

    Νομίζω ότι με βάση αυτά που έχω κάνει post θα ερχόμουν σε μεγάλη αντιπαράθεση αν δεν επέλεγα τον όρο της πολυδιάστατης προσωπικότητας που προανέφερες.

    Σχετικά με το ποιά είναι η σχέση ορισμένων με το status που δηλώνουν θα πω το εξής.Μην ξεχνάς ότι όπως συμβαίνει σε όλα τα κοινωνικά σύνολα ,έτσι και στο BDSM υπάρχει η ανάγκη να μπορέσει κάποιος να ευθυγραμιστεί λίγο πολύ με τις άτυπες προσταγές που υφίστανται ακριβώς για να αισθάνεται άνετα μέσα σε αυτό.Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μια άτυπη μεν αλλά σαφέστατη δε αξιοκρατική κατηγοριοποίηση που προκύπτει από τη χρήση του status είναι λογικό να υπάρχει μια σχετική οικιοποίηση κάποιων status από ορισμένους/ες,χωρίς να σημαίνει ότι ταυτίζονται με αυτό παράλληλα.Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απέχουν μάλιστα και πολύ από αυτό.
    Πολλά είναι αυτά που καταδεικνύουν κάτι τέτοιο.
    - Οι απαντήσεις που δίνονται σε διάφορα post.
    - Η έλλειψη συμμετοχής σε κάποια άλλα ,όπως αυτό για παράδειγμα ,που για κάποιο περίεγο λόγο παρουσιάζεται όποτε τίθεται κάποιο ζήτημα που μπορεί να εκληφθεί ως ενδεχόμενη απειλή των στεγανών του χώρου.
    - Η απουσία κάποιων status όπως TS ή CD που κάνει το χώρο του BDSM να μοιάζει να αφορά αποκλειστικά δηλαδή τους κατά τόπους Dom/sub και τους Master/slaves.Αντε και τους perv.Και μετά τι γίνεται?Οι άλλοι που πάνε δηλαδή?Μήπως θα έπρεπε να φτιάξουμε καμιά άλλη φράξια γι' αυτούς?
    - Εγώ ο ίδιος έχω κάνει κατά καιρούς κάποιες ερωτήσεις στις οποίες ουδέποτε πήρα απάντηση.Μάλιστα όταν κάποια στιγμή εκδήλωσα το γεγονός ότι έχω περάσει από πολλά στάδια δοκιμάζοντας πολλά διαφορετικά πράγματα κι ότι ακόμη έχω κάποιες στιγμές που γυρίχω πίσω και αναμοχλεύω το παρελθόν,υπήρξαν μερικοί που έτρεξαν να βγάλουν πύρινους λόγους για το γεγονός ότι ο Master/Dom γεννιέται και δε γίνεται στη πορεία και εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο στέκει το συγκεκριμένο status που έχω.
    - Η εσκεμμένη αποφυγή χρησιμοποίησης των πραγματικών ονομάτων από πολλούς/ες.Μέχρι και την τοποθεσία τους φοβούνται να δείξουν για το θεό.

    Εγώ όλα αυτά τα παραπάνω τα εκλαμβάνω σαν προσπάθειες κάλυψης της αδυναμίας του καθενός να αποδεχτεί τι είναι και μιάς παράλληλης επιθυμίας κοινωνικής ένταξης υπό τη μορφή του άκριτου ενστερνισμού των αντιλήψεων ενός χώρου όπως είναι ένα community.
    Και τί πάει να πει αλήθεια ότι ξέρω ποιός είμαι και που πάω?Το έχω δει σε αρκετούς από εδω μέσα.Εντάξει ρε παιδιά όλοι πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε βράχοι και ότι πατάμε γερά στα πόδια μας αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας.Δε ξέρω αν η διαδικασία της αυτογνωσίας έχει αρχή και τέλος αλλά εδώ μέσα σίγουρα μοιάζει να έχει.

    Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους όσους είναι εδώ μέσα.Υπάρχουν και οι φωτεινές εξερέσεις όπως η αγαπητή μου Sm_Art_Lady πχ ,που αν και επαγγελματίας του χώρου , δείχνει να έχει πιάσει το νόημα αρκετά καλά και σίγουρα δεν είναι μόνο αυτή.
    Anyway αρκετά με τη μίρλα.Μπορεί το εν λόγω community να μην είναι τέλειο αλλά η ύπαρξή του και μόνο είναι αρκετή για να δηλώσει τη σπουδαιότητά του με όλα τα προβλήματα που μπορεί ενδεχομένως να φέρει.Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει πολύ ανασφάλια και δυστυχώς ακόμη περισσότερη ντροπή.
    Είδωμεν.Μπορεί να φτιάξουν τα πράγματα στο μέλλον.
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: BDSM STATUS

    Για το θέμα του τί δηλώνει ο καθένας ύπάρχει ήδη αυτό το νήμα γι΄αυτό και έγινε η συγχώνευση τους.