Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 22 Μαϊου 2006.

  1. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    Λοιπόν…. Πως επέλεξα τι status θα βάλω στο profile μου.
    Έβαλα αυτό που προσωπικά νομίζω πως είμαι. Ακόμα και την πρώτη φορά που έπρεπε να διαλέξω (και γνώριζα από BDSM όσο ξέρουν και οι περισσότεροι από εμάς σαξόφωνο) δήλωσα Dom. Μπορεί να μην ήξερα τεχνικές κτλ αλλά ήξερα το τι θέλω. Το τι μου αρέσει. Το πώς κοιτάζω μια γυναίκα.

    Υστερ(ι)όγραφο: Ήμουν 20 αν θυμάμαι καλά όταν όλα μπήκαν σε μια σειρά στο κεφάλι μου.
     
  2. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Για να είμαι ειλικρινής βρίσκω την θεωρία του χάους γοητευτική αλλά σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις και με πολύ συγκεκριμένα άτομα. Σε ένα forum συζητήσεων κάτι τέτοιο θα συντελέσει στην δημιουργία κλίματος "γηπέδου" και όχι επιπέδου. Επομένως, ουδεμία ουσία θα είχαν τέτοιου ύφους συζητήσεις και συνεπώς ουδεμία τύχη θα είχε και το εν λόγω forum, οι δε moderators θα καταντούσαν γραφικοί με τον να πασχίζουν να διατηρήσουν το -όποιο ενεπομείναν- επίπεδο (και θα καταντούσαν εξαρτημένοι από τα Mesulid   ).

    Αν κάποιος αρέσκεται σε "ασκήσεις πανικού και πυκνής ομίχλης" μπορεί να ανοίξει ένα ανάλογο thread... και ας μου πει τι το μεγαλόπνοο και βαθυστόχαστο αποκόμισε από αυτό το εγχείρημα.
     
  3. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    1.ας Μου επιτραπει να σου θυμισω ή να σου διδαξω τη βασικοτερη ισως ιδεα του Μαρκησιου, lilly, το "Γαλλοι, ακομη μια ευκαιρια να φανειται δημοκρατες", οπου εξηγει πως και γιατι τα "χαλαρα βασικα δεδομενα" και τα στοιχειωδως παρομοια γνωρισματα" οδηγουν στη δικτατορια του συντηριτισμου και στην εξ αμυνης και φοβου αναγκη για εξαλειψη καθε τι "διαφορετικου"...αλλωστε εσυ δεν εγραψες οτι επιτηδες σε αυτο το site δεν μπηκαν ερωτηματολογια τυπου b.e.s.t?...μηπως αυτοαναιρεισαι?...Πιστευω και μαχομαι για ενα bdsm που χωρανε Ο/λοι οσοι σεβονται, επιθυμουν και δεν φοβουνται να πληρωσουν το τιμημα...οι υπολοιποι που θελουν να κρυψουν τις αδυναμιες και τις φοβιες τους πισω απο κοινα αποδεκτες πρακτικες ή ορολογιες για Μενα δεν ανηκουν στο χωρο.
    2.Οσο για τον potty που δεν τον γνωριζω..αν κρινω απο τα σχολια που γραφονται για αυτον μαλλον η απουσια του εκανε κακο σε Π/πολλους
    3. Θεωρω απιστευτα προσβλητικα τα περι "βασικου μετοχου'" και απαιτω ειτε να ανακληθουν ή ως moderator να Μου απαγορευθει ρητα και δημοσια η εισοδος.
     
  4. gaby

    gaby Guest


    υπερβάλλεις... ναι ήταν λίγο δεικτικό το χιούμορ μου και σκόπευα να το ανακαλέσω από μόνη μου αλλά το είχαν ήδη δει αρκετοί ... απολογούμαι πραγματικά, λυπάμαι που προσβλήθηκες αν και δεν θα έπρεπε κατ εμέ, φιλικά είπα ότι είπα, και αν θες ανακαλώ.

    όχι δεν αυτοαναιρούμαι και με τα μάλλον γενικά επιχειρήματα - αφορισμούς που λες παραπάνω (το γνωρίζω απέξω και ανακατωτά το συγκεκριμένο κομμάτι από τη φιλοσοφία του μπουντουάρ του μαρκήσιου) ξεφεύγουμε πάρα πολύ από το θέμα, που είναι κάπως να γνωρίζουμε τί γράφουμε στο προφίλ μας και να είμαστε σχετικά συνεπείς με αυτό.

    αλλά το ότι δεν αυτοαναιρούμαι δε σημαίνει ότι θα μπω και σε θέση απολογούμενης επειδή σ ένα BDSM φόρουμ όπου συμβαίνει να είμαι moderator βλέπω θετικά και επιδιώκω να έχουν ένα κάπως ξεκάθαρο BDSM status τα μέλη και κάθομαι μάλιστα και εξηγώ για ποιόν λόγο.
     
  5. Kits

    Kits Contributor


    Μαλλον σε ξε - ταμπελοσα....
    Επειδη δεν σε γνωριζα σε θεωρησα female slave οπως ακριβως δηλωνεις στο status σου. Απο το λιγο που σε γνωρισα καταλαβα αλλο και στο ειπα...δεν εχω δικαιωμα να πω την γνωμη μου??? αλλωστε το τι θα κανεις και τι status θελεις να βαλεις το αποφασιζεις εσυ!!
     
  6. crystal angel

    crystal angel Contributor

    .....................
     
    Last edited: 10 Αυγούστου 2006
  7. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Που είπα εγώ ότι θίχτηκα ? είπα εντελώς το αντίθετο αν διάβασες όσα έγραψα.
    Ότι δεν με ενοχλεί τι βάζει ο καθένας σαν στατους στο προφίλ του.
    Ούτε και κρίνω αυτό το στατους.
     
  8. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member

    Αγαπητή soft crystal, θα προσπαθήσω κι εγώ με τη σειρά μου, μια που η μπλάλα ήρθε στα πόδια μου, να σου εξηγήσω τι «εντυπωσίασε» κάποιους απο εμάς στην αρχική σου τοποθέτηση στο συγκεκριμένο νήμα αλλά και στην αμυντική σου στάση στην συνέχεια.

    (Τα παρακάτω αφορούν την προσωπική μου γνώμη και μόνο)


    Συμφωνώ πως ένας απο τους λόγους όταν κάποιος επιλέγει ένα στάτους το οποίο δεν αντικατοπτρίζει αυτό που έιναι ή/και βιώνει, έιναι και αυτός. Ίσως να ήταν καλό στο σημείο αυτό του registration να μας έλεγαν να επιλέξουμε βανίλια αν δεν έχουμε καμια εμπειρία και πως στην συνέχεια μπορούμε να βρούμε τι έιναι αυτό που μας χαρακτηρίζει καλύτερα.

    Μπορεί να είναι και αυτό που λές εδώ...

    Μπορεί οτιδήποτε άλλο.

    Έχω όμως την αίσθηση οτι στο νήμα αυτό γίνεται μια προσπάθεια να βρούμε μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας στην κοινότητα αυτή (που είναι τόσο νέα αλλά και πρωτοπόρα για την Ελλάδα μας). Ελπίζω να συμφωνούμε όλοι πως κάτι τέτοιο είναι σημαντικό. Εσύ?
    Έχει ειπωθεί πολλές φορές σε διάφορα νήματα και προσωπικά με βρίσκει σύμφωνη. Είναι καλό όταν μιλάμε για το κόκκινο να καταλαβαίνουμε όλοι κόκκινο και όχι ρόζ ή κάτι άλλο.
    Θα βοηθήσει όλους μας αλλά και τον δημιουργικό διάλογο τελικά.
    Καταλαβαίνω οτι η κοινή γλώσσα/κοινός κώδικας επικοινωνίας στον οποίο αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο νήμα έχει να κάνει με τα βασικά, βλ. Τι εννούμε με ένα στάτους, M/s σχέση κλπ κλπ.

    Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, τα παραπάνω ήταν άστοχα τελικά. Κανείς δεν θίγεται.
    Κι εμένα δεν με ενοχλεί να δηλώνει κάποιος ο,τι θέλει, έξω όμως απο το φορουμ.
    Βλέπεις, σε μια κοινότητα όπως η δική μας εδώ, όπου γίνονται συζητήσεις, δεν ενοχλεί, απλώς αποπροσανατολίζει όλους μας, γνώστες και μη.
    Οπότε δεν χαλάει το γόητρο κανενός. Γιατί απλά δεν περιμένει κανείς online διαπιστευτήρια.

    Φαντάζομαι κι εσυ ξεκίνησες να αναγνωρίζεις αυτά που μιλούσαν μέσα σου κάποια στιγμή στο παρελθόν και τότε δεν είχες ακόμα ιδέα τι είναι. Φαντάζομαι πως κι εσυ θα ανάλωσες πολύ χρόνο μεσα στην άγνοιά σου σε σκέψεις όπως «αυτά που σκέφτομαι είναι ξεπερασμένα ή άρρωστα κλπ, δεν υπάρχουν , δεν γίνονται, είμαι ο μόνος άνθρωπος που σκέφτεται έτσι» κλπ κλπ. Αν όχι εσύ, τότε άλλοι ναι.

    Όταν ανακάλυψα την κοινότητα αυτή δεν σου κρύβω πως αυτή η απουσία «κοινής γλώσσας» με αποπροσανατόλισε αρκετά. Ευτυχώς είχε προηγηθεί η προσωπική μου έρευνα και μια κάποια πρώτη κατανόηση των «συστατικών» αυτού του «εναλλακτικού» τρόπου ζωής. Παρόλη την προσωπική έρευνα πάντως ήμουν έτοιμη να εγκαταλείψω αφού αυτά που διάβαζα μου έφερναν μηνύματα που με τρόμαζαν και με απογοήτευαν. Ευτυχώς έδωσα μια ευκαιρία τότε στον εαυτό μου και γνώρισα τον Κύριό μου, ο οποίος με βοήθησε πολύ να καταλάβω πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα απο την φανταστική παρουσίαση των θέλω αυτών που λες κι εσυ.

    Η ύπαρξη αυτής της κοινότητας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στα ελληνικά δεδομένα και οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε να γίνεται καλύτερη.

    Ο Ηλίας λέει με λιγότερα λόγια αυτό που προσπαθώ κι εγώ να σου πω.

    Όσο αφορά την απορία σου που είδα οτι τελικά εσύ δείχνεις να θίγεσαι θα σου πω οτι η επιμονή σου απέναντι στα λόγια εκείνων που μάλλον ένιωσες να σε αμφισβητούν με οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Έγραψα «φαίνεται να θίγεται...» και οχι ένα απόλυτο θίγεται αφού δεν έχω «εικόνα και ήχο» σου τα οποία θα με οδηγούσαν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.
     
  9. crystal angel

    crystal angel Contributor

    .......................
     
    Last edited: 10 Αυγούστου 2006
  10. adelina

    adelina Regular Member

    Καταπληκτικο και βεβαια με βρισκει συμφωνη η αποψη σας Κυριε L_Strike και πραγματικα δυσκολευομαι να κατανοησω πως ατομα που δηλωνουν οχι ασχετα αλλα κατι τοσο σπανιο και ψαγμενο, όπως Master/slave δεν μπορουν να αντιληφθουν κατι τοσο εμφανες και ξεκαθαρο που ειναι για μενα και αρρητα συνδεδεμενο με την πειθαρχεια, βασικο συστατικο του bdsm.
    νομιζω πως οποιος πραγματικα εχει ασχοληθει σε βαθος με το bdsm δεν μπορει παρα να κατανοει την επιβαλλομενη αναγκη για κοινους κωδικες αναμεσα μας και σιγουρα μονο καποιος που δεν εχει βιωσει πραγματικα την πειθαρχεια ειτε σαν σκλαβος ειτε σαν κυριαρχος μπορει να μιλα για ταμπελες ή να θεωρει κατι τετοιο βαρετο και κοινοτυπο.
    η αμυντικη σταση και αντιδρασεις καποιων εδώ πραγματικα αποδεικνυει σε μενα την αναγκη υπαρξης αυτου του νηματος. αν μη τι άλλο βλεπουμε μεσα απο τις αποψεις τους ποιοι ειναι ποιοι ασχετα με το τι επελεξαν να βαλουν σαν στατους τους. ή μαλλον ποιοι ΔΕΝ ειναι ποιοι.
    το να δηλωνει καποιος σκλαβος η αφεντης δινει αμεσως στον αλλο λανθασμενες εντυπωσεις. και ειναι φυσικο να αμφισβητειται το στατους όταν μιλας σε καποιο π.χ. που δηλωνει σκλαβος ή αφεντης και με τα πρωτα λεπτα συζητησης αντιλαμβανεσαι πως στερειται τα βασικα, στερειται καποιες γνωσεις και εμπειριες και δεν υπαρχει εκει τιποτα περα απο την επιθυμια να ζησει αυτό που φαντασιωνεται ή ζει κρυμενος πισω απο την ασφαλεια μιας οθονης ή ενός τηλεφωνου και φανταζεται πως επιθυμει την απολυτη παραδοση και υποταγη, ή πιστευει πως αυτό ειναι ενας καλος τροπος να σπασει η μονοτονια της ζωης του.
    θα παω ακομη μακρυτερα απ αυτό. γνωριζω περιπτωσεις κοριτσιων που επαιζαν τις σκλαβες, πραγματικα πιστεψαν μεσα απο το νετ και ολα οσα διαβαζαν πως ειναι σκλαβες και αυτο δηλωναν, αλλα μολις ο αφεντης τους συμπεριφεροταν όπως θα μπορουσε και θα αντεχε μια πραγματικα εμπειρη σκλαβα, εβγαιναν απο τα session τραυματισμενες ψυχικα και σωματικα και ενω σιγουρα ειχε ευθυνη ο κυριαρχος που δεν ελεγξε την αληθεια των λογων τους πιστεψε στον αυτοπροσδιορισμο τους, ποση ευθυνη ειχαν οι ιδιες απεναντι στον ιδιο τους τον εαυτο που τον εθεταν σε τετοιο κινδυνο?

    Δεν ειναι παιγνιδι το bdsm και καλα θα ηταν οσοι θελουν να το δοκιμαζουν να γνωριζουν αν μη τι αλλο πως μπορει να αποβει επικινδυνη μια ψευτικη ταυτοτητα για τους ιδιους αν δεν νοιαζονται για τις ψευτικες προσδοκιες που μοιραζουν δεξια κι αριστερα.
     
  11. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member

    Μια μικρή διευκρίνηση.... το ποστ εκείνο μπήκε σε λάθος θέση και όπως με ενημέρωσαν οι moderators υπήρχε πρόβλημα με το ρολόι του φορουμ εχθές και πολλά ποστ εχθές κατέληξαν σε λάθος σημείο. Η κανονική θέση εκείνου του ποστ ειναι κάπου πιο πάνω σε αυτή τη σελίδα.
     
  12. FLASH

    FLASH New Member

    Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    Aφου διαβασα με προσοχη ολες τις παραπανω απαντησεις εχω να πω το εξης:Δια μεσου αυτης της κοινοτητας παρουσιαζονται αποψεις εξαιρετικα σημαντικες.Περα απο τους οποιους διαξιφισμους,που ειναι αλλωστε απαραιτητοι σε καποιο βαθμο,αν αναζητησει καποιος την ουσια θα βρει πολλες απαντησεις.Γι αυτο ειμαι σιγουρος οτι με το πληθος των πληροφοριων που παρεχονται απο την κοινοτητα,καποιοι εχουν αρχισει να κανουν την αυτοκριτικη τους οσον αφορα το τι δηλωνουν.
    Αυτο το γεγονος αποτελει για μενα την μεγαλυτερη επιτυχια της κοινοτητας αφου εμπρακτως βοηθα στον σωστο προσανατολισμο των μελων και μακροπροθεσμα εξασφαλιζει την βιωσιμοτητα της.
    Τελος πιστευω οτι η ενδεχομενη αλλαγη status απο κοποιο μελος, το οποιο εκανε βιαστικο register, θα πρεπει να αναγνωριστει ως θετικο βημα,δειγμα προοδου και να μην τυχει καποιου "κραξιματος" το οποιο ειμαι σιγουρος πολλοι τρεμουν.