Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Alexkat, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

1. anastasia

anastasia Regular Member

Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

πριν ειπες θα ειναι παντα ενα μυστηριο..μου φανηκε πως δεν ειχες τροπους να το λυσεις ..τελικα πια ειναι η αληθεια σου ?  

2. Cordelia Day

Cordelia Day Guest

Gypsy tears κι ένα καλό φραπέ.

3. Alexkat

Alexkat Contributor

Πριν είπα ότι ..ήταν ..είναι και ...θα είναι ένα μυστήριο, ...πολύ απλά ....μέχρι να καταφέρω να το λύσω .... 

4. anastasia

anastasia Regular Member

χμμμμ οκ το εσωσες εισαι εξυπνος  

5. Alexkat

Alexkat Contributor

Έτσι.

Πολλές φορές οι μικροχαρές της ζωής τονώνουν μια σχέση ... 

6. Syrah

Syrah Contributor

Μπορώ να σκεφτώ πολλούς τρόπους για να κρατήσει μια γυναίκα έναν άνδρα, αλλά ούτε έναν λόγο γιατί να θέλει να τον κρατήσει οπωσδήποτε.

7. gaby

gaby Guest

Απάντηση: Re: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

Ίσως επειδή θέλει αυτόν με τον οποίο ζει ισορροπημένα και ενίοτε έντονα, νιώθει γυναίκα, έχει κίνητρο να είναι δημιουργική και απολαμβάνει. Ίσως επειδή έχει ξεπεράσει το ερώτημα της νιότης "και αν ο επόμενος είναι ο ένας και μοναδικός για μένα;" Υπάρχουν άτομα που προτιμούν τις σταθερές σχέσεις από τη διαρκή εναλλαγή. Τα μισά από αυτά και ίσως περισσότερα είναι γυναίκες.

Όσο για το "οπωσδήποτε", αυτό έχει να κάνει με το πόσο έχει μάθει να σέβεται τις ανάγκες και την προσωπική διαδρομή του έτερου, αυτή η γυναίκα που έστω ότι κάτι θα "κάνει" για να κρατήσει τον σύντροφό της. Κάποιες φορές δεν έχει νόημα να κάνει οτιδήποτε.

8. Syrah

Syrah Contributor

Re: Απάντηση: Re: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

Κρινάκι μου, εκτιμώ ότι νόημα έχει κυρίως να κρατά τον εαυτό της ευτυχισμένο (αυτοαναφορικά μιλώντας). Ήτοι να διατηρείται σωματικά και ψυχικά υγιής, να συντηρεί και να αναπτύσσει ένα δίκτυο ανθρώπων με τους οποίους έχει ουσιώδη επικοινωνία και με τους οποίους περνά καλά, να εστιάζει στην διαρκή εξέλιξη του εαυτού της, μέσα από την εκπαίδευση, ίσως μέσα από την εργασία, να αυτοστοχοθετείται και να επιδιώκει τους στόχους της, διεκδικώντας μια προσωπική ολοκλήρωση.

Αν μπορεί να είναι η ίδια καλά, θα είναι και οι σχέσεις της καλά. Ήδη από μόνο του το γεγονός πως ένας άνθρωπος προχωρά στη διαδικασία να "κρατήσει" κάποιον, δείχνει προς την κατεύθυνση όχι απαραίτητα μιας ψυχικής, κλινικά διαπιστωμένης, νόσου, αλλά τουλάχιστον προς την κατεύθυνση της έλλειψης ψυχικής συγκρότησης, της συναισθηματικής εξάρτησης και της απουσίας θεμελιωδών ισορροπιών.

Οποιαδήποτε γυναίκα με στοιχειώδη νοημοσύνη μπορεί να διακρίνει τί είναι αυτό που θα ήθελε ο σύντροφός της ή ένας δυνητικός σύντροφος, και μπορεί να προσπαθήσει να αλλάξει τον εαυτό της όσο χρειάζεται προκειμένου να τον ικανοποιεί. Εντούτοις, εφόσον δεν δύναται πια να είναι ο εαυτός της, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο δείκτης αυτοεκτίμησής της θα κατακρημνιστεί.

Διευκρινίζω ότι δεν μιλώ για μία υποτακτική που θέλει να αλλάξει ή που εκ φύσεως ετεροπροσδιορίζεται. Μιλώ για οποιαδήποτε γυναίκα η οποία προχωρά σε χειρισμούς, σε τροποποιήσεις της συμπεριφοράς της ορθότερα, προκειμένου να επιδείξει έναν άλλο εαυτό, πιο αρεστό προφανώς, προκειμένου να "κρατήσει" κάποιον. Γιατί να κρατήσει κάποιον που δεν τη θέλει όπως είναι; Προφανώς αν τη θέλει όπως είναι, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι για να τον "κρατήσει".

9. gaby

gaby Guest

Καλή μου Syrah, ναι, ασφαλώς, αν βρίσκεται στην ηλικία που ακόμα εξελίσσεται ψυχικά και εκπαιδεύεται κοινωνικά. Ο Πλάτωνας το όριο ηλικίας αυτό το τοποθετούσε στα 35. Υποθέτω ότι σήμερα μπορεί να έχει πάει πιο πάνω, εγώ το ένιωσα μια δεκαετία αργότερα, ίσως να πρέπει να ντρέπομαι γι αυτό  

Το θέμα είναι ότι από το ηλικιακό όριο αυτό και πέρα το δίλημμα για το αν θα κάνει, έστω μια γυναίκα, κάτι για να κρατήσει τον άντρα της, δεν είναι "αυτοβελτίωση vs. αναγνώριση του Άλλου" αλλά "ξεκούραση vs. απόλαυση".

Δηλαδή το αρχικό σου "οπωσδήποτε", ή για ποιον λόγο να το κάνει, το απαντώ από την οπτική μου λέγοντας ότι θα μπορούσε μια γυναίκα να απολαύσει την προοπτική να μείνει μόνη της ξανά επειδή έχει κουραστεί να χορεύει ταγκό με κάποιον άλλο. Το κατανοώ, αλλά ... ομολογώ ότι βρίσκω περισσότερο ενδιαφέρον πλέον, που η αυτοβελτίωσή μου δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, να φροντίζω να έχω ένα στέρεο περιβάλλον για την απόλαυσή μου. Την τελευταία την χρειάζομαι πολύ, περισσότερο από άλλοτε, για να είμαι ψυχικά ικανή να δίνω αυτά που απαιτούνται από μένα, στο προσωπικό περιβάλλον, στη δουλειά (εκεί κι αν είναι!) σε πολλά μέτωπα.

Έπειτα, βλέπω και άντρες να προσπαθούν και να φροντίζουν τη σχέση τους, για να κρατήσει, τόσο όσο και γυναίκες.

Θέμα κατακρήμνισης αυτοεκτίμησης δεν μπαίνει γιατί αυτή έχει κτιστεί πια εντός του ψυχισμού και θα έλεγα ότι πιο πολύ θα επηρεαζόταν αν κάποιος άφηνε μια σχέση γενικά πετυχημένη να γκρεμιστεί, παρά αν προσπαθούσε θεμιτά να την βοηθήσει να επιβιώσει, ακριβώς όντας ο εαυτός του μέσα σε αυτήν και κάνοντας αυτά που είχε τάξει πως θα κάνει.

10. woohoo

woohoo Regular Member

Γιατί το ερώτημα δεν τίθεται και από την πλευρά του άντρα?

11. Alexkat

Alexkat Contributor

Γιατί δεν ανοίγεις ένα σχετικό νήμα ...?

12. woohoo

woohoo Regular Member

Αν δεν μπουν στο κοπο οι ιδιες οι γυναικες, σιγα μην μπω εγω.

Last edited: 13 Μαϊου 2012