Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως παρουσιαζεται το BDSM σε αλλα ελληνικα sites

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Ιουνίου 2009.

  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    BDSM: Σαδομαζοχισμός, όργια και σεξουαλικές πρακτικές. Νέα τάση...


    Η υπόθεση του Μαξ Μόσλεϊ έχει συνταράξει τη βρετανική κοινή γνώμη. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα «News of the World» και έδειχναν τον πολυεκατομμυριούχο πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου να συμμετέχει σε σαδομαζοχιστικό όργιο με πέντε πόρνες σε διαμέρισμα στο Τσέλσι, τράβηξαν όλα τα βλέμματα στην κοινότητα BDSM.

    Πρόκειται για ένα ακρωνύμιο (Bondage, Discipline and Sadomasochism), το οποίο περιλαμβάνει στη μεγάλη «ομπρέλα» του όλες τις εκκεντρικές σεξουαλικές πρακτικές. Σε εκτενή αφιερώματα στο βρετανικό Τύπο, ειδικοί ψυχολόγοι, αλλά και υποστηρικτές των σαδομαζοχιστών ανέλυσαν το φαινόμενο.

    Οι οπαδοί του BDSM παραπονιούνται ότι είναι στιγματισμένοι από την κοινωνία σε τέτοιο βαθμό που ορισμένες από τις πράξεις τους, αν και γίνονται με τη συναίνεσή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση. Οι ψυχολόγοι, από την άλλη μεριά, περιγράφουν τις δραστηριότητές τους ως μια αφύσικη, μη-υγιή επιθυμία για εξευτελισμό, ενώ το ευρύ κοινό θεωρεί τους φαν του BDSM διεστραμμένους.

    «Η δίκη του Μόσλεϊ είναι καλό πράγμα» δήλωσε στην εφημερίδα «The Observer» η Ντέμπορα Χάιντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Backlash» που διαδηλώνει υπέρ των δικαιωμάτων των σαδομαζοχιστών. «Επιτέλους, έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στα μίντια, που μας αγνοούσαν για χρόνια. Το BDSM έχει αρχίσει να θεωρείται ως τρόπος σεξουαλικότητας, όπως και η ομοφυλοφιλία. Παρʼ όλα αυτά, είναι παράνομο να επιδίδεται κανείς σε ορισμένες σαδομαζοχιστικές πράξεις.

    Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι καταπατούν το νόμο μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους». Σύμφωνα με το βρετανικό νόμο, θεωρείται παράνομο να συμμετέχει κάποιος σε σαδομαζοχιστικές δραστηριότητες που αφήνουν μόνιμα σημάδια πάνω στο σώμα άλλων ανθρώπων, όπως συνέβη για παράδειγμα στην υπόθεση Μόσλεϊ, τα οπίσθια του οποίο [Μάτωσαν από το μαστίγωμα τα οπίσθια του Μαξ Μόσλεϊ σε σαδομαζοχιστικό όργιο με πέντε πόρνες.] ου αιμορράγησαν από το μαστίγωμα μιας εκ των γυναικών που συμμετείχαν στο όργιο.

    Παρʼ όλα αυτά, οι πιο βάναυσες σαδομαζοχιστικές πράξεις πραγματοποιούνται από τη μειονότητα των οπαδών του BDSM. «Ο βασικός στόχος του σαδομαζοχιστικού σκηνικού είναι να υπάρξει απελευθέρωση ενδορφίνης. Οι συμμετέχοντες διεγείρονται σεξουαλικά όταν προκαλούν ή αισθάνονται πόνο» εξηγεί η Χάιντ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ισχύει η φήμη ότι οι σαδομαζοχιστές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτούς που διατάζουν και αυτούς που υπακούν. «Πολλοί ανήκουν και στις δύο κατηγορίες».

    Οπως εξηγούν οι ειδικοί, το Internet έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για τη διάδοση αυτού που θεωρούταν κάποτε φαινόμενο του υποκόσμου. Σταδιακά, πολλά μαγαζιά της «καλής αγοράς» άρχισαν να πουλάνε χρήσιμα αξεσουάρ για τους σαδομαζοχιστές, λανσάροντας έτσι μια νέα τάση. «Ο κόσμος έχει αρχίσει να πειραματίζεται περισσότερο» δήλωσε στην εφημερίδα «The Observer» ο Τάπι Οουενς, πρόεδρος της Συμμαχίας Σεξουαλικής Ελευθερίας. «Οι γυναίκες δεν είναι προετοιμασμένες να ανεχτούν μια αδιάφορη σεξουαλική ζωή, ενώ οι άντρες δεν διστάζουν να εξερευνήσουν περισσότερο τον εσωτερικό τους κόσμο». Ο Οουενς θεωρεί ότι η σημερινή έξαρση του BDSM είναι το αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που προσεγγίζει όλο και βαθύτερα το σεξ. «Είναι μία εξεζητημένη μορφή σεξουαλικού παιχνιδιού, γιατί προϋποθέτει την απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ των εραστών».



    Βασικά αξεσουάρ και κινήσεις



    Abrasion:
    Οποιαδήποτε μορφή παιχνιδιού αγγιγμάτων που γίνεται με σκληρές και άγριες επιφάνειες αντικειμένων, όπως το γυαλόχαρτο.



    Ball gag:
    Ενα είδος φίμωτρου, το οποίο αποτελείται από ένα μικρό μπαλάκι -συνήθως λαστιχένιο- δεμένο πάνω σε λουριά. Το μπαλάκι μπαίνει μέσα στο στόμα, ενώ τα λουριά δένονται γύρω από το κεφάλι για να το κρατάνε σταθερό.



    Catherine's wheel:
    Ενας μεγάλος, κάθετος τροχός, συνήθως από ξύλο, πάνω στον οποίο δένεται ο εραστής και έπειτα στρέφεται προς οποιαδήποτε επιθυμητή θέση.

    Electrical play:

    Οποιοδήποτε είδος παιχνιδιού περιλαμβάνει τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για τη σεξουαλική διέγερση των εραστών.



    Frog tie:
    Ενα ειδικό δέσιμο κατά το οποίο ο εραστής γονατίζει και οι αστράγαλοί του δένονται με τους γλουτούς του.

    Pony play:

    Μία δραστηριότητα κατά την οποία ο μαζοχιστής παίρνει το ρόλο του πόνι. Για παράδειγμα, περπατάει στα τέσσερα, κάποιες φορές μάλιστα φορώντας σαμάρι.

    Top:

    Ενας σαδομαζοχιστής που προκαλεί μια μορφή διέγερσης χωρίς όμως να έχει τον ψυχολογικό έλεγχο ή την εξουσία πάνω στον εραστή του.

    ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ


    BDSM: Σαδομαζοχισμός, όργια και σεξουαλικές πρακτικές. Νέα τάση...(  - Fatsimare.net, Greek Portal
     
  2. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν πρακτικές σαδομαζοχισμού. Διερευνούν τη σεξουαλικότητά τους ή έχουν μια αρρωστημένη επιθυμία για ταπείνωση;
    Μητέρα, ρομαντική, σαδίστρια...
    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

    Ένας ηλικιωμένος ισχυρός άνδρας, 5 γυναίκες, ψηλά τακούνια και πολλά μαστίγια. Ένα πρόσφατο σκάνδαλο στη Βρετανία έριξε φως στον σχετικά άγνωστο κόσμο του σαδομαζοχισμού. Αποτελεί μια αρρωστημένη επιθυμία για ταπείνωση ή μία, χωρίς αναστολές, εξερεύνηση της σεξουαλικότητάς μας; Ειδικοί και θιασώτες αναζητούν απάντηση.

    Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα αρχικά ΒDSΜ αντιπροσωπεύουν τις λέξεις «Δεσμά, πειθαρχία, σαδισμός, μαζοχισμός», κάτω από τις οποίες βρίσκει στέγη ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικών πρακτικών. Κάποιοι ψυχολόγοι θεωρούν ότι αντιπροσωπεύουν μια αρρωστημένη επιθυμία για ταπείνωση. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι συμπεριλαμβάνονται στην αναζήτηση της σεξουαλικότητας, εφόσον γίνονται συναινετικά. Όμως, το σίγουρο είναι ότι η πρακτική του ΒDSΜ εξαπλώνεται γοργά τα τελευταία χρόνια.

    Για πολλά χρόνια, όλα γίνονταν μυστικά. Και θα παρέμεναν έτσι, εάν η σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Νews of the World» δεν κατηγορούσε με φωτογραφίες τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ότι έπαιρνε μέρος μαζί με 5 γυναίκες σε σαδομαζοχιστικά όργια με ναζιστικό περιεχόμενο. Ο 67χρονος Μαξ Μόσλεϊ παραδέχτηκε ότι επιδίδεται εδώ και 45 χρόνια σε σαδομαζοχιστικές πρακτικές κρυφά από τη γυναίκα του και μήνυσε την εφημερίδα, λέγοντας πως όσα κάνει στην προσωπική του ζωή είναι δική του υπόθεση και το ΒDSΜ είναι κάτι φυσιολογικό.

    Τα κλαμπ. Έκτοτε όλες οι βρετανικές εφημερίδες κάνουν εκτενή αφιερώματα, προσπαθώντας να διερευνήσουν τον άγνωστο κόσμο των σαδομαζοχιστικών κλαμπ, που όπως λέει ένας γνώστης, «υπάρχουν σε κάθε πόλη της Βρετανίας». «Οι άνθρωποι δεν φοβούνται πλέον να πειραματιστούν περισσότερο», λέει στην εφημερίδα «Οbserver» η Τάπι Όουενς, επικεφαλής της οργάνωσης «Συμμαχία για Σεξουαλική Ελευθερία». «Οι γυναίκες δεν ανέχονται πια μια ζωή με κακό σεξ και οι άνδρες εξερευνούν τον εαυτό τους περισσότερο».

    Θεωρεί την εξάπλωση του ΒDSΜ απο- τέλεσμα της όλο και πιο ενδελεχούς προσέγγισης της κοινωνίας στο θέμα του σεξ. «Είναι μια πολύ εκλεπτυσμένη μορφή σεξουαλικού παιχνιδιού, επειδή προϋποθέτει απόλυτη εμπιστοσύνη στο άλλο άτομο», εξηγεί, τονίζοντας ότι η σαδομαζοχιστική σκηνή άρχισε να γίνεται δημοφιλής στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν οι γυναίκες άρχισαν να αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση. «Οι γυναίκες ντύνονταν με πολύ προκλητικούς κορσέδες και δερμάτινα και αποκτούσαν τον έλεγχο. Οι άνδρες τις λάτρευαν, πέφτοντας στα πόδια τους».

    Άνδρες οι περισσότεροι. Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που απολαμβάνουν τον σαδομαζοχισμό είναι άνδρες. Και μάλιστα άνδρες, που στην καθημερινή τους ζωή βρίσκονται σε υψηλές θέσεις και όλη μέρα πρέπει να παίρνουν αποφάσεις και να έχουν πολλές ευθύνες. Υπάρχουν άνθρωποι που υποδύονται μόνο έναν ρόλο; «Η έξαψη έρχεται όταν κάποιος προκαλεί ή δέχεται πόνο», λέει η Ντέμπορα Χάιντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Βacklash που υπερασπίζεται το δικαίωμα στον σαδομαζοχισμό. «Δεν είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα: τους υποτακτικούς και τους αφέντες. Πολλοί άνθρωποι αρέσκονται και στα δύο».

    Στην καρδιά του όλου θέματος βρίσκεται η περίπλοκη σχέση μεταξύ ευχαρίστησης και πόνου.

    Βιολογικά, έχει τις ρίζες του στον ρόλο των ενδορφινών. «Δεν υπάρχει κάτι μυστηριώδες», εξηγεί η 35χρονη Κλερ Λούις, που αυτοχαρακτηρίζεται ως «ανύπαντρη μητέρα, ρομαντική, αγαπητή σαδίστρια». Λέει ότι είχε πολλές σχέσεις με «ευφυείς και υγιείς ανθρώπους» που τους άρεσε να τους χτυπά. «Μετά την προπόνηση, ένας αθλητής αισθάνεται εξουθενωμένος αλλά σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό είναι το κράμα πόνου και ευχαρίστησης. Η ευχαρίστηση προέρχεται από τις ενδορφίνες και οι ενδορφίνες προέρχονται από τον πόνο...».

    TA NEA On-line
     
  3. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Ο Ζαν-Ζακ Ρουσώ εκτιμούσε ιδιαίτερα μερικές γερές ξυλιές στον πισινό από μια γοητευτική γυναίκα. Ο Λώρενς της Αραβίας πλήρωνε κάποιον για να τον κτυπά με κλαδιά από σημύδα. Και ο Τσαρλς Σουίνμπερν θεωρούσε ότι υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην ποιητική δημιουργικότητα και την επιθυμία για τη βέργα.

    Αν ο σαδομαζοχισμός έχει τόσο εξυμνηθεί από μεγάλους διανοούμενους, αν έχουν γραφτεί τόσα βιβλία και έχουν γυριστεί τόσες ταινίες γι΄ αυτόν, γιατί ήταν τόσο κακό αυτό που έκανε ο Μαξ Μόσλεϊ; Η σκανδαλοθηρική εφημερίδα Νews of the World κατηγόρησε τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ότι επιδιδόταν σε σαδομαζοχιστικά όργια με ναζιστικό περιεχόμενο. Κι εκείνος μήνυσε την εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές στον ναζισμό είναι ψευδείς, ότι αυτά που κάνει στην ιδιωτική του ζωή είναι δική του υπόθεση και ότι ο σαδομαζοχισμός είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό, ανώδυνο και μερικές φορές αστείο. Η δίκη άρχισε αυτή την εβδομάδα και η ετυμηγορία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

    Οι νόμοι στη Βρετανία είναι αυστηροί: απαγορεύεται, για παράδειγμα, σε ένα κλαμπ S&Μ να διαφημίζει το μαστίγωμα των πελατών του. Παρά ταύτα, υπολογίζεται ότι το 14% των ανδρών και το 11% των γυναικών σ΄ αυτή τη χώρα έχουν δοκιμάσει σαδομαζοχιστικές πρακτικές. Πρόκειται για ανθρώπους διεστραμμένους, μανιοκαταθλιπτικούς, στερημένους, «ανώμαλους»; Η κλινική ψυχολόγος και σεξοθεραπεύτρια Πάμελα Στήβενσον Κόνολυ προσπάθησε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα μελετώντας 132 θιασώτες του σαδομαζοχισμού. «Η απάντηση είναι αρνητική», λέει στην Γκάρντιαν. «Πίστευα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μ΄ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά διαψεύστηκα. Οι πρακτικές στις οποίες επιδίδονται- και μιλώ για ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν- είναι ασφαλείς, υγιείς και συναινετικές».

    Στα ίδια συμπεράσματα κατέληξαν ο ψυχολόγος Ντέηβιντ Μίριτς και ο ψυχοθεραπευτής Νηλ Κάνον που πραγματοποίησαν ανάλογη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησαν τους διαβεβαίωσαν ότι η παιδική τους ηλικία ήταν απολύτως ομαλή, κανείς δεν τους κακοποιούσε, κανέναν δεν θέλουν να εκδικηθούν. «Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν καλύψει τις βασικές τους ανάγκες σε φαγητό, στέγη και οικογένεια και θέλουν να εξερευνήσουν τις άλλες τους ανάγκες», εξηγεί ο Μίριτς. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να δώσουν διέξοδο στην επιθετικότητά τους. Δεν λείπουν και οι ακραίοι. Οι πιο πολλοί, όμως, φαντασιώνουν ότι είναι σκλάβοι ή αφέντες για να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Ή πολύ απλά επειδή τους αρέσει.

    «Ποιος θα το πίστευε ότι εκείνη η παιδική τιμωρία θα επηρέαζε τις αναζητήσεις μου, τις επιθυμίες μου, τα πάθη μου για το υπόλοιπο της ζωής μου;», γράφει ο Ρουσώ στις Εξομολογήσεις, αναφερόμενος στις ξυλιές που του έδινε η Μαντεμουαζέλ Λαμπερσιέ. Αλλά κι εκείνοι που δεν είχαν μια τόσο ενδιαφέρουσα εμπειρία στην παιδική τους ηλικία δεν δικαιούνται άραγε να καλλιεργήσουν αργότερα τα πάθη τους;

    ΠΗΓΗ: Διαστάσεις