Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσοι τελικά από εμάς έχουν εμβολιαστεί

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος AlphaMaleMaster, στις 15 Ιουλίου 2021.

  1. Iagos

    Iagos Contributor

    Όχι

    Αυτό το κείμενο είναι απλώς δόλωμα...

    Τουλάχιστον ως τέτοιο ανέβηκε από Εμένα
     
  2. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Το υγειονομικό σύστημα έχει την υποχρέωση της φροντίδας του ασθενή ακολουθώντας πιστά κανόνες και πρωτόκολλα υγιεινής, αποστείρωσης και αντισηψίας.. Τόσο για την προφύλαξη του ασθενή όσο και για τον εαυτό του και την προφύλαξη του συνόλου.
    Μεγάλο μέρος των υγειονομικών που υποχρεώνονται πλέον στον εμβολιασμό ανήκει το ίδιο σε ευπαθείς ομάδες.
    Μεγάλο μέρος των ήδη εμβολιασμένων μένουν λίγο καιρό μετά με ελάχιστα ή και καθόλου αντισώματα.
    Αντιλαμβάνομαι τον πανικό και φόβο που επικρατεί. Τον καταλαβαίνω αλλά δεν τον δικαιολογώ σε καμία περίπτωση. Η μόνη χρυσή τομή στην παρούσα φάση είναι η ψυχραιμία και η εφαρμογή κανόνων υγιεινής, αποστάσεις σε κλειστούς χώρους κτλ.
    Δεν υπάρχει θέσφατο και όποιος ισχυρίζεται πως κατέχει την απόλυτη γνώση σε κάτι τόσο νέο είναι απλά επικίνδυνος σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκει.

    p.s δεν είμαι κατά των εμβολίων γενικά. Αντιθέτως.
    p.s 2 Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά των covid εμβολίων, απλά κρατάω μικρό καλάθι, περιμένω και τηρώ κάποιους κανόνες χωρίς υστερία.
     
  3. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    +1
     
  4. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Δεν υπάρχει γνώση. Υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε πιθανές απαντήσεις και βάση αυτών προχωρούν. Το πόσο απόλυτα ή πόσο σχετικά ή όχι προστατεύει μένει να το δείξει ο χρόνος. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε με φράσεις που προσδίδουν βεβαιότητα για κάτι το οποίο η επιστημονική κοινότητα δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη έγκριση παρά επείγουσα άδεια.
     
  5. tithon

    tithon Contributor

     
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ξέρουμε τι προστασία παρέχουν τα εμβόλια, τα κάνουμε εδώ και δύο σχεδόν αιώνες και είναι ο λόγος που κάποιες ασθένειες όπως η ευλογιά έχουν πρακτικά εξαφανιστεί. Ομοίως γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της μόδας του αντιεμβολιασμού από την εμφάνιση ασθενειών που τα εμβόλια είχαν εξαλείψει.

    Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για το covid-19 έχουν μιλήσει τα νούμερα. Αποδέχομαι -αν και πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω- την επιλογή του οποιουδήποτε να αρνηθεί τον εμβολιασμό ή μια φαρμακευτική αγωγή¹ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

    100% εγγύηση σε τέτοια θέματα ούτε υπήρξε και ούτε κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει.

    ¹ Κρατάω μια επιφύλαξη για τις χημειοθεραπείες ειδικά σε όσους τις έκαναν και ο καρκίνος επανήλθε.
     
  7. thanasis

    thanasis Contributor

    Μια ακόμα φορά.  

    H επιστημονική κοινότητα δεν δίνει επίσημη έγκριση, αλλά διαμορφώνει consensus (ή όχι) με βάσει τα δεδομένα, τα οποία εδώ και πολύ καιρό είναι ξεκάθαρα υπέρ της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των σκευασμάτων. Το σχετικό υλικό είναι δημοσιευμένο και ελεύθερα προσβάσιμο, για να διαβάσει και να αξιολογήσει ο καθένας. Οπότε μια σχετική (απόλυτες βεβαιότητες στην επιστήμη δεν νομίζω να υπάρχουν) βεβαιότητα δικαιολογείται από τη βαρύτητα, την ποσότητα και την ποιότητα των δεδομένων.

    Εγκρίσεις δίνουν οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι ρητά αναφέρουν οτι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    χρήσιμα εργαλεία τα εμβόλια, αλλά είναι εργαλεία κι όχι πασπαρτού δια πάσαν... νοσον. δεν είναι θεοί από μηχανής. δεν είναι σωσίβια και σωτήρες.
    είναι για να τα χρησιμοποιούμε κι όχι για να παθαίνουμε αμοκ.
    με τα εμβόλια επαναλαμβάνεται το αμοκ του κλειδωθείτε στο σπίτι. η λιτανεία του σωτήρος.

    το εμβόλιο για την βρουκέλωση, στην τελική σούμα, έσωσε την ζωή πολύ περισσότερων απ όσων δεν έσωσε.
    το εμβόλιο για την μεγάλη ευλογιά, έσωσε την ζωή πολλών που κινδυνευαν από μια αληθινά απειλητική για την ζωή νοσο, αλλά δεν έγινε ποτέ ισοπεδωτικός καθολικός εμβολιασμός, αλλά κυρίως στοχευμένος σε όσους πληθυσμους απειλούνταν.
    το εμβόλιο για την νέα ίωση απευθύνεται σε όσους απειλούνται απ αυτήν, και θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο που τους απειλεί, στον βαθμό που τους απειλεί.
     
  9. Grim_Fandango

    Grim_Fandango Symbiosis with Voltaire

    Πάμε πάλι μπας και το εμπεδώσουμε αυτή τη φορά. Σε καμία άλλη πανδημία δεν υπήρξε διαθέσιμο εμβόλιο όσο αυτή ήταν σε έξαρση.
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Τα συγκεκριμένα εμβόλια στοχεύουν σε συγκεκριμένη ασθένεια η οποία βρίσκεται σε πανδημία. Η ασθένεια μπορεί να μην είναι απειλητική για το είδος, είναι όμως απειλητική για το υγειονομικό σύστημα. Το ότι ο μέσος άνθρωπος δεν κινδυνεύει δε σημαίνει τίποτα, ο μέσος άνθρωπος δεν κινδυνεύει ούτε από ένα Carrington like event ωστόσο αν συμβεί κάτι ανάλογο, κάτι που πριν τρεις αιώνες θα περνούσε απαρατήρητο και πριν από δύο αιώνες ήταν minor annoyance θα πάρουμε τον τεχνολογικό μας πολιτισμό στα χέρια με ο,τι αυτό συνεπάγεται για το well being του εν λόγω μέσου ανθρώπου.

    Ζήσαμε ένα χρόνο στο πετσί μας τι σημαίνει πανδημία μιας ασθένειας για την οποία δεν υπάρχει εμβόλιο. Τώρα υπάρχει και εκτός από τους ανθρώπους που έχουν ιατρικούς λόγους να μη θέλουν να πάρουν το ρίσκο, η υστερία δημιουργείται από την πλευρά των αντιεμβολιαστών. Οι υπόλοιποι απλά δε θέλουν να ξαναζήσουν αυτό το πράγμα επειδή υπάρχει ορατός κίνδυνος τα νοσοκομεία να τιγκάρουν και πάλι, αυτή τη φορά από ανθρώπους που θα μπορούσαν να το είχαν αποφύγει.

    Το έχω άποψη και το έχω εμπεριστατωμένη άποψη είναι μήλα και αχλάδια.
     
  11. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Φαγώθηκαν με τον Jeff Bezos. Ένα ταξιδακι είπε να πάει και του το έχουν βγάλει από τη μύτη! Μέχρι και τον ανθρωπιστικό εμβολιασμό των αναπτυσσόμενων κρατών του έχουν χρεώσει!
    Κάτι ήξερε ο Χριστός που έλεγε να μην ξέρει η αριστερά τι ποιεί η δεξια  Γενικά μιλώντας φανταζομαι 
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    επιτέλους, μιά επαρκής κυριολεξία.


    είναι μιά τελείως διαφορετική συζήτηση τι είναι απειλικοτερο απ τα δύο για το είδος, με εντελώς απρόσμενα συμπεράσματα. να μην την κάνουμε.