Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να εξηγήσετε?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Βρισηίδα, στις 30 Ιουνίου 2024.

  1. Όνομα

    Όνομα Regular Member

    Προσωπικά δεν το θεωρώ σαν coming out.
    Με τα άτομα που δεν θα μιλούσα εξ αρχής γύρω από το θέμα των σχέσεων, του σεξ κτλπ δεν προσπάθησα, ούτε θα προσπαθήσω να μιλήσω. Κυρίως αυτοί αφορούν συγγενικά πρόσωπα.

    Αυτά κυρίως, είναι σημαντικό να αντιλαμβάνονται γενικά τη στάση μου, τα όρια και την αυστηρότητα αν χρειαστεί.

    Σε φιλικό ή άλλο επίπεδο, θεωρώ ότι μέσω συζητήσεων, απόψεων ή γενικής στάσης και συμπεριφοράς μπορούν να αντιληφθούν εώς ένα βαθμό. Αλλά δεν αποτελεί αυτοσκοπό, να κάνω διευκρινίσεις ή να εξηγήσω κάτι.

    Σε κοντινό επίπεδο, γνωρίζουν κάποιοι φίλοι και φίλες πως προσεγγίζω το θέμα. Μερικοί εξ αυτών έχουν παρόμοιες σκέψεις και ως Κ και ως υ.

    Τώρα εάν ερωτηθώ θα εξαρτηθεί από τον τρόπο, το ύφος, το πλαίσιο της συζήτησης και τα κίνητρα της ερώτησης. Εκεί κρίνω ανά περίπτωση.
     
  2. Βρισηίδα

    Βρισηίδα To submit isn’t to be forced. Premium Member

    Ωωω ναι! Πως άντεξες;
     
  3. Βρισηίδα

    Βρισηίδα To submit isn’t to be forced. Premium Member

    Ένα αυτό που λες και ένα το άλλο, θα συζητηθεί μεταξύ στενων φίλων εστω και σε γενικά πλαίσια και εκεί που ακούς πόσο "extreme" θεωρούν την χ στάση δεν μπορείς να μην κρυφογελασεις.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    έχω χιούμορ, και διάθεση να το χρησιμοποιώ.
     
  5. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Το να πρέπει να εξηγήσεις γτ σου αρέσει κάποια έκφραση σεξουαλικοτητας (ειδικά σε άτομα με τα οποία δεν υπάρχει κάποια σεξουαλική έλξη ή ενδιαφέρον) είναι σα να πρέπει να εξηγήσεις για ποιο λόγο ένα φαγητό ή ένα χρώμα είναι το αγαπημένο σου.

    Εν ολίγοις, είναι ανούσιο και άχρηστο
     
  6. MG

    MG No rest for the wicked Premium Member

    Το coming out το κάνεις σιγά σιγά με την σύντροφό σου. Αν είστε τυχεροί και σας βγει, θα περάσετε αξέχαστα. Αν όχι, συμβιβαζεσαι ή συνεχίζεις την προσπάθεια και πας παρακάτω. Κατά τα λοιπά

     
  7. Venus88

    Venus88 Premium Member

    Δεν βρισκω κανενα λογο να εξηγήσεις σε καποιον, αλλα και κανενα λογο να μην εξηγησεις.

    Εαν ειναι ατομο κοντινο μου, εαν το φερει η κουβεντα, αν εχει αποριες, μπορω να εξηγήσω μεχρι και την τελευταια λεπτομερεια, υπο την εννοια οτι δε με απασχολει ποσο και απο ποιον θα "κριθω" στο τελος της ημέρας.

    Απο την αλλη, δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος να φερω κατι τετοιο στη συζητηση απο μονη μου, χωρις αφορμη. Υπήρξε ως αναγκη μου σε εναν βαθμο (στις αρχες βεβαια) να ανοιχτω σε ενα δυο ατομα, στο πλαισιο του οτι μοιραζομαι τα νεα και τις ανακαλυψεις μου με τα πολυ κοντινα μου προσωπα, αλλα μεχρι εκει. Οι υπολοιποι που ξέρουν - εμαθαν, ειναι επειδη προεκυψε καποια στιγμη μεσα σε συζητηση κυριως σεξουαλικου περιεχομενου (τις γνωστες συζητησεις των dirty thirty), οπου ο,τι με ρωτησαν απαντησα και εξήγησα.

    Γενικοτερα ειμαι της αποψης "οποιος δε θελει να ξερει ή ζοριζεται, απλα δε ρωταει". Αν ομως με ρωτησεις, δεν εχω απολυτως κανεναν λογο να κρυψω τιποτα.
     
  8. alkistis

    alkistis New Member

    Πολύ σωστό.οι φίλοι είναι δίπλα μας όχι απέναντι μας
     
  9. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Από τα πρώτα μου εφηβικά χρόνια όσες φορές βρέθηκα σε πηγαδάκια ή παρέες που αντικείμενο συζήτησης είχαν τη σεξουαλικότητα ή δεν συμμετείχα καθόλου, ή άλλαζα συζήτηση σε κάτι περισσότερο ενδιαφέρον ή ήμουν εντελώς φειδωλή. Ποτέ δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να συζητήσω περι σεξουαλικότητας μου, με άτομα που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή και τέτοιες συζητήσεις τις αισθανόμουν περισσότερο ως κουτσομπολιό. Αντιθέτως οτιδήποτε προσωπικό θα μπορούσα να το συζητήσω πηγαία εαν η παρέα και το κλίμα της συζήτησης μου δημιουργούσε την επιθυμία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα και δεν βρίσκω καμιά διαφορά επειδή κάποιος άλλος τυγχάνει να αποφασίζει για εμένα.
     
  10. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Δεν βρίσκω επίσης τον λόγο να μπω σε τόσο προσωπικές λεπτομέρειες που αφορούν την σεξουαλικη μου ζωή σε ανθρώπους που δεν έχουν καμια επαφή με τον συγκεκριμένο τροπο ζωής.
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Νομίζω ότι πολλοί δεν βρίσκουν το
    να μπουν
    που
    τους
    Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα ετεροκανονικό άνθρωπο φεριπείν που θα πει στους γονείς του: "μαμά έχω σχέση με το Γιώργο που του αρέσει να του γλύφω τη κωλοτρυπίδα" ή ένα gay άτομο που θα πει: "μπαμπά έχω σχέση με το Γιώργο που του αρέσει να μου κάνει fisting" ή ένα BDSM άτομο που θα πει "αγαπημένοι μου γονείς έχω σχέση με την Κυρία Μαρία που της αρέσει να με φτύνει και να με λέει ηλίθιο".

    Το coming out αφορά στην ορατότητα των διαφορετικών τρόπων του σχετίζεσθαι.

    Δηλαδή προσβάλλει την πεποίθηση ότι μόνο οι ετεροκανονικές σχέσεις είναι φυσιολογικές σχέσεις.

    Ό,τι παρεκκλίνει της ετεροκανονικότητας είναι ανώμαλο, αφύσικο, διεστραμμένο...

    Το επιχείρημα "δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεββάτι του" έχει καταρριφθεί από τη στιγμή που άνθρωποι του ίδιου φύλου μπορούν να παντρεύονται και να κάνουν οικογένεια.

    Είναι πλέον ένα ξεπερασμένο επιχείρημα που το συναντάμε στον 20ο και όχι στον 21ο αιώνα.

    Τα θέμα πλέον του τι είναι και τι επιδιώκει το coming out είναι λυμένο...

    Από εκεί και πέρα σεβόμαστε απεριόριστα εκείνους που δεν το κάνουν...

    Όμως καλό είναι να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε...

    Με εκτίμηση

    Iagos
     
    Last edited: 14 Ιουλίου 2024
  12. dimis70

    dimis70 New Member

    ποτε δεν θελησα να συμετεχω σε κουβεντες περι σεξ και ιδιαιτεροτητων σεξουαλικοτητας σε παρεες .η σταση μου ηταν παντουε σταση θεατη που επικροτει καθε ειδους αναγκη που μπορει να εχει ο καθενας.
    οταν ομως ερχετε η ωρα να αποκαλυφθω σε παρτενερ μου δεν το εκανα ποτε με τα λογια.εξερευνωντας πανω στην ιδια την συνευρεση εβλεπα αν υπαρχει εδαφος να εκδηλωσω ιδιαιτεροτητες μου.
    η δυσκολια να εξηγησεις σε ατομα που δεν εχουν σχεση με ιδιαιτερες σεξουαλικες συμπεριφορες δεν υπαρχει γιατι απλως δεν χρειαζετε γιατι η ιδιωτηκοτητα στα γουστα του καθενος ειναι σεβαστη και προφυλασει απο αβολες καταστασεις.
    για αυτο αλωστε συμετεχουμε και σε τετοια φορουμ που μπορουμε ανετα να δηλωσουμε την ταυτοτητα μας στο σεξ