Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 30 Ιουλίου 2009.

  1. Room29

    Room29 New Member

    Thnx, pax, αλλά αναφερόμουν στα trials ειδικά. Τι να συνέβη δηλαδή;
     
  2. pax

    pax Regular Member

    Δεν είμαι ειδική, εξάλλου δεν είμαι 80 χρονών gay άνδρας. Το εννοούσα, όμως, αυτό που είπα για το μύθο, ενδέχεται αρκετά από τα "πρέπει" και τους "κανόνες" συμπεριφοράς να έχουν προκύψει από την ανάγκη να μυθοποιούμε το παρελθόν, να προκύπτουν ακριβώς όπως το είπες - από τα "ανέκδοτα". Γι'αυτό που είμαι σίγουρη, πάντως, είναι πως ποτέ δεν ήταν η πάγια τακτική, ήταν μια προτίμηση.

    Το να "κερδίζει" κανείς το κολάρου του, αντιπροσωπεύει δέσμευση και (πέρα από τα πολύ σωστά προαναφερόμενα του Durcet) έχει να κάνει και με το γεγονός πως όταν "κερδίζεις" κάτι φαντάζει πιο σημαντικό. Τώρα αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο ή θεμιτό, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

    long distance trial δε νομίζω να υφίσταται γιατί εξ αποστάσεως κανείς απ τους δύο δεν μπορεί μήτε να κρίνει μήτε να δοκιμαστεί, απλά δεν υπάρχουν στοιχεία και αυτά που υπάρχουν δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί ο άλλος να τα διαβάσει.

    Σχέση υπό δοκιμή εκατέρωθεν, και από τις δύο πλευρές δηλαδή, υπάρχει. Παρά τα όσα μας σούρνουν περί τυποποιημένων καταστάσεων και συμπεριφορών ξεπατικωμένων από εγχειρίδιο, ο καθένας που μπαίνει στη διαδικασία να κάνει μια σχέση Κυριαρχίας-υποταγής έχει στην ψυχή του μια πολύ έντονη εικόνα του πώς θέλει αυτός να είναι μια σχέση και ιδιαίτερα προσωπική. Πόσο πόνο θα προκαλεί ή θα δέχεται, κάθε πότε, κάτω από ποιές συνθήκες, παροχή υπηρεσιών θα υπάρχει, πόση διαθεσιμότητα, θα τιμωρεί, θα τιμωρείται, θα συζητούν, θα δρουν, θα συζούν, θα συναντιούνται, θα έχουν κοινωνική ζωή εντός του χώρου, θα είναι των κλειστών τειχών, θα είναι ακραίοι, μεσαίοι, του δράματος, της συντροφικότητας, των τέλειων πρωτοκόλλων, των πρωτοκόλλων για το κέφι τους, του ελέγχου, των οργίων, θα γαμιούνται, απ όλες τις πλευρές, συχνά, σπάνια, διόλου, θα παίζουν με ζώα, με φυτά, με αίματα, με δάκρια, με σκατά; Αυτά και πολλά άλλα είναι για να διευκρινίζονται όταν ξεκινά μια τέτοια σχέση, για να είναι ευχαριστημένοι και οι δύο.

    Αυτό το "υπό δοκιμή" μπορεί να διαρκέσει γύρω στους δύο με δυόμιση το πολύ μήνες, με πιο λίγο δεν ξέρω αν βγαίνουν συμπεράσματα, με πιό πολύ χάνεται η μπάλα και κουράζονται. Και οι δύο.

    Ανέφερα πιο πάνω σε τί θα μπορούσε να εξυπηρετεί. Η κοροϊδία ή μη είναι συνάρτηση της σοβαρότητας αυτών που κάνουν τη σχέση, η φροντίδα να εξελιχθεί η σχέση είναι συνάρτηση, μεταξύ άλλων, της αφοσίωσής τους σε αυτό που λένε ότι αναζητούν.

    Ακριβώς γι αυτό βοηθά αν δοκιμαστεί για ένα διάστημα η σχέση, πριν να μπει σε τροχιά δεσμεύσεων. Επειδή καλό είναι να δούνε αν αυτά που όρισαν, όπως τα όρισαν, τους ταιριάζουν και να κάνουν τις σχετικές προσαρμογές, αν γίνεται.

    Αν είναι εξ αποστάσεως η δοκιμή θα είναι εξ αποστάσεως και η σχέση. Το κολλάρο μπορεί και να αργεί, ακόμα και όταν η σχέση πάψει να είναι υπό δοκιμή.

    Πολύ καλό  
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

    Με φωναξε κανεις; 

    χμμμ... δοκιμη λοιπον ε; σα να λεμε δοκιμαζεις τη σαλτσα απο την κατσαρολα και προσθετεις λιγο αλατακι,λιγη ζαχαριτσα,κα'να μπαχαρι αμα λειπει...και στο φιναλε αμα εισαι αδεξιος μαγειρας και τα κανεις μανταρα τη ριχνεις στο νεροχυτη και φτιανεις αλλη βρε αδελφε!!!
    ν ν ν ναι... ομως... μια σχεση που δεν ειναι "υπο δοκιμη"...ετσι ακριβως δεν εξελισσεται;Προβληματιζομαι επομενως και γω μαζι με τον Ντυρσε,σε τι αποσκοπει αυτη η οριοθετηση;
    Τι προσπαθουμε ν'αποφυγουμε με το test drive; Την δεσμευση εναντι του αλλουΙ; Αστειοτητες..Ποια κανονικη σχεση σε δεσμευει να μεινεις οταν διαπιστωσεις ο,τι δεν τραβαει;
    Την δεσμευση εναντι του εαυτου μας, παει να πει,την απενοχοποιηση μας εν περιπτωσει ασυμβατοτητας και πιθανου ναυαγιου;Χμμμμ...  
    Την οικονομια χρονου και συναισθηματων, παει να πει, την ελαχιστοποιηση του ρισκου που αναλαμβανει καποιος μπαινοντας σε μια σχεση;Χμμμμ....  

    Τι φοβομαστε τελικα;
    Μηπως να κολυμπησουμε στην θαλασσα,επιλεγοντας την ασφαλεια της πισινας που ειναι περιχαρακωμενη, ουτε κυματα εχει,ουτε αλατι και ρυθμιζουμε και την επιθυμητη θερμοκρασια;
    Ειναι θεμα επιλογων και ιδιοσυγκρασιας.
    Μη ξεχνατε ομως το χλωριο της πισινας.Ειναι υπουλο και διαβρωτικο.
     
  5. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Απάντηση: Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

    Λοιπόν, δεν θέλω αηδίες! Ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει ο καθένας η πρώτη δοκιμή μπορεί να διαρκέσει από έναν έως τρεις μήνες (το διάβασα σε απόσπασμα του εγχειριδίου για καλούς Κυρίαρχους, δεν το έχω όλο γμτ. Αμ πως!) Εκεί παίρνεις μια γεύση. Αν είναι πολύ αλμυρός ο σκλάβος τον πλένεις πιο συχνά, αν δεν είναι αρκετά αλμυρός τον πηγαίνεις πιο συχνά στη θάλασσα. Ανάλογες πρακτικές βέβαια και με όλα τα άλλα μπαχάρια. Μόλις περάσει το ανάλογο δοκιμαστικό διάστημα περνάμε στην προ αποδοχής περίοδο. Εκεί τον γαρνίρουμε ανάλογα. Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει. Χρησιμοποιήστε τετράγωνα πιάτα, μαϊντανό που δείχνει, τοματάκια cherry ή φλούδα από πορτοκάλι σγουρή! Όταν λοιπόν πετύχουμε και το γαρνίρισμα που ταιριάζει στην εκάστοτε περίσταση περνάμε στο στάδιο της αποδοχής. Αλλά προσέξτε διότι μπορεί να είναι ακόμα καυτός. Σερβίρετε και εντυπωσιάστε!
    Ooooops. Σε λάθος νήμα έπεσα ε? Υποψιάζομαι πως εδώ μιλάμε για τη δοκιμαστική περίοδο κατά την οποία κάποιος καλείται να αποδείξει ότι έχει ή μπορεί να αναπτύξει τις ικανότητες να πληροί τις απαιτήσεις ενός/μίας Κυρίαρχου. Και τώρα εγώ που είμαι και λίγο χαζή και λίγο κακός άνθρωπος (και τα χίλια άλλα κακά της μοίρας μου δηλαδή, αλλά δεν τα λέω εδώ, πριτς) έχω την αμυδρά υποψία πως αν «ο υπο δοκιμήν» αποτύχει παταγωδώς θα είναι αποκλειστική ευθύνη του/της Κυρίαρχου. Διότι δεν το έχεις χαρά μου, πώς να το κάνουμε? Τι τα θέλεις τα δοκιμαστικά? Για να αποδείξεις (ξανά) στον εαυτό σου ότι κατέχεις καλύτερα το πλεκτό και τη σταυροβελονιά? Και άντε καλά να το αποδείξεις μπας και πειστείς, είναι ανάγκη να το ξέρει και ο άλλος ότι περνάς από τεστ? Κάντο στα σιωπηλά και μετά πες, άσε δεν μου κάνεις. Αααααα. Εμ σας το είπα, μου παίρνει ώρα να καταλάβω! Τώρα το ‘χω όμως! Βάζουμε λοιπόν το σκλάβο στη δοκιμαστική περίοδο, το παίζουμε το παιχνίδι και όταν διαπιστώσουμε ότι δεεεεεν είναι και το δυνατότερο μας σημείο να τον κάνουμε καλά , του λέμε συνοφρυωμένοι και με αυστηρό τόνο «εσύ φταις βρωμερό υποκείμενο, είσαι εντελώς άχρηστος!» κι έτσι την έχουμε κάνει στριφογυριστή (όπως λέμε και στο χωριό μου). Έχω δρόμο εγώ ακόμα! Το αναγνωρίζω.

    Υ.Γ. Γλυκιά μου tender δεν αναφέρομαι στο post σου. Ομολογώ την αμαρτία μου, ότι το διάβασα αφού είχα γράψει τα παραπάνω.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

    /me γελάει με την ψυχή της,
    καλή μου Avalonia το απόλαυσα το ποστ σου και που συμπέσαμε ως προς το χρονικό διάστημα.

    Χώρια που μου έδωσες καλές ιδέες και αυτό που στους ταξιδιωτικούς οδηγούς αποκαλούν "insider tips"   ακόμα και αν καμία πόλη δεν είναι ίδια με την άλλη και καλό είναι να διαβάζει κανείς ταξιδιωτικό οδηγό για την πόλη που πηγαίνει, όχι για κάποια άλλη π.χ. όχι της Βουδαπέστης όταν τραβάει για Πράγα  

    Άλλωστε, και ας με κράξει ο underherfeet, εγώ έχω αυτή τη διαστροφή, πριν να μπω ως τα μπούνια σε μια κατάσταση και αρχίσω να προσαρμόζομαι για τα καλά να θέλω να ψιλοξέρω σε γενικές γραμμές αν μπορώ ή δεν μπορώ να δώσω αυτά που ζητά ο Άλλος, τώρα αν το βίτσιο μου συμβαίνει να αθωωώνει εκ προοιμίου κάποιους take-her-and- leave-her Κυρίαρχους...χμ...  
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

    1ο ερώτημα: Πόσο αναξιοπρεπής και πεινασμένος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος ώστε να δέχεται να θέσει τον εαυτό του υπό «ερωτική δοκιμή» μπας και τον κρατήσει κάποιος;

    2ο ερώτημα: Γιατί αυτός ο άνθρωπος δε γεννήθηκε κατσαρίδα;
     
  8. Animator

    Animator Regular Member

    Re: Απάντηση: Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

    Θεωρητικα η υποπεριπτωση αυτης της πεινας/αναξιοπρεπειας οπως λες δεν υπηρχε απο την γεννηση αλλα διαμορφωθηκε αργοτερα αναλογα με την διαπαιδαγωγηση και την φρντιδα των γονιων. Οποτε η σωστη (θεωρητικα παλι ) ερωτηση θα ηταν " Γιατι αυτος ο ανθρωπος δεν μετατραπηκε σε κατσαριδα την στιγμη που ξεκινησε η εξαγωγη ολων των ψυχολογικων του ζητηματων με αυτον τον τροπο."
     
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

    Γενικά κι αόριστα:

    Προσωπικά πιστεύω πως κάθε άτομο που πρωτομπαίνει σε οποιοδήποτε είδος σχέσης είναι υπό δοκιμασία. Όπως είναι υπό δοκιμασία και η ίδια η σχέση.
    Δεν το βρίσκω ούτε ψυχρό, ούτε υποτιμητικό, ούτε και παράλογο.

    Αν εγώ ως αδέσποτη σκλάβα, ψάχνω Αφέντη και βρω Κάποιο ο οποίος με εμπνέει, στο βαθμό που τον γνωρίζω, ποτέ δεν θα παραδοθώ αν δεν περάσει η σχέση κάποια περίοδο μέσα στην οποία θα δει εκείνος εμένα, εγώ εκείνον και οι δυο μαζι το πως αλληλεπιδρούμε.
    Αν δε, ικετέψω Κάποιο να με κάνει σκλάβα Του, αν δεν γνωριζόμαστε τόσο καλά, αν του αρέσω ως άνθρωπος αλλά δεν μπορεί και να γνωρίζει πως είμαι ως σκλάβα κι αν και πόσο ταιριάζουμε, δεν είναι φυσικό να είναι η αρχή δοκιμασία? Να είμαι υπό δοκιμασία - να το είπα!

    Αν ερχόταν κάποιος υπο έλεγε σε κάποια, Κυρία θέλω να γινετε Αφεντρα μου και τυγχαίνει να ψάχνει για υπο κι η ίδια, ποιο το κακό να του δώσειμια ευκαιρία να τον δοκιμάσει, να την δοκιμάσει κι εκείνος με τη σειρά του και να δούν αν λειτουργεί έστω σε κάποιο βασικό επίπεδο πριν προχωρήσει ή όχι σε σχέση?
    Ειλικρινά προσπαθώ να δω που βρίσκεται κάτι μεμπτό σ αυτό και δεν μπορώ.

    Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι αυτό συμβαίνει.
    Δές τε το ως μια μορφή "αρραβώνα" πριν τον γάμο. Μπορεί οι αρραβώνες να είναι είδος προς εξαφάνιση, αλλά ακόμα και σήμερα κανείς δεν παντρεύεται με το καλημέρα΄χωρίς να δοκιμαστεί ο καθένας από μόνος του και οι δύο μαζί στη σχέση.
     
  10. gallant

    gallant Regular Member

    Είναι καθαρά τυπικό και στο τέλος χωρίς καμία (καμμία για
    τους παλαιότερους  ) ουσία μιας και η σχέση ακόμα και αν
    θεωρείται σταθερή περνά συνεχώς από δοκιμασίες.
    Οπότε η σχέση είναι μια συνεχής δοκιμαστική περίοδος
    απλώς μπορεί να τραβήξει σε μάκρος έως ισόβια  
     
  11. slave girl

    slave girl New Member

    Απάντηση: Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

    Πολλές φορές στις σχέσεις έχω την αίσθηση ότι περπατάς πάνω σε τεντωμένο σκοινί. Χρειάζεται κόπο, φροντίδα και καθαρό μυαλό να μείνεις ψηλά. Μπορεί κάποιες φορές να ταλαντεύεσαι και να το ξεπερνάς αλλά τα μεγάλα, πολλά ή συσσωρευμένα λάθη οδηγούν πάντα σε πτώση. Τι trial period λοιπόν να υπάρχει όταν περπατάς σε τεντωμένο σκοινί? Δεν μπορεις να πεις θα περπατήσω λίγο ή θα βάλω πανω το ένα ποδαράκι... Ή περπατάς ή δεν περπατάς. Αν θες να το δοκιμάσεις δοκιμή ή πορεια, δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι, αν και μπορει να λέει αρκετά -όχι απαραίτητα αρνητικά.

    Ευχαριστώ
     
  12. MissK

    MissK New Member

    Απάντηση: Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

    Γενικά είμαστε υπό δοκιμή. Στη δουλειά. Στη ζωή. Στην κοινωνία. Στην καθημερινότητά μας. Συνέχεια. Ασπάζομαι το "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού". Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο, κάποια πράγματα πρίν τα αγοράσεις τα δοκιμάζεις π.χ. αυτοκίνητο. Ή συζείς πρίν παντρευτείς. Πάντως μία περίοδος γνωριμίας είναι πάντα απαραίτητη πρίν προχωρήσω εγώ στα περαιτέρω.