Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς μπορεί να είναι Κυρίαρχος Κάποιος που δεν είναι και σαδιστής;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 28 Μαρτίου 2007.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Είναι δύο εντελώς διαφορετικά άτομα - ο Κυρίαρχος και ο Σαδιστής. Αν όμως συμπίπτουν οι δύο ιδιότητες σε ένα άτομο, η υποτακτική μαζοχίστρια θα έχει βρει τον άνθρωπό της.
     
  2. Κυρίαρχος bdsm (χοντρικά)

    νοητικό / εγκεφαλικό κομμάτι = διαφέντευση, καθοδήγηση, διαμόρφωση, εξουσία (πάντα στα πλαίσια ερωτικής σχέσης) ενίωτε και μέσο τιμωρίας (που αποδίδει ο Κυρίαρχος στον κυριαρχούμενο)

    σαρκικό κομμάτι = πόνος, βασανισμοί κλπ (bd plus sm) (πάντα στα πλαίσια ερωτικής συνεύρεσης) ενίοτε και μέσο τιμωρίας (που αποδίδει ο Κυρίαρχος στον κυριαρχούμενο)

    καλό είναι επίσης να μην συνδέουμε τον όρο Kυρίαρχος (bdsm) με οποιαδήποτε άλλη έκφανση της απλής λέξης κυρίαρχος (των θαλασσών, της φόρμουλα - 1 κλπ)....
    το πρώτο στάδιο της διάγνωσης του bdsm dominant είναι αν στα παιδικοεφηβικά χρόνια ΤΟΥ το αγοράκι μας είχε σαδιστικές φαντασιώσεις με ερωτικές πράξεις κλπ, όχι αν ήτανε ο πρόεδρος του 15μελούς στην τάξη του (αυτό για τις γυναίκες με σύνδρομο ΛΕΥΚΟΣ ΑΛΟΓΟΠΡΙΓΚΙΠΑΣ).
     
  3. "...δεν νομίζω πως η Κυριαρχια ειναι σαδιστική.
    Την ικανοποίηση πως μέσα απο την Κυριαρχια Του κανει ευτυχισμένο εναν άνθρωπο ίσως;"

    Ήταν μια κοινωνική προσφορά του ΑΝΤ-1 (που λεγε και ο Μαστοράκης καμια 10ετία πριν)
    Ειλικρινά δεν μπόρεσα να δω ποτέ τον εαυτό μου σαν κοινωνικό λειτουργό (ίσως φταίει το μαγικό φακελάκι που δεν ήρθε ποτέ στην τσέπη μου)
    Αχ βρε γλυκιά μου απαλή-κρυσταλλία αυτό τι το θελες?
     
  4. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Πώς μπορεί να είναι Κυρίαρχος Κάποιος που δεν είναι και σαδιστής;

    Είμαι ρομαντική τι να κάνουμε;
     
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Εξαιρετικό παράδειγμα διαχωρισμού μεταξύ σαδισμού/κυριαρχίας και υπεροψίας.
     
  6. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Θα συμφωνήσω και με τους δύο εδώ, με μία μόνο διαφορά, BD = Bondage & Discipline φίλε μου Sweet Distress, μήπως εννοείς το Bondage σκέτο;

    Επίσης φίλε μου Sweet Distress, για ποιό λόγο παίρνεις το νοητικό και εγκεφαλικό κομμάτι και του δίνεις μια ξεχωριστή σημασία;

    Σίγουρα, το να κάνεις humiliation δεν είναι καθαρά σωματική πράξη (εκτός και αν το κάνεις πάνω στο σώμα), αλλά μια πνευματική καθαρά διεργασία, κι όμως, πολύ άνετα θα μπορούσε το εντάξει κάποιος στα σαδιστικά πράγματα με την ευρύτερη έννοια του "προκαλώ δυσφορία και πόνο" γιατί ο πόνος εδώ είναι καθαρά πνευματικός.
     
  7. Emma

    Emma Contributor

  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Πώς μπορεί να είναι Κυρίαρχος Κάποιος που δεν είναι και σαδιστής;

    Στην κυριαρχία ενυπάρχει σαδισμός.
     
  9. Emma

    Emma Contributor

    Όπως έγραψα και στο νήμα "Σαδισμός "υπό όρους"", νομίζω πως ο σαδισμός κάποιου, ο οποίος είναι και Κυρίαρχος, είναι "υπό όρους".

    Κατά τη γνώμη μου:
    Μιλώντας για ηδονή/απόλαυση πάντα, ο Κυρίαρχος θέλει (και πρέπει) να σκέφτεται και το υ του. Ο σαδιστής σκέφτεται μόνο την πάρτη του. Για το λόγο αυτό, πιστεύω ότι οι σαδιστικές εκφράσεις ενός (σαδιστή) Κ προς το υ του εμπεριέχουν συμβιβασμό από πλευράς του, όσον αφορά το μέγεθος της απόλαυσής του.

    Αν ήμουν σαδίστρια δεν θα με ενδιέφερε να φερθώ σαδιστικά σε κάποιον, αν ήξερα ότι θα το απολαύσει one way or the other. Αυτό θα με ξενέρωνε αυτομάτως και συνεπώς δεν θα μπορούσα να αντλήσω την απαιτούμενη ικανοποίηση. Αν όμως κάποιος, π.χ. ένας άλλος Κ, συναινούσε στο να αφεθεί στα χέρια μου, και ήξερα/ήταν εμφανές ότι τα όσα του έκανα δεν του προκαλούσαν την παραμικρή απόλαυση, τότε θα είχε ικανοποιηθεί το ζητούμενό μου.
    Εγώ τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω τον σαδισμό.

    Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σαδιστής δεν (πρέπει να) έχει όρια. Η συναίνεση είναι το κυριότερο απ' αυτά και η λογική το βασικότερο.


    Υ.Γ. Τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ νομίζω ότι ταιριάζει και στο "Σαδισμός "υπό όρους"". Μάλλον θα το κάνω copy και εκεί.
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Πώς μπορεί να είναι Κυρίαρχος Κάποιος που δεν είναι και σαδιστής;

    περιπου στο ιδιο μηκος κυματος με την Dora ....
    τι σχεση εχει το ενα με το αλλο ?
    Κυριαρχος μπορει να ειμαι στην μοναχικη ζωη μου , με τον εαυτο μου , το κοινωνικο μου περιβαλον ... την βανιλα σχεση μου , την D/s σχεση μου ...
    Σαδιστης με τον εαυτο μου δεν μπορω να ειμαι ... τι θα κανω δηλαδη ? θα με πλακωνω στις φαππες ?
    Σαδιστης με την βανιλα σχεση μου παλι δεν θα ημουν διοτι οι παντοφλιες τσουζουν και μετα μενεις με τον σαδισμο σου στο χερι ..., αρα ο σαδισμος προυποθετει την υπαρξη μαζοχισμου
     
  11. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Πώς μπορεί να είναι Κυρίαρχος Κάποιος που δεν είναι και σαδιστής;

    Εαν Κυριαρχησεις συναισθηματικα, ειναι κατ εμε, ενα καλο μονοπατι..ο συναισθηματικος και ψυχικος σαδισμος πανω στο ανυποψιαστο (απο bdsm) ''θυμα'', ειναι αγαπημενη απολαυση..αρκετα αργοτερα o σωματικος πονος,ο εξευτελισμος και ο λεκτικος εξευτελισμος θα εχουν την τιμητικη τους κ επεται συνεχεια..απαραιτητη προυποθεση στην περιπτωση μου, η αποδοχη ολων αυτων εκ μερους της, οχι επειδη της αρεσει αλλα επειδη θελει να μ'ευχαριστησει.