Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Δημητρης Ποσειδωνας, στις 29 Απριλίου 2017.

1. lotus

lotus Silence

Η σωστή επικοινωνία θέλει ένα καλό πομπό κι ένα καλό δέκτη αμφοτερόπλευρα.
    Επίσης ιδανικό είναι να μην υπάρχουν παρεμβολές στο σήμα  

2. tithon

tithon Contributor

χίλια συγνώμη αλλά "σωστή" επικοινωνία είναι να είμαστε ακριβείς και συγκεκριμένοι στις διατυπώσεις μας. να αποφεύγουμε λογικά άλματα κι εκβιασμένα συμπεράσματα, και να μην φληναφούμε. έχουμε δρόμο.

3. Δημητρης Ποσειδωνας

Δημητρης Ποσειδωνας Δημητρης Ποσειδωνας

Συμφωνω, παντα η καλη επικοινωνια εκτος απο οσα αναφερα παρα πανω πρεπει να εχει ενα δεκτη υψηλης ποιοτητας και εναν αντιστοιχο πομπο που να εχει τη δυνατοτητα να γινει συγχρονως και δεκτης. Οντως ο πομπος να ειναι τοσο δυνατος ωστε να αποτρεπει παρεμβολες.

4. lotus

lotus Silence

Και ο δέκτης ...

5. brenda

brenda FU very much

Α.(Το βρίζετε όλοι το fb, αλλά αναπαράγετε σωρηδόν τα χαϊρια του, τύπου λέει η γκόμενα ''μου ήρθε η περίοδος σήμερα'' κι έχει από κάτω 120 like.) -κλείνει η παρένθεση-
    Λέει ένας μία παπαριά, που ούτε ο ίδιος δεν την κατάλαβε, ή αν την ξαναδεί δεν θα του αρέσει ούτε του ίδιου και σπεύδουν οι likers από πίσω να προμοτάρουν το πουλέν, μην τυχόν και πάρουν απουσία στα πάγια like.
    Μου θυμίζει έναν τύπο που έμπαινε συστηματικά στο προφίλ μου και έκανε like στα πάντα, ότι κι αν είχα ανεβάσει, μόνο που κάποια ήθελαν χρόνο δεν γινόταν να κάνεις τόσα like σε ένα λεπτό. Όταν λοιπόν τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό, αφού ήταν προφανές ότι δεν τα διάβαζε, αντί να μου απαντήσει, με διέγραψε -ακούς εκεί κι εγώ θρασεία ερώτηση που βρήκα να κάνω-.

Β. (Άσχετο με το Α, που συνειρμικά μου ήρθε πρώτο στο μυαλό διαβάζοντας το παρόν νήμα). Συγνώμη νηματοθέτη, αλλά ποιο είναι το θέμα σου τελικά, θέλεις να το διατυπώσεις εσύ, με τα δικά σου λόγια και να μην μάς κουοτάρεις τους προβληματισμούς των άλλων, ή την οπτική των άλλων? Σου το λέω με αγάπη κι ας μην σε ξέρω, γιατί όντως, αυτά τα άρθρα και οι απόψεις επί σχετικών και άσχετων με το bdsm θεμάτων, μερικές φορές μπερδεύουν τον κόσμο αντί να τον ξεμπερδεύουν.
    Να σάς μιλήσω εγώ βαρύγδουπα, να γλείφετε τα δάχτυλά σας, ένα τέτοιο πράμα, ειδικά οι ψυχολόγοι.
    Οπότε γιατί να μην συζητάμε λεύτερα από τέτοιους περιορισμούς?
    Λέμε τώρα... 

Btw, επικοινωνία συνιστά, ακόμη και το να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με κάποιον, χωρίς να λες καν τίποτε, έτσι λένε οι ψυχολόγοι που φαίνεσαι να τους έχεις σε εκτίμηση τουλάχιστον, ακόμη και αν υπάρχει πομποδέκτης, δεν χρειάζεται εκπομπή και λήψη σήματος, είναι μία σχεδόν αυτόματη διαδικασία, φυσική.

Απ΄την άλλη, έχουμε περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι πασχίζουν να επικοινωνήσουν, λένε, ξαναλένε, λόγια, επιχειρήματα, μπούρδες, σοβαρά, αναλύουν, συμφωνούν, διαφωνούν, αλλά και πάλι είναι ατελής η επικοινωνία τους, οπότε δεν ξέρω αν συμφωνώ με την διατύπωση σου σε αυτό το κομμάτι, με τον πομπό, τον δέκτη, το σήμα και τις παρεμβολές.
    Τα πάντα συνιστούν επικοινωνία.

6. lotus

lotus Silence

Μα πάντα υπάρχει επικοινωνία ακόμη κι αν δυο άνθρωποι βρίσκονται στον ίδιο χώρο και δεν μιλάνε...
    Αν είμαι στον ίδιο χώρο μαζί σου και δεν σου μιλάω επικοινωνώ σε σένα ότι για χ,ψ λόγο δεν μιλάμε.
    Αυτή η αυτόματη διαδικασία περιλαμβάνει πομποδέκτες ακόμη κι αν γίνεται ακούσια.
    Το ότι οι άνθρωποι πασχίζουν να επικοινωνήσουν κάτι με τον δικό τους τρόπο και ο άλλος δεν τον καταλαβαίνει δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικοινωνία.
    Άλλο δεν καταλαβαίνω τι μου λες όταν μου μιλάς Κινέζικα κι εγώ μιλάω μόνο Ελληνικά κι άλλο δεν υπάρχει επικοινωνία.

7. brenda

brenda FU very much

Αναφερόμουν στο ποστ #15 και στα περί ''καλής'' επικοινωνίας.

8. lotus

lotus Silence

οκ  

9. tithon

tithon Contributor

υπό την αίρεση της ύπαρξης ελάχιστων κοινών κωδίκων.

10. brenda

brenda FU very much

Όχι απαραίτητα, αν το αντιλαμβάνομαι σωστά. Στην οπτική επικοινωνία, ας πούμε, μόνη προϋπόθεση είναι η ικανότητα όρασης. Δεν λέω ότι όλοι όσοι θα δουν, θα είναι κοινωνοί του ίδιου μηνύματος, αλλά σε όλους θα επικοινωνηθεί κάτι. Είναι σαν τις αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, που ωστόσο, κανείς δεν έχει λόγο να πει ψέμματα, απλά ανάλογα με την θέσης τους, είδαν κάτι ελαφρώς διαφορετικό, ή ανάλογα με την προκατάληψή τους, αντιλήφθηκαν κάτι διαφορετικό, όσο κι αν το σήμα, ή το οπτικό ερέθισμα ήταν ακριβώς το ίδιο για όλους. Το ίδιο φαντάζομαι ότι ισχύει και για τον λόγο, ή την ερωτική επικοινωνία, όπου σαφέστατα υπάρχει και πρόθεση να επικοινωνηθεί κάτι συγκεκριμένο.
    Προφανώς πρέπει να διαχωρίσουμε την επικοινωνία γενικόλογα, από την ''καλή'' ή ''αποτελεσματική'' επικοινωνία, μπας και επικοινωνήσουμε, τουλάχιστον επί της αρχής, μεταξύ μας.

11. tithon

tithon Contributor

η επικοινωνία διαφέρει απ' την επιρροή ή την επίδραση ακριβώς στον έλεγχο του αποτελέσματος σε σχέση με την πρόθεση. αν απλώσει, για παράδειγμα, ενας βρετανός το χέρι σ' έναν πέρση προφανως θα υπάρξει αποτέλεσμα, αλλά πολύ μακρυά απ την πρόθεσή του πρώτου. καιτοι θα έχει υπάρξει αλληλεπίδραση, επικοινωνία δεν θα έχει εγκαθιδρυθεί.

12. brenda

brenda FU very much

Άρα, αν το κατάλαβα σωστά, σημασία έχει η πρόθεση, ή το προσυμφωνημένο πρωτόκολλο επικοινωνίας?

Γιατί κι εγώ μπορώ να σάς φέρω παραδείγματα επικοινωνίας, εξαιρετικά αποτελεσματικής και αδιαμφισβήτητης, που δεν σχετίζονται με το δικό σας.
    Ο σκύλος ας πούμε, όταν κουνάει την ουρά πέρα-δώθε, είναι οπωσδήποτε φιλικός, αυτό επικοινωνεί κινητικά και ενεργειακά, δεν υπάρχει περίπτωση να αποκαλύπτει τα δόντια του και να είναι χαρούμενος ή άνετος. Και αυτό είναι το ίδιο, σε όλες τις ράτσες σκύλων, απανταχού της υφηλίου, διαχρονικά.
    Άρα καθολικά, δεν υπόκειται στην πρόθεση του σκύλου, αλλά στην φύση του.

Οπότε, θα πρότεινα να μην το πάμε άσχετα περιπτωσιολογικά, αλλά ειδικά, αν θέλουμε να ορίσουμε την καλή ή αποτελεσματική ερωτική επικοινωνία. Όχι σαν μεθοδολογία, αλλά σαν αποτέλεσμα. Να στέλνει κάποιος ένα σαφές και συνάμα αποτελεσματικό ως προς την πρόθεση του μύνημα που δεν δύναται να παρερμηνευθεί, σε συγκεκριμένο αποδέκτη. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορεί ο αποδέκτης να είναι στοκομπλόκ και να μην χαμπαριάσει Χριστό. Ή να υπάρχει κοινός κώδικας και να μην γουστάρει ο αποδέκτης, οπότε να κάνει τον Κινέζο.

Άρα πέρα από την πρόθεση, τον κοινό κώδικα και την αντίληψη, είναι και η δεκτικότητα σημαντική, στο κομμάτι της ερωτικής επικοινωνίας, έτσι δια της ατόπου, που το πάμε.
    Ήτοι, να γουστάρουνε αμφότεροι να επικοινωνήσουν, ακόμη κι αν δεν μιλάνε καν την ίδια γλώσσα, σωστά?
    Γιατί αν μία μαύρη καλλονή Κουβανή που δεν μιλάει αγγλικά, πετάξει το βυζί και κουνήσει τον κώλο σε έναν Αμερικανό που δεν μιλάει την Κουβανοισπανική, τότε το μύνημα θα είναι σαφές και για τις δύο πλευρές. Τώρα αν ο Αμερικανός θα γουστάρει και θα ανταποκριθεί ή όχι, είναι συνάρτηση άλλων παραγόντων, πχ, είναι με την γυναίκα του ή μόνος, straight ή gay, ρατσιστής ή όχι κτλ.