Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαδομαζοχισμος και ψυχική υγεία.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος _voltage_, στις 21 Δεκεμβρίου 2016.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Πολύ θεωρητικό αυτό που θα πω αλλά για εμένα ο ιδανικός Κ (ανάθεμα αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) θα έχει ως επιδίωξη του να με κάνει καλύτερη. Δεν είναι εκεί για να πάρει ότι δεν είναι καλό μέσα μου και να το χαϊδεύει. Καλα, ας το χαιδέψει και λίγο δεν είναι τόσο κακό κι αυτό αλλά να το κάνει με μέτρο. Αγαπάμε το σκοτάδι μας άλλωστε και με αυτό αγαπάμε να πορευόμαστε. Δεν μίλησα για το τέλειο. Μιλάω για βελτίωση, για δυνατότητες.
    Ένας τέτοιος Κ που προσπαθεί να με αναδείξει και όχι να με χαντακώσει μέσα στα προβλήματα μου σε συνδυασμό, και το τονίζω αυτό, με τη δική μου ασταμάτητη προσπάθεια από μόνη μου είναι η ιδεατή κατάσταση. Και εδώ διαχωρίζω το δικό μου βδσμ το οποίο έχει αυτά ως πυρήνα.
     
  2. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Καταλαβαίνω τι λες. Όμως <3

    Αν λέμε ότι, ένα υ που δεν έχει πολύ αυτοπεποιθηση μπορεί να μπει σε μια σχεση Κ/υ και δεν λέμε ότι "πάνε πρώτα να σιαξεις τη φάση σου και μετα"

    Τοτε μπορούμε να πούμε το ίδιο για ένα μαζοχιστη όπως περιγραφηκε παραπανω;

    Η αίσθηση που μου δίνεται ως τώρα είναι ότι οι περισσότεροι είπαμε "καλύτερα να λυθεί κάτι πρώτα κ μετα το bdsm". Και λέω είπαμε γτ κ εγώ ως ενός περίεργου βαθμού κάπως έτσι το βλέπω.

    Απλά δεν νομίζω ότι έχει ειπωθεί ποτέ κάτι τέτοιο σε υ τα οποία αναφέρουν αυτά που περιέγραψα.

    Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα!
     
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Όχι, εγώ απορώ που κατάλαβες, έτσι όπως τα έγραψα, τα δικά μου.

    Νομίζω, απλα αυτό μωρέ, να μην παίρνουμε τα προβλήματα μας, τα φορτώνουμε σε άλλους και να σηκώνουμε τα χέρια μετά. Να προσπαθούμε και μόνοι μας. Κάνε και το βδσμ σου παράλληλα, στη τελική μπορεί να μάθεις πράγματα από αυτό που δεν θα τα έβλεπες χωρίς αυτό. Αλλά κάνε και το κουμάντο του εαυτού σου. Πάντα.
     
  4. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Περι της ευστοχης ρωτησης που εθεσες MauveDelaStrange
    Αν ο βασικος λογος για τον οποιο βρισκεται καποιος στο Bdsm ειναι η ανακουφιση των συμπτωματων μιας ψυχικα οδυνηρης καταστασης , τοτε αυτο ειναι ενας απο τους πολλους λαθος λογους για να μπει σε αυτο. Ο λογος ειναι οτι δεν ειναι στο bdsm για την ερωτικη απολαυση και την ικανοποιηση της αναγκης για Κυριαρχια /υποταγη αλλα για λογους ανακουφισης συμπτωματων, και οχι θεραπειας, Η ανακουφιση ειναι απλα μια εκτονωση.Δεν οδηγει στη λυση του προβληματος. Σκεφτειτε μια βαλβιδα εκτονωσης σε μια χυτρα ταχυτητας , διωχνει και εκτονωνει τον ατμο αλλα δεν σβηνει την φωτια στο κατω μερος της που προκαλει τον ατμο ευθης εξαρχης.
    Η θεραπεια μια κλινικης καταστασης μπορει να προκυψει μονο με εναν ικανο επαγγελαμτια της ψυχικης υγειας.
    Τα ατομα που μπαινουν στο bdsm για παυσιπονους λογους θα φυγουν μολις λυθει το θεμα που προκαλει τον πονο, ειτε αυτο ειναι το ψυχικο τραυμα ειτε η καταθλιψη κλπ
    Μια κοπελα που κοβεται λογω της καταθλιψης της θα βρει τον επιγειο παραδεισο στο bdsm γιατι ο πονος ανακουφιζει απο την θλιψη(ομοιπαθητικη πονου ο σωματικος ανακουφιζει τον ψυχικο - classic case) και με χαρα θα υιοθετησει το στατους 'masochist'
    Στην πραγματικοτητα ομως , ο μαζοχισμος της ειναι το συμπτωμα μιας ψυχικης ασθενειας.
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2016
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Έχει κατά καιρούς συζητηθεί εάν το Bdsm είναι θεραπευτικό και εάν παίζει ενδεχομένως και έναν τέτοιο ρόλο.

    Απελευθερωτικό μπορεί να είναι από τη στιγμή που παρέχει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που ζουν μέσα από αυτό να μην έχουν ενοχές για τον τρόπο που έχουν επιλέξει να ζουν.

    Θεραπευτικό ούτε κατά διάνοια. Αν αποδεχτούμε κάτι τέτοιο θα γεμίσουμε από ηλίθιους γκουρού και σαμάνους θεραπευτές.

    Όμως τι είναι μια ψυχική νόσος;

    Τι είναι ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος;

    Πως ορίζεται η ψυχική υγεία.

    Εκ του προχείρου θα μπορούσα να πω πως ψυχικά υγιής είναι ο άνθρωπος που δεν παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά.

    Αλλά τι είναι μια κοινωνική συμπεριφορά;

    Νομίζω πως μια τέτοια συζήτηση θα οδηγούσε σε έναν κυκεώνα.

    Στο εδώ θέμα λοιπόν ένας άνθρωπος, εν προκειμένω μια σαδίστρια γυναίκα, ομολογεί στην @MauveDelastrange πως γνωρίζει για τις παραπάνω δυσκολίες της, όπως για παράδειγμα η δυσκολία της στη διαχείριση του θυμού.

    Και εξελίσσεται μια συζήτηση για το αν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες σαν το παράδειγμα της σαδίστριας γυναίκας μπορούν να ζήσουν μέσα στο Bdsm

    Εάν ένας άλλος άνθρωπος ομολογούσε πως έχει μια δυσκολία στο βάδισμα θα συζητούσαμε εάν θα ήταν ικανός να ζήσει μέσα στο Bdsm ή όχι;

    Ο καθένας μπορεί να ζήσει μέσα στο Bdsm εκτός από τους μισογύνηδες, τους ομοφοβικούς, τους ρατσιστές, τους σεξιστές, τους πολυφοβικούς και τους φασίστες.

    Το να προσπαθεί ένας άνθρωπος να διαχειριστεί τον θυμό του, να το γνωρίζει και να το παλεύει είναι άξιος θαυμασμού.

    Iagos
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2016
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Όταν κάποιος βρίσκεται ας το πούμε με μανιοκατάθλιψη ή μπορεί να είναι διπολικός σε περίοδο έντασης ή οτιδήποτε που μπορεί να προκαλέσει αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Δεν είναι απαραίτητο αλλά μπορεί. Τι διαφορά λοιπόν έχει η ενασχόληση του με το βδσμ με την υπερκατανάλωση αλκοόλ ή με το να πηγαίνει κάθε βράδυ με άλλον παρτενέρ χωρίς προφυλάξεις ή με το να τζογάρει. Αν θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά μέσα. Τι σημασία έχει λοιπόν το μέσο που θα το κάνει; Όλα του παρέχουν αυτήν την εκτόνωση που έχει ανάγκη. Φταίει το μέσο; Όχι. Το βδσμ έχει πρακτικές οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό του. Το θέμα όμως είναι εκεί; Η ουσία είναι εκεί; Αν θέλεις να πάρεις κάτι και να το διεστραβλώσεις είναι επιλογή σου. Δεν κάνει το μέσο κακό το κάνει ο τρόπος χρήσης του. Αν είσαι στο state of mind που θέλεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου και με βδσμ να μην ασχολείσαι θα βρεις άλλους τρόπους να ξελασκάρεις αυτή τη βαλβίδα.
     
  7. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Μα αν δράσει σαν παυσιπονο και μετά το άτομο αποχωρήσει από το χώρο, τότε όλα καλά, έτσι δεν ειναι; Εννοώ χρησιμοποίησε το χώρο ως παυσιπονο όπως άλλοι χρησιμοποίησαμε το hard-core gaming, το τσιγάρο, το ποτό, το θυμό... Απλά δεν το βρίσκω *τοσο* προβληματικό ειδικά αν το αποτύπωμα του άνθρωπο αυτού δεν έχει δημιουργήσει ρωγμες σε άλλους ανθρώπους.

    Και για το δεύτερο κομμάτι, αποτελεί σύμπτωμα ή κομμάτι της θεραπείας;  

    Ευχαριστώ πολύ για το διάλογο ως τώρα!
     
  8. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Θα ήθελες να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω αυτο;
    Πολλές φορές έχουμε συζητήσει ότι πχ το ξύλο έχει κάτι "καθαρτικο" κλπ γτ τραβάς αυτή τη γραμμή στο θεραπευτικο;

    Επίσης και μόνο το γεγονός ότι ένας άνθρωπος με ιδιαιτεροτητες δεν νιώθει τόσο αλλουτελος (συναίσθημα που είναι συνήθως πηγή έντονου στρες κλπκλπ) εντός bdsm δεν είναι από μόνο του θεραπευτικο;

    Ευχαριστώ  
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  10. goodevil

    goodevil arcade

    Μια παρατηρηση να θεσω....
    ορισμενοι ψυχικοι νοσοι οπως σχιζοφρενεια κλπ εχουν σχεση με τη κληρονομικοτητα αποδεδειγμενο αυτο
    πρωσοπικα πιστευω οτι σαδιστης η μαζοχιστης γινεσαι κ δε γεννιεσαι

    μετα...
    οταν ξεπερναμε το εφικτο κ κυνηγαμε το ευκταιο αφηνομε πισω μας σελιδες αδιαβαστες μονοπατια ανεξερευνητα.
    το bdsm οπως το αντιλαμβανομαι κ ειδικα για s/m βασιζεται στη μεθοδικοτητα κ στη διαρκη κατακτηση του εφικτου ωστε το ευκταιο να προσδιοριζεται ανοδικα
    ατομα με ψυχικη ανισορροπια η γαλουχημενα με βιαιες συπεριφορες απο την παιδικη τους πορεια ακομα ειναι πιο δυσκολο να δουν το bdsm
    σαν την οδο αποκρυψης των πραγματικων διαθεσεων τους λογο της συναινετικης κ αλληλοεξαρτομενης σχεσης που υπαρχει.
    σιγουρα ενα ποσοστο παρεισφρεει πολυ μικρο σε συγκριση με αλλες δραστηριοτητες στο κοινωνικο περιγυρο μας που μπορουν να δρασουν μοναχικα πιο ευκολα κ ανεμποδιστα.

    Νομιζω χωρις να με ειδικος σε ερευνες γκαλοπ κ ολα αυτα οτι απο τους χιλιαδες βιασμους που γινοντε οι θυτες δεν εχουν σχεση με το βδσμ κ μαλλον το αποστρεφονται
    αφου δε γουσταρουν να απωκοδικοποιειται κ να αποκαλυπτεται ο κασμος που εχουν φτιαξει το ευκταιο ειναι για αυτους το ανεφικτο.
    μπορει καποιος η καποια σκεπτομενη να αναγνωρισει ολα αυτα τα χαρακτηριστικα πριν πεσει σε μια τετοια περιπτωση αλλα κ επηδει τη μοιρα μας τι κανει κ ο χαρακτηρας μας αληθεια ποσες να ξυλοκοπουντε τωρα που γραφω κ ποσοι καταπιεζονται κ ψυχοπλακωνονται χωρις διεξοδο μεσα στα κατα αλλα ευυποληπτα βανιλοσπιτακια τους
    Η ψυχη ειναι βαθεια δε μπορεις να δεις το μυαλο ομως μπορεις να το κοσκινησεις ξανα κ ξανα

    Άνθρωποι που έχουν μικρές ψυχές, γενικά προξενούν μεγάλα δεινά
    Γκαιτε.
     
  11. zoeleene

    zoeleene D̶̸̡̀͏įs̡t̵͞͏o̢̢̕ŗ͝t̨̢e̢͘͜͞͞d̴̸͜͝҉

    Το bdsm είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ερωτισμό, σωστά? Ο σαδιστής προκαλεί πόνο γιατί αυτό τον ερεθίζει, του προκαλεί ευχαρίστηση και σεξουαλική και πνευματική. Αντίστοιχα, ο μαζοχιστής αντλεί ευχαρίστηση από το να δέχεται πόνο.
    Το αν αυτή η ευχαρίστηση πηγάζει από κάποιο ψυχολογικό τραύμα δεν έχει καμία σημασία, εφόσον πρόκειται για ερωτική απόλαυση και όχι ξέσπασμα.
    Τα ξεσπάσματα συνήθως γίνονται άθελά μας. Είμαστε υπό τον έλεγχό τους και όχι αυτά υπό τον δικό μας. Εξ ου και η έκφραση "βγήκα εκτός εαυτού" η οποία συνήθως χρησιμοποιείται μετά από ξέσπασμα θυμού.
    Επειδή ξέρω από πρώτο χέρι πώς είναι ένα (ή και πάνω από ένα) βίαιο ξέσπασμα θυμού, πραγματικά, πιστέψτε με, ουδεμία σχέση έχει με τον σαδισμό και το bdsm.
    Edit: Για να αναφερθώ και στην άλλη πλευρά, οι άνθρωποι με τάσεις αυτοτραυματισμού δεν είναι μαζοχιστές. Πρόκειται συνήθως για καταθλιπτικά ξεσπάσματα και όχι απόλαυση και ερεθισμό μέσω του πόνου. Καταθλιπτικό ξέσπασμα είναι και η απόπειρα αυτοκτονίας. Αυτό είναι δείγμα ψυχικής ασθένειας και όχι κάποια μορφή edge play.
     
    Last edited: 23 Δεκεμβρίου 2016
  12. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Από καθαρά προσωπική άποψη,

    για οποιοδήποτε λόγο κανείς/καμία καταλήξει σε σοδομισμό, είτε μαζοχισμό σε συνειδητό όμως επίπεδο, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
    Εφόσον γίνεται συνειδητά, ακόμα και ψυχολογικά να είναι τα αίτια, σημαίνει πως έχει γίνει μια πρώτη εσωτερική αναζήτηση
    και αυτοπραγμάτωση.

    Κατ' εμέ, το χειρότερο είναι όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε ζευγάρια, σε παρέα και βγάζουν μια κυριαρχικότητα στον/στην σύντροφό τους,
    με υποτίμηση, υποβιβασμό, ταπείνωση κτλ και δεν μιλάμε για όρους ή παιχνίδι BDSM, τους είναι άγνωστες λέξεις αυτές.
    Αλλά γιατί τα ψυχολογικά τους είναι άλυτα, απροσδιόριστα.