Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαδομαζοχισμος και ψυχική υγεία.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος _voltage_, στις 21 Δεκεμβρίου 2016.

1. _voltage_

_voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

Εγώ πάντα νόμιζα ότι λέμε σαδομαζοχισμός όπως λέμε πχ ηλεκτρομαγνητισμος. Δλδ same same but different. Από περιεργεια όμως, τι θα θεωρούσες σωστο;

Στο Κορυδαλλο είναι καθιερωμένο ρήμα γτ τόσο μπροστά.

Χαχαχαχαχαχα Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΌΝ.

2. brenda

brenda FU very much

Αυτό με τα μωβ, μέζ Μώβ. Aφήστε τον κύριο Αουρόρα να άδει σημειολογικά... 

3. brenda

brenda FU very much

Διάκριση υπάρχει, καταλαβαίνω αυτό που λέτε γενικά.
    Ωστόσο:
    Είτε σαδομαζοχιστή πω κάποιον, είτε ενεργοπαθητικό αλγολάγνο, θεωρώ ότι είναι το ίδιο.
    Την ετυμολογία την ξέρουμε.
    Ο πόνος είναι το σημείο αναφοράς.
    Ο σαδιστής παίζει να μην είναι ενεργητικός αλγολάγνος?
    Ο μαζοχιστής αντίστοιχα παίζει να μην είναι παθητικός αλγολάγνος?
    Μετριέται με ποσοστά στο αίμα?
    Με τεστ DNA?
    Ή πως αλλιώς?
    Διαφωτίστε μας παρακαλώ.
    Έχω αγωνία...  

4. Winter's Dew

Winter's Dew Regular Member

@MauveDelastrange ευχαριστούμε που ένιωσες άνετα και μίλησες ανοιχτά, όσο άβολα και αν είναι...

Κάθε διαταραχή και κάτι διαφορετικό. Αυτό που περιέγραψες είχε μέσα στοιχεία αυτοκαταστροφικά και έλλειψη αυτοφροντίδας, από όσο τουλάχιστον κατάλαβα... και φαίνεται οτι η ψυχοθεραπεία βοήθησε.  
    Δεν ξέρω πώς επηρέασε τις διαπροσωπικές/ προσωπικές/ οικογενειακές σου σχέσεις και αν τελικώς κατά το διάστημα της κρίση σου βαλλοταν ο κύκλος σου (ψυχολογικά/προσωπικά/σωματικά). Ανέφερες βέβαια οτι στην ουσία δεν "αντεξαν" το να συζητιέται το πρόβλημα και δε μπορούν καν να το διαχειριστούν.
    Αντίθετα ένιωσες άνετα μέσα στο χώρο του BDSM.

Προσωπικά, με την ελαχιστότατη εμπειρία, την σχεδόν ανύπαρκτη μπορώ να πω, μιας και τώρα ανακαλύπτω πράγματα εντός BDSM και αναγνωρίζοντας την bottom / brat / οπωσθεσπεστο συμπεριφορά μου, βλέπω πολλές συνδέσεις μεταξύ της ανακάλυψης των ορίων μου, της υπέρβασης αυτών και της όσης ψυχοθεραπείας έχω κάνει.
    Γιατί και γω το έχω καθίσει το καρεκλάκι των ψυχοθεραπευτικών sessions και ακόμη δλδ συνεχίζω. Ανακαλύπτω...
    Βλέπω οτι τα "όρια" που έχω σχετίζονται πολύ με τον χαρακτήρα μου, τις φοβίες μου, τις εμπειρίες μου και τα βιώματά μου. Λογικό να μου πεις... σε όλους έτσι δεν ειναι;
    Βλέπω όμως επίσης οτι οι ισορροπιες ειναι πολύ λεπτές και αν κάποιος κάνει έστω και λίγο να πατήσει πάνω στα "no go zone" μου τότε από μέσα μου ξυπνά κάτι άλλο και ανεξέλεγκτο. Μπορώ λοιπόν κάλλιστα να σκεφτώ οτι κάποιοι μπορούν να "παίξουν" με αυτές τις ισορροπίες ξανά και ξανά, εντός BDSM σε ένα υποτιθεται "ασφαλές" περιβάλλον. Τα βάζω σε ".." γιατί ναι μεν μπορεί (ή μάλλον θα έπρεπε) να είναι ασφαλές το περιβάλλον από πλευράς συμμετεχόντων, παρόλα αυτά ποτέ δεν ξέρεις πότε γίνεται το "snap".

Να πω ένα παράδειγμα;
    Έχουμε κάποιον ο οποίος έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.
    Αποζητάει λοιπόν να "παίζει" μέσα σε sessions που ουσιαστικά έχουν έναν σκηνοθετημένο/ελεγχόμενο βιασμό. Μπορεί αυτό το άτομο κάθε φορά ζορίζοντας τον εαυτόν του να χρησιμοποιεί αυτήν την εμπειρία επαναλαμβανόμενα (ή όχι) για να ελέγξει και ορίσει τα συναισθήματά του/φόβους κλπ που σχετίζονται με την παρελθοντική-πραγματική εμπειρία.

5. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Δεν έχω φτάσει ακόμη στο να θεωρώ και σίγουρα δεν έχω και την κατάρτιση να δικαιολογήσω κάποια θεώρηση ακόμη και αν είναι προσωπική, είναι απλά μία αίσθηση.
    Ο ηλεκτρομαγνητισμός στο παράδειγμα σου είναι μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης και είναι η μόνη που έχει σύνθετη μορφή. Δηλαδή η ίδια δύναμη έχει ταυτοχρόνως δύο 'εκφάνσεις΄την μαγνητική και την ηλεκτρική. Δεν μπορείς να έχεις μαγνητισμό χωρίς να έχεις ηλεκτρισμό και δεν μπορείς να έχεις μαγνητισμό χωρίς να έχεις ηλεκτρισμό. Το ένα προκαλεί το άλλο αναγκαία. Ο σαδισμός ούτε προκαλεί ούτε έχει ανάγκη την ύπαρξη του μαζοχισμού και ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον μαζοχισμό. Και ο σαδισμός και ο μαζοχισμός (σημειωτέων ότι και τα δύο είναι ψυχιατρικοί όροι) προυπήρχαν κατα πολύ του bdsm και του ssc. Ωστόσο όμως μονάχα στο bdsm έχουμε αναγκαία σύνδεση των δύο για να υπάρξει η αναγκαία παράμετρος της συναίνεσης. Η Άγια Θεοδώρα η Α' (η σύζυγος του αυτοκράτορα Ιουστινιανού) πχ ήταν μία διαβόητη ερωτική σαδίστρια και ο σαδισμός της σε τίποτα δεν είχε να κάνει με συναίνεση ούτε η ίδια με bdsm.

Έχουν υπάρξει προσπάθειες να συνδεθεί ο μαζοχισμός με έκκριση συγκεκριμένων ορμονών, αν αυτό αποδειχθεί βάσιμο πως θα μπορούσε ο σαδισμός που δεν έχει καμία σχέση με κάτι τέτοιο να θεωρηθεί ενεργητική αλγολαγνεία ?
    Aπό όσα λίγα δύναμαι να καταλάβω dιαβάζοντας κάποια πράγματα πίσω από την ψυχοπαθολογία του σαδισμού και την ψυχοπαθολογία του μαζοχισμού (στις περιπτώσεις ψυχοπαθολογία είναι το αίτιο) πρόκειται για τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. Ακόμη και στην περίπτωση που το ίδιο άτομο είναι και σαδιστής και μαζοχιστής ταυτόχρονα, είναι για πολύ διαφορετικούς λόγους σαδιστής από ότι μαζοχιστής.

6. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Θέλει καλή αντίληψη κι εγρήγορση ώστε να αντιληφθείς ένα ψυχικό νόσημα και να αναζητήσεις την κατάλληλη επαγγελματική βοήθεια. Δυστυχώς, δεν επιλύονται όλα με εσωτερικότητα και γ(κ)ουρουδισμό.
    Δυστυχώς, στην περίπτωση χαπιών υπάρχουν και κάποιες συνέπειες. Μία από αυτές συνήθως είναι η έλλειψη λίμπιντο. Όταν είσαι σε κατηφόρα, το λιγότερο που σε νοιάζει είναι να το παίζεις και να ερωτικοφαντασιώνεσαι.
    Όταν η κατηφόρα αρχίσει να παίρνει μία κλίση προς τα άνω, είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του κάθε πάσχοντα να διεκδικήσει την ηδονή της σεξουαλικής του έκφρασης πίσω. Είναι από τις πρώτες προτροπές των Ψ μόλις σε δουν να καλυτερεύεις.
    Κάποια ζητήματα όπως οι ψυχωσικές διαταραχές αφότου παρέλθει το οξύ ψυχωσικό επεισόδιο, θέλουν εφ'όρου ζωής συντήρηση με τους λεγόμενους "σταθεροποιητές", ο άνθρωπος αυτός όμως δεν κλείδωσε την καύλα του και ούτε πρέπει. Έφυγε από τον κατήφορο (οξύ ψυχωσικό επεισόδιο), βρίσκεται στο ίσιωμα και ανελίσσεται.

Τώρα στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί ότι ομοιοπαθητικά θα θεραπευτεί με ξυλάκι, όχι. Είναι λίγο πιο σύνθετο το πραγματάκι όταν δεν διαχειρίζεσαι στοιχειώδεις αντιδράσεις και δεν αντέχεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Τελειωτικά, παρακινώ στην ανάγνωση του συγγράμματος της καθηγήτριας ψυχολογίας του Παντείου, Φωτεινής Τσαλίκογλου: "Ο μύθος του επικίνδυνου ψυχασθενή".

Να ΄μαστε καλά και να έχομε ένα υγιές, ψυχικά και σωματικά, 2017.

7. _voltage_

Μεταξύ μας αυτό που έγραψες για τον ηλεκτρομαγνητισμο είναι λάθος. Απλά όσο σαδιστρια και να είμαι δεν θα το αναλύσω εδώ.

Όσον αφορά το σαδομαζοχισμο νομίζω διαφωνώ γτ ο σαδιστης χρειάζεται ένα μαζοχιστη για να εκφράσει το σαδισμό του και ο μαζοχιστης χρειάζεται έναν σαδιστή να τον σαδισει. Αλλιώς πως;

Αυτά.

8. AuroraBorealis

Μιας και ο ηλεκτρομαγνητισμός δεν είναι κάτι το σχετικό θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα πολύ να με διορθώσεις.

Το έγραψα και πριν. Η Αγία Θεοδώρα που καύλωνε κόβωντας αρχίδια αντιφρονούντων και εχθρών του Βυζαντίου ή καύλωνε με το να το βλέπει να το κάνει κάποιος άλλος δεν ήταν σαδίστρια ή οι πρώην ιδιοκτήτες των αρχιδιών ήταν μαζοχιστές?

9. brenda

brenda FU very much

Εγώ νογάω πως στο bdsm δεν έχουν θέση οι μη συναινετικοί σαδιστές, αυτοί που φροντίζετε να μάς υπενθυμίζετε ότι υπήρχαν από καταβολής κόσμου. Αυτοί οι τύπακλες λοιπόν, όπως και οι τύπισσες, ενδεχομένως και να αντιμετωπίζουν το θέμα μίας βαριάς ψυχικής νόσου, ένα φάσμα διαταραχών το΄χουν στο τσεπάκι, έτσι κι αλλιώς.
    Οι λοιποί, με την συναίνεση , όχι, ή τουλάχιστον όχι εξ΄αυτού, δεν είναι δηλαδή το ένα απόρροια του άλλου, για να τον κάνουμε και σεφέστερο τον διαχωρισμό, μπας και σταματήσουμε να μιλάμε για τις Θεοδώρες και λοιπά πρόσωπα.
    Δεν είναι επικίνδυνα άτομα οι σαδιστές, αντιθέτως, πρόκειται περί βαθιά σκεπτόμενων ανθρώπων στην πλειοψηφία τους, κρίνοντας απ΄όσους έχω γνωρίσει, δεν τελούν εγκλήματα, κάτι που πράττουν όσοι σαδίζουν χωρίς συναίνεση.
    Το άλλο όνομα ξεύρετε των μη συναινετικών σαδιστών είναι βασανιστές.
    Η ιστοριούλα που πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα με τους Βέλγους βασανιστές, παιδόφιλους, τούς χαρακτήριζε σαδιστές. Εμένα με χαλάει αυτό, να πω την αλήθεια, γιατί οι σαδιστές κατ΄εμέ, δεν είναι ούτε εξ΄ορισμού ανήθικοι, ούτε κακοποιητές.
    Άλλο το φαντασιακό κι άλλο το πραγματικό, οι πράξεις έχουν συνέπειες, να τα λέμε κι αυτά.

10. _voltage_

Αν το κάνω θα το κάνω πριβε και αμαρτία ουκ έχω.

Τώρα για το υπόλοιπο νομίζω θα συνταχθω με την @brenda . Και εγώ νόμιζα ότι μιλουσαμε για συναινετικα πράγματα.
    Γτ νταξει, άμα μιλάμε για τα άλλα ε δε θα βγάλουμε άκρη ποτέ.

Δεν νομίζω ότι όταν πήγαν τον μανσον στα δικαστήρια είπε κανείς "να μωρέ ξέρετε είναι που είναι σαδιστης ή/ και bdsmer " .
    Άλλωστε αν κάτσεις να το ψάξεις κ απόσο θυμάμαι ο σαδισμός έχει διάφορα επίπεδα και καταταξεις κλπ. Και για να μην πολυλογω σε όλα τα ποστ αναφερόμουν στον κλασικό συναινετικο σαδισμό  

11. AuroraBorealis

Υπάρχει μία διαφορά μεταξύ του να είναι κάποιος σαδιστής και του τρόπου με τον οποίο εκφράζει τον σαδισμό του.
    Το bdsm το βλέπω ως ένα μεγάλο ευτυχώς για όσους αρέσκονται με ότι έχει να κάνει με τον πόνο.

Ωστόσο όμως ακόμη και στο bdsm υπάρχουν ουκ ολίγες φορές που κάποιος έχει σαδίσει κάποιον κατόπιν συνειδητής συναίνεσης του δεύτερου χωρίς όμως ο δεύτερος να είναι αλγολάγνος, χωρίς ο πόνος να του προκαλεί ευχαρίστηση.
    Πχ θεωρούμε (πολύ από εμάς) ότι στο M/s η γνώμη του s μέλους δεν μετράει, το Μ μέλος είναι M μέλος και το κέφι του θα κάνει και θα πει και μια κουβέντα παραπάνω και όταν θα σαδίσει δεν είναι απαραίτητο το s μέλος να το ευχαριστηθεί, τουλάχιστον ερωτικά.

@MauveDelastrange
    Αν το κάνεις είμαι σίγουρος ότι όλες οι αμαρτίες σου θα συγχωρεθούν τέκνον μου.

Πιστεύω ότι είναι κάπως λάθος να βλέπουμε και να μιλάμε για σχέση σαδισμού και ψυχολογίας ή μαζοχισμού και ψυχολογίας μόνο υπό το πρίσμα του bdsm.
    Ανακάλυψα το 'γαργάλημα' που μου προκαλούσαν το κύριο φετίχ μου, κάποιες βίαιες σκηνές στην ελληνική μυθολογία και κάποιες βίαιες σκηνές σε κάποια ταινία στην τότε ΕΡΤ πολύ πριν τον πρώτο μου 'ξηρό' οργασμό, πολλά χρόνια πριν πρωτοακούσω τον όρο σαδισμό και πολύ περισσότερα προτού ακούσω για το bdsm στα 21 μου. Να υποθέσω ότι ερωτικός σαδιστής είμαι από τα 21 μου και μετά ?

12. _voltage_

Το ότι ανακαλυψες το πεδίου ορισμού των συγκεκριμένων χαρακτηριστικων στα 21 δεν σημαίνει ότι αυτά δεν υπάγονταν ήδη σε αυτό, άσχετα αν εσύ το γνωρίζεις η όχι.

Πως να σου πω. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τις εξισώσεις που διεπουν τον Η/Μ καλή ώρα ώστε αυτός να υπάρχει και να κάνει τη δουλειά του. Είναι δύο ανεξάρτητα ενδεχόμενα.

Πολύ απλά όμως, αν εσύ σαδιζες κόσμο γτ έτσι κ γτ στα παπαρια σου, εκεί ναι πάμε εντελώς αλλου (στις κατηγορίες που έλεγα πριν).

Ευλογησον