Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαδομαζοχισμός ή BDSM ; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 28 Ιανουαρίου 2007.

  1. Μονο που τη φραση αυτη δεν την εγραψα εγω ειναι του Dolmance και πραγματι
    ειναι στο ιδιο υφος μ' αυτην που εγραψες εσυ. Αλλα και οι δυο ειναι το ιδιο
    ασχημες για τους συνομιλητες σου.
     
  2. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    μα δεν έπαιξε ρόλο το ποιός την έγραψε.δεν έκρινα κάτι 

    θα ήθελα να πω οτι δεν την βρίσκω προσβλητική,αλλά δεν θα το πω για να μην κάθομαι μετά να υποστηρίζω τα πως και τα γιατί μου:sleep:


    τεσπα.
     
  3. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Τελικά μήπως η Κυριαρχία δεν είναι παρά μόνο ένα μασκάρεμα;

    Ουπς ... μου ξέφυγε.
     
  4. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Μα τι λες GE?
    Εδω εχουμε σαδιστες, κυριαρχους, κυριαρχικους, μαστεραδες, μιστραδες(?) τοπ,ντομ/α, τι ειναι ολοι αυτοι ή εστω η περισσότεροι? Μασκαράδες????

    ε οχι..
     
     
    Last edited: 8 Απριλίου 2008
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    ολ'αυτα ειναι ρολοι...που εχουν παιχτει και ξαναπαιχτει χιλιαδες φορες!
     
  6. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Μα είναι κακό να είναι απλά ένα μασκάρεμα? Ίσως εκείνος/η που παίζει τον ρόλο του/της να είναι και άξιος του όσκαρ ερμηνείας.
     
  7. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Η παρατήρησή μου εξέφραζε μάλλον υπαρξιακό προβληματισμό  Ασφαλώς δε μίλησα για μασκαράδες αλλά για την αξία της ίδιας της κυριαρχίας.
     
  8. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Μασκαράς: ο φορών μάσκα, ο μεταμφιεσμένος, ο παρενδεδυμένος, ο καρναβαλιστής....Το μασκάρεμα είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό της τεχνικής της κατίσχυσης/κυριάρχησης (προσοχή: όχι της ουσίας της Κυριαρχίας) στην κοινοβουλευτική δημοκρατία της αγοράς (αλλά και σε κάθε ιστορική μορφή πολιτεύματος που εδράζεται στη λαϊκή/μαζική επιδοκιμασία). Το σημειώνω χωρίς πρόθεση ψόγου ή οικτιρμούς για τους απωλεσθέντες Παραδείσους. Ποτέ η 'λαϊκή βούληση' δεν υπήρξε είτε το πρώτο είτε το δεύτερο εκ των συστατικών της, με την έννοια της αυτόνομης διαμόρφωσης και εκφοράς.
    Το ποιός είναι, πάλι, ή δεν είναι Κυρίαρχος δεν έχει σχέση με τα ανθρωπολογικά και ψυχοδομικά γνωρίσματα κάποιων αρχετυπικών προσώπων, ακόμα και αν τα επωάζει ή κυοφορείται από αυτά. Ο σερέτης, φερ' ειπείν, ως (προ πολλού εκλιπούσα) καρικατούρα σκληρού αχιμαγκίτη ήταν συνήθως ένας αδίστακτος ισοβίτης ή βαρυποινίτης και προήδρευε εις τα μπουντρούμια, με τα γιουσουφάκια, τους παρακεντέδες και τη συνοφρυωμένη του θωριά. Σπάνια, όμως, κυριαρχούσε με την πραγματική σημασία του όρου 'κυριαρχώ': ελέγχω, τιθασεύω και επιβάλλω τη βούληση μου, όταν προκύψει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δηλαδή ανεξέλεγκτη, μέχρι τελικής θανατώσεως εχθροπραξία, ενεργεία ή δυνάμει, ανάμεσα σε ομάδες ανθρώπων που θεωρούν οι μεν τις δε, Απόλυτο Κακό. Ο σερέτης, σε τέτοιες καταστάσεις, μέσα στις φυλακές όπου κατά κανόνα έδρευε, έχανε τα αυγά και τα πασχάλια. Τον παραμέριζαν εν ριπή οφθαλμού, παρά τη ρομαντική φιλολογία των περιθωριακών, δυνάμεις άγνωστες και αδιαφανείς ίσαμε την ώρα της κρίσης. Ακριβώς επειδή η Κυριαρχία είναι ζήτημα Ισχύος και διαχείρισης της - ουχί τρόπος βίου με πάγια ανθρωπομορφικά γνωρίσματα. Ο Ιούλιος Καίσαρ 'άνδρας όλων των γυναικών και γυναίκα όλων των ανδρών' ήταν φύση καλλιτεχνική και απαράμιλλης αισθητικής σφαγέας, ο Μουσολίνι είχε φάει γλιστρίδα και ακκιζόταν ωσάν κοκότα στα μπαλκόνια, ο Χίτλερ ήταν παραληρηματικά κυνικός και διέθετε την πυρετώδη ευφυία ενός 'φρενοβλαβούς', ο Στάλιν ήταν λακωνικός καράβλαχος της ορθοδόξου ιερατικής σχολής, καχύποπτος, 'ατσάλινος', πραγματιστής και θεατρόφιλος (κατ' επανάληψη χαρίστηκε στον Μπουλγκάκοφ που τον σατίριζε ανηλεώς) ο Ντε Γκώλ μίλαγε τρείς φορές το χρόνο αλλά χεζόσουν στο βρακί σου σαν τον έβλεπες να στέκει όρθιος ανάμεσα στα βόλια ( βλ. τη δολοφονική επίθεση του ΟΑΣ στη Μασσαλία), ο Βοναπάρτης είχε τον κυνισμό ενός παντοπώλη των εθνών και των κρατών (ο 'αναξιοκρατικός' νεποτισμός του υπήρξε πέραν και από παροιμιώδης), το νεοπλουτισμό του Κορσικανού 'παρακατιανού' και το υψηλότερο όραμα που συνέλαβε άνθρωπος για την τάξη που τον γέννησε και την οποία ο ίδιος απαρνήθηκε για να τον ζωγραφίσει ο Ενγκρ ως εικονίζεται στο avatar μου...
    Τίποτα σερέτικο δεν είχαν όλοι οι προκείμενοι και τίποτα άλλο κοινό ανάμεσα των. Τί είχαν που τους ένωνε; Τη δύναμη να ορίσουν την εξαίρεση, οψέποτε παρέστη ανάγκη. Γιατί η 'διακυβέρνηση της εξαίρεσης', ήτοι της έκτακτης ανάγκης, είναι η επικράτεια όπου φύεται και ανθεί η Κυριαρχία - δεν είναι η αναγνωρισμένη νομιμότητα του θεσμικού κανόνα. Όπως έλεγε ο Carl Schmitt η κυρίαρχη απόφαση για να δημιουργήσει δίκαιο δεν χρειάζεται να έχει δίκιο. Διότι είναι τοποθετημένη από τη φύση της έξω από το δίκαιο (Δίκαιο) και ταυτοχρόνως βρίσκεται εντός του: επειδή αναστέλει, εξαιρώντας/αποκλείοντας τον ισχύοντα κανόνα δικαίου και παράλληλα μόνον αυτή είναι σε θέση να εφαρμόσει έναν κανόνα. Απόφαση: εκτός νομίμων διαδικασιών, παραγωγός νομιμότητας. Αυτή είναι η εντοπιότητα της Κυριαρχίας, εδώ, σε αυτό το παράδοξο σύνορο φωλιάζει. Από την άποψη αυτή, η Κυριαρχία είναι εννοιολογικά και δομικά άσχετη με την υποκειμενική ιδιοσυστασία του ενός ή του άλλου ατομικού τύπου. Η υποκειμενική κυριαρχικότητα ή υποτακτικότητα μασκαρεύει και σε χρίζει σερέτη ή τζουτζέ αλλά είναι κατ' αρχήν αδιάφορη για την Κυριαρχία. Συνδέεται με αυτήν μόνον μέσω της ικανότητας κατίσχυσης που διαθέτει μια χαρισματική προσωπικότητα ή μια στενή ελίτ 'επαγγελματιών της ηγεμονίας'.
    Αλλά ως εδώ προσώρας. Διότι το θέμα αρχίζει να βαραίνει αγρίως και θα μας εξαιρέσει (δικαίως εν αδίκω) ο φίλος Κορνήλιος, γνωστός και μη εξαιρετέος, αυτοεξαιρούμενος ανατροπέας.
     
    Last edited: 9 Απριλίου 2008
  9. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Κυρία Mikra Psemata
    σας συγχαίρω, κατ' αρχήν, για την ανακάλυψη της ομάδος των 'μιστράδων', που μόνο εγώ γνώριζα, αλλά είχα ορκιστεί σε έναν μπάρμπα μου να μην την αποκαλύψω.
    Επιθυμώ, ωστόσο, να πληροφορηθώ ποία ακριβώς γνωρίσματα της αποδίδετε ώστε να βεβαιωθώ ότι εμείς οι δύο είμεθα οι μοναδικοί ευτυχείς γνώσται της απαντήσεως στο ίδιο συγκλονιστικό ερώτημα, που έχει βασανίσει τόσες γενεές ελληνορθοδόξων:
    Ο 'μιστράς' (υποτακτικός ως εκ του πεζού συνάγεται) είναι τοποθεσία ή σκλαβοτσογλάνι;
     
  10. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    μιστραδες εκ του μιστρ-ες κ κυρ-άδες
    (ποιητική αδεια το πάντρεμα)

    κυρια γνωρισματα: κυριαρχικότητα, αθυροστομία ως προς τους υποτακτικούς των, σαδισμός, μεγαλοπρεπή συμπεριφορά κα..

    Μετα τιμής
    Ψέμματα
     

    υγ:στην διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις..
     
  11. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Re: Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Μπααα ψέματα θα μας πεις.    
     
  12. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    So? φοβασαι τα ψέμματα?
    όλα στην ζωή ειναι ενα ρίσκο..