Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαδομαζοχισμός ή BDSM ; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 28 Ιανουαρίου 2007.

  1. Guest05

    Guest05 Guest

    Επ όλα κι όλα. Εγώ μέτωπα δεν θέλω.
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Heinrich von Kleist έχει λήξει η συζήτηση. Θα απαντήσω σε περαιτέρω ερωτήσεις μόνο κατ ιδίαν ή σε συναφές νήμα.
     
  3. Προτιμώ κατ ιδίαν. Κλείσε μου σε παρακαλώ ένα ραντεβού  
     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Για φιλοσοφικό περίπατο.
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν καταλαβαίνω τι θα πει κανονικότητα.

    Εξήγησα ήδη ότι θεωρώ την πράξη μου παράλογη. Δεν θεωρώ τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό παράλογο. Για τον δικό σου δεν γνωρίζω.
     
  6. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Αψίκορες φιλοφρονήσεις.....
    Τί ειναι, επιτέλους, αυτό το DRD;
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Dear D.

    Το οποίο θα μπορούσε να αναφέρεται σε σένα, όσο και σε μένα, όσο και σε κάποιον άλλον.

    Αλλά μόνο ο αποδέκτης του γνωρίζει πραγματικά σε ποιον αναφέρεται αυτό το Dear. Το δε Dear που απευθύνεται σε συγκεκριμένο αποδέκτη, ανταποδίδεται τουλάχιστον ισότιμα από όποιον γνωρίζει πώς να κάνει το πιο μακρύ ταξίδι: αυτό από το Εγώ στον Άλλον.

    Όμως αυτό το θέμα δεν ανήκει στο νήμα με τα μασκαρέματα της Κυριαρχίας. Ίσως να μην ανήκει καν στο θέμα της Κυριαρχίας. Αμφιβάλλω δε - για να σε προφτάσω, εντελώς pre-emptively - αν ανήκει στο νήμα περί ψευδαισθήσεων.

    Και αυτό αρκεί ως αντίποινα για το "αψίκορες". 
     
  8. konnos66

    konnos66 New Member

    Ειλικρινα ειστε ολοι πολυ ψαγμενοι!

    latex εσώρουχα, slave sets με αλυσίδες που κρατάνε τα χέρια εγκλωβισμένα, μπάλες στο στόμα, μαστίγια και ατμόσφαιρα κρονεμπεργκικής ταινίας, που μυρίζει δέρμα από μέτρα μακριά
     
    Last edited: 16 Απριλίου 2008
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Σκεπτόμουν το ενδεχόμενο ο σαδισμός και η φιλοσοφία περί διαχείρισης πόρων να έχουν κάποια συνάφεια Ντι μου.

    Σημαίνει "Αγαπητή D." (D. εκ των D-Tales, βλ. BDSM Art & Literature Section). Δεν θα έλεγα πως ενέχει φιλοφρόνηση το λογοπαίχνιο, ασφαλώς προϋποθέτει την εκτίμησή μου πως είναι σε θέση να κάνει spelling αλλά το τελευταίο δε συνιστά κατόρθωμα.

    Σε κάθε περίπτωση τι εννοείς ως φιλοφρόνηση και πού έγκειται το αψίκορο του χαρακτήρα της;


    ΥΓ. Η απορία σου με κάνει να ανησυχώ που δεν έλαβα feedback για το λογοπαίχνιο που σου έστειλα περί Heliothis Zea.
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Καταλαβαίνω τώρα. Ίσως να έχουν κάποια συνάφεια για όσους λειτουργούν by the book. Προσωπικά, πρώτα λειτουργώ και μετά γράφω το book. Το θεωρώ πιο κανονικό.

    Και διευκρινίζω ακόμη μία φορά: δεν θεωρώ ότι η παράλογη, ανθρώπινη και συναισθηματική πράξη του να διατηρείς κάτι στην κατοχή σου που σου είναι εντελώς άχρηστο σχετίζεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου, ο οποίος α) δεν είναι παράλογος, από όσο τον κατανοώ, αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι ανθρώπινος, β) δεν είναι συναισθηματικά κατευθυνόμενος και γ) στον προσανατολισμό μου δεν έχω τίποτε στην κατοχή μου, ούτε χρήσιμο ούτε άχρηστο. Έχω κάτι παλιούς τεντζερέδες στην κουζίνα μου που σύντομα θα τους αλλάξω. Κατά τα άλλα, διατηρώ το μυαλουδάκι μου και την καρδούλα μου και πορεύομαι λειτουργώντας μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, καθώς και της σχέσης που έχω.

    Το ότι στο παρελθόν διατήρησα σχέσεις με συντρόφους που (μου) ήταν άχρηστοι δείχνει in retrospect ότι οι σχέσεις μου τότε βασίζονταν στην διαχείριση πόρων και δη την κακή διαχείριση. Εξ ού και το συμπέρασμά μου, ότι ο τρέχων σεξουαλικός μου προσανατολισμός είναι πιο κατάλληλος για μένα σε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μου και δεν είναι καθόλου παράλογος.

    Για να συνεχίσω την αναλογία με το αυτοκίνητο, στο παρελθόν ήμουν οδηγός και τα αυτοκίνητά μου συχνά έχαναν λάδια. Τώρα είμαι το αυτοκίνητο και κάνω ότι μπορώ για να έχω καλή οδική συμπεριφορά. Δεν θέλω να γκρεμοτσακίσω τον οδηγό μου ούτε να πάω για repairs (μπρρρ...) αλλά και ούτε να βρεθώ πίσω στη μάντρα (the pool), από όπου διέφυγα Μακιαβελικώς. 

    Να ξαναδώ το Christine; 
     
  11. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Δεν ενθυμούμαι το 'λογοπαίχνιο' - μάλλον κάποιο λάθος έγινε.
    Όταν η οικειότητα λαμβάνει συν-ενοχική μορφή, μεταξύ γυναικών, τότε η εκρηκτική φιλία ή εχθρότητα παρενδύεται σε 'φιλοφρόνηση', έστω και με τη μορφή παρατεταμένου διαλόγου με χρήση κωδικών. 'Αψίκορες': λογική συνεπαγωγή, ορμώμενη εκ της ψυχογραφίας αμφοτέρων. Τόσον όμοιες και τόσον διαφορετικές! Όπως η κάθε μια ξεχωριστά, σε σχέση με ό, τι ονομάζει 'ο εαυτός μου'.
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: S/M ή bdsm; Η Κυριαρχία και τα μασκαρέματα της.

    Ενδεχομένως το έστειλα αλλού από παραδρομή (θα ρωτήσω το de Sade μήπως γνωρίζει τίποτα). Θα το στείλω εκ νέου αν και ετεροχρονισμένα.

    Πέραν, πρώτα θα επιχειρηματολογήσεις υπέρ της άποψης ότι το "DRD" συνιστά φιλοφρόνηση και αν και όταν το επιτύχεις θα πραγματευτούμε και τη συνεπαγωγή σου περί εκρηκτικής φιλίας (για εχθρότητα δε στέκει να γίνεται λόγος εν προκειμένω).

    Τέλος κάμε αν θέλεις τον κόπο να μας εξηγήσεις πόθεν οι ψυχογραφίες και δη τέτοιες που αφήνουν να διαφανεί διάσταση μεταξύ του εαυτού μας όπως γίνεται αντιληπτός από εμάς και του "πραγματικού" (δηλαδή κατά Dolmance) εαυτού μας; Και τίνος (ημών ή εσού) τα κριτήρια είναι ασφαλέστερα και γιατί;

    ΥΓ. Οι κυριαρχικοί άνδρες προβαίνουν συχνά (και ανεπιτυχώς) σε επιθετικές ψυχαναλύσεις στερούμενοι δεδομένων και κυρίως ενός πολύτιμου εργαλείου ψυχανάλυσης: τη συναίνεση του αντικειμένου. Οι υποτακτικοί προσπαθούν να επιχειρήσουν το ίδιο με πλάγιους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως δυσκολεύεστε να αποτινάξετε την απροσδιόριστης πηγής αίσθηση του καθήκοντος να εφαρμόσετε μία διείσδυση. (Την αναφέρω περιγραφικά διότι δεν γνωρίζω πως ονομάζεται η -παθολογική;- εμμονή κάποιου να θέλει να ψυχαναλύει τους έτερους.) Υπάρχει δε και η πάγια αγκύλωση πως η αλήθεια είναι πάντοτε καλά κρυμμένη και δεν μπορεί να είναι προφανής. Πρώτον αυτοαναιρούμενος ο συλλογισμός, δεύτερον αναιρούμενος και από το γεγονός ότι (τούτο το έχω ξαναγράψει) τα κριτήρια μέσα από τα οποία επιλέγει καθείς τη μάσκα που θα κρατήσει μπροστά από το πρόσωπό του, μαρτυρούν απροκάλυπτα τον ίδιο. Τρίτον διάβασε εδώ:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showpost.php?p=160068&postcount=191
    το μικρό απόσπασμα που παρέθεσα από ένα δοκίμιο (πήγα χθες στη συγκεκριμένη διάλεξη και θα σας γράψω εκτενέστερα κάποιες σκέψεις μου). Τέταρτον δε στέκει από μία άποψη, να υπογραμμίζεται η όποια διαφοροποίηση μεταξύ υποκειμένου και προβολής του υποκειμένου σε έτερα υποκείμενα, διότι δεν υφίσταται ζήτημα αλληλοαποκλεισμού. Διότι η βάρκα δεν είναι μονάχα η βάρκα, είναι και η αντανάκλασή της στο νερό. Και για έναν ακόμη λόγο. Εσύ με θεωρείς μέσα από ένα παράθυρο, τα μάτια σου, όλα μετασχηματίζονται μέσα από αυτά, από άγνωστους αλγόριθμους για εσένα και εσύ δέχεσαι μόνο την επιστροφή μίας συνάρτησης που δεν την ξέρεις (τη συνάρτηση, ούτε το αρχικό δεδομένο, έχεις μόνο την επιστροφή). Και δεν την ξέρεις επειδή τα μάτια σου όταν με κοιτούν, δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους όταν με κοιτάει. Και το πώς με βλέπεις και πως με βλέπω δεν έχει νόημα να συγκριθεί γιατί κανένα πιθανό αποτέλεσμα της σύγκρισης δεν θα χρησιμεύσει στην εξαγωγή κανενός συμπεράσματος παρά μόνο του ότι, είτε με κοιτώ μέσα από τον καθρέπτη μου, είτε με κοιτάς μέσα από το παράθυρό σου κανενός το τζάμι δεν είναι αψεγάδιαστο και κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά είμαι. Και όλα ετούτα αν αυτό που είμαι δεν είναι το σύνολο των προβολών μου στους παρατηρητές μου (μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνω και τον καθρέπτη μου). Αυτά επιγραμματικά.