Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

(Σαδο)μαζοχιστής/ρια Κυρίαρχος/η και D/s : Service Topping και D/s σε προσωρινή " διαθεσιμότητα " ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Tenebra_Silente, στις 23 Αυγούστου 2015.

  1. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Με το δεύτερο μπορείς ....
    Το πρώτο με προβληματιζει και εμένα
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Να κάνω εγώ άλλη μία αυθαίρετη παρέμβαση το λοιπόν κατ΄αντιστοιχία των παραπάνω...
    Σκέψου έναν Κ ποδολάγνο, που αρέσκεται στο trampling...
    Είναι τόσο ασύμβατο με την ιδιότητά του?
    Πιστεύω πως όχι, έχουν αναφερθεί/γραφεί πλείστα όσα πάνω στο θέμα...
    Σκέψου την άλλη γνωστή περίπτωση με το strap-on, κι εκεί ξέσπασε διαμάχη, αν και κατά πόσο είναι συμβατό με τον ρόλο του Κ...
    Φαντάσου επίσης το prostate milking που για κάποιους θεωρείται ταπεινωτικό, αλλά πολλοί Κ το απολαμβάνουν υπέρμετρα...
    Αναφέρω όλα τα παραπάνω παραδείγματα για να πω, ότι οι ρόλοι δεν διακυβεύονται από τις εξασκούμενες πρακτικές, αρκεί να υπάρχει συναίνεση, επιθυμία και απόλαυση...
    Άλλωστε δεν ταυτίζεται ο σαδισμός με την Κυριαρχία, ούτε ο μαζοχισμός με την υποτακτικότητα και νομίζω ότι το ξέρουμε όλοι αυτό, μπορεί να συμβαδίζουν, να είναι βολικά ταιριαστά, αλλά δεν ταυτίζονται παρόλ΄αυτά, υπάρχουν πολυάριθμες εξαιρέσεις στον ''θεωρητικό'' κανόνα...
     
  3. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Κι εγώ μαθαίνω μιλώντας με όλους/ες εδώ. Απλά δεν θέλω να περάσω για "έμπειρος", μου την σπάει. Και δεν το επαναλαμβάνω γιατί είναι κουραστικό και για μένα και για σένα.
    Όποιος/α θέλει παρεμβαίνει και με διορθώνει, ή εμπλουτίζει τα λόγια μου.

    D/s σωστή. Αν μείνει D/s και θελήσει να τις φάει επειδή είναι και μαζοχιστής, δίνει εντολή στο υ του. Έχει κάθε δικαίωμα, το ζήτημα δεν είναι ποιος τις "δίνει", αλλά ποιος ελέγχει=έχει την ψυχολογική εξουσία πάνω στον άλλο.
    Το υ όμως αν και σαδιστής/ρια έχει την υποτακτικότητα του σαν υπέρτερη χροιά. Θα εκτελέσει την εντολή του/της Κ, αλλά ίσως και στα "μάτια του/της να πέσει".

    Εξ' ου και η εναλλακτική, για μια ώρα/δυο/δέκα όσες θελήσει ο/η Κ. Παύει να είναι εκείνος/η Κ και το άλλο μέρος υ. Και γίνονται ο ας τον πούμε πρώην Κ, bottom και το πρώην υ Top.
    Εδώ δεν έχουμε καμία ανταλλαγή δύναμης, δεν υπάρχει καμία ψυχολογική εξουσία του ενός στον άλλο. Απλά για να μην υπάρχουν ντράβαλα, ο/η bottom πρώην Κ, καθοδηγεί τον/την Top πρώην υ.
    Δεν "διατάζει", δεν δίνει εντολές, του λέει τι και πως να το κάνει.

    Όταν τελειώσει η σκηνή, ξαναγυρίζουν στους προηγούμενους τους ρόλους των Κ και υ. Θα ήταν κάτι που θα ικανοποιούσε μια δευτερεύουσα ανάγκη του Κ, τον μαζοχισμό. Γι' αυτό προτιμά το D/s από άλλα πλαίσια.
    Το ζήτημα είναι, τι θα ήταν κατ' εσάς λιγότερο επιβλαβές για την όποια αντίληψη θα είχε το υ γι' αυτόν σαν Κ.

    Και ο καθένας από εσάς, αν θέλει απαντά με βάση την δική του/της σκέψη. Δεν έχει αντικειμενική απάντηση.
    Ελάχιστα πράγματα στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα έχουν αντικειμενική απάντηση.
    Δηλαδή που να ισχύουν για όλους/ες ανεξαιρέτως.  
     
  4. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Θα απαντησω οσο πιο απλα μπορω, και με την ελπιδα οτι εχω "πιασει" το ερωτημα του νηματος.

    Λοιπον..σε περιπτωση που ο Κ εχει καθαρα σωματικα μαζοχιστηκα ενστικτα και αναγκες..αλλα ψυχολογικα επικεντρωνεται στην Κυριαρχια τοτε τα πραγματα ειναι σχετικα απλα...και συμβαινει το 1ο που γραφεις. Καθοδηγει πληρως το υ στο πως θα του προκαλεσει πονο και φροντιζει το υ να συνεχισει να νιωθει υ καθ'ολη την διαρκεια που αυτο γινεται..νομιζω ειναι εφικτοτατο και μπορω να το φανταστω.

    Ακομα και αν το υ δεν εχει καθολου σαδιστικα στοιχεια αν ο Κ πατησει πανω στην υποταγη του υ, ανετα μπορει να γινει και μαλιστα γινεται και αυτο ενα μερος-κομματι της επιβολης κυριαρχιας πανω στο υ ( καθως, φανταζομαι ενα υ που καλειται να κανει κατι τετοιο χωρις να εχει σαδιστικες τασεις θα νιωσει ιδιαιτερα αβολα και θα χρειαστει να αφεθει τελειως στις εντολες του Κ του)

    Τωρα...αν ο Κ εκφραζει μαζοχιστικες τασεις που ομως δεν εχουν να κανουν καθαρα με την σεξουαλικη διεγερση απο τον πονο, αλλα προκυπτουν απο τη συνδεση πονου-εξουσια-αφηνομαι να με κανεις οτι θες (οπως, σαν υ, ετσι βιωνω εγω τον πονο) τοτε..μιλαμε για τη 2η περιπτωση..και επιφυλασομαι οτι προκειται και για σημαδια switch που απλα δεν εχουν εκδηλωθει ή τελοσπαντων αφορουν πολυ μικρο και συγκεκριμενο κομματι ελεγχου.

    Σε αυτη τη περιπτωση το υ παιζει μεγαλο ρολο..για την υπαρξη και συνεχιση υπαρξης..τετοιας σχεσης καθως αν το υ δεν εχει και αυτο την ταση switchιας η την περιεργεια για διερευνηση της..εχουμε προβλημα!

    Τελικα..δεν ειναι τοσο περιπλοκο θεμα οσο πιστευα. Το καταλαβα τωρα που μπηκα σε διαθεση να απαντησω.

    Να τονισω οτι, αν και δεν ειμαι καθολου γνωριμη η δεν εχω εμπειριες σχετικες με την πρωτη περιπτωση, το φανταζομαι λιγο οπως την χρηση στραπ ον απο υ στον /στην Κ του ..δεν ειναι η πραξη σαν πραξη που επιρεαζει την d/s σχεση αλλα ο τροπος με τον οποιο γινεται και η οπτικητων συμμετεχοντων η οποια καλως-κακως πρεπει να ειναι κοινη! Και με αυτο εννοω να ειναι κοινη ως προς το τι σημαινει για αυτους η καθε πραξη, οχι να ειναι κοινη στο ποσο την απολαμβανουν η την γουσταρουν ( οπως εξηγησα παραπανω με την περιπτωση του υ χωρις σαδιστικες τασεις)

    αυτα!
     
  5. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor


    Τ' αυτονόητα τα λες εσύ τώρα και δεν στην λέω.

    Δεν χρειάζεται να θυμηθώ το νήμα, το strap το έχω φάει κι εγώ στο παρελθόν και κατόπιν δικιάς μου εντολής.
    Είμαι Κ και gender bender ( άλλη εξαίρεση που λες )...
    Υπάρχουν πολυάριθμες εκτελέσεις της ίδιας παρτιτούρας, εγώ δεν τις βλέπω σαν εξαιρέσεις.
    Θεωρώ ότι την απάντηση σου την έδωσες με την τελευταία σου φράση. Τουτέστιν, στο ερώτημα μου δεν είπες τι θα προτιμούσες.
    Δηλαδή σαν απάντηση κρατάω την προηγούμενη σου παρέμβαση και αυτή την θεωρώ έναν εμπλουτισμό της παρούσας συζήτησης.

    Υ.Γ. Έχουν γραφτεί χιλιάδες ίδια πράγματα για άπειρα άλλα θέματα.  
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Νομίζω, ότι στο βάθος της ερώτησής σας, κρύβεται το 'ερώτημα' , αν σε μια σχέση Κ/υ, ονομάζουμε Κ το μέλος εκείνο που ορίζει τα νοήματα, τότε το Κ μέλος έχει τη δυνατότητα, να δώσει στα νοήματα την αντιμεταθετική ιδιότητα, έστω και τοπικά, χωρίς να βλαφτεί η Κ/υ σχέση;
    Η απάντηση μου είναι ότι εξαρτάται από τους συγκεκριμένους κάθε φορά ανθρώπους αλλά πάντως το Κ μέλος πρέπει να γνωρίζει τί ευθύνη αναλάμβανει (ίσως μη μπορώντας μετά να πάρει πίσω την αντιμεταθετικότητα στην οποία προέβη).
     
  7. Κατά την γνώμη μου είναι πιθανός ένας τέτοιος συνδιασμός και δεν θεωρώ ότι μπορεί να επηρρεάσει την σχέση με τους αυθεντικούς όρους που δημιουργήθηκε. Μια μικρή λεπτομέρεια που νομίζω είναι καλό να αναφέρω είναι η συχνότητα.. δηλαδή αν από κάποια στιγμή και μετά γίνεται συνέχεια τέτοια αλλαγή ίσως η μια από τις δύο πλευρές αρχίσει να βλέπει τον σύντροφο του διαφορετικά.
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Ωχού, αφού case study κάνουμε εδώ, αναφέρομαι κι εγώ σε προηγούμενα, άντε... 
    Και να μου την πεις, δεν τρέχει τίποτα... 
    Θα επαναλάβω ότι για μένα θα είχε ενδιαφέρον να το αποτολμήσω, αλλά εγώ δεν είμαι και η κλασικοτέρα των περιπτώσεων... 
    Το αν η εξάσκηση των σαδιστικών πρακτικών από μεριάς μου, θα μου προσέδιδε κάποιο κομμάτι ελέγχου που θα ανέτρεπε την αρχική D/s τοποθέτηση, είναι κάτι που το ψυχανεμίζομαι ως πιθανό, αλλά δεν ξέρω αν θα με χάλαγε κιόλας...
    Ενδεχομένως να μην χάλαγε και τον Κ...
    Εκεί όντως η φάση θα γύριζε στο switchάρισμα...
    Μάλλον είναι θέμα του κατά πόσο πραγματικά Κυριαρχικός είναι ο Κ που θα ήθελε αυτήν την εξίσωση και όχι του αν το υ δράττεται της ευκαιρίας απόκτησης ελέγχου...
    Εξ΄όσων γνωρίζω, καταλαβαίνω και νιώθω, ένα καθαρόαιμο υ δεν θα το ήθελε αυτό, θα λειτουργούσε μέσα στο προαναφερθέν πλαίσιο αυστηρά και μόνο παρέχοντας υπηρεσία...
    Άρα το switching θα βγει στην επιφάνεια, μόνο αν ενυπάρχει...
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ενα σχόλιο πάνω σε αυτό: αν είναι μόνο ή πρωτίστως το "ποιος έχει την ψυχολογικη εξουσία" πάνω στον άλλον αυτό που ορίζει το "ποιός ελέγχει", χωρίς άλλα πραγματολογικά (ρεαλιστικά), στοιχεία, τότε ξέρουμε ήδη ποιά είναι η επιτομή της Κυριαρχίας: ο κωλοπαιδισμός, αυτό που ε΄δω συχνά το λέμε brat. Γιατί το brat, έχει τρομερή ψυχολογική εξουσία όταν τσακίζει τα νεύρα του άλλου, μπας κι ο άλλος αποφασίσει να το τσακίσει  
     
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

  11. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Και που να δείς τι συμβαίνει όταν δεν το τσακίζεις   Δυστυχώς το πανηγύρι τελειώνει από την στιγμή που θα κάνεις κάτι και μετά... θα τρέμει σαν το ψάρι.Ολα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν.

    ( @Ice on fire Γκουχ γκουχ... πουτάνα φυματίωση   )
     
  12. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    @bumblebee εισαι οφ τοπικ. Παρακαλω να επανελθεις στο θεμα