Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαφήνεια στις σχέσεις κ-υ και γοητεία εξερεύνησης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος folha, στις 24 Οκτωβρίου 2015.

1. folha

folha deja vu

Διαβάζοντας το νήμα Τρόποι πειθούς - μέσα πειθούς, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι η σημαντικότερη διαφορά μιας σχέσης κ-υ με τις συμβατικές σχέσεις είναι η σαφήνεια σχετικά με τον έλεγχο, το πλαίσιο λειτουργίας. Και συνεχίζει ότι μία από τις παρενέργειες αυτής της σαφήνειας είναι ότι αφαιρεί από τη γοητεία του ασαφούς. (*)

Αυτή η αφαίρεση της γοητείας είναι κάτι που κατά καιρούς με έχει προβληματίσει και θα' θελα ν' ακούσω και άλλες απόψεις πάνω στο θέμα.

Η δική μου σχεδόν-άποψη είναι ότι η σαφήνεια κλέβει από τη σχέση, από το στάδιο της γνωριμίας, της ανακάλυψης του άλλου: Στο να παρατηρήσει κάποιος κυρίαρχος την πρώτη αντίδραση της υποτακτικής στην απροσδόκητη επιβολή της κυριαρχίας του την πρώτη φορά ή και στο να υποδεχθεί και να αποδεχθεί με έκπληξη, με θαυμασμό αυτήν την κυριαρχία το υποτακτικό μέλος.

Λέω σχεδόν-άποψη γιατί ως άποψη μου την ανέτρεψε κάποιος, λέγοντάς μου ότι η σαφήνεια έχει το θετικό ότι κερδίζεις χρόνο με την επιδιωκόμενη σχέση και από τη ζωή σου. Ο αντίλογος αυτός με προβλημάτισε, με έπεισε εν μέρει.

Ποια είναι η άποψή σας;

Αναφέρομαι στα αρχικά στάδια μιας σχέσης, από τη γνωριμία και τη δημιουργία της μέχρι τη συμφωνία και την αποδοχή της κυριαρχίας του ενός μέλους από το άλλο.

(*) με δικά μου λόγια περίληψη μέρους της άποψης του MasterJp από εδώ
    Αν υπάρχει παρόμοιο θέμα, ας με παραπέμψει κάποιος σε αυτό.

Last edited: 24 Οκτωβρίου 2015
  2. gaby

gaby Guest

Ωραίο θέμα   Δεν θυμάμαι να υπάρχει παρόμοιο νήμα, μπορεί όμως να κάνω λάθος.

Χρόνος κερδισμένος σε ερωτική σχέση που απαιτεί συνεχείς υπερβάσεις από το υποτακτικό σκέλος δεν μπορεί να υπάρχει. Ο χρόνος που θα κερδηθεί από την σαφήνεια από κάπου αλλού, όπως διάφορες αντιστάσεις, θα χαθεί. Είναι φορές που και οι Κυρίαρχοι δεν βιάζονται διόλου.

Η σαφήνεια από την αρχή προσδιορίζει το πλαίσιο της σχέσης και λίγο ως πολύ, αλλά όχι τελείως, το μονοπάτι που θα κινηθεί αυτή η σχέση. Δεν προσδιορίζει το περιεχόμενο της σχέσης και δεν αποκαλύπτει τους ανθρώπους, τις βαθιές επιθυμίες τους και τις αδυναμίες τους ή τις ξεχωριστές δυνάμεις τους. Αυτά βγαίνουν στην πορεία και η σχέση αλλάζει τόσο ως προς τις συναισθηματικές συνάψεις μεταξύ των δύο όσο και ως προς το πώς ακριβώς, δηλ. περιεχόμενο, γίνονται αυτά που είχαν διασαφηνιστεί από την αρχή.

Τι μπορεί να πει η σαφήνεια στην αρχή για την συναισθηματική ασφάλεια που έρχεται με τον χρόνο στη σχέση; Το μόνο που μπορεί να πει και δεν είναι λίγο είναι ότι οι δύο πηγαίνουν για σχέση και όχι για ξεπέτα. Τι μπορεί να πει η σαφήνεια για τον φόβο της υποτακτικής που λίγο λίγο θα φεύγει, τι μπορεί να πει για τους μικρούς θυμούς που ίσως συσσωρεύονται εκατέρωθεν (ελπίζω όχι αλλά συμβαίνει), τι μπορεί να πει για όλα αυτά που θα συμβούν έξω από τη σχέση στην πορεία της και πρέπει ο καθένας να τα αντιμετωπίσει και από κει γνωρίζονται οι άνθρωποι, τι μπορεί να πει για τον σεβασμό που είναι άλλος στα λόγια και άλλος στις πράξεις και από τις δύο πλευρές, τι μπορεί να πει για τη βία ή την έλλειψη αυτής σε μια σχέση D/s ή M/s, τι μπορεί να πει για την ευγνωμοσύνη και αν πραγματικά μπορεί να την νιώσει κάποιος και τέλος και κυριώτερο, τι μπορεί να πει για την κάβλα, ευχολόγια λίγο πιο προσδιορισμένα; Χώρια που, όπως παντού και στις BDSM σχέσεις υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται χωρίς ποτέ να έχουν ειπωθεί  

3. lizard_

lizard_ his only purpose is A's pleasure

καπου εχω βαλει στο anti-fetich για Κ που μιλανε λες και ειναι σε meeting στη δουλεια και διαπραγματευονται...

ισως ενα θετικο της σαφηνειας να ειναι οτι μπορει να σου γλιτωσει μια μικρη απογοητευση (θεωριτκα μιλωντας) αν τελικα δεν ταιριαζουν τα πραγματα. απ την αλλη βεβαια μπορει να ταιριαζουν ολα αλλα να ξενερωσεις απ την πολυ σαφηνεια lol.

για το χρονο που θα κερδισεις απ τη ζωη σου τα ειπε πολυ ωραια η gaby. εγω δεν το σχολιαζω καν γιατι ισως να θιξω καποιους...

4. folha

folha deja vu

@gaby, @lizard_ , σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας, αλλά θα' θελα και τις απόψεις σας και όποιου άλλου θέλει για την αφαίρεση της γοητείας του άγνωστου.

Σχετικά με τη γοητεία της αρχικής διερεύνησης του άλλου από τη γνωριμία έως την εγκαθίδρυση της σχέσης κ-υ (ας το ονομάσουμε πρώτο στάδιο της σχέσης), θα αυθαιρετήσω αν θεωρήσω ότι πιστεύετε ότι οι "γοητείες" που ακολουθούν μετά την αποσαφήνιση των όρων, καλύπτουν το "κόστος" της αφαίρεσης της γοητείας του πρώτου σταδίου;

5. Ας πουμε οτι η σχεση ειναι τανγκο... Ο ενας εμπειρος η αλλη δεν ξερει που της πανε τα τεσσερα... Ο παρτενερ λοιπον της εξηγει και τη καθοδηγει με απλες ξεκαθαρες κινησεις... εξοικειωνεται και αρχιζει ο χορος..ειναι σαφης στο πως πρεπει να νιωθει τις κινησεις του κι εκεινη ομως για να μη φυγει και καταληξει σε σουινγκ.. ομως στη πορεια μπαινει μια νεα προζα μια πιρουετα ενα ocho (τι θυμηθηκα).... η σαφηνεια δεν στερει τιποτα απλα ειναι ενα guide line

6. elfcat

elfcat . Contributor

Η σαφήνεια δεν αφαιρεί κατι από την γοητεία του άγνωστου. Αυτο που κάνει είναι να περιορίζει δυναμικά το περιθώριο παρερμηνειών, παρανοήσεων και παρεξηγήσεων, όποτε γλιτώνει χρόνο, που μπορει να δοθεί αλλου, πάλι μεςα στα πλαίσια της ερωτικής διάδρασης των μερών, οπου εντάσσεται κει η εξερεύνηση του άγνωστου.

Last edited: 24 Οκτωβρίου 2015
  7. εννοείτε πως το φλερτ δεν είναι εφικτό σε τέτοιου είδους γνωριμίες/επαφές;

8. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Θα απαντήσω ως ένας άνθρωπος που κατά κόρον γοητευόταν από τη "γοητεία του ασαφούς". Για χρόνια.  
    Με τα χρόνια κατέληξα ότι το άγνωστο δεν έχει γοητεία. Έχει μια κάποια αδρεναλίνη (καθώς μπορεί και να κρύβει κίνδυνο) και αυτή προκαλεί το όποιο excitement.

Αν ζητήσετε από όλους ή αν αποπειραθείτε να ορίσετε την "γοητεία του ασαφούς/αγνώστου", θα εκπλαγείτε από τους ορισμούς πιστεύω  

Αυτό που με έκανε εμένα τουλάχιστον να πιστεύω ότι υπάρχει γοητεία του αγνώστου είναι ότι συνέδεα το γνωστό με μια υπερβολική οικειότητα έως και ξεφτιλισμένη, όπου οι άνθρωποι συνηθίζουν τόσο πολύ ο ένας στον άλλο που πλέον τον βλέπουν περίπου ένα με τον εαυτό τους ή σαν αδελφό τους και αυτό φυσικά κάνει την ερωτική έλξη να εξανεμίζεται.
    Το πολύ θετικό που βρίσκω εγώ στις Κ/υ ερωτικές σχέσεις είναι ότι μπορούν ταυτόχρονα να διατηρούν την απόσταση μέσω της διαφοράς θέσης των δυο εμπλεκομένων αλλά την ίδια στιγμή να δημιουργούν μια απέραντη τρυφερή οικειότητα που γλυκαίνει άπειρα τους Δ/δυο    
    Ο έρωτας γεννιέται μέσα από τη διαφορά των Δ/δυο, όχι μέσα από την ομοιότητα όπως π.χ. η φιλία. Εξ ου νομίζω και η παρανόηση (η δική μου τουλάχιστον) για τη γοητεία του αγνώστου.
    Όταν όμως βρήκα (ή μάλλον μου έμαθαν) πώς μπορεί να διατηρείται η διαφορά αλλά και οι Δ/δυο να βρίσκονται διαρκώς ο Έ/ένας στην αγκαλιά του Ά/άλλου, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είδα ότι η γοητεία αυτή ήταν πουφφφφ ένα συννεφάκι που αμέσως διαλύθηκε  
    Και νιώθω καλύτερα τώρα, πολύ καλύτερα  

Ευχαριστούμε για το ωραίο θέμα @folha  

9. elfcat

elfcat . Contributor

Αν ρωτάτε εμενα,
    Οι Κ , σ α φ ώ ς φλερτάρουν.  

10. gaby

gaby Guest

Η σαφήνεια δεν καθιστά το άγνωστο γνώριμο ή γνωστό, αυτό μόνον βιωματικά μπορει να συμβεί. Κατά συνέπεια η σαφήνεια μάλλον υπογραμμίζει το επερχόμενο άγνωστο και δίνει σχήμα στην προσδοκία, θα έλεγα τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη γοητεία. Όχι μόνον δεν αφαιρεί - τουλάχιστον σ εμένα που με κάβλωνε να εκλογικεύω και με καβλώνει ακόμα - αλλά ανοίγει δρόμους.

Το φλερτ μπορεί κάλλιστα να έχει μορφή διασαφήνισης των επερχόμενων ή και των ιδιαζόντως απολαυστικών επαπειλούμενων. Εκτός αν δεν το θέλει ο Κυρίαρχος και προτιμά τη διασαφήνιση σκέτη.

Ίσως να θυμάστε τούτο, πάντως με κάνατε να το αναπολήσω.

Επ αυτού, κρίνοντας το ως εντυπωσιακή προσέγγιση, έχω να παρατηρήσω ότι

αν κάποιος φερόμενος ως Κ βάλει αγγελία που λέει "αναζητώ κάποια να με υπηρετήσει ερωτικά και μη ερωτικά" μπορεί να διεγείρει τη φαντασία όσων το διαβάζουν ενώ αναζητούν Κυρίαρχο. Μια τέτοια αγγελία έχει, νομίζω, το χαρακτηριστικό ότι διώχνει τελείως τη σκέψη από το πρόσωπο που ζητά, παύει όποιος τη διαβάζει να σκέφτεται "σαν πώς να είναι τούτος;" και στρέφει την προσοχή στο αντικείμενο της αγγελίας, κάνει αυτόν που διαβάζει με ενδιαφέρον να σκέφτεται τον εαυτό του. Ονειρεύεται τον εαυτό του να υπηρετεί. Φαντασιώνεται ερωτικές σκηνές ικανοποίησης ή ελλείπουσες ερωτικές σκηνές και τη διέγερση της στέρησης. Άρα, λέω τώρα, προετοιμάζεται για να σαγηνευτεί.

Αν πάλι ο ίδιος άνθρωπος πει, "έλα να με υπηρετήσεις" με κάποιον τόνο, αυτό κι αν μπορεί να είναι εκρηκτικά σαγηνευτικό! Για όποιον έχει τους ανάλογους αισθητήρες και πράγματι ήθελε τόσο πολύ αυτό που έδινε ο συγκεκριμένος Κυρίαρχος τη συγκεκριμένη στιγμή ώστε να ξεχνά όλα τ άλλα. Εδώ η σαφήνεια θα ήταν ένα είδος καρυκεύματος που θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί προεξαγγελτικά ή και την ίδια στιγμή των πράξεων - όχι απλά διεγερτικό, κατ' ευθείαν οργασμικό για κάποιους.

Εν τούτοις, υπάρχουν Κυρίαρχοι που πράγματι "αμελούν" τον σαγηνευτικό ρόλο - αυτοί ακολουθούν - από άποψη - την πιο δύσκολη διαδρομή.

Αλλά νομίζω ότι λιγάκι ξέφυγα, με συγχωρείς @fohla  

11. απευθύνομαι σε όποιον θα ήθελε να απαντήσει : )

ναι, το έχω εμπεδώσει ότι οι Κ φλερτάρουν, αλλά επειδή κι εγώ φλερτάρω ενώ ποτέ δεν υπήρξα Κ, αναρωτιέμαι μήπως είναι αντιδεοντολογικό  

[ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως το φλερτ πιθανότατα συνοδεύεται από σαγήνευση, άρα και ολίγην από πλάνη]

12. lizard_

lizard_ his only purpose is A's pleasure

checklist first!!!