Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος L_Strike, στις 9 Οκτωβρίου 2006.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση


    1ον.Αν υπήρχαν συνθήκες,κανεις μας δε θα ταν εδώ..

    και 2ον.Έχει να κάνει καθαρά με την κάθε ατομική ψυχοσύνθεση και απορρέουσα έκφραση.Δύσκολο θέμα για συζήτηση,γιατί δε μπορεί να μπει σε στεγανά και να αναλυθεί,αν θέλουμε να μιλήσουμε σε πρακτικό και όχι φιλοσοφικό επίπεδο...
    Μόνο μέσα από το βιωματικό κομμάτι και τις καταθέσεις του καθενός,ίσως μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα- και όχι ,πάλι, ιδιαίτερα γενικά..

    Εξάλλου ποιος μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια,πότε και πόσο λειτουργεί το ένστικτο μόνο και πότε και πόσο ,αντίστοιχα, συνοδεύεται από τις επιρροές του πνεύματος...
     
  2. Louis112

    Louis112 New Member

    Απάντηση: Re: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

     
  3. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

    Louis112 Έγραψα ότι, “Σεξουαλική απελευθέρωση για μένα σημαίνει.....” οπότε το τι πιστεύουν οι άλλοι που έχουν διαφορετική άποψη από την δική μου ας έρθουν να το καταθέσουν. Δεν επιδέχομαι όμως κρητική με τέτοιου είδους χαρακτηρισμό (ατυχής) στην δική μου κατασταλαγμένη άποψη.
    Μπορούσες να γράψεις Louis112 απλά την δική σου (διαφορετική και όπως την νιώθεις) χωρίς να πατήσεις πάνω στην δική μου.
    Φυσικά αυτή είναι σεβαστή αν έτσι το βλέπεις.
     
  4. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους/ες για τις σκέψεις σας.
    Κάπως έτσι μεν, χωρίς την γενίκευση. Ως άτομο (θεωρώ) εγκεφαλικό, παρατηρώ ότι μέσα μου μένει βαθύτερα και για περισσότερο χρονικό διάστημα η ικανοποίηση του πνεύματος από αυτή του σώματος (χωρίς να “αποτάσσομαι” βεβαίως της δεύτερης) και η αίσθηση αυτή είναι σαφώς ισχυρότερη. Το σώμα θα διψάσει σύντομα για την ηδονή που πήρε. Το πνεύμα που θα δεχθεί το ερέθισμα θα τροφοδοτηθεί εντονότερα τόσο το ίδιο όσο και το σώμα , ενώ με την σειρά του θα “γεννήσει” νέες εικόνες, μείζονες του αρχικού ερεθίσματος, παρασύροντας τον άνθρωπο σε ένα γαϊτανάκι αισθήσεων άνευ προηγουμένου.
    Η βάση της δικής μου άποψης εμπεριέχεται στην κάτωθι απάντηση
    με κάποιες βασικές υποπαραμέτρους.
    Η εσωτερική ανάγκη της σεξουαλικής απελευθέρωσης είναι (ένα) υποσύνολο της πνευματικής απελευθέρωσης. Καθίσταται σαφές ότι η πρώτη έννοια εμπεριέχεται στην δεύτερη και δεν λειτουργεί αμφίδρομα (το να απολαμβάνει κάποιος το σεξ δεν καταδεικνύει άνθρωπο πνευματώδη). Η θέση μου είναι απλή: ένας άνθρωπος που έχει κατασταλάξει μέσα του με την Κυρίαρχη ή την υποτακτική του φύση μπορεί να ξεπεράσει τις σεξουαλικές αναστολές του, ο μεν Άνω από την κλίση του να Κυριαρχεί σε κάθε τομέα της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσης της ιδιοκτησίας Του (έως του σημείου που τον εκφράζει αυτό), ο δε υποτακτικός να υπερνικήσει τις αναστολές του για χάρη Του. Ως κοινό παρονομαστή και οι δυο περιπτώσεις αυτές έχουν την πορεία εσωτερικής αναζήτησής τους μέχρι να εναρμονιστούν με την ίδια τους την φύση, πράγμα που σημαίνει ότι το πνεύμα τους αποτελείται από “δουλεμένο υλικό”, γεγονός συμπερασματικά ελπιδοφόρο για την διάθεση περαιτέρω εσωτερικής αναζήτησης/αναδόμησης.
    Εξετάζοντας την περίπτωση ατόμου που έχει αποβάλει την ενοχή της σεξουαλικότητάς του αλλά δεν έχει την ανάγκη να Κυριαρχήσει ή να υποταχθεί, μιλάμε για “πείραμα” ένταξής του σε έναν ”extreme” χώρο, είτε για να καλυφθεί η δική του ματαιοδοξία, είτε για να επιχειρήσει την συμβατότητά του με ένα σύνολο ατόμων ή με μια μονάδα του συνόλου που τον ενδιαφέρει. Αρκεί; Σαφώς και όχι. Θα επιφέρει επίπονο αποτέλεσμα (πιθανόν όχι μονό στο ίδιο το εξεταζόμενο άτομο); Σαφέστατα ναι. Πλείστα τα παραδείγματα “κατασκευής” Κυρίαρχων όσο και υποτακτικών και το αποτέλεσμα (ως εκ θαύματος) ήταν το ίδιο.
    Συμπερασματικά, το υποσύνολο είναι μέρος του “όλου”, οπότε είναι σφάλμα να αντιμετωπίζεται από lifestylers ως κάτι ξέχωρο. Ποτέ, όμως, δεν θα φτάσει το “όλον” (πράγμα θεμιτό και επόμενο, από την στιγμή που ως εκεί επιθυμεί κάποιος να εκφράζεται). Σημασία έχει να αναγνωρίζει κάποιος τα θέλω του και τι ζητά από τους γύρω του.
     
  5. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

    Το bdsm συνδέεται αναγκαστικά με την απελευθέρωση…… εχμ τι να κάνουμε έτσι πρέπει να είναι αλλιώς είναι μια καταστροφή μια πραγματικά άσχημη κατάσταση.
    Έχω ακούσει από γνωστούς το εξής. ΅Για μένα είναι πολύ ωραίο να βρίσκω κάποια με στοιχεία υποτακτικά και να την κάνω σκλάβα μου΅ ρώτησα λοιπόν ΅και τελικά με τον καιρό θα της εξηγήσεις θα της πεις θα αναλύσεις της σκέψεις σου γενικά για τον χώρο έτσι δεν είναι;΅ είπε ΅ όχι γιατί; δε χρειάζεται΅ και σκέφτηκα πόσο άσχημο είναι αυτό.
    Πόσο άσχημο είναι να μπαίνεις σε καταστάσεις και σε πράξεις τις οποίες πριν δεν της έχεις αποφορτίσει από ενοχές μιας ζωής αν δεν τις έχεις απελευθερώσει από το βάρος αυτό.
    Ξέρω πολύ καλά πως είναι έχω ζήσει μια σχέση με πολύ έντονα τέτοια στοιχεία (bdsm) όμως όντας σε άγνοια εκείνο το διάστημα δεν ήταν δυνατόν να τα βιώσω όλα αυτά με τον βαθμό που έπρεπε γιατί ένιωθα ενοχές, ένιωθα άσχημα, ντρεπόμουν που έκανα αυτά που έκανα και πολλές φορές η λογική μου ερχόταν σε σύγκρουση με τις πράξεις μου.αυτο είναι το αποτέλεσμα να υπάρχει… σύγκρουση μέσα μας.
    Η απενεχοποίηση είναι το κλειδί για την ολοκλήρωση και την καθαρή πνευματική ματιά μας απέναντι στα θέλω μας.
     
  6. SaMoYeT

    SaMoYeT Regular Member

    το σημαντικο θεμα ειναι πιο ειναι αυτο που ο καθενας μας θεωρει σημαντικο....
    την διεγερση του σωματος η του εγκεφαλου..
    αν αυτα τα δυο μπορουν να διαχωριστουν τοτε μπορει να ξεκαθαρισουμε ποια απο τις δυο απελευθερωσεις επιθυμουμε....
     
  7. Louis112

    Louis112 New Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

    SM Art Lady οταν γραφεις "Σεξουαλικη απελευθερωση για μενα σημαινει..." εννοεις ενα απο τα παρακατω: 1)Πως νοιωθεις εσυ μεσα σου τη σεξουαλικη απελευθερωση οποτε η παρατηρηση μου ηταν λαθος και ζητω συγγνωμη 2)Δινεις γενικο ορισμο δηλαδη μιλας και για τους αλλους οποτε η παρατηρηση μου ηταν δικαιολογημενη Τωρα οσο για τη γνωμη μου πανω στο θεμα, θεωρω οτι ενα ατομο ειναι πραγματικα ελευθερο οταν "αναπνεει" η ψυχη του. Αυτο επιτυγχανεται κατα τη γνωμη μου οσο η σεξουαλικη συμπεριφορα(ειτε αυτη ειναι "καλη" ειτε 'κακη") νοιωθεις οτι συμβαδιζει με αυτο που βγαζεις προς τα εξω στις αλλες εκδηλωσεις της ζωης σου πραγμα πολλες φορες επιπονο και με μεγαλο κοστος.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Re: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

    Όπως το είπες και όχι η απελευθέρωση με το Bdsm απαλή μου.
     
  9. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Αν ριξει κανεις μια ματια στις χώρες οι οποιες εχουν την πρωτοκαθεδρία στον σαδομαζοχισμο, τοσο στην δημιουργία οσο και στην εξέλιξη του δηλαδη Ιαπωνία , Γερμανία και Αγγλία, θα δουμε οτι προκειται για βαθιά καταπιεστικές κοινωνίες για τις οποίες η υπακοή σε καθε λογής κανόνες και νόμους ειναι σχεδόν ιερή. Η ανυπακοή ειναι ταμπού.
    Συνεπώς ειναι λογικο να υποθέσει κανεις οτι ο σαδομαζοχισμός ειναι το σύμπτωμα της καταπίεσης και της ψυχαναγκαστικής υπακοης σε νομους η οποία διαπερνα το ατομο σε τετοιο βαθμό που μαρκαρει σαν branding το ασυνειδητο και την σεξουαλικη συμπεριφορα του.
    Θεωρω οτι ο σαδομαζοχισμος ειναι απλώς μια σεξουαλικη συμπεριφορά κατα την οποία rituals την κοινωνίας με την μορφη απαγορέυσεων η περιορισμών η επιβολης μεταφερομενα , μεγενθυμενα η διαστρεβλωμενα μεσα απο παραμορφωτικους φακους "γράφουν" στον ψυχισμο και στην σεξουαλοκότητα του ατομου. Ουδεμια σχέση δεν εχει με απελευθέρωση αλλα ειναι μαλλον μια πιστοποίηση καταπίεσης .
    Χρησιμοποιώ την λεξη απελευθέρωση υπο τον ορο οτι ο ορισμος που της δινουμε ειναι αυτος της προοδευτικότητας.
    Οι κοινωνίες που προανεφερα δεν θεωρω οτι ειναι προοδευτικες η ανεκτικές. Ειναι βαθυτατα υποκριτικες οσο και πουριτανικες.
    Ουτε εχω λογο να πιστέψω οτι ο σαδομαζοχισμος εχει σχέση με την προοδευτικότητα
    . Το πρώτο ειναι σεξουαλική προτίμηση το δευτερο ειναι πολιτική θέση και στάση ζωής.
    Πολυ συχνά εχω δει σε ιστοσελίδες που πραγματευονται το θέμα του spanking στα bdsm πλαισια, να εισαγεται εμμεσα ι καποιες φορες με θρασυτατη ευθύτητα το θέμα της σωματικής τιμωρίας σαν ορθός τρόπος διαπαιδαγώγησης κατι που ειναι βαθυτατα συντηρητικό και παρανομο στην ΕΕ.Π.χ http://sfrsite.topcities.com/index.htm που ειναι το site spanking facts and research
    Με λιγα λογια σαδομαζοχισμος δεν συνεπαγεται ανοικτο μυαλο, προοδευτικοτητα , ανεκτικοτητα.
    Ουτε καν συνεπαγεται σεξουαλικη απελευθέρωση απο τη στιγμη που δεν υπαρχει συσκευη μετρησης ενοχων.
     
  10. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Ο DeSade έχει δίκιο αλλά και άδικο συγχρόνως. Αν αυτό ακούγεται παράδοξο, δεν είναι. Είναι σωστό, διότι έτσι έχει αναλυθεί από τους ψυχαναλυτές (π.χ. Φρόιντ, Λακάν, Φόρμ, Ράιχ), αλλά έχει άδικο επειδή εμείς (εδώ) το εκλαμβάνουμε αλλιώς, σα μια έκφραση προς μια διαφορετικότητα, άρα είναι προοδευτικό. Επιφυλλάσσομαι να γράψω το επίμαχο κομμάτι του Ράιχ που είναι πολύ καλό, όταν βρω χρόνο.
     
  11. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Δεν νομιζω οτι η διαφορετικοτητα συνεπαγεται προοδευτικοτητα αγαπητε johnslave96.
     
  12. Ο DeSade τα γράφει πολύ ωραία!!!
    και συμφωνώ.

    Θα τον παρότρινα να γράφει παραπάνω αν μπορεί.