Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και Bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 4 Ιουλίου 2006.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Δε βλέπω καμία δυσκολία να απαντήσεις σ' αυτά. Φυσικά και θα του πεις την πληροφορία

    Κι αν το παιδί σου έχει μια "κλίση" και νιώθει αναστατωμένο, θα το καθησυχάσεις. Θα δώσεις το μέτρο της πραγματικότητας. Οι δυσκολίες δεν είναι όταν η τάση είναι ερωτική (bdsm, ομοφυλοφιλία κλπ) αλλά όταν κινδυνεύει (ναρκωτικά, αλκοόλ, μηχανάκια κλπ.)

    Πάντως θα απέφευγα να μιλήσω προσωπικά (αν εμένα μου αρέσει να μαστιγώνω, αν έχω πηδηχτεί με άντρα, αν παίρνω ματι στις τουαλέτες, κλπ. )

    Παντα μιλαμε για παιδιά - εφήβους. Αν έχεις γιο/κόρη 28 χρονών μπορείς να πείς οτι σου κατεβαίνει. Εκεί πια είναι θέμα σχέσης και όχι διαπαιδαγώγησης.
     
  2. Haris_FL

    Haris_FL New Member

    Άρα θα πρέπει από την αρχή να έχεις ξεκινήσει μία σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί σου ώστε να φτάσει στο σημείο να "τολμήσει" να ρωτήσει κάτι τέτοιο.

    Από ακεί και πέρα, τουλάχιστον εγώ, είμαι διατεθημένος να αποδεχτώ πλήρως τον χαρακτήρα του παιδιού μου (όταν κάνω) και να προσπαθήσω να το κάνω να αισθάνεται καλά με ό,τι και αν έχει επιλέξει.


    Αν ερχόταν και με ρωτούσε τα παραπάνω που ανέφερες, θα αισθανόμουν αρχικά μία δυσκολία, αλλά θα του απαντούσα με ειλικρίνεια (ό,τι αυτό συνεπάγεται) και προσπαθούσα να του δείξω να καταλάβει ποια είναι η λογική που κρύβεται πίσω από κάποια πράγματα.
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Με κάλυψε η απάντηση σου , Κύριε G και σε ευχαριστώ για την υπομονή σου  
    Οι υπόλοιποι ; Ποια είναι η γνώμη σας ;
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ορθές κινήσεις . Αλήθεια Haris_FL αν είχες ένα αγόρι , που θα ήθελε να είναι σκλάβος , πως θα ένιωθες ;
     
  5. Kits

    Kits Contributor

    Οταν λες την λεξη ''προοριζω'' τι ακριβως εννοεις?? δηλαδη εσυ αποφασισες το τι θελει να γινει...?
     
  6. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και Bdsm

    Πολύ καλό το θέμα σου. Τι σκέφτηκε πάλι το δαιμόνιο μυαλό σου! Εκεί που πάνε να ησυχάσουν τα πράγματα να σου πετιέσαι και βάζεις φωτιά στο σπίτι μας, που λέει και το τραγούδι  

    Η αλήθεια είναι πως καλό θα ήταν να συζητάμε με τα παιδιά μας αφού ενηλικιωθούν για να μπορέσουν να κατανοήσουν τα πράγματα καλύτερα. Εάν κρίνουμε όμως ότι τα παιδιά μας είναι ώριμα και έτοιμα να ακούσουν, τότε δεν παίζει ρόλο η ενηλικίωση. Κατάλληλη ηλικία για μένα είναι στα 14-16. Εγώ έχω συζητήσει με τα παιδιά μου, εδώ και πολλά χρόνια, πριν ενηλικιωθούν και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ο κάθε ένας έχει τη δική του προσωπικότητα (δυο τους έχω) και βαδίζουν καλά. Δεν προσπάθησα να οδηγήσω κανέναν στο BDSM απλά τους ενημέρωσα. Σε περίπτωση που αποκτήσουν κάποιες εμπειρίες ή φαντασιώσεις γύρω από το χώρο να γνωρίζουν που να ψάξουν, να μη νοιώθουν ενοχές για αυτό που θέλουν να ζήσουν και να νοιώθουν άνετα να συζητήσουν μαζί μου.
     
  7. Haris_FL

    Haris_FL New Member


    Υποθέτω πως εννοείς στην περίπτωση που είχα γιο.

    Θα του εξηγούσα πως έχει η κατάσταση και θα τον άφηνα να κάνει όποια επιλογή τον κάνει ευτυχισμένο. Άλλωστε όταν έχεις αγάπη προς ένα άτομο, τον παρακινείς να κάνει ό,τι νομίζει και νοιώθει πως είναι σωστό. Αν το παιδί που θα κάνω βρει τον δρόμο του και γουστάρει πραγματικά αυτό που κάνει, δεν έχω δικαίωμα να έχω αντίρρηση. Αντιθέτως θα νοιώθω μία υποχρέωση να το υποστηρίξω και να του εξηγήσω όλα τα παραπάνω.


    Βέβαια παίζει ρόλο και η ηλικία. Θα πρέπει αρχικά να έχει την "εμπειρία" να μπορέσει να κρίνει αν κάποιο άλλο άτομο δίπλα του αξίζει και του ταιριάζει (είτε άντρας είτε γυναίκα). Δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να καθορίσει ακριβώς τι θέλει από ηλικία 15 χρονών για παράδειγμα και να έχει τόσο αυξημένη κριτική ικανότητα. Άλλο εάν έχει βρει την κλίση του. Αλλά να πεις "μου ταιριάζει αυτό" είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.


    Εμένα για παράδειγμα με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ψυχολογία της κάθε κοπέλας με την οποία είμαι και ο τρόπος που σκέφτεται. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να περάσει κάποιος στο παιδί του πρώτα από όλα για μία υγειή σχέση (κατά τη γνώμη μου πάντα...). Εάν δεν υπάρχει επικοινωνία, δεν υπάρχει και σχέση. Αυτό είναι το σημαντικό.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Οτιδήποτε από τα παρακάτω αφορά καθαρά δικές μου απόψεις και όχι αντικειμενικές αλήθειες (αν είναι δυνατόν να υπάρχουν) .
    Ένας άνθρωπος την στιγμή που συλλαμβάνεται είναι ένα λευκό χαρτί . Όσο αφορά το πνεύμα του και το μυαλό του . Δεν γνωρίζω και δεν το θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο , στο σπερματοζωάριο του άνδρα και στο ωάριο της γυναίκας να υπάρχουν κάποιες έστω και υποτυπώδεις μνήμες .
    Θα δεχτώ προς το παρόν το εξής . Υπάρχει μια συγκεκριμένη τάση για την διαμόρφωση του σωματότυπου , με κάποια όρια ευλυγισίας στην επιρροή του από το περιβάλλον (διατροφή , συνθήκες διαβίωσης , ιδιομορφίες άσκησης , εκπαίδευσης ,εργασίας) .
    Οι αντιληπτικές αισθήσεις του ανθρώπου είναι πέντε , αλλά οι συνδυασμοί σειράς , μεγέθους , διάρκειας , στην συνισταμένη τους ως ένα ενιαίο αντιληπτικό όργανο κατά την διάρκεια ενός συγκεκριμένου συμβάντος , είναι άπειροι , εφόσον οι μεταβλητές είναι συνεχείς και όχι διακριτές . Για να το κάνω πιο κατανοητό , θα έλεγα ότι αν είχαμε πέντε εξάεδρα ζάρια και τα ρίχναμε , οι συνδυασμοί των αποτελεσμάτων θα ήταν 6x6x6x6x6=7776 . Αν όμως αντί για το ζάρι , είχαμε ένα αεροπλάνο και ως ένδειξη λαμβάναμε την εικόνα που θα αντικρίζαμε κοιτώντας έξω από το παράθυρο , μια τυχαία στιγμή κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού , έστω και πάντοτε του ίδιου , οι συνδυασμοί θα ήταν άπειροι (έστω και με απειροελάχιστες μικρές αποκλίσεις που το συνειδητό τμήμα του εγκεφάλου δεν θα μπορούσε να τις αντιληφθεί) .
    Οπότε καταλήγουμε ότι ένα παιδί από την στιγμή που αρχίζει να αντιλαμβάνεται , βομβαρδίζεται με εκατομμύρια ερεθίσματα (ιδίως την σημερινή εποχή , την εποχή της πληροφορίας) και απορροφά συνειδητά μεγάλο ποσοστό και ασυνείδητα ολόκληρο .
    Τα παιδιά σήμερα λόγω των έντονων εικόνων που λαμβάνουν τείνουν να διαμορφώσουν ότι οι εικόνες βίας , πόνου , σαδισμού σεξουαλικών ιδιομορφιών (κατά τα κοινωνικά πρότυπα) , δεν είναι κάτι που αξίζει ιδιαίτερης ανάλυσης , οπότε μπορεί να προσπεράσουν τα αρνητικά ή και τα θετικά σημεία που μπορούν να εμπεριέχουν δίχως να αναζητήσουν τα βαθύτερα νοήματα .
    Σε αυτούς τους δρόμους , μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στο Bdsm . Ένας χώρος που κάποιες γεύσεις τους , είναι για όλα τα μέλη της κοινωνίας ανομολόγητα μυστικά , αλλά που η αποδοχή του ως ουσία συγκρούεται με τα κοινωνικοπολιτικά , όπως και θρησκευτικά πρότυπα και οδηγεί στην ψευδαίσθηση της ενοχής της απόκλισης .
    Έχουμε παιδιά που πίσω από την ταυτότητα και ανωνυμία του δικτύου και οποιαδήποτε άλλου μέσου , εισχωρούν σε αυτά τα μονοπάτια και βιώνουν καταστάσεις με ταχύτητα μεγαλύτερη , αυτής του χρόνου συνειδητοποίησης .
    Ακόμα και αν δεχθώ (κάτι που δεν το πολύ πιστεύω) , ότι όλοι γονιδιακά γεννιόμαστε με κάποιες τάσεις , ακόμα και τότε η σκέψη ότι η επίστρωση βιωμάτων γίνεται με έναν απίστευτο ρυθμό , που ξεπερνά το χρόνο που απαιτείται για να αναλύσει ,να κρίνει , να κατασταλάξει ένα παιδί (χωρίς να υποτιμώ την ευστροφία κανενός) , με τρομάζει η ιδέα να αντιμετωπίσω την ενήλικη προσωπικότητα που θα προκύψει . Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα το βάλλω στα πόδια , αλλά ίσως και υπερβάλλοντας , θέλω να τονίσω την αναγκαιότητα της ύπαρξης των ενήλικων (γονέων ή αυτών που παίζουν αυτό το ρόλο) δίπλα από τα παιδιά .
    Νομίζετε ότι είστε έτοιμοι ;
    Θα θέσω ένα παράδειγμα . Ένα έφηβο αγόρι πλησιάζει τον πατέρα και του αποκαλύπτει ότι του αρέσει να βρίσκεται κάτω από τα πόδια μιας γυναίκας , να το μαστιγώνει , να το ξεφτιλίζει , να το ντύνει με ρούχα γυναικεία , να το κατουράει και στο τέλος να το πηδάει . Ο πατέρας απαντά…
    Ένα κορίτσι πλησιάζει την μητέρα της και της λέει ότι τώρα στο πρώτο έτος της σχολής της , γνώρισε κάποιον , που την έχει σαν ένα παιχνιδάκι , την σέρνει σε διάφορα όργια , την παραδίδει σε άλλους που παίζουν μαζί της , την χτυπούν , την φωτογραφίζουν και αυτής της αρέσει. Η μητέρα απαντά…
     
  9. Haris_FL

    Haris_FL New Member

    Να πω κατ'αρχήν πως το όλο σκηνικό του bdsm το θεωρώ σαν έναν τρόπο "ισορροπίας" του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου. Για παράδειγμα μία κοπέλα η οποία είναι πολύ δυναμική και διεκδικεί τα πάντα, χρειάζεται την "άλλη" πλευρά, να γίνει "σκουπίδι" και να νοιώσει πως είανι "από κάτω".

    Αυτό το θέμα με έχει απασχολήσει πάρα πολύ και έχω κάνει κάποια μελέτη πάνω σε αυτό. Τα γονίδια επηρρεάζουν τις "χοντρές" τάσεις (ομοφυλοφιλία, ετεροφυλοφιλία). Αν θέλεις μπορώ να κάνω σε ένα post μία ανάλυση για το πως όντως έχουν τα πράγματα σε αυτό.

    Το ότι επίσης δέχεται κάποιος πολλές πληροφορίες το δέχομαι. Όμως από εκεί και πέρα είναι στην κρίση του καθενός πως θα κάτσει να αφομοιώσει και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες αυτές.

    Και στις δύο περιπτώσεις (εκεί που λέει "μητέρα" βάλε "πατέρας" για εμένα   ) θα άνοιγα ΟΛΟ το θέμα εφ'όσον θα είχε ήδη προχωρήσει να το κάνει πράξη. Προφανώς θα ήταν δύσκολο, αλλά το σίγουρο είναι πως το παιδί έχει όρεξη για κουβέντα από τη στιγμή που θα το αναφέρει. Ετοιμότητα για εμένα υπάρχει από τη στιγμή που υπάρχει αγάπη και κατανόηση προς ένα παιδί.


    (ας αφήσω και κάποιον άλλον να απαντήσει. Το παραέκανα   )
     
  10. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ' αρχής ότι δεν έχω παιδιά, οπότε ίσως μιλήσω εκ του ασφαλούς. Όπως και να 'χει όμως οι απόψεις μου περι του θέματος είναι οι εξής....

    Με τον όρο "διαπαιδαγώγηση" περιλαμβάνουμε όλες τις ενέργειες που κάνει ένας γονέας για να μεταδώσει στο παιδί του κάποιες αξίες (πρώιμη παιδική ηλικία) και να δώσει μια γενική κατεύθυνση ενός οργανωμένου και δομημένου τρόπου σκέψης και έκφρασης (συνήθως αυτό ξεκινά στην ηλικία που το παιδί πηγαίνει σχολείο). Η διαπαιδαγώγιση έχει πολλές υποπαραμέτρους και εκτείνεται με παμπολλες προεκτάσεις στον ψυχισμό του παιδιού, ανάλογα πάντα το πόσο δεκτικό είναι το ίδιο και - κυρίως - την μεταδοτικότητα του γονέα.

    Η σεξουαλική διαπαιδαγώγιση είναι μια από τις παραμέτρους αυτές. Ίσως για πολλούς γονείς να είναι και το μεγαλύτερο "αγκάθι" στην ανατροφή του παιδιού τους, καθώς οι συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου παραμένουν taboo για τους (περισσότερους) γονείς ακόμη και σήμερα. Δεν θα αναλωθώ στο αν όντως συμβαίνει αυτό και αν καλώς ή κακώς παραμένει taboo σήμερα... η απάντηση είναι γνωστή σε όλους.

    Η ειδοποιός διαφορά της σεξουαλικής διαπαιδαγώγισης με τις περισσότερες άλλες μορφές της είναι ότι δεν πρόκειται για καθοδήγηση, αλλά για ενημέρωση. Φρονώ πως δεν αρμόζει σε κανένα γονέα να κατευθύνει το παιδί του στην δική του "σεξουαλική αλήθεια" ως την ορθή, διότι τότε μιλάμε για επιβολή του ιδίου και για ενίσχυση της (όποιας) ενοχικότητας που (πιθανόν ήδη να) νιώθει το παιδί. Πιο συγκεκριμένα περί του θέματος, δύσκολα θα μπορέσει ένας γονιός να καταλάβει ότι το το τέκνο του έλκεται προς τον χώρο του BDSM, καθώς το ίδιο το παιδί θα προτιμήσει να το αποκρύψει, φοβούμενο τις αντιδράσεις της ίδιας του της μάνας ή του πατέρα και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή του η αποκάλυψη στην σχέση τους. Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι από μικρή ηλικία πρέπει ο γονέας να καλλιεργίσει κλίμα ελεύθερης και άμεσης επικοινωνίας με το παιδί του ώστε να δημιουργήθει την χρονική περίοδο ενηλικίωσης του "πρόσφορο έδαφος" για συζήτησεις οποιουδήποτε θέματος νιώθει το ίδιο πως θέλει να ξεκαθαρίσει μέσα του. Εαν ο γονέας ανήκει στον χώρο του BDSM και το παιδί του εκφράσει την επιθυμία του να συζητήσουν για ένα τέτοιο θέμα, θα είναι ολίσθημα να αποφύγει τον διάλογο αυτόν. Ακόμα περισσότερο αν το παιδί εκφράσει αντίθετες "κλίσεις" (π.χ. πατέρας Κυρίαρχος - γιός υποτακτικός) θα είναι λάθος αν ο γονέας αποθαρρύνει το παιδί του από αυτό που νιώθει επηρεασμένος από τις δικές του προτιμήσεις. Από την στιγμή που νιάζεται και ανησυχεί για το παιδί του θα πρέπει να συζητήσει μαζί του για να δεί ως ποιό σημείο εκφράζεται (απλώς kinky play ή του έλκεται στο lifestyle), να του υποδείξει τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες μιας D/s σχέσης και να καταδείξει τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις SM πρακτικές, ενημερώνοντάς το για την ασφαλή εξάσκησή τους. Οφείλει να δείξει ανοιχτό πνεύμα αν όντως θέλει να λέει ότι έχει!
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Αν έβλεπα την οποιαδήποτε τάση στα (υποθετικά) παιδιά μου, θα αναρωτιόμουν πρώτα πρώτα αν η "διάγνωσή" μου είναι μεροληπτική (biased) λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον χώρο.

    Ότι και να ήταν, δε θα έλεγα και δεν θα έκανα απολύτως τίποτα γι αυτό ειδικά το θέμα του BDSM για να αφήσω στα παιδιά μου την χαρά να ανακαλύψουν μόνα τους τί είναι και αν θέλουν να είναι και αν γίνεται και πώς γίνεται και γιατί και όλα αυτά. Είναι φοβερό οι γονείς να "βγαίνουν από αριστερά" στα παιδιά τους όταν αυτά μπαίνουν στις ηλικίες των σεξουαλικών αναζητήσεων. Εμένα τουλάχιστον δε μου άρεσε καθόλου όταν μου συνέβαινε αυτό  

    Αν Κ/κάποιος είναι lifestyler και έχει παιδιά, βρίσκω πολύ λογικό και σωστό ότι θα τους πει για τον τρόπο ζωής που ακολουθεί ευθύς μόλις τα παιδιά θα είναι σε θέση να αποδεχτούν συναισθηματικά και να αντιληφθούν το θέμα.
     
  12. Kits

    Kits Contributor

    Αν ειχα παιδια και βρισκομουν στο σημειο να πρεπει να εξηγησω καποια πραματα σχετικα με το σεξ γενικα, και ειδικα με το BDSM, θα φροντιζα να ειμαι καλα ενημερωμενος γυρω απο αυτα τα θεματα διοτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερο της αμαθειας... Δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση τα παιδια μου να πεσουν σε ''παγιδες'' επειδη δεν τους τα εξηγησα καλα η δεν ηξερα τι να τους πω, και τους ελεγα βλακειες απλα και μονο για να βγω απο τον κοπο και την δυσκολη θεση, που σιγουρα νιωθει πως βρισκεται ο γονιος εκεινη την ωρα!
    Σιγουρα απο μερος μου θα ειναι σεβαστη η οποια αποφαση παρουν τα παιδια και θα την στηριξω ασχετα με τον αν μου αρεσει η οχι. Απλα θα φροντισω να τα ενημερωσω οσο καλυτερα μπορω και να τους εξηγησω το λογο που ΕΜΕΝΑ δεν μου αρεσει...
    Παντως πραγματικα θα ηθελα να μαθουν απο μενα και οχι απο τριτους και ασχετους!!!
    ( ζουμε σε δυσκολους καιρους και οχι αθωους...)

    Θα ηθελα με την ευκαιρια να θεσω και Εγω ενα ερωτημα προς ολους...
    Πηγε κανεις απο εμας οταν ηταν μικρος στους γονεις του και να τους εκφρασει τις τυχον αποριες που ειχε γυρω απο το σεξ??? και αν πηγε ποια ηταν η αντιμετωπιση??
    Ηρθε σε καποιον κανενας γονιος απο μονος του να εξηγηση τα περι σεξ ????