Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεξουαλική συμβατότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 30 Απριλίου 2010.

1. Emma

Emma Contributor

Πόσο σημαντική πιστεύετε ότι είναι η σεξουαλική συμβατότητα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους;
    Μπορεί η συμβατότητα αυτή να κάνει μια, κατά τα άλλα ασύμβατη, σχέση να διατηρείται;
    Μπορεί η ασυμβατότητα στο συγκεκριμένο θέμα να κάνει μια, κατά τα άλλα συμβατή, σχέση να μην προχωρήσει;

Αν δεν υπάρχει από φυσικού αυτή η συμβατότητα, είναι δυνατό να δημιουργηθεί; Πόσο εύκολο είναι αυτό και πώς συγκρίνεται με την φυσική; Μπορεί να την συναγωνιστεί;

Οι σκέψεις σας, γενικά, στο θέμα;

2. Απάντηση: Σεξουαλική συμβατότητα

Εγώ έχω πολλές σκέψεις, αλλά δεν κατάλαβα το θέμα...  

Σε τί ακριβώς αναφέρεσαι; Συμβατότητα ως προς τί;

Συμπληρωματικότητα εννοείς;

3. Emma

Emma Contributor

Re: Απάντηση: Σεξουαλική συμβατότητα

Αν για σένα συμβατότητα είναι η συμπληρωματικότητα, τότε ναι.
    Με το συμβατότητα εννοώ το να "ταιριάζεις" με κάποιον στο σεξουαλικό θέμα. Να τα βρίσκετε εκεί.
    Παράδειγμα: Σου έχει τύχει να είσαι με κάποιον με τον οποίο να περνάτε τέλεια και να ταιριάζετε σε όλα, αλλά στο σεξ να μη σε καυλώνει; Να μη σου δίνει π.χ. αυτά που σε φτιάχνουν πραγματικά;
    Επίσης, σου έχει τύχει να είσαι με κάποιον που να μην ταιριάζετε καθόλου και σε κανένα θέμα, αλλά το σεξ μεταξύ σας να είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί;

Κάπως έτσι (έστω και με λίγη δόση υπερβολής) το εννοώ  

4. Seduction

Seduction Regular Member

Απάντηση: Σεξουαλική συμβατότητα

Πολύ σημαντική.
    Μπορεί και παραμπορεί και στις δύο περιπτώσεις που αναφέρεις. Bέβαια σε μια σχέση D/s αυτό μπορεί να αλλάζει ή να υποσκελίζεται από άλλα δεδομένα.

Δύσκολο αλλά σαφώς μπορεί να δημιουργηθεί. Σε μια D/s σχέση και αυτό, είναι στο χέρι του K. Και ναι, όταν αυτό συμβαίνει μπορεί να τη συναγωνιστεί

5. Απάντηση: Re: Απάντηση: Σεξουαλική συμβατότητα

Λαμπρά, κατάλαβα, κι ευχαριστώ που το διευκρίνησες γιατί το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον...

Θεωρώ ότι στην περίπτωση του πρώτου παραδείγματος, δηλαδή όταν όλα είναι υπέροχα, αλλά στο σεξουαλικό σκέλος γιοκ... αξίζει να δώσεις κάποιες ευκαιρίες, εξαρτάται και από το πόσο σημαντικό είναι για σένα αυτό το κομμάτι της σχέσης.

Ο βασικότερος παράγοντας είναι η θέληση και των δύο, και η αντίληψη προφανώς. Για τον ένα μπορεί να είναι τέεεελειο, και να πιστεύει ότι τίποτε δεν χρίζει αλλαγής, και για τον άλλο πάρα πολύ χλιαρό, αν και σπάνια συμβαίνει αυτό, νομίζω, μεταξύ εραστών.

Στην δεύτερη περίπτωση, θεωρώ ότι μοιραία η σχέση θα γίνει ευκαιριακή, ώστε να απο-λαμβάνουν και οι δύο αυτό που επιθυμούν, και ν' αφήσουν εκτός, την οποιαδήποτε ασυμβατότητα.

Έχω στο νου μου τέτοιου είδους σχέσεις, μακροχρόνιες μεν, που δεν κατάφεραν όμως να εξελιχθούν σε κάτι άλλο, κυρίως επειδή βασίστηκαν εξαρχής στα κοινά "θέλω", ή εν πάσει περιπτώσει ο ένας σεβάστηκε τα "θέλω" του άλλου, και δεν σκέφτηκε ποτέ να διεκδικήσει κάτι επιπλέον, ή δεν του επετράπει.... 

Θεωρώ ότι η σεξουαλική συμβατότητα είναι πάαρα πολύ βασική προυπόθεση σε μία σχέση/επαφή, είτε είναι φυσική, εκ των προτέρων, είτε προκύψει μετά από κοινή προσπάθεια.

6. Maley

Maley Contributor

θιγεις ενα πολυ σημαντικο θεμα..η σεξουαλική συμβατότη αποτελει την πεμπτουσια καθε ερωτικης σχεσης..πιστευω οτι ολες οι εκδοχες που ανεφερες μπορει να συμβουν..γιατι τελικα ισχυει αυτο που λεγεται "αβυσσος η ψυχή του ανθρωπου"

7. llazouli

llazouli Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σεξουαλική συμβατότητα

Προεκτείνοντας το, θα έλεγα ότι το ερωτικό συνταίριασμα είναι η βασική προϋπόθεση, το Α και το Ω σε μια επαφή/σχέση. Συντριπτική δύναμη που όσο βαθιά και να καταχωνιαστεί και να προσπαθήσουμε να τη θάψουμε, πάντα θα βγαίνει κατά κύματα στην επιφάνεια, αποδυναμώνοντας τη λογική επεξεργασία.

Αν υπάρχει φυσική συμβατότητα, τότε...χαράς ευαγγέλια!!! Νομίζω πως τίποτα τεχνιέντως επεξεργασμένο δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί, αφού και δυο θα βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή, μην αφήνοντας το αυθόρμητο και τυχαίο να εκπλήξει και να συνεπάρει!
    Βέβαια, στις ανθρώπινες σχέσεις δεν υπάρχει άσπρο μαύρο, όλα μπορεί να γίνουν είτε εξ αρχής είτε στην πορεία...ή να μη γίνουν, αναλόγως τη διάθεση και τις αντοχές.

8. Durcet

Durcet In Loving Memory

Η συμβατότητα στο σεξουαλικό τομέα μπορεί να χαρίσει κάποιες άκρως ευχάριστες στιγμές, να χαρίσει σεξουαλικές συνευρέσεις που θα θυμάσαι για καιρό. Αν, όμως, δε συνοδεύεται από συμβατότητα στους υπόλοιπους τομείς, τότε δεν οδηγεί σε σχέση ή, αν οδηγησει, κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα είναι επιφανειακή και το τέλος μάλλον δε θα αργήσει.

Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση, τι συμβαίνει δηλαδή αν δεν υπάρχει σεξουαλική συμβατότητα, πιστεύω πως και πάλι δε μπορεί να σταθεί μια σχέση. Καλώς ή κακώς το σεξ είναι σημαντικό κομμάτι μιας ερωτικής σχέσης. Επίσης, δεν πιστεύω πως αν μένεις ανικανοποίητος σεξουαλικά, οι υπόλοιποι τομείς της σχέσης να μένουν ανεπηρρέαστοι. Υποθέτω πως το σεξουαλικά ανικανοποίητο άτομο, θα δείξει τη δυσαρέσκειά του, με αποτέλεσμα η συμβατότητα στους υπόλοιπους τομείς απλά να μη μπορεί να φανεί.

@Seduction: Γιατί υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες ενός Κ; Είναι Θεός και δεν το ξέρω;

9. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

συναισθημα , αγαπη , ενδιαφερον , προστασια , τρυφεροτητα , συντροφος στην ζωη , φιλος , ψυχαγωγια , επικοινωνια , παρεα ...... ειχα και με τον σκυλο μου ......

Το σεξ ειναι ολες οι οκταβες του πιανου αφηνοντας ολα τα αλλα να ειναι μονο οι διεσεις .....
    Οταν ομως λεω σεξ , δεν εννοω μια αμφιπλευρη ξερη , ρηχη σεξουαλικη εκτονωση ... εννοω ολα οσα εμπεριεχονται μεσα σε αυτο που ονομαζεται ερωτικη συμπεριφορα .. ερωτισμος γενικοτερα .

Αυτο δεν σημαινει οτι η επιτυχια στον ερωτα , μπορει να συμπληρωσει τα κενα μιας αποτυχημενης συνυπαρξης και συμπορευσης , αξιζει ομως να προσπαθησεις για ολα τα αλλα αν ερωτικα εισαι πληρεις ..

μπορεις να ριξεις αφθονο νερο στο κρασι των συνηθειων σου , αλλα αν προσπαθησεις να αλιωσεις την ερωτικη σου φαντασια και ταυτοττα , θα σε καταστρεψει .

Κριμα , διοτι οι Ελληνες και κυριως οι Ελληνιδες , θεωρουν μεγαλο ταμπου και απρεπη ή αβολη συζητηση , την ανταλαγη πληροφοριων σχετικα με τις σεξουαλικες προτιμησεις , οσο τουλαχιστον ειναι ακομη νωρις ....

Η συμβουλη που ακουω απο τις φιλες μου οταν κανω μια νεα γνωριμια , ειναι ενδεικτικη του προβληματος ... "Μην μιλας για τα σεξουαλικα σου ... καψουρεψε την πρωτα και μετα ..."

10. Re: Απάντηση: Σεξουαλική συμβατότητα

Ποιου «προβλήματος» των Ελληνίδων μωρε; Αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο
    Άδικο έχουν οι φίλες σου δηλαδή;
    Τι θέλεις; Να λες «καλημέρα σας» μήπως μπορείτε να με κατουρήσετε , να με στραπονίσετε , να με μαστιγώσετε; Αν το κάνεις αυτό οπουδήποτε στον κόσμο θα σου πουν ότι χτύπησες λάθος πόρτα και ότι η πόρτα του μπουρδελου είναι παρακάτω.
    Σε συμβουλεύω κι εγώ να ακούσεις τις φίλες σου

11. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σεξουαλική συμβατότητα

χμμμ .... συνηθως βραδυ βγαινω ραντεβου ... οποτε το "καλημερα σας" αποπροσανατολιζει τις πρωτες εντυπωσεις .... λες να δικιμαζα να αλαξω τα ραντεβου σε πρωινες ωρες ; .....
    παντως μου κανει εντυπωση η νεα φυσιογνωμια των μπουρδελλων .. εγω αλλιως τα θυμομουνα πριν απο 25 χρονια ... τοτε εμπαινες μεσα πηδαγες εφευγες ... τωρα σου κανουν τετοια πραγματα ; .. τσ τσ τσ ....

12. Απάντηση: Σεξουαλική συμβατότητα

Πολύ σημαντική.

Αν έχει δοκιμαστεί ότι κατά τα άλλα είναι πράγματι ασύμβατη μια σχέση τότε δεν μπορεί η σχέση αυτή να κρατήσει, πιστεύω.

Όχι κατά την γνώμη μου και πάλι.Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σχέση άκρως συμβατή.Είμαστε άνθρωποι με λάθη και αδυναμίες.Αν και σε αυτόν τον τομέα πάσχουμε τότε δύσκολα τα πράγματα..

Δεν γνωρίζω, πιθανόν και να μπορεί.Έτσι θέλω να πιστεύω.Χρειάζεται θέληση να ανακαλύψεις αυτόν που έχεις δίπλα σου.
    Δεν νομίζω πως πρέπει να συγκρίνουμε την σεξουαλική συμβατότητα με την συμβατότητα σε υπόλοιπους τομείς.Σε μια σχέση δοκιμάζονται όλα συν τω χρόνο.