Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σε καλό να μας βγει!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος devine_sub, στις 4 Οκτωβρίου 2010.

1. chemical23

chemical23 Regular Member

Απάντηση: Σε καλό να μας βγει!

Κατηγορια δεν παει αλλο!!!  

2. devine_sub

devine_sub Contributor

Τελευταία φορά που έλεγξα το πιστοποιητικό γέννησης, *ως* γυναίκα τα έλεγα. :Ρ Αν αρχίσω να τα λέω *σαν* γυναίκα, θα έχει μεσολαβήσει ταξίδι στην Καζαμπλάνκα.

Δεν είναι επιχείρημα αυτό. Χαλαρά μπορώ να αντιτάξω ότι το βασικό θέμα συζήτησης των ανδρών είναι α) η μπάλα β) οι γυναίκες γ) η δουλειά.

Ωστόσο, έχεις μισό δίκιο: φαίνεται πως στατιστικά οι γυναίκες ασχολούνται λιγότερο με την πολιτική από τους άνδρες, ενδεχομένως εξαιτίας των αυξημένων καθηκόντων που έχουν στο σπίτι.

Δεν έχουμε το ίδιο πολίτευμα με την αρχαία Αθήνα: εκεί είχαν άμεση δημοκρατία {των ανδρών}. Σήμερα έχουμε έμμεση {αντιπροσωπευτική}. Btw η *μόνη* χώρα που επαίρεται σήμερα ότι έχει άμεση δημοκρατία είναι η Λιβύη ... {αχαχαχαχα! εδώ γελάμε όλοι μαζί!} ...

Πράγματι, συμφωνώ απόλυτα πως φέρουμε ευθύνες *όλοι* για το χάλι του πολιτεύματος. Οι οποίες διαχέονται στο πλήθος και θεωρούμε πως "εξαφανίζονται". Διότι για να μη γίνουμε κακοί με τον διπλανό μας, του επιτρέπουμε να καταχραστεί το σύστημα. Και αύριο θα το καταχραστούμε κι εμείς με τη σειρά μας "επειδή το κάνουν όλοι".

Εδώ και χρόνια διατείνομαι πως πρέπει να γίνεται ένα τεστ πολιτικής συνειδητοποίησης πριν αποκτήσει κάποιος δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι: να εξετάζεται δηλαδή στα βασικά "στοιχεία του πολιτεύματος". Αλλά το πολίτευμά μας εμπιστεύεται, λέει, το ένστικτο του λαού.

Πίπες, με άλλα λόγια.  

3. jorge1970

jorge1970 Regular Member

Ναι, είναι μια ακόμα σημαντική διαφορά.
    Το σημαντικό για μένα όμως είναι στο ότι "οι ψηφοφόροι ήταν σε εξαιρετικά υψηλό βαθμό πολιτικοποιημένοι, δηλαδή γνώστες και με ενδιαφέρον (που δεν υπάρχει σήμερα)"

Με υπερκάλυψες  

Όσο γι αυτό θα έπρεπε να πω "ούσα γυναικα". syntax error, sorry. Φυσικά και δεν εννοούσα τα περι Καζαμπλάνκας.  

4. devine_sub

devine_sub Contributor

Τότε, απαγορευόταν να ρίξεις "λευκό". Δεν μπορούσες να μην πάρεις θέση, όταν υπήρχε κρίσιμο θέμα. Δεν είχε νιψο-χέρηδες Πόντιους Πιλάτους η αρχαία Αθήνα. Εφάρμοζαν ΠΛΗΡΩΣ το "εδώ σε θέλω, μάγκα μου!" ...

Με αυτή τη λογική ήταν υποχρεωτική η ψήφος στις εκλογές στο νεότερο ελληνικό κράτος, υπό την απειλή στέρησης εξόδου από τη χώρα κλπ. Υπερίσχυσαν όμως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έκτοτε, νίβει πολύς κόσμος τα χέρια του {και η υποφαινόμενη δεν έχει αποτελέσει πάντα εξαίρεση}.

Ναι, i tend to do that ... sometimes.  

To ξέρω πως δεν το εννοούσες, αλλά κάτι άλλο είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα και την πλήρωσες εσύ.   Σόρι ... i tend to do that too, sometimes.  

5. devine_sub

devine_sub Contributor

Χθες βράδυ έληξε η διορία κατάθεσης των ψηφοδελτίων των συνδυασμών. Ο γέγονε, γέγονε. Ό,τι κι αν είναι αυτό, ελπίζω να φυσήξει πολύ κόντρα.

6. master Thanassis

master Thanassis Regular Member

ναι εδώ οι καλοί διορισμοί

7. devine_sub

devine_sub Contributor

Αν αναλάβει το ΑΣΕΠ να συντάσσει τις προκηρύξεις, θα πάψουν να είναι φωτογραφικές. Εξάλλου, δεν έχουν πλέον πόρους για διορισμούς. Λογικά, πάνω για συνενώσεις γραφείων και μεγάλη μείωση προσωπικού των ΟΤΑ.

Λογικά, πάντα. Διότι εδώ είναι Βαλκάνια ...

8. blindfold

blindfold Contributor

δεν ξέρω εκεί που ζείτε ,αλλά τις τελευταίες μέρες βλέπω απλού ανθρώπους να ωβάζουν υποψήφιοι ,μου αρέσει νιώθω μία αίσθηση δημοκρατίας ,αλλά προσέχω τους αρχηγούς των ψηφοδελτίων που στη καλύτερη των περιπτώσεων μου προκαλούν εμετικές διαθέσεις ...

τπτ δεν άλλαξε "πολιτικά" η ίδια σαπίλα

9. cadpmpc

cadpmpc Contributor

....................

10. devine_sub

devine_sub Contributor

Δυστυχώς, απλά "ναι".

11. devine_sub

devine_sub Contributor

Τόσο δημοκρατικές απαντήσεις, δεν περίμενα.  

Πάντως, θα εκπλαγείτε πόσοι το βλέπουν {και δυστυχώς, πράττουν} διαφορετικά. Βανίλλα και μη.

Όσον αφορά τη μη-ανάμιξη με την πολιτική: σε μένα π.χ. έχει τεθεί {προκαταβολικά κιόλας} ο όρος, "κάνε ό,τι νομίζεις αλλά μη διανοηθείς να με ανακατέψεις / να μου το πεις" ... Καθώς επίσης, έχει κατά καιρούς θεωρηθεί δεδομένη η στήριξή μου σε κάποιον πολιτικό χώρο, επειδή εκεί προσανατολιζόταν το έτερον ήμισυ. Πολλά "αυτονόητα" πράγματα, δεν είναι πάντα τόσο αυτονόητα.

12. cadpmpc

cadpmpc Contributor

........................................................................
    Πάντως γενικότερα όσον αφορά στην πολιτική και στην όποια πιο ενεργή ανάμιξη ενός ατόμου τα πράγματα είναι απλά ιδιαίτερα απο το 1977 και μετά. Κάποιος/α μπαίνει στην πολιτική για να εξαργυρώσει, να κάνει επαφές με σκοπό το ίδιον όφελος, για να αποκτήσει δυνατότητα ελέγχου/παρέμβασης σε κάποιον επαγγελματικό χώρο ή δραστηριότητα, να κάνει έξοδο από τον Δημ. Τομέα ώστε να ασχοληθεί με τα παραπάνω από τα κέρδη που αποκόμισε εργαζόμενος/η στον τομέα αυτόν ή κατ' εντολή των συμφερόντων που υπηρετεί εφόσον πληροί κάποιες προδιαγραφές. Ακόμα και οι σχετικά αφελείς/καλοπροαίρετοι που θέλουν να εμπλακούν γίνονται στο σύνολό τους ενεργούμενα των "παλιών" προσφέροντας ύψιστες υπηρεσίες ωμού κρέατος για καθαγιασμό και νομιμοποίηση της όποιας λοβιτούρας του μηχανισμού και μερικοί που παίρνουν είδηση το παιχνίδι ή δραστηριοποιούνται παράλληλα αποχωρούντες ή καταντούν γραφικοί.
    Ας μην νομιστεί πως παλιά ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Απλά υπήρχαν μεγαλύτερες, κατά τι, ηθικές αντιστάσεις από την κοινωνία.
    Και φυσικά τα παραπάνω δεν είναι αποτρεπτικά για την εμπλοκή στην πολιτική. Απλά χρειάζεται προσωπικότητα, γνώσεις και πολλα κιλά αρχίδια!