Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σημαντική Νίκη: Η δικαιοσύνη έλαμψε !!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 26 Φεβρουαρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

Αθήνα 25/02/2011

Ιστορική απόφαση από το Β' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία αφορά άτομα του χώρου, αλλά και θέτει δικαστικό προηγούμενο σε θέματα που αφορούν το ίδιο το BDSM, τα Φετίχ, αλλά και την φετιχιστική φωτογραφία και τέχνη!

Έπειτα από 7 χρόνια δυσκολιών, ύστερα από μια εντονότατη πολεμική, έκθεση και απόλυτη καταστροφή, μετά από δεκάδες (κυριολεκτικά) αλλεπάλληλες δίκες και αναβολές, οι οποίες έφτασαν μέχρι και το Πενταμελές Εφετείο, ήλθε επιτέλους η ηθική δικαίωση για τρία παιδιά που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε: Την SM Art Lady, τον Stergios SM και τον Catfighter.

Οι τρεις τους ήταν εκείνοι που τον Μάιο του 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαν κατηγορηθεί και διασυρθεί ονομαστικά σε όλα τα ΜΜΕ, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες και εξωφρενικές κατηγορίες, οι οποίες στο Εφετείο κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα.

Σήμερα Παρασκευή 25/2/2011, το δικαστήριο τους αθώωσε πανηγυρικά, πέρα από κάθε αμφιβολία, καθώς δεν υπήρχε καμία απόδειξη, ούτε καν το παραμικρό στο κατηγορητήριο το οποίο θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κάτι μεμπτό εναντίον τους. Δεν υπήρχε ούτε ένας μάρτυρας που να τους προσάπτει κάτι το επιλήψιμο ή να στηρίζει κάτι από όλα τα απίστευτα και ανυπόστατα για τα οποία βρέθηκαν να κατηγορούνται και οι τρεις.

Είναι σημαντικό να επαναλάβω ότι:
    H αθωότητα τους αποδείχτηκε περίτρανα και πέρα από κάθε αμφιβολία.

Το σημαντικότερο όμως, είναι πως το Πενταμελές Εφετείο (με την προηγούμενη και την τωρινή του σύνθεση), δεν τους έκρινε ούτε για τις ερωτικές τους προτιμήσεις, τις οποίες σεβάστηκε, ούτε και για το γεγονός πως είχαν στην κατοχή τους φετιχιστικές και BSDM φωτογραφίες, οι οποίες κρίθηκαν από το δικαστήριο και τον εισαγγελέα ως μη-πορνογραφικές και φωτογραφίες που δεν παραβίαζαν καν την νομοθεσία περί ασέμνων, καθώς παραδέχτηκαν πως οι τάσεις αυτές κυριαρχούν πλέον στα ΜΜΕ και την μόδα.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την φετιχιστική τέχνη, να λάβουμε υπόψιν το γεγονός, πως κατά την διάρκεια της διαδικασίας, αρκετές φετιχιστικές φωτογραφίες και λευκώματα γνωστών καλλιτεχνών που είχαν κατασχεθεί από τα σπίτια τους, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν επίσης μη-πορνογραφικά και σεμνά (με τον ορισμό του νόμου) και παρότι θεωρήθηκαν "τολμηρές" και με τις οποίες οι δικαστές "δεν συμφωνούσαν αισθητικά", χαρακτηρίστηκαν ξεκάθαρα ως "καλλιτεχνικές"!

Τονίζω όμως, πως τα μοντέλα δεν ήταν γυμνά ή σε πορνό στάσεις. Αναφέρομαι σε φωτογραφίες με ντυμένα μοντέλα με φετιχιστικά ρούχα, ή φωτογραφίες που απεικονίζουν ντυμένα μοντέλα που κάνουν bondage με σχοινί, οι οποίες σε κάθε περίπτωση κρίθηκαν καλλιτεχνικές, καθώς το μοντέλο "δεν φαινόταν να κινδυνεύει", αλλά να συναινεί και ταυτόχρονα να το απολαμβάνει και να το διασκεδάζει.

Θεωρώ πως αυτό δείχνει πως η κοινωνία μας πλέον, είναι πιο έτοιμη για να δεχτεί μια ηθική προσαρμοσμένη στο πνεύμα του καιρού μας, η οποία δεν βασίζεται σε παλαιότερες δοξασίες, προκαταλήψεις ή φαρισαϊσμούς, αλλά στην ελευθερία της έκφρασης και στην αποδοχή της ερωτικής διαφορετικότητας, που τελικά δεν απειλεί την κοινωνία, αλλά την εμπλουτίζει.

Σαφώς και είναι ολοφάνερο, πως κάποια άτομα μέσα από κάποιες διαδικασίες και δραστηριότητες, κατάφεραν να απενενοχοποίησουν κάποιες τάσεις, που ήταν έως σήμερα ταμπού και απαγορευμένες. Τους το χρωστάμε.

Αυτή η απόφαση θέτει ένα σημαντικό δεδικασμένο, το οποίο μπορεί να προστατέψει στο μέλλον την τέχνη της φετιχιστικής φωτογραφίας και τους καλλιτέχνες που ασχολούνται με αυτή, από τυχόν επιθέσεις ως προς την ουσία της, καθώς τους αναγνωρίζετε η καλλιτεχνική τους αξία, η υπόσταση και η αποστασιοποίηση από την πορνογραφία, όπως μας πληροφόρησαν μέλη του σωματείου των φωτογράφων "Φωτογραφικός Κύκλος"

Σημαντικό είναι δε και το γεγονός, πως στην διαδικασία να δικάσει την υπόθεση, το Εφετείο εμμέσως, πλην σαφώς, δέχτηκε την θέση του καθηγητή Ψυχολογίας Ορέστη Γιωτάκου (Ομπρέλα: Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης), που τα άρθρα του ήταν μέρος της υπόθεσης και που ο ίδιος και κατέθεσε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, πως ο ερωτικός σαδομαζοχισμός και τα φετίχ δεν παρεκκλίνουν σημαντικά από αυτό που ονομάζουμε "φυσιολογικό". Θυμίζω πως στον πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο ιδιαίτερος ερωτισμός των φωτογραφιών ήταν καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση και λόγο αυτού, μοιράστηκαν αρκετά χρόνια ποινής φυλάκισης, κάτι που ευτυχώς για την ελευθερία της έκφρασης και της τέχνης, ανετράπη πανηγυρικά στο δεύτερο βαθμό.

Από το βήμα αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους τρεις (συν ένα) συνηγόρους υπεράσπισης για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στην εκδίκαση της υπόθεσης, θέτοντας το θέμα στην πραγματική του διάσταση και οδηγώντας την διαδικασία στην ουσία των πραγμάτων και όχι σε μια εικαζόμενη αυθαίρετη προσέγγιση ή σε παρερμηνείες της κείμενης νομοθεσίας.

Δίνω τα συγχαρητήρια και τις ευχές μου για ένα καλύτερο αύριο, στα τρία αυτά παιδιά που θυσίασαν πολλά και άντεξαν τόσα, όσο πολύ λίγοι θα μπορούσαν να αντέξουν και που μόνο εκείνοι ξέρουν τι τράβηξαν και μοιράστηκαν μαζί τους όσοι τους έζησαν από κοντά. Δυστυχώς υπήρξαν θύματα ενός στενόμυαλου και αδηφάγου συστήματος, χωρίς να έχουν πειράξει κανένα, χωρίς να έχουν πράξει κανενός είδους έγκλημα και μπλέχτηκαν άθελα τους με ψυχρούς μηχανισμούς, κυνικούς, φιλόδοξους και φιλοχρήματους ανθρώπους.

Στέλνω ένα ζεστό φιλί στην SM Art Lady, γιατί είναι παλικάρι και όλον αυτό τον καιρό αντιμετώπισε τις προκαταλήψεις και τις κατηγορίες κατά μέτωπο, δεν κρύφτηκε και δεν έλειψε ποτέ από καμία δίκη, με τον φόβο των ψεύτικων και κατασκευασμένων κατηγοριών και της σύλληψης, κάνοντας κουράγιο και υπομονή, έχοντας πάντα την αλήθεια στο πλευρό της.

Ο δρόμος για την ηθική δικαίωση των παιδιών αυτών είναι για αρχή ένα δελτίο τύπου πρός τις εφημέριδες, αλλά θα ήταν καλό να ξεκινήσει και από εδώ: Σαν μια ελάχιστη συμβολή, από σήμερα και για μια εβδομάδα, προτείνω να πάρουμε την πρωτοβουλία και να αναρτήσουμε προς τιμήν τους μια ειδική ανακοίνωση, για να πληροφορηθούν όλοι για την αθωότητα τους, όπως επίσης και για τα όσα ωφέλει η ιστορία αυτή προσέφερε στον χώρο μας! Η στήριξη όλων μας και η αναγνώριση της αδικίας που τους συνέβη, είναι το απολύτως ελάχιστο που τους οφείλουμε οι υπόλοιποι, σαν άνθρωποι.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια αξίζουν στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μανώλη Σφακιανάκη που σαν πραγματογνώμονας της δίκης, απέδειξε πως είναι παντελονάτος και λεβέντης, κάνοντας το καθήκον του, υπερασπίζοντας το σωστό και το δίκαιο, κατηγορώντας και υποδεικνύοντας κατά κάποιο τρόπο, κάποιους αξιωματικούς της ασφάλειας, για προχειρότητα, γελοιότητα και αδικία εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών.
    Επίσης, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και για την"Mistress N" (assasina), γιατί παρά τις αρχικές της καταθέσεις, βγήκε μπροστά θαρραλέα και είπε την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος και παρόλη την έντονη πίεση που δέχτηκε από την αυστηρότατη Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του δικαστηρίου, δεν λύγισε και επέμενε σε όσα έλεγε, γιατί απλά ήταν η αλήθεια, αποδεικνύοντας πως υπήρξε και η ίδια, άλλο ένα θύμα ενός άρρωστου συστήματος.

Πραγματικά, ήταν μια σπουδαία μέρα!
    'Ηταν η μέρα που έλαμψε η αλήθεια και είχα την τύχη να την ζήσω.

Phoenixxx

Last edited: 26 Φεβρουαρίου 2011
  2. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Απάντηση: Σημαντική Νίκη: Η δικαιοσύνη έλαμψε !!!

Jolly good!

3. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Επιτέλους. Χάρηκα πάρα πολύ με το νέο αυτό. Τα συγχαρητήριά μου στη SM Art Lady και στα άλλα δύο παιδιά (που δεν τα γνωρίζω). Χαίρομαι πάρα πολύ που η δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της. Είχα ακούσει γι αυτή την ιστορία και ήταν σίγουρα κάτι που έπρεπε να ξεκαθαρίσει. Είναι πολύ ελπιδοφόρο να βλέπουμε την δικαιοσύνη να κερδίζει.

4. Astrovroxi

Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

Απάντηση: Σημαντική Νίκη: Η δικαιοσύνη έλαμψε !!!

Χαιρομαι που καποιοι - αν και δεν τους γνωριζω προσωπικα - δικαιωθηκαν εφοσον ηταν αθωοι και αδικα ταλαιπωρουνταν τοσο καιρο οπως διαβασα.
    Καλη συνεχεια με ηρεμια και ποτε ξανα τετοια προβληματα στην ζωη τους.

5. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

"Επιτέλους μετά από μακροχρόνιους αγώνες ΑΘΩΩΘΗΚΑ πανηγυρικά, όπως επίσης και όσοι άλλοι ενεπλάκησαν σε αυτή την σιχαμερή ιστορία που μας φόρτωσαν, μας κατέστρεψε και μας ταλαιπώρησε άδικα!!!

Ευχαριστώ όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν από κοντά και από μακριά σε αυτή την δύσκολη και τραγική περιπέτεια της ζωής μου και ανέχτηκαν τα κλάματα, τις απογοητεύσεις μου, την γκρίνια, τις αμφιβολίες μου, τις φοβίες μου που αφορούσαν την συγκεκριμένη υπόθεση, δίνοντας μου αισιοδοξία και δύναμη για να προχωρήσω και να αντιμετωπίσω το γεγονός.

Ευχαριστώ όσους πίστευαν πάντα στην αθωότητα μου, με στήριξαν και δεν με εγκατέλειψαν ποτέ παραμένοντας πιστοί φίλοι μου!

Ευχαριστώ επίσης όσους δεν λύγισαν και δεν φοβήθηκαν και ήρθαν με το θάρρος της γνώμης τους και κατέθεσαν την αλήθεια τους, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τις ιδιαιτερότητες της δίκης.

Ευχαριστώ ακόμα όσους υποστήριξαν τις αληθινές τους καταθέσεις και όχι αυτές που "μαγειρευτήκαν" από κάποιους παράγοντες της σάπιας εξουσίας, για τους ευτελείς λόγους της μισαλλοδοξίας τους!

Ευχαριστώ τους συνηγόρους υπεράσπισης μας, Καρπέτα Αλκιβιάδη, Αθανάσιο Οικονόμου και ιδιαίτερα τον υπέροχο "δικό μου άνθρωπο" και συνήγορο Θεμιστοκλή Σοφό, που με βοήθησε, καταθέτοντας όλη του την νομική γνώση και ψυχή, μελετώντας ακόμα προς χάριν μου, την όλη φιλοσοφία του BDSM και των φετίχ, για να μπορέσει να καταλάβει που υπάρχει το "έγκλημα".

Ευχαριστώ την assasina (Mistress N), που επιτέλους κατέθεσε την αλήθεια χωρίς να φοβάται τις συνέπειες του Νόμου για την προηγούμενη ψευδομαρτυρία της εναντίον μας, που απεδείχθει ότι έγινε κατόπιν πίεσης της από τους ίδιους κανίβαλους εξουσιαστές, που ήθελαν να μας τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί.

Ευχαριστώ όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης μας, που ήρθαν απλά και διαβεβαίωσαν το δικαστήριο για την ακεραιότητα του χαρακτήρα μας.

Επίσης θα ευχαριστήσω και θα συγχαρώ ιδιαίτερα τον διευθυντή του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, που σαν πραγματογνώμονας ορισμένος από το δικαστήριο, δήλωσε με περίσσιο θάρρος και επαγγελματική αξιοπρέπεια, πως οι φωτογραφίες που μας κατηγόρησαν (άλλες δικές μας, άλλες όχι), δεν είναι προϊόντα εγκλήματος της πορνογραφίας σε καμία περίπτωση, αλλά καλλιτεχνικής φύσης και αξίας. Με λίγα λόγια, ομολόγησε πως η υπηρεσία που μαγείρεψε όλο αυτό το αισχρό σκηνικό εις βάρος μας, φέρθηκε άδικα προς εμάς και είναι καθόλα λάθος.

Επίσης χαίρομαι που για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ανακάλυψα πώς κάπου υπάρχει και ο Θεός. Στέκομαι μπροστά του ταπεινά και τον ευχαριστώ ολόψυχα που μέσω αυτής της ιστορίας κατάλαβα πως τελικά υπάρχει δικαιοσύνη, αφού διαπιστώθηκε και απο το δικαστήριο, πως όσοι κατηγορηθήκαμε, είμαστε θύματα ενός άρρωστου, φιλόδοξου, αχόρταγου και ανήθικου συστήματος, με αρωγούς κάποιους φιλόδοξους, κανίβαλους, που κρατούν θέσεις εξουσίας στα χέρια τους και ορίζουν τις τύχες μας.

Την αλήθεια για την ιστορία αυτή, θα την μάθετε κάποια στιγμή πολύ σύντομα, όταν θα έχω συνέλθει από το σοκ και την αγωνία που πέρασα, γιατί ομολογώ, ότι είχα κάποιους ενδοιασμούς για το αν θα πάνε καλά τα πράγματα μέχρι τέλους, αφού είχα χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη μου για το σύστημα που μας προστατεύει σαν πολίτες και οι ελπίδες μου για την δικαιοσύνη, ήταν σχεδόν ανύπαρκτες! Το θέμα είναι ότι έφυγε πλέον ένα σιχαμερό βάρος από την ζωή μου και νιώθω επιτέλους ελεύθερη....να προχωρήσω...γιατί όλο αυτό με είχε λυγίσει, με είχε κουράσει αφάνταστα, με είχε απογοητεύσει και με είχε αρρωστήσει ψυχολογικά και ας το πάλευα και ας το έκρυβα επιμελώς!!

Αυτό που έμαθα πολύ καλά από αυτήν την ιστορία, είναι ότι οι αδικίες πληρώνονται εδώ …. και πως η αλήθεια, μπορεί να αργήσει να φανεί, αλλά κάποια στιγμή… θα λάμψει!

Εύχομαι για τους φίλους που ταλαιπωρήθηκαν από την τραγική ιστορία που ζήσαμε, να αποζημιωθούν με όποιο τρόπο και να έχουν μια καλή και νέα και καθαρή αρχή!

Για μένα προσωπικά, έπεται και συνέχεια… αφού ανοίγει νέα σελίδα και το θέμα δεν έχει τελειώσει εδώ!! Από κυνηγημένη θα γίνω κυνηγός. Έχω αποφασίσει να φτάσω το μαχαίρι έως το κόκαλο, να αποκαλύψω και να ξεσκεπάσω, όλους όσους συνέδραμαν στην άδικη καταστροφή μου και άλλων ανθρώπων, στον διασυρμό μας και που μας ενέπλεξαν σε "εγκλήματα" που δεν είχαμε καμία σχέση και που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα ήμασταν πρωταγωνιστές, για προσωπικό όφελος και φιλοδοξίες, κάποιων ανεγκέφαλων. Περίμενα την δικαίωση τόσο καιρό … μου φάνηκαν αιώνες! Το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και το χρωστώ στα παιδιά μου, την οικογένεια μου και τους γονείς μου, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν κοντά μου, κάνοντας την καρδιά τους πέτρα, δίνοντας μου κουράγιο και δύναμη, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την σκληρή κοινωνία.

Χαίρομαι που το τρίπτυχο Ασφάλεια Λογική και Συναίνεση, που διακρίνει το BDSM δικαιώθηκε!
    Χαίρομαι που η δικαιοσύνη άνοιξε λίγο παραπάνω τα μάτια της και σκέφτηκε λίγο πιο ....Knky.
    Xαίρομαι που η φετιχική καλλιτεχνική φωτογραφία και γενικότερα οι τέχνες που μπορεί να την αφορούν, βρήκαν την θέση που τους αρμόζει στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Έχω λοιπόν σημαντικούς λόγους και μια προσωπική νίκη για να χαίρομαι, οπότε φυσικά και θα κάνω πάρτυ, γιατί αν δεν κάνω τώρα για να γιορτάσω με τους φίλους μου, πότε θα κάνω? Σκέπτομαι λοιπόν να το κάνω μέσα στο μήνα Μάρτιο και να το γιορτάσουμε όπως εμείς ξέρουμε!!!!! Θα σας ενημερώσω γι αυτό, πολύ σύντομα!!

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς και εύχομαι να πορευόμαστε όλοι εν ειρήνη!

Over the Top

SM Art Lady"

6. Απάντηση: Σημαντική Νίκη: Η δικαιοσύνη έλαμψε !!!

Αυτή η ιστορία μας στιγμάτισε όλους , μας άλλαξε τις ζωές, μας δίδαξε πολλά, μέσα από πόνο, προδοσία, θλίψη.

Δημοσίως δεν έχω μιλήσει ποτέ γι αυτό το θέμα και ας είχαν ακουστεί πολλά για το άτομό μου. Δεν ήθελα να το κάνω γιατί αν υπήρχε κάποιος ο οποίος έπρεπε να ξέρει την αλήθεια, αυτό θα ήταν το δικαστήριο και τα τρία παιδιά που αδίκως βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση.

Από τη μεριά μου, θα ήθελα να πω μόνο δύο πράγματα, ξανά ένα μεγάλο συγγνώμη και στα 3 παιδιά που υποτίθεται ότι κατηγόρησα, αλλά όπως και να έχει, όλα είχαν στηθεί πολύ καλά για να φανώ εγώ ως ο θύτης.Συγγνώμη όμως για τον τρόπο που εγώ συνέβαλα σε αυτή τους την Οδύσσεια.

Την κατάσταση την περιέγραψε πλήρως η SM Art Lady και o Phoenixxx (μέσω του servus demetrius) για τον τέλειο ιστό που είχε υφανθεί για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς του συστήματος. Δυστυχώς ήμουν κι εγώ θύμα του, ευτυχώς όμως βρήκα την τόλμη να μιλήσω και να πω τα πράγματα όπως πραγματικά έγιναν με κίνδυνο μεγάλο για μένα, αλλά με καθαρό το πρόσωπο και την συνείδηση.

Η δικαιοσύνη και η αλήθεια έλαμψαν, με καθυστέρηση, αλλά έλαμψαν.

Δύναμη και κουράγιο για μια νέα αρχή εύχομαι.

Thread Status:
Not open for further replies.