Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σημειακή vs. Σταδιακή κατίσχυση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος AlexanderV, στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

1. Alex L.

Alex L. Το BDSM δεν είναι Kinky Sex είναι BDSM

Θα έχεις τους λόγους σου.

2. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά αυτό ακριβώς κάνετε από προχθές.

3. sapfw

sapfw out of order Contributor

Ω, ναι: έχω πολύ μικρή ανοχή στη βλακεία

4. tithon

tithon Contributor

@AlexanderV

μετά την ενδιαφέρουσα συζήτηση και τις δύο κωμικές παρεμβάσεις, θα επιχειρήσω να προσθέσω μιά παράμετρο που μου φαίνεται καθοριστική:
    η κατίσχυση δεν προέρχεται απ το αποτέλεσμα μιάς αναμέτρησης, αλλά είναι αποτέλεσμα μιάς επιβεβαίωσης προϋπάρχουσας θέσης. τα μέρη δεν προσέρχονται γιά να διεκδικήσουν "νίκη" στην "αναμέτρηση", αλλά ο μεν ένας πόλος γιά να κατισχύσει, η δε άλλη πλευρά γιά να κατισχυθεί. εξ αρχής.
    οποιαδήποτε αναμέτρηση θα προέλθει απ την αστοχία οποιουδήποτε μέρους να "κερδίσει" την θέση του. μετά την διαπίστωση της κατίσχυσης είναι ενδεχόμενο να εγκαθιδρυθεί κ/υ, αλλ' αυτό είναι ξεχωριστή διαδικασία, ανεξάρτητα απ το αν τα μέρη γνωρίζουν τη βδσμικη ορολογία, γαλλικά ή τριγωνομετρία.

υπ αυτήν την έννοια η διαπίστωση είναι στιγμιαία, παρ' οτι μπορεί να "βαθαίνει" διά της διαρκούς επιβεβαίωσης.

η ακατανόητη, γιά τον αστικό πουριτανισμό, προσέλευση για "ήττα", δημιουργεί ολόκληρη την αναστολή, και την ανάγκη εκλογίκευσης της διαδικασίας, με τα λογικά κενά που παράγουν τον μύθο του "εναλλακτικού ερωτισμού" κι άλλες ελιτίστικες είτε περιθωριακές αφηγήσεις.

5. sapfw

sapfw out of order Contributor

@tithon
    το να απομονώνεις ένα τμήμα απάντησης μου σε άλλο thread για να βγάλεις τα συμπεράσματα σου, παρακάμπτοντας τελείως την κατάληξη της φράσης μου, είναι το λιγότερο ανήθικο

6. AlexanderV

AlexanderV Contributor

Καλησπέρα @tithon και καλώς ήρθες και πάλι.

Πάντοτε ευπρόσδεκτες και αναγκαίες για το διάλογο εντός του φόρουμ οι επιχειρήσεις σου.

Μολονότι δε λέμε ταυτόσημα πράγματα, αλλά ναι, συμφωνώ,

Αυτό πρεσβεύω πως συμβαίνει στην εκδοχή που και τα δύο μέλη είναι έμπειρα ως προς την αντίληψη και αναγνώριση των θέσεών τους (και υπό όχι συνήθεις και σίγουρα ενδιαφέρουσες προϋποθέσεις). Αλλά και πάλι (και εδώ εισερχόμαστε εκ νέου στον προβληματισμό αν το βίωμα - ή τάση - υποταγής είναι προσωποκεντρικό ή διάχυτο προς πάσα κατεύθυνση ισχύος) η εμπλοκή νέου προσώπου, θα θέσει νέα δυναμικά δεδομένα στο συσχετισμό. Εκτός πάλι, αν η διάδοχη κατάσταση είχε προετοιμασθεί ήδη όσο ακόμα ήταν ενεργή η προηγούμενη σχέση ανισότητας (κατά την οποία για τους όποιους λόγους το Κυρίαρχο μέλος μεριμνά για το υποτακτικό μέλος, το οποίο αποδεσμεύει ή θα αφήσει ορφανό εξαιτίας λόγων υγείας).

Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε άλλη εκδοχή μου έχει διαφύγει.

@Alex L.,

Καλώς όρισες στο φόρουμ αυτό με τις όποιες αδυναμίες και ανθρώπινες ατέλειές του.
    Χρειάζεται μωρέ και η φιλοσοφική διάθεση λίγο. Όλα μέσα στη ζωή είναι: και η πράξη, και η θεώρηση, και η σκέψη και το βουρ στον πατσά. Όλα έχουν τη θέση τους. Ειδάλλως, γινόμαστε μονοδιάστατοι και έλκουμε μονοδιάστατους ανθρώπους.