Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    Ρε άνθρωπε, πάρε μια ντουντούκα να καταλάβω! Να μαθαίνω από άσχετους ότι είσαι παντογνώστης? Τόση αξία έχω για σένα τελικά ?
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ουδεμία διασύνδεση, αλλά τεσπά, ο καθείς και το αντιλαμβανόμενό του, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, που λέει κι η παροιμία...
     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Άσχετα με τα λεξικά, το άρθρο είναι άνισο. Από τη μία, αναγνωρίζει ψύχραιμα ότι η παρουσία του ανδράποδου ήταν "επόμενη [...] σε μια δουλοκτητική κοινωνία", και ότι "οι ρατσιστικές διακρίσεις στην ανθρωπιστική πρόταση παρέμεναν [σ.σ. αναφέρεται στην πρόταση του Σωκράτη, της μη σκύλευσης* των νεκρών ηττημένων, πού ίσχυε μόνο για Έλληνες]".
    Από την άλλη, δεν μπορεί να αποτινάξει την μοντέρνα (άρα περιττή) κρίση απάνω σε αξίες άλλου πολιτισμού: για τη σπαρτιάτικη κρυπτεία, "κάτι απίστευτα κτηνώδες", για το "βάναυσο φέρσιμο" απέναντι στους δούλους. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η αυθαίρετη θέση ότι η λέξη ανδράποδο, ως "λέξη ουδετέρου γένους, [...] ευτελίζει και απαξιώνει την υπόσταση του ατόμου". Το ουδέτερο γένος, όχι η λέξη...

    Σε ποιό σύστημα αναφοράς το ουδέτερο είναι απαξιωτικό; Σίγουρα όχι στ' αρχαία. Στη σημερινή γλώσσα; Το γατί, το αγόρι/κορίτσι, το πλατάνι, είναι απαξιωτικά; Εδώ μέσα υπάρχουν εκκλήσεις για χρήση ουδέτερης αντί για αρσενικής και θηλυκής μορφής (όπως κυριαρχικός και υποτακτική), απαξιωτικές και αυτές;

    *άσχετο αλλά ενδιαφέρον (για αρρώστους σαν του λόγου μου): μην φρικάρει κανείς με την σκύλευση των αρχαίων πεθαμένων πολεμιστών. Δεν προέρχεται από τη λέξη σκύλος, το ζώο που γαβγίζει, ως απαξίωση της σορού, αλλά από σκῦλον (σκῦλα συνηθέστερα), τα λάφυρα πολέμου παρμένα από νεκρό εχθρό.
     
  4. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Είναι κοινό μυστικό ότι όποιος χρησιμοποιεί την λέξη "ανδραποδο" μαζεύει 5-6 σκλάβες/ανδραποδα/τσουλιά, ο,τι έχει ευκαιρο, τα ξαμολαει σε κάποιο βουνό και μαζί με άλλους συμπολεμιστές Κ τις ψαχνουν για να τις εξολοθρεύσουν.

    Γιατί νομίζετε έχει πιο πολλούς άντρες υποτακτικούς το φόρουμ;
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

       

     
  6. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Ρε παιδιά είμαστε σε ημι καραντίνα γμτ, καθίστε να μπούμε σε ολοκληρωμένη να σας προλάβουμε όλους,δεν είναι καν σκ... έχουμε χάσει επεισόδια. 

    Για να απαντήσω όμως και να είμαι και εντός θέματος..
    Προσωπικά εντός πλαισίου δεν με ενοχλεί καθόλου να με αποκαλούν πουτάνα/καριόλα κτλ ίσα ίσα που φέρνει αντίθετό αποτέλεσμα από προσβολή.
    Εκτός πλαισίου όμως αν κάποιος τολμούσε η έστω και η υποψία στο βλέμμα κάποιας προσβολής θα είχα πιαστεί μαλλί με μαλλί,τρέσσα με extensions και ας με τρέχαν στο τμήμα για ξυλοδαρμό!
    Νομίζω έδωσα μια σαφή εξήγηση στην ερμηνεία των λέξεων για το που προσβάλει και που κολακεύει!

    Τώρα αν ο καθένας θέλει να αποκαλεί το υ του ανδράποδο/σκλάβο/τιποτένιο σκουλίκι και ο άλλος θέλει το υ του να έχει iq μέχρι τον Θεό η να τον έχει να φτιάχνει διαστημόπλοια να φτάσουν στον Άρη ξέρω γω ....
    Έχει για όλους και όπως ο καθένας αρέσκεται.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Και γιατί το πρώτο αποκλείει το δεύτερο;
     
  8. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Δεν είπα ότι το αποκλείει!
     
  9. RAIN

    RAIN nefelibata

    Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Η συγκεκριμένη λέξη φέρει αρνητικό εννοιολογικό φορτίο. Αυτός είναι ο λόγος που προσωπικά με ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό και το έχω σχολίασει και εδώ μέσα σε κάποιο νήμα.
    Δεν είναι τυχαία επίσης η επαναλαμβανόμενη χρήση της μόνο από ενα μέλος του φόρουμ ,τον @Libertine SD του οποίου οι θέσεις περί κυριαρχίας είναι γνωστές.
    Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω με την @estelwen ότι το διαφορετικό πλαίσιο διαμορφώνει διαφορετικό φορτίο. Και ότι ο τρόπος που εγώ το εκλαμβανω έτσι, έχει να κάνει με τις δικές μου προσλαμβανουσες.
    Στη τελική ότι τον καυλώνει τον καθένα και χατηρια δεν χαλαμε.
    Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που μια λέξη έγινε αιτία άσχημης αντιπαράθεσης. Θυμάμαι πρόσφατα τη λέξη πατσαβούρα να σηκώνει θύελλες αντιδράσεων.
    Συγνώμη πάντως δεν οφείλει κανείς σε κανέναν γιατί όπως το είπε πολύ ωραία ο @cadpmpc όλοι εδώ μέσα έχουμε το μερτικο μας στη μ@λ@κια και σήμερα έγινε απόλυτα εμφανές.
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Αποφασιστε.

    Βρίσκω αυτή τη συζήτηση μια από τις πιο υποκριτικές συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ μέσα ever.
    Σκλάβος, δούλος, δουλικο, ανδραποδο είναι συνώνυμα. Όλα σημαίνουν ότι κάποιος έχει επικυριαρχηθει, δεν είναι ελεύθερος, αποτελεί ιδιοκτησία. Το να λέμε εδώ μέσα ότι αυτές οι λέξεις μας προσβάλλουν είναι σκέτη κοροϊδία.
    Άιντε με τις ηθικολογίες.

    Δεν θα ασχοληθώ εγώ προσωπικά άλλο.

    Εκτός και αν αποφασίσω να ασχοληθώ κι άλλο.  
     
  11. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Όλες αυτές οι λέξεις είναι δυνάμει προβληματικές.
     
  12. RAIN

    RAIN nefelibata


    Δεν έχω κάτι να αποφασίσω.

    Σωστή κίνηση να μην ασχοληθείς άλλο. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη κουβέντα σου δημιουργεί ένταση.