Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Κλαίω!
     
  2. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Γίνονται πολύ πιο σημαντικά πράγματα αυτή τη στιγμή στον κόσμο που μου προκαλούν ένταση, αυτή η συζήτηση σε σχέση με αυτα, όχι.
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Aναφορικά με το αδίκημα της εξύβρισης, είναι ένα αδίκημα κατ' έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως. Για να τα κάνουμε λίγο λιανά. Αν κάποιος πει άλλον "Α,ρε ανδράποδο" και αυτός ο άλλος θίχθηκε, τότε ας κάνει μήνυση και ας πάει στα δικαστήρια να αποδείξει ότι θίχθηκε. Το πιθανότερο είναι ότι θα γελάσουν και τα πατώματα της Ευελπίδων... οι παράγοντες της δίκης σίγουρα. Αντίθετα αν κάποιος ληστέψει άλλον τότε η πολιτεία μέσω των αρμοδίων οργάνων της θα επέμβει αυτεπάγγελτα,χωρίς να χρειάζεται η μήνυση του θύματος γιατί η ληστεία θεωρείται αδίκημα που πλήττει την κοινωνία γενικότερα. Η νομική συντάσσεται με την γλωσσολογία.

    Με την θρησκοληψία κάθε επιχείρηση διαλόγου φαντάζει α-νόητη. Ευλόγησον.
     
  4. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Εάν ένας εργοδότης αποκαλέσει κάποιον ομοφυλόφιλο υπάλληλό του "άντε μωρή παλιοπουστάρα" και ο δεύτερος κάνει μήνυση;
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Έ α ν προσβληθεί ο εργαζόμενος, τότε ας κάνει μήνυση. Η πολιτεία δεν θα παρέμβει από μόνη της. Έχει μεγάλη σημασία στην συζήτησή, αυτό που σας γράφω.
     
  6. estarian

    estarian New Member

    Διαβασα τα τελευταια μνμ και θυμηθηκα μια ιστορια απο παλια...

    Ημασταν λοιπον με εναν φιλο μου (ψιλοαβγαλτο τοτε) και μια κοπελα... Η κοπελα στα τεσσερα και αυτος απο πισω εδινε
    -Βρισε με (του λεει η τυπισσα)
    -... (Σιωπη ο φιλος)
    -Βρισε με (του ξαναλεει η τυπισσα)

    Και αφου σκεφτηκε λιγακι...

    -Γαμω την ζωη σου, της λεει...

    Καταληξαμε ολοι να γελαμε. Ημαστε καλα παιδια βλεπεις και δεν λεγαμε κακες κουβεντες...
    Στην τελικη, αν δεν εχεις τροπο, σκατα θα τα κανεις...
     
  7. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Δεν αντιλέγω και κατανοώ το αυτεπάγγελτο που αναφέρετε. Η έντασή μου στη συζήτηση ήταν ότι μπορεί να υπάρξει και λεκτική κακοποίηση κι ο νόμος, σε κάποιο βαθμό, το αναγνωρίζει αυτό.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Φυσικά. Αλλά οι λέξεις χωρίς το πλαίσιο μέσα στο οποίες ειπώθηκαν είναι λέξεις μισές.
    Πχ. 'Είσαι τελείως μαλάκας,, πάλι άργησες " λέει ο εργοδότης στον υπάλληλο. "Είσαι τελείως μαλάκας, πάλι άργησες' λέει ο ένας κολλητός στον άλλον.

    Θα επιμείνω. Η όλη συζήτηση έχει να κάνει με την θρησκοληψία του καθαρού λόγου, των καθαρών ανθρώπων, των άμωμων παρθένων. Εγώ είμαι φτιαγμένη από λάσπη, δόξα τω θεώ.
     
  9. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Εν μέρει θα διαφωνήσω. Πολλοί άνθρωποι έχουν απλώς λέξεις που όταν τις ακούσουν ανάβουν λαμπάκια, χωρίς να είναι απαραίτητα βρισιές ή να είναι άσπιλοι παρθένοι που μεταλαμβάνουν κάθε... Κυριακή; Δεν έχω καλή σχέση με αυτά, mea culpa.

    Εγώ πχ προτιμώ χίλιες φορές να με βρίσει κάποιος από το να με πει κουκλίτσα μου.

    Η συζήτηση έχει και να κάνει με διάφορα πράγματα όπως κάθε συζήτηση που γίνεται σε δημόσιο φόρουμ. Το ίδιο ισχύει και με τις λέξεις.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Ο Μ. Χατζιδάκις κάποτε είχε κάνει το σχόλιο «Στην Ελλάδα οι μεγάλοι μουσικοσυνθέτες είναι είτε κίναιδοι είτε κομουνιστές. Εγώ πάντως κομουνιστής δεν είμαι». (μπορεί και ειπώθηκε λίγο διαφορετικά, αλλά οι λέξεις κίναιδος και κομουνιστής περιλαμβάνονταν επακριβώς)
    Μια φορά ο Ν. Χριστιανόπουλος, σε προσωπική μας συζήτηση, με ρώτησε εμπιστευτικά αν είναι «ευαίσθητος» ένας στενός μου φίλος ζωγράφος. Απάντησα ότι δεν είναι «ευαίσθητος».
    Αναρωτιέμαι αν σε αυτό το φόρουμ με την συγκεκριμένη θεματολογία, είναι comme il faut η χρήση των λέξεων «κίναιδος» και «ευαίσθητος».
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Η εξύβριση ή η δυσφήμιση παύουν να είναι παράνομες αν συμβούν προκειμένου ο υβριστής να κάνει αυτό που δικαιούται ή που χρειάζεται ή που είναι υποχρεωμένος ή που είναι εξουσιοδοτημένος να κάνει και παρεμποδίζεται από τον υβριζόμενο. Η συκοφαντική δυσφήμιση είναι σε κάθε περίπτωση παράνομη.

    [Αυτά τα πήρα από περιλήψεις αποφάσεων Αρείου Πάγου, στον οποίο προσέφυγαν αλληλοϋβριζόμενοι για να βρουν το δίκιο τους, που δεν είχαν βρει στις βαθμίδες απονομής δικαιοσύνης που είχαν προηγηθεί. Σε όλες τις περιλήψεις που διάβασα, τουλάχιστον ο ένας από τους δύο που προσέφυγαν είναι δικηγόρος.]
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Οχι, η συζήτηση έχει να κάνει με την ηθική ποινικοποίηση των λέξεων και της έκφρασης μέσω αυτών . Εχουμε όμως ήδη ως πολιτισμός αποφασίσει για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Αν ανάβουν τα λαμπάκια κάποιων για κάποιες λέξεις, καλό είναι για την ψυχική ηρεμία τους να μην συμμετέχουν σε συζητητήρια που γράφονται κατά κόρον τέτοιες λέξεις οι οποίες είναι αποδεκτές απο το σύνολο σχεδόν των συζητητών. Αυτό θα του έλεγε και ένας νομικός γιατί δεν θα έβλεπε τίποτε το επιλήψιμο στην χρήση αυτών των λέξεων. Εδώ όμως δικάζεται η ελεύθερη χρήση όρων και λέξεων με το πρόσχημα δήθεν ενός υποκριτικού καθωσπρεπισμού , μιας θρησκόληπτης υποκρισίας, μιας μεσαιωνικής αντίληψης για τα πράγματα.