Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. skia

    skia Contributor

    Αααχχχ, ναι. Το ξέχασα. Δεν κάνουν οι Κ λάθη.  
     
  2. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Συμφωνώ πως όλοι οι άνθρωποι έχουν αξία. Έτσι όπως εγώ το έχω καταλάβει, εδώ δεν κρίνεται η αξία σαν άνθρωπος γενικά , αλλά η αξία ως σκλάβα. Είναι δυο διαφορετικά και ανεξάρτητα μεγέθη.
    Η καλλιτεχνική αξία για παράδειγμα, ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη, μπορεί να διαφέρει από την αξία του σαν ανθρώπινη προσωπικότητα.

    Από την άλλη πλευρά , αυτό που έχει ανεκτίμητη αξία για μένα , για σένα μπορεί να μην αξίζει τίποτα. Για έναν vanilla για παράδειγμα, η ιδέα του να έχει μια σκλάβα έχει μηδενική αξία.
    Την έννοια της αξίας , την κατανοώ και την βαθμονομώ ανάλογα με το πόσο κοντά ή μακριά είναι σε αυτό που θέλω.

    Με αυτό το σκεπτικό πάντα, δεν θεωρώ καθόλου απαίσιο τρόπο χειραγώγησης του άλλου, τη χρήση του όρου αξία. Αντίθετα, μιλώντας για μια υποτακτική, δηλώνει το πόσο έχει πλησιάσει στα δικά μου θέλω,
    χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αξίζει σαν άνθρωπος γενικότερα.
     
  3. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    @Vakhos
    θα επιμείνω στην άποψή μου... κανένας μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σπαραλιάζει μια ανθρώπινη ύπαρξη με το πρόσχημα ενός υποκειμενικού αξιακού συστήματος... είναι φτηνό και πρόστυχο
     
  4. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    @sapfw
    Έχω κατανοήσει την άποψή σου και αν και δεν συμφωνώ, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε πείσω πως εγώ έχω δίκιο. Καταθέτω απλά τη δική μου οπτική πάνω στο θέμα, μια και το νήμα διαβάζεται από όσους το παρακολουθούν. Μεγάλα παιδιά είμαστε, οι πολλές απόψεις βοηθούν, δεν βλάπτουν ποτέ.
     
  5. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Τώρα μιλάς σωστά!  
     
  6. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    ακριβώς για αυτό!
    συμφωνούμε  
     
  7. rea..

    rea.. Contributor

    Δεν είναι μόνο γνώμη, είναι γεγονός. Και όπως βλέπετε, δεν είστε ο μόνος που επιτίθεστε σε ένα προσωπικό βίωμα, με αυθαίρετα άλματα λογικής, σενάρια δραματουργίας και κακοπροαίρετα υπονοούμενα.

    Καταλαβαίνω απόλυτα ότι πρόκειται για μια δημόσια τοποθέτηση που όπως όλες δίνεται προς κριτική και σχολιασμό. Παρόλα αυτά, πρόκειται για προσωπικό βίωμα και κάθε κριτής και σχολιαστής γνωρίζει ότι στοχεύει επί προσωπικού και όχι επί κάποιας γενικής θέσεως.

    Η διαφωνία που προκύπτει από θέσεις, γνώμες, απόψεις, δεν μπορεί να γίνει προσωπική παρά μόνο αν επιλέξει ο συμμετέχων να την αντιληφθεί ως προσωπική. Αντίθετα ο σχολιασμός σε ένα προσωπικό βίωμα δύσκολα δεν γίνεται προσωπικός.

    Έχοντας λοιπόν μόνο μερικές γραμματοσειρές ως πληροφορία, η όποια κρίση επί προσωπικού δεν ευσταθεί σε καμία λογική. Συχνά μάλιστα, πρόκειται περισσότερο για προσωπικές προβολές των σχολιαστών παρά για θέση. Διαβάζω άμυνες, φόβους και απωθημένα.

    Ο θείος Όσκαρ έλεγε ότι "κάθε είδος κριτικής είναι μια μορφή αυτοβιογραφίας", το πως και το τι κρίνουμε μερικές φορές μαρτυράει περισσότερα από αυτά που νομίζουμε.

    Έχει σημασία να αφήνουμε χώρο στις βιωματικές θέσεις να υπάρχουν. Είναι όμορφο να μπορεί να εκφράσει και να μοιραστεί κάποιος εδώ πράγματα που σε άλλο δημόσιο χώρο δύσκολα θα σεβαστούν και θα καταλάβουν. Και είμαι ένα μέλος που το έχω απολαύσει αυτό το προνόμιο πολλές φορές.

    Η γνώμη μου ( αυτό είναι όντως γνώμη) είναι ότι τα προσωπικά βιώματα αξίζουν να αντιμετωπίζονται με περισσότερη ευαισθησία. Προφανώς δεν μπορώ να το επιβάλω αλλά μπορώ να το υπενθυμίζω όπου πιστεύω ότι χρειάζεται, για όποιο μέλος ενδιαφέρεται να το ακούσει.

    Την στιγμή που θα επικρατήσει τελικά ο φόβος και το φίμωμα της έκφρασης της καύλας και του ηδονισμού, το νόημα αυτού του φόρουμ έχει χαθεί.
     
  8. Brt

    Brt #ολαπολυ

    @rea.. καλά μια ερώτηση έκανε ο άνθρωπος, μην του πάρουμε και το κεφάλι.

    Μάλιστα, για εμένα ας πούμε, έχει μια σημασία, αν απαντηθεί. Γιατί έναν Αφέντη, που η σκλάβα του, του ήταν τόσο αφοσιωμένη, τον παράτησε ας πούμε. Προφανώς η @darkmoon_o μπορεί να μην απαντησει ποτέ και να μην ασχοληθεί, αλλά δεν την φίμωσε κανεις, ούτε της επιτέθηκε προσωπικά.

    Νοεμβρης…όταν εγώ λέω σκατομηνας.  
     
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    "Exactly my point" που λένε και στην πλατεία στο χωριό.
     
  10. rea..

    rea.. Contributor

    χα! Μου αρέσει ο Νοέμβριος, είναι χουχουλιάρικος μήνας.  
    Ούτε το σχόλιο το δικό του ήταν "μια ερώτηση", ούτε το σχόλιο το δικό μου ήταν "αποκεφαλισμός".
    Από τα ποστ της @darkmoon_o , εύκολα συμπαιρένει κανείς ότι η κατάληξη είναι η εξής:
    Το τόλμησε, το έζησε, το απόλαυσε!

    Γιατί έχει σημασία ποιος παράτησε ποιον και γιατί στους συγκεκριμένους ανθρώπους? Μπας και πήγε τσάμπα όλη αυτή η σκλαβίσια αφοσίωση?
    Επί του γενικού υπάρχουν νήματα που μιλάνε περί αποδεσμεύσεων και αν δεν σας καλύπτουν υπάρχει και η δυνατότητα να ανοιχτεί νήμα χωρίς να ξεψαχνίζουμε την προσωπική ζωή κάποιου ανθρώπου που τόλμησε και μπράβο της να εκθέσει την ζωή της, μέχρι εκεί που θέλει.

    @NobodyKP ενημερώστε παρακαλώ την πλατεία του χωριού σας, δεν έχουν αναφερθεί θύματα και θύτες, δεν υπάρχουν πτώματα, οι άνθρωποι γενικά "δίνονται - δίνονται και είναι αυτό που μετράει." 
     
  11. darkmoon_o

    darkmoon_o Στα πόδια Του

    Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ...είσαι Θεά!
     
  12. rea..

    rea.. Contributor

    χαχα..Καλές απολαύσεις! <3