Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. de7

    de7 s

    +1000
     
  2. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Όσο και να θέλουμε και οι προθέσεις μας να λένε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο κλίμα η πραγματικότητα για τους περισσότερους (προσοχή, δεν λέω όλους) είναι ότι ψοφαμε (βάζω κι εμένα μεσα) για κάποιο λόγο να διαφωνούμε και να καβγαζίζουμε. Είναι τα νεύρα μας που τα ξεσπάμε εδώ; Είναι ο εγωισμός μας; Είναι κάτι άλλο; Δεν ξέρω. Αλλά ας λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Νομίζω μόνο αν δεις την πραγματικότητα και την αναγνωρίσεις μπορείς να αλλάξεις. Αλλά μπορεί στο βάθος να μην θέλουμε να αλλάξουμε και έτσι να συνεχιστούν τα πράγματα στην τελική.
     
  3. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Παρομοίως.

    Α, γειά σας. Άλλο πράγμα η κρίση, κι άλλο η ψυχοθεραπεία. Διαφορετικές λειτουργίες. Με διαφορετικά προαπαιτούμενα και διαφορετικές στοχεύσεις. (Ότ)αν κρίνει κάποιος οτι κάποιος άλλος χρειάζεται ψυχοθεραπεία, αν θέλει και μπορεί την παρέχει στον χρήζοντα, (ότ)αν ο χρήζων απαιτεί επίμονα ψυχοθεραπεία απ όλους, έκαστος κρίνει αν θέλει και μπορεί να την παρέχει ή θα αρκεστεί στην εγγενή (ένθετη) κρίση.

    Εστιάζετε την αναφορά σας σε κάποιον που χρειάζεται ή και ζητά βοήθεια, και περιγράφετε τους χειρισμούς κάποιου που αναλαμβάνει τον ρόλο να παρέξει βοήθεια. Περιγράφετε σαφείς ρόλους, θεραπευτή και θεραπευόμενου, φροντιστή και φροντιζόμενου. Στους διαλόγους έχουμε συνομιλητές, όχι φροντιστές και φροντιζόμενους, δεν είναι υποχρεωτική η ανταπόκριση στην απαίτηση να αναλάβουμε όλοι ρόλο φροντιστή. Υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες που ζουν απ αυτό. Δεν είναι λειτουργία ενός φορουμ.

    Βέβαια χρειάζεται συμπεριληπτικό, χωρίς αποκλεισμούς, περιβάλλον για να κρίνονται απόψεις, θεάσεις και θέσεις. Συμπεριληπτικό δεν σημαίνει άκριτα κολακευτικό προς ορισμένους. Δεν παρασχέθηκε άκριτη κολακεία στον φητλαβερ και το βίωμά του, για παράδειγμα, απ όσους επιζητούν άκριτη κολακεία.

    Νομίζω πως επικαλείστε μιά προσωπική σας επιλογή και την γενικεύετε. Προσωπικά δεν μετέχω στο φορουμ γιατί δεν μπορώ ή δεν θέλω να "μιλήσω αλλού". Συνολικά οι αναφορές σας σε αυτό το ποστ σας παραπέμπουν σε μιά αντίληψη "καταφυγίου" για το φορουμ. Σίγουρα μιά μερίδα αντιλαμβάνεται το φορουμ σαν καταφύγιο, και σίγουρα μιά άλλη μερίδα σαν συζητητήριο επί συγκεκριμένων αντικειμένων, συμπεριλαμβανόμενης της συζήτησης αν το φορουμ είναι καταφύγιο ή συζητητήριο, και των προεκτάσεών της. Οι δυό μερίδες συνυπάρχουν συμπεριληπτικά, σε έναν βαθμό, με τις δυσκολίες που τώρα συζητάμε.
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Σερας μου γράφω ξεκάθαρα τι πιστεύω. Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε επί του γενικού. Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό νομίζω ότι εστίασες σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν είδες αυτά που προηγήθηκαν ή δίνεις διαφορετική ερμηνεία από αυτήν που δίνω εγώ.


    Καταλαβαίνω τι λέτε. Όμως η πράξη ή η πρόθεση δεν αναιρείται επειδή δεν παράγει αποτέλεσμα.
    Εύστοχη η επισήμανση και καλοδεχούμενη.
    Δεν συμφωνώ ότι όλα είναι έκφραση, αλλά το δέχομαι. Εξάλλου δεν μίλησα για φίμωμα, μίλησα για αντίδραση και οριοθέτηση, που σίγουρα υπάρχει και είναι πολύ όμορφο, αλλά κατά την γνώμη μου, μπορούμε και καλύτερα.
     


    Λυπάμαι αν έχει τύχει και σε εσάς κάτι τέτοιο, πραγματικά δεν το έχω δει και δεν το στηρίζω.

    Δεν ξέρω ποιους εννοείτε ότι κλάφτηκαν και κάλεσαν φρουρές. Προσωπικά αντιμετωπίζω τα πράγματα χωρίς φρουρές και με απόλυτη ψυχραιμία.
    Η αλήθεια είναι ότι σε κατάσταση φόρτισης ή σύγχυσης δεν είμαι ικανή να επικοινωνήσω με την ανθρωπότητα. Ένα θα σας και από εκεί να καταλάβετε.. όταν νευριάζω κεκεκεκεδίζω! Οπότε μάλλον δεν θα με "απολαύσετε" ποτέ στα κόκκινα.


    Έχω διαβάσει το "είναι για λίγους" να το ερμηνεύουν κάποια μέλη ως εξιδανίκευση. Δεν καταλαβαίνω αυτό το άλμα λογικής .. Αν υπάρχει ξεκάθαρα και ευθαρσώς μια δήλωση μέλους :
    ..σίγουρα θα ξεκαθάριζε το τοπίο.
    Αν δεν υπάρχει, τότε κάποια μέλη χρειάζεστε να προβληματιστείτε για τις συγκρίσεις που αυθυποβάλλεστε.
    Να ζείτε και να καλοζείτε εντός και εκτός πληκτρολογίου.
     
  5. Queen87

    Queen87 Contributor

    @Seras Victoria συγνώμη που χρησιμοποιώ το κείμενο σου αλλά ταυτιστηκα!

    @iDontKnow Δεν μπορώ να κάνω κάτι για τα νεύρα σου ούτε για την αντιπάθεια που νιώθεις προς το πρόσωπο μου. Απομόνωσες μια φράση μου για να μου την πεις. Για την υπεράσπιση που λες δεν οφείλω εξήγηση σε κανέναν. Ατομο που έχει υποστεί βιασμό έχει λάβει μήνυμα από εμένα και ατομο που δεν έλαβε επειδή ξέρω ότι θα με έβριζε πιστέψεμε μακάρι να μπορούσα να συμπαραστάθω. Από εκεί κ πέρα θα σε παρακαλούσα να προσπεράσεις την αντιπάθεια σου κ αν σου την σπάω τόσο πολύ μην ασχολείσαι. Έχω ακραίες απόψεις για το φόρουμ εδώ μέσα αλλά δεν έχω προσβάλει κανέναν τουλάχιστον όχι ηθελημένα.
     
  6. iDontKnow

    iDontKnow Regular Member

    Δεν πρόκειται ούτε περι νεύρων, ούτε περί αντιπάθειας προς το πρόσωπό σου, μου είσαι μια άγνωστη και ως εκ τούτου εν γένει αδιάφορη. Πρόκειται περί αντίθεσης σε απόψεις τις οποίες εκφράζεις και οι οποίες είναι στην καλύτερη οπισθοδρομικές και ενίοτε επικίνδυνες (πχ θετική στάση στο doxing ενώ έχω υποψία ότι δεν ξέρεις καν τι ακριβώς είναι το doxing) και οριακά ρητορική μίσους, προφανώς χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Επίσης από τη στιγμή που γράφεις κάτι δημόσια θα λαμβάνεις και απαντήσεις, είτε σου αρέσει είτε όχι.

    Όπως είπα και πριν μου είσαι αδιάφορη, δεν απαντάω με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες, απαντάω με βάση αυτά που βλέπω να γράφονται. Αν δεν θες τα γραφόμενά σου να απαντώνται μπορείς να μην τα γράφεις δημόσια (το ημερολόγιο είναι μια καλή λύση).
     
  7. Queen87

    Queen87 Contributor

    Ενταξει εκανες το κομμάτι σου. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Αν κάποιος τα διαβάσει βλέπει επίθεση καθυστερημένη. Για αδιάφορη πολλά μου έχεις μαζεμένα.
     
  8. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Εγώ δεν είδα κάποια επίθεση...

    Και επίσης υπάρχει ένα κοινωνιολογικό ενδιαφέρον: όταν εσύ κάνεις επίθεση, επικαλείσαι ελευθερία λόγου, ενώ όταν άλλοι εκφράζουν τις θέσεις τους επικαλείσαι επίθεση... ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρον...
     
  9. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Πάντως, @Queen87, οι κατά καιρούς αναίτιες και απρόκλητες σφοδρές προσωπικές επιθέσεις από ένα συγκεκριμένο μέλος του φόρουμ σε άλλα μέλη, δεν έχει παρατηρηθεί να κάνουν διάκριση φύλου. Άλλωστε υπάρχει και το είδος του κομπλεξικού που του αρέσει να έχει να λέει "Α, εγώ τον/την τάδε τον/την έχω βρίσει!"

    Το να σκέπτεται ένα πρόσωπο "μου επιτίθενται επειδή είμαι γυναίκα / επειδή είμαι καλό παιδί και δεν αντιδρώ / επειδή δεν με καταλαβαίνουν (διότι είμαι ευαίσθητος άνθρωπος) / επειδή δεν σέβονται / επειδή λέω αλήθειες που δεν τις αντέχουν / επειδή ... / επειδή ..." βγάζει και μια αυτολύπηση, στην τελική. Η αυτολύπηση οδηγεί στην αυτοϋπονόμευση και σε νέο κύκλο αυτολύπησης, διόλου καλή ιδέα κατ' εμέ.

    Στο κάτω κάτω αξίζει να σε νοιάζει; Άσε τον υβριστή να χαλιέται. Απόλαυσε την σκασίλα του   αφού έτσι και αλλιώς αναγκάστηκες να χάσεις κάποιον έστω και λιγοστό χρόνο από τη ζωή σου για τα μούτρα του άβατάρ του.

    Δεν κρίνεται η επιτυχία από το ποιος έχει την τελευταία κουβέντα σε μια χωρίς σημασία σύγκρουση, κρίνεται από το ποιος περνάει καλύτερα.
     
  10. D Q Juls

    D Q Juls Αρχή...Διαδρομή...Ηδονή...

    Τι διαβάζω ρε μαλάκα εδώ μέσα;;;
    Αποτυχημένη φαρσοκωμωδία θυμίζει όλο αυτό.
    Υπομονή αδέρφια, τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι κρίσιμα!
       
     
  11. ΜουσΑ

    ΜουσΑ Regular Member

    Αχχ οι συζητήσεις και οι άνθρωποι εδώ μέσα ξεζουμιζουν οποιοδήποτε όμορφο συναίσθημα συνδέεται με το BDSM. Τόσο απόλυτοι και τόσο σίγουροι φαντάζουν που σε κάνουν εντέλει να αμφιβάλεις για τον ίδιο σου τον εαυτό, για το αν πράγματι θες αυτά που θες και για το αν ξέρεις τελικά τι σου γίνεται. Παίρνει λίγο να καταλάβεις ότι όλοι είναι υποκειμενικοι και με τη βούλα και ότι όλα εν τέλει εξαρτώνται από τη ζωή, εσένα και τον παρτενέρ.
     
  12. Keeper_

    Keeper_ Dominant: One who guides and protects another

    ❤️