Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Διαφωνώ, πρέπει κάποτε να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την επίθεση επί προσωπικού με την διαφωνία ως προς τις απόψεις. Ακόμη κι αν δεν μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο γίνονται αυτές.
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Για τί; Για την παράγραφο που (δεν) διαβάσατε πάνω από αυτήν που κουοτάρατε. Δλδ. επειδή είναι εύλογο μόνον οι συγγραφείς να θίγονται ως πρόσωπα όταν κάποιος απορρίπτει τα γραπτά τους.

    Τώρα, αν θα προτιμούσατε το "σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν να είστε.." από το "σταματήστε να νομίζετε ότι είστε.." θα λύσουμε τις διαφορές μας σε κάποιο μάθημα δημιουργικής γραφής, φαντάζομαι  

    Τέλος, μήπως είστε από τις/τους επί προσωπικού θιγόμενες/ους όταν κάποιος απορρίπτει την άποψή τους; Αν ναι, μπορώ να επεκταθώ και για τα "πρόσωπα των media". Αν όχι, δεν έχει νόημα.

    Σαφέστατα. Απαντούσα ΤΩΡΑ στο πρόσωπο που με εγκάλεσε επί προσωπικού, ότι τάχα της κάνω κήρυγμα και της την "λέω" ενώ απλώς έγραψα ότι η ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ήταν παρανοϊκή. Και δεν μου απάντησε πάνω στην ιδέα της ή τη δική μου. Εστριψε δια του αρραβώνος. Το ποσοστό μπήκε για να στηρίξει περαιτέρω ότι δεν είναι προσωπικό - μαζί της- το ζήτημα.Τι δεν καταλάβατε;

    Αυτή που απασχολήθηκε δημόσια, και έγραψε δημόσια ότι τάχα "θυμάμαι" τί είναι και τί απαγγέλει την ώρα του σεξ της, πήρε την απάντησή της δημόσια. Κάτι άλλο;

    Να είστε καλά, θα σας έχω υπόψη αν χρειαστώ ρεκτιφιέ. Στο αμάξι. Εχουν πάει και οι τιμές στα ύψη...
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Το "θυμάστε" να φταίει άραγε ή το "να μού την είπε"..?
    Όχι πως παίζει κάποιο ρόλο, αλλά έτσι για το ονόρε...
    Και δεν υπήρχαν και κοελιόπτερα στη γύρα...
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Εντυπωσιάζομαι για το πώς ένα τόσο εμπαθές και εκτός θέματος κείμενο, έλαβε αυτά τα λάικ (αποδοχή δηλαδή) και από ποιους τα έλαβε.
    Μάλλον συμβαίνει κάτι, το οποίο προφανώς είμαι ανεπαρκής ν’ αντιληφθώ.
     
    Last edited: 26 Απριλίου 2018
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Το ευγενές σπορ του trolling, αγαπητέ. Δεν επιτίθεμαι σε πρόσωπα, απόψεις παρατηρώ  
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Υπάρχει κάτι που δεν έχει αλλάξει ποτέ στον χρόνο, κάτι στο οποίο είχαν καταλήξει οι φιλόσοφοι όλων των πολιτισμών. Παλιό όσο η ιστορία.

    Το κήρυσσε ο Ζωροάστρης στους οπαδούς του στην Περσία πριν από 2.500 χρόνια.
    Το κήρυσσε ο Κομφούκιος στην Κίνα πριν από 2.400 χρόνια.
    Το κήρυσσε ο Λάο Τσε στους αποστόλους του στην κοιλάδα Χαν.
    Το κήρυσσε ο Βούδας στις όχθες του Γάγγη περίπου την ίδια εποχή.
    Το κήρυσσαν τα ιερά βιβλία του ΙουδαΪσμού 1.000 χρόνια πριν από αυτά.
    Το κήρυξε ο Ιησούς.
    Το θεμελίωσε φιλοσοφικά για όλη την μετέπειτα Δυτική φιλοσοφία ο Καντ.

    Μην κάνετε στους άλλους αυτό που δεν θα θέλατε να κάνουν σε σας.

    Απλό; Φαίνεται ότι είναι από τα πολύ δύσκολο ως αδύνατο να τηρηθούν. Ιδίως, στα καθ ημάς, από μη συνειδητοποιημένους σχολιαστές των απόψεων άλλων - και σχεδόν πάντα μόνον έτσι, οι οποίοι, άθελά τους θέλω να πιστεύω, βουλιάζουν στον βούρκο της υποκρισίας.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    @elfcat εμενα δεν μου ειστε αδιαφορη μετά απ αυτό. Γιατί ακόμη δεν κατάφερα να ανέχομαι απόψεις που εκφράζονται με τον τρόπο που τις εκφράζετε, που δυστυχώς βιώνω ως απόψεις που βρίθουν με τοξικότητα, απαξίωση, αλαζονεία και κακεντρέχεια. Βιώνω κάθε τι που εκφράζεται (γιατί δεν είστε η μόνη) καθ αυτό τον τρόπο, ως bulling και αντιλαμβάνομαι πως είναι θέμα δικής μου χαμηλής ψυχικής ανθεκτικότητας απένταντι στο νταηλίκι.
    Κι επειδή θεωρώ πως αρκετά άντεξα για χάρη ανεβάσματος ανθεκτικότητας, να προσπαθώ να συνυπάρξω με σας και τους όμοιους σας, θα επιλέξω άλλο τρόπο, λιγότερο ηρωικό ίσως, αλλά σίγουρα αποτελεσματικό, για να μην ταλαιπωρούμαι και υποφέρω, επειδή βρίσκω αδιανόητο, αγενέστατο, φρικτό και τοξικό τον τρόπο που επιλέξατε να εκφράζεστε.

    Δεν δύναμαι, καιρός να το αποδεχτώ, να αλληλεπιδρώ με άτομα που εκφράζουν απόψεις όπως τις εκφράζετε εσείς. Είστε μαέστρος σ αυτά, επειδή έχετε πολλή εμπειρία και ξεκάθαρα εγώ θα βγω χαμένη, από οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Δεν μπορώ να προβάλω αυτό που η ίδια δεν κουβαλώ. Και παραδέχομαι μου είναι πλέον αδύνατο να διαχωρίσω την άποψη από τον εκφέροντα αυτήν. Και αυτό γιομίζει με αντιπάθεια και κακά πράγματα την ψυχή μου, με δηλητηριάζει, γιατί στις απόψεις σας, μαζεύονται όλα όσα χρειάστηκε ποτέ να καταπιώ, να ανεκτώ και να υποφέρω από ανάλογες συμπεριφορές, από απόψεις που στόχο έχουν να μειώσουν αυτό που νιώθουν, ζουν, αντιλαμβάνονται ή έστω αναρωτιούνται οι άλλοι.

    Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι παντοδύναμοι και ανθεκτικοί στα πάντα. Δεν θέλω να είμαι ήρωας, θέλω απλά να γλυτώσω από το δηλητήριο που ξεχύνεται από τον τρόπο που εκφράζετε τις απόψεις σας εσείς και αυτοί που φοβήθηκα να αντιμετωπίσω κατάματα στο παρελθόν.

    Ευχαριστώ που με κάνετε να εκτιμώ τους ανθρώπους που έχω γύρω μου και να χαίρομαι που δεν υπάρχουν άτομα που εκφράζουν με τον δικό σας τρόπο απόψεις γύρω μου. Νιώθω απέραντα ευλογημένη γι αυτό.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Αν σε κάτι βοήθησα, χαίρομαι γι αυτό.
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Μερικές φορές, θέλουμε να πιστεύουμε πως ισχύει για τους άλλους κάτι, γιατί εμείς οι ίδιοι το έχουμε κάνει κατά κόρον στο παρελθόν και άθελά μας -θέλω να πιστεύω-, λειτουργεί ως τρόπος σκέψης μας και για τους υπόλοιπους.
    Εγώ ας πούμε κατά κόρον, πίστευα πως μπορώ να κρίνω εξ΄ιδίων τα αλλότρια. Αμ δε!
    Tην έχω φάει πλειστάκις από την λανθασμένη μου αυτή αντίληψη, γι΄αυτό και αναθεώρησα.
    Ο χρυσός κανόνας είναι πανάκεια, ως disclaimer, όταν όμως δεν τηρείται, τότε ο καθένας θα πάρει την θέση που θεωρεί πως πρέπει να πάρει, υπό τις δεδομένες συνθήκες.
    Ο Βούδας είχε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο με τον θυμό των άλλων, δεν τον άγγιζε, αλλά ο Βούδας, ήταν ο Βούδας, δεν μπορούσε να παράξει ούτε θετικό Κάρμα, ούτε αρνητικό Κάρμα, είχε υπερβεί το στάδιο αυτό, γι΄αυτό και έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Επίσης, ο Βούδας, ήξερε πως αν κάτι τον θύμωνε και ξεχνιόταν και ανταπέδιδε, ο θυμός του και μόνο, θα τον έκανε σκόνη τον άλλον. Προφανώς και αν ήθελε να χρησιμοποιήσει την ενέργειά του γι΄αυτόν τον σκοπό θα το μπορούσε, το θέμα είναι ότι επέλεξε έναν δρόμο και αυτόν πορεύτηκε μέχρι τέλους.
    Εμείς πάλι, ως απλοί άνθρωποι, θα το ρίξουμε και κανένα μπινελίκι όταν ο άλλος νομίζει πως η ανωτερότητά μας είναι δίχως τέλος.
    Ο Χριστός στον σταυρό, προσευχόταν στον Πατέρα για την συγχώρεση των σταυρωτών του και για την ψυχή τους. Ο Χριστός ήταν θεάνθρωπος όμως.
    Στα καθ΄ημάς και πάλι λοιπόν, ο κάθε συνομιλητής αξίζει τον αμέριστο σεβασμό μας, μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Αν αυτό το ενάντιο το ρημάδι αποδειχτεί, τότε δεν χρειάζεται να αναλώνουμε ενέργεια με δαύτον ή δαύτην. Πάμε παρακάτω, τόσο απλό. Αν επιμείνει όμως, να μάς σκοτίζει τον έρωτα, τότε, ακριβώς επειδή εφαρμόζουμε τον χρυσό κανόνα και δεν θέλουμε να φερόμαστε σε κανέναν έτσι όπως δεν θέλουμε οι άλλοι να φέρονται σε μας, από την ρημάδα την ανάποδη, γιατί, ναι, έχει και ανάποδη, τότε αλλάζει το πράγμα. Αν κάποιος υπερβεί τα εσκαμμένα, μία, πάει στο καλό. Η δεύτερη ευκαιρία επιβάλλεται, γιατί είμαστε άνθρωποι. Αν όμως το δεχτούμε και τρίτη φορά, τότε μπαίνουμε στο παιχνίδι αυτό της παραγωγής Κάρμα και γι΄αυτόν, που δεν έχει ιδέα, ωστόσο διαιωνίζει την μαλακία του.
    Εκεί, υποχρέωσή μας είναι να τραβήξουμε μία αυστηρή γραμμή ορίων και να τελειώνει το θέμα, δηλαδή, να μην ξαναεμπλακούμε σε ανταλλαγή ενέργειας με το εν λόγω άτομο. Και να τον κάνουμε, με τον τρόπο που θα θέλαμε αντίστοιχα κι εμείς να το κάνουν οι άλλοι για μάς, να καταλάβει την μαλακία που τον δέρνει αλύπητα. Μπας και πάρει το μάθημα. Μπας και...
    Αλλά και να μην το πάρει, εμείς το χρέος μας το κάναμε και πήραμε κι εμείς το δικό μας μάθημα.
    Στου χαντάκ και πάμε παρακάτω.*
    Ούτως ή άλλως, ό,τι κάνουμε, καλό η κακό, πάντα μπροστά μας το βρίσκουμε.
    Αναπόδραστο.
    Οπότε ναι στον χρυσό κανόνα και από την καλή, αλλά και από την ανάποδη.
    Simple as that. What goes around comes around.

     

    και τρία shanti om για καλό κατευόδιο 
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    E, μα τώρα κι εσύ...!
    Κι επειδή βγήκαν πεντέξι, άντε και δέκα κι είκοσι, παλικαρόπουλα και τόπαν και τι έγινε...
    Ρωτάει κανείς τον ταλαίπωρα που τόχει φορτωθεί παιδιόθεν, πώς να ξεφορτωθεί αυτό που οι σοφοί του λένε να μη κάμει στους άλλοι..?
    Τι να το κάνει το τριμπούρδελο που κουβαλάει?
    Να μη το αδειάσει όπου βρεί κι όπου μπορεί..?
    Άμα αδειάσει για τα καλά, τόχει υποσχεθεί στον εαυτό του πως δεν θα το ξανακάνει...
    Άμα, λέμε...
     
  11. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Ειναι το ιδιο με το 'οσα θέλετε να κάνουν σε σας οι αλλοι, παρόμοια και σεις να κάνετε σε αυτούς'?

    Σημασιολογια - semantics, μπορει να πει καποιος. Ειναι εκει ομως, ενας αντιληπτικος διαχωρισμος που δεν ξερω τι επιπτωσεις μπορει να φερει στην κατανοηση καποιου.
     
  12. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Αυτα τα likes... '50 αποχρωσεις των likes'. Ειναι ιδιαιτερα kinky δημιουργηματακια.

    Καποιες τοποθετησεις, σε καποιες συζητησεις, καταπιανοντε με 3, 4+ θεματα, καποια απο τα οποια 'κουβαλανε' και το φορτιο θεματων απο προηγουμενα μυνηματα / ιδεες. Μπορει να συμφωνει καποιος με ολα τα σημεια, με κανενα, με ολα πλην ενος, μισα μισα, παιζουν αρκετοι συνδιασμοι. Μπορει να διαφωνει εξισου.
    Τα like τα βλεπω να παιρνουν αρκετες ερμηνειες (και σχηματα αμα θες). Like μπορει να σημαινει touche, μπορει να σημαινει μπραβο, καλη σκεψη, οκ οκ συμφωνουμε, παμε παρακατω ή ως εδω... η λιστα ειναι μεγαλη.
    Kαποια θεματα ελκουν likes αυθορμητα, καποια ελκουν αυτα που χρηζουν επεξεργασιας περισσοτερης των 3-10 δευτερολεπτων, άλλα εχουν την ημερησια διακυμανση τους. Μπορει να πεσει ενα like σε ενα τραγουδι δυο εβδομαδες απο οταν το ειδα σαν συνδεσμο σε ενα μυνημα. Την στιγμη που θα το ακουσω θα ριξω το like. Οχι παντα, καποτε. Οπως μουρθει, αφεντης ειμαι του browser μου, οτι θελω κανω.
    Τεινω προς το να τα αποφευγω συνηθως γιατι καποιες φορες παταμε αυθορμητα, ή αν προτιμας, με λιγοτερη επεξεργαστικη ικανοτητα (πχ κατι χιουμοριστικο σε σχεση με κατι σοβαρο οπως την υγεια ή οτιδηποτε χρηζει ακονισμενης και διαυγης σκεψης για εξαγωγη πρακτικης και ωφελιμης πληροφοριας). Η διαθεση, η ωρα της ημερας, ο φορτος της ημερας επηρεαζουν το πως θα ανταποκριθω σε ενα θεμα, ειτε με like ειτε με μυνημα. Μπορει μια τοποθετηση ναναι τοσο καλη στο συνολο, κι ας εχει μικροσφαλματακια στην πορεια. Σε καποια πραγματα εμεις οι ιδιοι θα απαντουσαμε διαφορετικα, ακομη και για την εννοια μιας λεξης εαν μας ερωτουσαν σημερα, μετα απο μια βδομαδα ή ενα μηνα.

    Και τα likes εΙναι σκεψεις ολων οσον τα δινουν. Αν σαυτες τις σκεψεις ψαχνει καποιος ατομο (atom??), ασχολειται με ατομα (και τα παρελκομενα τους).Αν σαυτες τις σκεψεις ψαχνει μια απαντηση ή ενα βαθμο κατανοησης, αγνοει ατομα και παρελκομενα(εκτος εαν η σκεψη/αναζητηση αφορα αυτα) και επικεντρωνεται σε αυτο που ψαχνει (υλικο ή μη). Αν δεν ψαχνει και απλα παρατηρει, ακομη καλυτερα, πολλα συμπερασματα θα βγαλει για πραγματα που δεν σκεφτηκε ποτε  
    Μια χαρα βλεπω να τα βρισκουν οι συνομιλητες, οποιες διαφορετικες ιδεες αποψεις και προσεγγισεις εχουν. Κι αν δεν τα βρηκανε, θα τα βρουν.Σε ενα νημα δημοσια, σε μεταξυ τους μυνηματα. Αμα θελουνε. No biggie.

    Φτου!Παλι το παρακανα με το ποτο?
     
     
    Last edited: 27 Απριλίου 2018