Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Καθώς μπαίνω πάντοτε στον πειρασμό να εισέλθω σε νήματα και να διαβάσω σχόλια που έχουν γράψει ορισμένα μέλη, όπως επί παραδείγματι ο @cadpmpc ή ο @Arioch ή ο @MasterK77 ή ο @tithon και άλλα μέλη (και κοριτσιών) που απολαμβάνω τις σκέψεις τους - ανεξαρτήτως αν συμφωνώ ή όχι -, τραβήχτηκα στο συγκεκριμένο νήμα από τον προγράψαντα συμφορουμίτη.

    Σε αναφορά με το ζήτημα των nicks, θα ήθελα να διατυπώσω την παρακάτω άποψη (με δεδομένη τη λαϊκή ρήση περί των απόψεων που ήδη σχολιάσθηκε παραπάνω).

    Ναι,προφανώς και είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάζει nicks κατά το δοκούν και για ποικίλους λόγους (στα πλαίσια του σεβασμού της προσωπικότητας των άλλων, και όλα τα υπόλοιπα συναφή). Ένας εξ αυτών είναι και διότι έχει αλλάξει απόψεις με το πέρασμα του χρόνου και θέλει να τις προωθήσει με άλλο ψευδώνυμο. Εδώ, όμως, έγκειται και η μικρή μα ουσιώδης λεπτομέρεια που κάνει όλη τη διαφορά.

    Όπως προανέφερα, μου αρέσει να διαβάζω τον τρόπο συλλογιστικής ορισμένων μελών. Τα μέλη αυτά έχουν το κοινό ότι έχουν μία σταθερή πορεία διαμέσου του χρόνου σε αυτόν το διαδικτυακό τόπο, όπως αυτή εκφράζεται/αντανακλάται στην επιλογή διατήρησης των ψευδωνύμων του. Η διατήρησή του πράγματι τους έχει δώσει μία υπόσταση, μία οντότητα, διότι απεικονίζει μικρότερες ή μεγαλύτερες πτυχές από αυτό που είναι. Ακόμα και αν κάποιος υποστηρίξει ότι μπορούν κάλλιστα απλά να προωθήσουν μία alternative persona που δεν απεικονίζει απαραίτητα αυτό που είναι στην καθημερινότητά τους, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση έχουν σταθερά θεμελιώσει αυτήν την περσόνα.

    Έχουν διαπληκτισθεί, εκφράσει απόψεις, έχουν επιδοκιμασθεί ή αποδοκιμασθεί για τις θέσεις τους, έχουν ενίοτε αναθεωρήσει. Και όλα αυτά, όπως και πολλά άλλα μέλη εδώ μέσα, τα έχουν κάνει με το ίδιο ψευδώνυμο. Διότι, ανεξαρτήτως αν είναι οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι άνθρωποι, κόπανοι ή αξιόλογοι, συμπαθητικοί ή αντιπαθητικοί, θεωρώ ότι στέκονται με συνέπεια στην πεποίθησή τους η διαδικτυακή αντανάκλασή τους να έχει αποτύπωμα. Αποτύπωμα τέτοιο, ώστε να μπορεί να δεχτεί και τα θετικά και τα αρνητικά που συνεπάγεται η διατύπωση των απόψεών τους.

    Όλοι μας αλλάζουμε, λιγότερο ή περισσότερο, με το πέρασμα του χρόνου. Αναθεωρούμε, ντρεπόμαστε, νιώθουμε περήφανοι για θέσεις και απόψεις του παρελθόντος, σκυλιάζουμε γύρω από αυτές και όλα τα συναφή με την ανθρώπινη φύση. Στο σημείο αυτό συνίσταται η λεπτομέρεια που ανέφερα παραπάνω: μπορείς να αλλάξεις ψευδώνυμα, διότι αναθεώρησες απόψεις, μπορείς και να μην αλλάξεις. Η δεύτερη περίπτωση απλά αφήνει να διαφανεί μία λεπτή απόχρωση ποιότητας που χρωματίζει με λίγο διαφορετικό τρόπο τον καμβά των διαπροσωπικών σχέσεων. Θα έλεγα με χρώματα πιο ενδιαφέροντα και ιντριγκαριστικά.

    Πολλά μέλη χρησιμοποιούν ψευδώνυμα σε αυτό το forum για να προστατευτούν κοινωνικά και όχι ως ευκαιρία να εκδηλώσουν τα καταπιεσμένα απωθημένα τους. Είτε κάποιοι εδώ μέσα διατηρούν υψηλή κοινωνική ή/και επαγγελματική θέση, είτε όχι, είτε φοβούνται την έκθεση στον προσωπικό τους κύκλο/οικογένεια είτε όχι, είναι επιβοηθητικό για τη μεταξύ μας αλληλεπίδραση να έχουμε υπ' όψη αυτήν την παράμετρο.

    Προσωπικά υπάρχουν μέλη που μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον να τα γνώριζα και να έβλεπα και δια ζώσης που λειτουργούν και εκφράζονται. Αυτό το έχουν επιτύχει επειδή ακριβώς έχουν επιλέξει να υλοποιήσουν την ελευθερία αυτοδιάθεσής τους μέσω της διατήρησης μίας σταθερής διαδικτυακής ταυτότητας. Και η μία εκδοχή δικαίωμα, όπως ήδη σημειώθηκε, και άλλη εκδοχή δικαίωμα.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Αγαπητέ και αξιότιμε @AlexanderV   σε κάποια από αυτά που λες συμφωνώ απολύτως, σε άλλα διαφωνώ, αλλά εν κατακλείδι, κατανοώ και εσένα και όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να αποποιηθούν την όποια ταυτότητα.
    Μπήκα κι εγώ στον πειρασμό, ουκ ολίγες φορές να τα βροντήξω και να φύγω και να επανέλθω με διάφορες νέες περσόνες και άλλα νικ -μιας κι από πολλαπλές προσωπικότητες πάμε καλά  , από το μυαλό μου πέρασε από την «Μαραμένη γαρδένια», ή το «Θλιμμένο γιασεμί», μέχρι το «ΜάστερΧάρος» και «Ντόμινα Μπέλα», έτσι για να δω βρε αδερφέ την αντιμετώπιση ένθεν και ένθεν μετά την υιο-μήπως τεκνο?-θέτηση της -όποιας- νέας ταυτότητας. 
    Για καλή ή για κακή μου -και σας- τύχη ωστόσο, αποφάσισα να διατηρήσω το νικ, την ταυτότητά μου και όλες μου τις αναμνήσεις. Για κάποιους, αυτή η επονομαζόμενη ταυτότητα σημαίνει πολλά, για την bdsmική υστεροφημία τους, για κάποιους άλλους είναι βαρίδιο, γι΄άλλους δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
    Και μπορώ να κατανοήσω άπαντες, χιλιάδες ποστ μετά, ανεξάρτητα από την δική μου τοποθέτηση.
     
  3. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @brenda, χαίρομαι που βρίσκεσαι πάλι εδώ και ξαναγράφεις. Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που αποφάσισες να το κάνεις με το ήδη υπάρχον προφίλ σου. Αυτό κάτι σημειοδοτεί.

    Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την ψευδαίσθηση ότι σε ό,τι και αν αποφασίσουμε να συμμετάσχουμε, δεν αφήνουμε κομμάτια της ταυτότητάς μας, μόνο και μόνο επειδή κρατάμε την ανωνυμία μας ή επειδή λέμε στον εαυτό μας πως είναι μόνο επιδερμική η συμμετοχή μας στην παρέα, στη δουλειά, σε ο,τιδήποτε. Βαυκαλιζόμαστε πως δε μας ακουμπούν οι καταστάσεις και πως στεκόμαστε πάνω από αυτές και πως η συμμετοχή μας σε ο,τιδήποτε είναι casual, εκ του ασφαλούς και στο μέτρο που εμείς επιλέγουμε.

    Στην πραγματικότητα μεγάλα παιδάκια είμαστε που προσπαθούμε να γίνουμε αποδεκτοί στους κύκλους που σημαίνουν κάτι για εμάς και κάποιοι παίζουν το ρόλο του μαντρόσκυλου που προσπαθούν να περιχαρακώσουν τη θέση τους, κάποιοι άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι και γυρνάνε σπίτι μετά το σχολείο και κλαίνε στα κρυφά, κάποιοι άλλοι είναι πιο αποστασιοποιημένοι, κάποιοι γλείφουν τους τσαμπουκαλήδες, κάποιοι άλλοι επαναστατούν, κτλ, κτλ. Σχολειοκαταστάσεις όλες οι συμπτύξεις περισσοτέρων ατόμων και μάλλον σε σταθερές δόσεις στο χρόνο για έκαστο ανθρωπότυπο.

    Μάλλον έχει κάθε διάθεση να κοροϊδεύσει τον εαυτό του όποιος επαναλαμβάνει μέσα του, απ' έξω, πως αυτό είναι ένα forum και τίποτα περισσότερο. Όλοι εδώ αφήνουμε αποτύπωμα, και προδίδουμε κομμάτια του εαυτού μας, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Η επιλογή ενός ρήματος, αντί ενός άλλου¨ ενός επιθέτου στη θέση ενός άλλου¨ τα θέματα στα οποία επιλέγει να συμμετάσχει¨ ο τρόπος της έκφρασής του¨ ο επιθετικός, αμυντικός, αδιάφορος, φιλοπερίεργος, διαλλακτικός προσανατολισμός του¨ ο τρόπος διαχείρισης και προβολής των επιδιώξεών του" κτλ., κτλ.

    Εδώ είναι πολύ περισσότερο από μία μάζωξη ασχέτων που απλά γράφουν και επιδιώκουν κάποια στιγμή να πηδηχθούν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όπως και κάθε forum, άλλωστε. Και ενίοτε αποκαλυπτόμαστε περισσότερο απ' ό,τι θα θέλαμε. Ακόμα και όταν επανερχόμαστε με άλλα ψευδώνυμα.
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Πριν από αρκετό καιρό σε ένα άλλο φόρουμ που δεν είχε σχέση με το BDSM διάβαζα μια κουβέντα ανάμεσα σε δύο avatar που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους αλλά και οι δύο ήταν δικοί μου γνωστοί. Ο μεν ένας είχε παρακολουθήσει ένα σεμινάριο με θέματα ψυχολογίας και ο άλλος ήταν έμπειρος ψυχίατρος, ο οποίος δεν είχε ανακοινώσει ούτε είχε δώσει κάποια ένδειξη ποτέ, για την ιδιότητά του. Με πολύ ευγένεια προσπαθούσε να εξηγήσει κάτι σχετικό με την επιστήμη του ο ψυχίατρος, αλλά ο "σεμιναριασμένος" κόντευε να τον βγάλει αναλφάβητο.
    Σε μια γαστρονομική ομάδα πρόσφατα μια κυρία που στο προφίλ της έγραφε κάτι για νύχια και μαλλιά προσπαθούσε να πείσει για την ωφέλεια που έχουμε από την κατανάλωση της καφετιάς υγρής ζάχαρης, σε σχέση με την κατανάλωση της λευκής κρυσταλλικής που την έβγαζε σχεδόν δηλητηριώδη. Ήταν αδύνατον να πιστεί σε κουβέντα με ειδικούς στο αντικείμενο, ότι η καφετιά υγρή ζάχαρη είναι λευκή κρυσταλλική που της έχουν προσθέσει λίγη μελάσα για να πάρει το σκούρο χρώμα. Ηταν σωστό αυτό που υποστήριζε γιατί το είχε διαβάσει σε κάποιο περιοδικό.
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
    Σε τριάντα δευτερόλεπτα γράφτηκαν στο φόρουμ 100 ποστ και κανένα δεν είχε θέμα το BDSM.

     
     
    Last edited: 16 Φεβρουαρίου 2019
  6. Τα παιδία παίζει   
     
  7. espimain

    espimain Contributor

         
     
  8. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Χρειάζεται αποφόρτιση ειδικά για 'μας που δεν έχουμε διαδεδομένο ''χώρο'' κοντά κι όλα γίνονται σπάνια. Ίσως συχνότερα το καλοκαίρι που έχουν και μια παραπάνω ευκαιρία τα νησιά που ζούμε. Αυτό που λένε διηγώντας τα να κλαις. Κάτι σαν το θέατρο που ζώντας στην Αθήνα, πήγαινα αραιά και που και τώρα κλαίω κι οδύρομαι και θέλω να πάω θέατρο  
     
  9. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, απλά μια μικρή διευκρίνιση θα με κάνει να εμμείνω σε αυτό που υποστηρίζω. Ο ψαράς ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ και γι αυτό δεν θα ψαρέψει από το βαρέλι κ.λ.π. κ.λ.π.

    Εδώ μέσα, όπου όλοι προσπαθούμε πέρα από εργασία, υποχρεώσεις, οικογενειακά, προσωπικά, να φτιάξουμε ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ κάτι καλό, δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια του να σπαταλάμε, αυτόν τον ελεύθερο χρόνο, σε κακόβουλες παρεμβάσεις τρίτων αλλά ούτε και να τον ξοδεύουμε στο φιλτράρισμα των καλών μέσα σε έναν κυκεώνα χαζομάρας.
    Με λίγα λόγια, εφόσον όλοι ασχολούμαστε εδώ μέσα καλοπροαίρετα και με ερασιτεχνικό ενθουσιασμό (εκτός αν κάποιοι είναι επαγγελματίες του forum και δεν το ξέρω), αρκεί ένας -σχετικά μικρός- αριθμός από σαχλαμάρες για να κάνει τον χρόνο σου να ΜΗΝ αξίζει... και αυτό, ναι, το θεωρώ αλλοίωση και καταστροφή μίας -μη επαγγελματικής- συλλογικότητας!!!

    P.S. To lifestyle, φυσικά και δεν καταστρέφεται. Ο καθένας μας άλλωστε το ζει στην προσωπική του ζωή. Για να υπάρχει, όμως, το forum, σημαίνει πως το lifestyle έχει και την ανάγκη έκφρασης και κοινωνικοποίησης εδώ μέσα. Αν στο στερήσουν αυτό, τότε σου καταστρέφουν την εκπλήρωση αυτής της ανάγκης!!!
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @Master Electro-pain Δεν θα επιμείνω γιατί στα περί του forum έχω διαφορετική οπτική. Μια απλή πλατφόρμα επικοινωνίας είναι σε μια θεματική κοινού ενδιαφέροντος. Θόρυβος και σήμα πάνε χέρι-χέρι όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζεις και ακόμα και η σαχλαμάρα μπορεί να είναι πολύ διδακτική εμπειρία για κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται. Ο καθαρισμός του σήματος, πάλι όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζεις, είναι αυτό που ξεχωρίζει τον πραγματικό ερευνητή από τον ερασιτέχνη παντογνώστη του facebook.

    Θα μου πεις ότι μπορεί να αποθαρρυνθεί ο "ευκαιριακός αλλά καλοπροαίρετα" περίεργος και θα έχεις και δίκιο. Από τη δική μου τη μεριά όμως βρίσκω μικρό το εν λόγω κακό.

    Seek, and ye shall find

    Just my 0.02$
     
  11. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Σεβαστότατη αυτή η διαφορετική οπτική σου
    Σε γλυτώνει και από το να ζοχαδιάζεσαι, όπως εγώ...
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Aφορισμοί...

    Ό,τι είναι lifestyle είναι επιεικώς για τα πέρ' αμπέλια...
    Από Χ.Τ.Β.Π (χαζά τεκνά βορείων προαστίων) κι "έχω κότερο, πάμε μια βόλτα" έως της "γης οι κολασμένοι" και από το "πιάσε την βαριά κουλτούρα μου, σούρα μου" μέχρι τον σουσουδισμό βεριτάμπλ...
    Μάθαμε και lifestyle, μόδα, συρμούς, φασιονοθύματα, σιχτίρ..!

    Και το μουνί σέρνει καράβι και η πούτσα τραβάει μουνοθύελλα...
    Στην πρώτη περίπτωση μουνόδουλους στην δεύτερη πουτσόδουλες... Χου φακς..?
    Ουρτ αμφίδρομο...