Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκαλίζοντας τον ψυχισμό του υποκειμένου.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Darkreminder, στις 29 Οκτωβρίου 2008.

1. Mikra_Psemata

Mikra_Psemata Contributor

Απάντηση: Σκαλίζοντας τον ψυχισμό του υποκειμένου.

Γιατι ειμαστε σ αυτο το φορουμ?

Για να μάθουμε
    Για να συζητησουμε
    Για να μοιραστουμε εμπειριες
    Για να γνωριστουμε
    συμπληρωστε ο καθεις ότι πιστευει οτι λειπει..

Καταρχην δεν ειμαστε κοινοτητα..
    θα το ξαναπω.. το οτι το σαιτ αυτο ονομάζεται κομιουνιτι δεν σημαινει κ οτι γιναμε αυτοματα κοινοτητα..

Οι νεωτεροι ειτε ηλικιακα ειτε στον χωρο ειναι φυσικο να κάνουν ειτε λάθη ειτε να παρεξηγουν ειτε να παρεμηνευουν.. κυριως τ στατους..

Οπως κ εγω οταν πρωτομπηκα δηλωσα μιστρες.. στην πορεια ειδα οτι πιο κοντα μου ειναι το περβ..

Νταρκ θα σε συμβουλευα να κοιτάξεις ξανα το στατους σου καταρχην.. μπορει να εισαι ντομ ή τοπ.. ή και περβ
    κάτι που ταιριαζει περισοτερο ισως με τις τασεις φυγης, απο οτι το μαστερ..

Το μαστερ ειναι κάτι πιο βαρυ.. θελει γνωσεις πολλες, θελει εμπειριες.. έχει υποχρεωσεις/ευθυνες..
    Δεν εχει τάσεις φυγης και φοβο δεσμευσης  

Σε εναν ιδεατο βδσμ κοσμο.. ο μαστερ θα έπρεπε πρωτα να εχει συμφιλιωθει ή να εχει εξοστρακισει τους προσωπικους του δαιμονες, πριν καταπιαστει με τους δαιμονες οποιουδηποτε άλλου..

Πιστευω οτι η αρνηση γενικως των υπολοιπων συνάδει - ισως- γιατι η εικονα που βγάζεις με αυτα που λες δεν ταιριαζει στην εικόνα ενος μάστερ.. δεν ιν κακο.. και δεν εισαι ο μονος που του συνεβει..

δες τα στατους ξανα, -υπάρχει ενα πολυ ωραιο παλιο νημα του ντολμανσε που τα αναλυει- κ διαλεξε το πιο σχετικο με αυτο που νιωθεις οτι εισαι τωρα εσυ.. μια κυριαρχικη προσωπικοτητα πχ?.. ναι.. αλλα .. ποσες ευθυνες θέλει να πάρει? αν θελει πολλες πας μαστερ.. αν θελει λιγοτερες πας ντομ αν θέλει ακομα λιγοτερες πας τοπ κ εχεις κ το κεφαλι σου ησυχο.. 

Φιλικα
    Ψέμματα

2. DreamMaster

DreamMaster Regular Member

Darkreminder,

ουδεμία συγγνώμη μου οφείλεις - ex nihilo nihili fit.

Μικρή βόλτα σε αυτή τη Χώρα των Τραυμάτων θα σε πείσει ότι ο Dolmance και εγώ είμαστε οι Τρεις Νοηματοφύλακες. Εκείνος ο Πόθος, και εγώ ο Αγαμις (με γαλλική προφορά). Ο Αθως Νταρντανιάτσης, δύο σε ένα, αψύς Κρης αλλά δεινός στη σπάθα, καβάλησε το κίτρινο γαϊδούρι του, πήρε και την Αρετούσσα του και έφυγε. Θα ξανάρθει.

Με το δικαίωμα της έκφρασής σου ουδείς υποφέρει. Στην Δημοκρατία της Αγοράς ο οιοσδήποτε μπορεί να πει οτιδήποτε. Αλλά όχι αναπάντητα, θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί τα σχόλια. Καλόβουλα και μη. Δεν μπορούσα να αφήσω την εικόνα ενός ανθρωπου γυμνού, δεμένου σε καρέκλα, δίπλα στη λέξη Ψυχοθεραπεία. Γι αυτό παρενέβην.

Δεν είναι εδώ ο χώρος (σέβομαι το νήμα σου) να συζητηθεί (ξανά-μανά) η Ψυ μανία του χώρου. Μόλις ξαποστάσω, θ΄ανοίξω νήμα.

Εδώ είναι ο χώρος για την Μέθοδο που παρουσιάζεις (και η οποία εν πολλοίς δικαιολογεί γιατί στα αρχαία ελληνικά η "μέθοδος" λεγόταν "έφοδος").

Εκκρεμεί η λανθάνουσα ερώτηση αν έχεις εφαρμόσει την μέθοδο (ή όψεις της) και τί αποτελέσματα προέκυψαν.

Dream

3. Darkreminder

Darkreminder Regular Member

Δυστυχώς έχω αναφέρει τις παρακάτω επισημάνσεις (βλ. άρθρο 75, του ίδιου νήματος):

Αλλά άμα υπάρχει τόσο σημαντικός λόγος να αναφέρω τα δεδομένα της μεθοδολογίας μου, προτείνω να βρούμε εν κοινή συναίνεση κάποιο αξιόπιστο μέλος του φόρουμ για να παραδώσω τα δεδομένα της όλης προσπάθειας και να επιβεβαιώσει ή και να απορρίψει την αξιοπιστία της μελέτης.
    Φιλικά και με όλη την καλή διάθεση.
    Χ.

4. DreamMaster

Darkreminder,

δεν επεδίωκα να αποκαλύψετε προσωπικά δεδομένα, θα μπορούσατε να μιλήσετε απρόσωπα. Εν πάση περιπτώσει, ο χώρος πάσχει από πληθωρισμό "μεθόδων" που δεν δοκιμάζονται in vivo και ήλπιζα να έχετε κάτι να προσφέρετε επ΄αυτού, μιας που γράψατε στο training techniques και σε πρώτο πρόσωπο.

@SensualTorturer, αν και οι αιτιάσεις σας είναι προφανείς, δεν είναι χρήσιμο να βγάζετε συμπεράσματα για το πρόσωπο του Darkreminder. Αρκούν τα σχόλιά σας επί της μεθόδου.

Dream

5. SensualTorturer

SensualTorturer Regular Member

Ο καθένας μας φέρνει κολλημένο πάνω του σαν καβούκι τις ιδέες και τα πιστεύω του .. κριτική σε αυτά χωρίς (η κριτική) να αναφέρεται ταυτόχρονα στο πρόσωπο που τα γεννά δεν μπορεί να γίνει ... είναι τσουρούτικη και συγκαλυμμένη ..

Όσο για το πρόσωπο του Darkreminder ούτε το ξέρω ούτε μου γεννήθηκε πόθος να το δώ - συμπεράσματα πάντως βγάζω από αυτά που γράφει, όπως βγάλατε και εσείς με αυτά που γράφω ... εκτός αν έχουμε ξανά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά ... οπότε .. συγγνώμη .. δεν θα το ξαναματακάνω.

Να σας θυμίσω πάντως πως όταν κάποιος λέει κάτι δημόσια εκτίθεται στην κριτική των γύρω του .. καλή ή κακή ... την οποία πρέπει να διαχειριστεί .. δημόσια ή κατά μόνας .. αρκεί να έχει πάντα στο μυαλό του ότι είναι οι ιδέες που χτυπιούνται σε ένα forum και όχι τα άτομα ...

Αυτά - ως προς τις αιτιάσεις, τις μεθόδους, τα πρόσωπα και τα προσωπικά τους  

σας ασπάζομαι διατελών Υμέτερος

6. Incomplete_

Incomplete_ Contributor

Απάντηση: Σκαλίζοντας τον ψυχισμό του υποκειμένου.

Rep!REP!REP!(α ρε Κωνσταντίνε μας έχεις φιμώσει...)

Last edited: 4 Νοεμβρίου 2008
  7. DreamMaster

SensualTorturer,

έχετε δίκιο, η φράση μου:

να γίνει: δεν είναι χρήσιμο να διατυπώνετε συμπεράσματα για το πρόσωπο του Darkreminder.

Προφανώς, όλοι βγάζουμε "συμπεράσματα" για τους άλλους, αλληλεπιδρώντας μαζί τους. Το πόσο δεσμευτικά και το μετά από πόση αλληλεπίδραση, είναι και ένα μέτρο της προσαρμοστικότητάς μας.

Μου φαίνεται πως συμφωνείτε πάντως με την κεντρική μου ιδέα:

αν και δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε με τον εαυτό σας:

Δεν βγάζω εξ αυτού κανένα συμπέρασμα για σας - εξάλλου, μου συμβαίνει συχνότατα να διαφωνώ με τον εαυτό μου!

@Darkreminder

επέμεινα στο ζήτημα της εφαρμογής διότι για (κάμποσα) χρόνια ακούω αυτό το μοτίβο, το "υ" που μιλάει, που ανοίγει την ψυχή του, αποκαλύπτει μύχιες σκέψεις, επιθυμίες και φοβίες στη διάρκεια μιας σωματικής έντασης (π.χ. δεμένο και γυμνό και ανασκολοπούμενο).

Δεν το 'χω δει, και δεν μπορώ και να φανταστώ πώς θα μπορούσε να συμβεί. Μετά, ίσως. Αλλά, στη διάρκεια;

Dream

8. Syrah

Syrah Contributor

Αγαπητέ Darkreminder, σε συνέχεια της τελευταίας ερώτησης του DreamMaster, αναφορικά με το κατά πόσο είναι πιθανότερο ένας υποτακτικός άνθρωπος να εκμυστηρευτεί πράγματα για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια μίας σκηνοθετημένης σκηνής ή κατόπιν αυτής θα ήθελα να συμπληρώσω τα κάτωθι:

Η μέθοδός σου φαίνεται να συνάδει περισσότερο με περιπτώσεις όπου οι ερωτήσεις - απαντήσεις έχουν πράγματι ανακριτικό χαρακτήρα και όπου ο ερωτηθής δεν επιθυμεί, καταρχήν, να απαντήσει. Αν επιθυμούσε, δεν θα αναγνωρίζαμε τη μέθοδο ως "ανάκριση" αλλά ως διάλογο με σκοπό την περαιτέρω γνωριμία.

Ασφαλώς, είναι ξεκάθαρο πως αρκετοί υποτακτικοί άνθρωποι χρειάζονται πίεση προκειμένου να προχωρήσουν σε πράγματα που ήδη θέλουν.   Σε παλαιότερα νήματα έχει πολλάκις γίνει λόγος για μεθόδους άρσης προσκομμάτων στην επικοινωνία. Καθείς με την απεικόνισή του (ο LordDragonal χτυπά δυνατά για να πέσουν τα τείχη, η D. προσπαθεί να τα ρίξει εκ των έσω με έξωθεν οδηγίες, εγώ περιμένω όσο χρειάζεται για μου ανοίξουν την πόρτα και να με παρακαλέσουν να μπω κ.λ.π.) καταλήγει εν τέλει στην κοινή σκέψη πως το υποτακτικό μέρος είναι αυτό που καταρχήν ελέγχει την ένταση της άμυνάς του, και εντέλει αποφασίζει την άρση της. Γιατί εδώ ακριβώς έγκειται το BDSM του πράγματος, στο ότι δηλαδή το υποτακτικό μέρος δεν υποχρεώνεται (νομικά λ.χ.) να υποταχθεί (ή να μιλήσει) αλλά θέλει να το κάνει. Ας πούμε δηλαδή πως κάθε υποτακτικός αναζητά μία αξιοπρεπή "αφορμή" να υποταχθεί.

Το πόσο η ανάκριση που περιγράφεις μπορεί να αποτελέσει αξιοπρεπή "αφορμή" για έναν υποτακτικό προκειμένου να άρει τις άμυνές, νομίζω ότι είναι το βασικό ζήτημα στην αξιολόγηση της μεθοδολογίας σου. Αν ο υποτακτικός θεωρήσει τη σκηνή ως "παιχνίδι", τότε μάλλον δεν θα αποδώσει καρπούς. Τούτο γιατί αν κάποιος δεν αναζητά μία αξιοπρεπή "αφορμή" αλλά κυριολεκτικά μία (οποιαδήποτε) αφορμή, τότε δεν αναζητά να υποταχθεί, αλλά να εκτονωθεί σεξουαλικά σε ένα session. Από την άλλη πλευρά το πόσο έντεχνα μπορεί να σκηνοθετηθεί κάτι τέτοιο ώστε να μη μοιάζει παιχνίδι, δεν το γνωρίζω – δεν μπορώ να σκεφτώ τρόπους. Σκέπτομαι ότι δεν γίνεται να κρατήσεις έναν άνθρωπο σε περιβάλλον απομόνωσης χωρίς α) να το έχει προσυμφωνήσει ή β) να σου έχει δώσει την προαπαιτούμενη ψήφο εμπιστοσύνης για να προχωράς κατά το δοκούν σε παρόμοιες πρωτοβουλίες - η οποία ψήφος εμπιστοσύνης ασφαλώς προαπαιτεί την εμπιστοσύνη και εκείνη με τη σειρά της προαπαιτεί τη γνωριμία. Σε αυτό το σημείο ακριβώς, νομίζω ότι η μέθοδος χωλαίνει.

Τώρα, για να συνδράμω στο νήμα σου περισσότερο δημιουργικά, μιας και είναι ευκολότερο να υπογραμμίζουμε τα λανθασμένα, αλλά δυσκολότερο να αντιπροτείνουμε τα ορθά, θα σου μεταφέρω, από ένα παλαιότερο νήμα, το πώς κινούμαι εγώ, στη φάση της γνωριμίας με έναν υποτακτικό άνδρα. Τα παρακάτω έχω εφαρμόσει στο παρελθόν σε προηγούμενους συντρόφους μου ή σε υποψήφιους συντρόφους μου με επιτυχία.

Αυτά είχα γράψει τότε για το ενδεχόμενο ένας υποτακτικός άνθρωπος να είναι εξαιρετικά φοβισμένος ή καχύποπτος απέναντι σε μία νέα γνωριμία.

Τέλος, η εμπειρία μου μέχρι τώρα μου δείχνει, ότι επικοινωνεί κανείς σημαντικά γι αυτόν πράγματα όχι σε εκείνους που έχουν την περιέργεια να τα μάθουν, που τα αναζητούν διακαώς, ή που χρησιμοποιώντας την επίφαση του BDSM απαιτούν –ως κυρίαρχοι- να τα μάθουν, αλλά σε εκείνους που ο ίδιος κρίνει ως καταλληλότερους να τα ακούσουν και διαχειριστούν. Ως από τα παραπάνω, συγκράτησε αν θέλεις εν είδει κατακλείδας, ότι πέρα από οποιαδήποτε μέθοδο εκμαίευσης πληροφορίας από το υποτακτικό μέλος, ένας άνθρωπος θα πρέπει να εκπληρώνει πάμπολλα τεκμήρια προκειμένου να κριθεί ως κατάλληλος διαχειριστής, και τελικώς να αποκτήσει προσβασιμότητα σε σημαντικές πληροφορίες.

Βεβαίως, κρίνοντας από τις αρετές που προαπαιτούνται για την επίδειξη της καθόλα αξιοπρεπούς συμπεριφοράς σου, απέναντι στις αντιδράσεις συνομιλητών σου σε αυτή την πρώτη προσπάθειά σου να συζητήσεις τεχνικές, φρονώ πως μάλλον τα εκπληρώνεις.

9. ArrenMan

ArrenMan New Member

Λοιπόν ο Κυρίαρχος είναι όπως τον Ηγέτη, που επιβάλλεται είτε με την φυσική του παρουσία ή την πνευματική του υπεροχή ή την χαρισματικότητα και την πληθωρικότητα της προσωπικότητας του ή με τον συνδυασμό όλων των παραπάνω. Αυτόν που έχει το «ανάστημα» (ψυχικό και πνευματικό), διακρίνεται από το υψηλό αίσθημα της ευθύνης για την όποια αποστολή αναλαμβάνει , την αυτοκυριαρχία, την αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθηση του, στοιχεία που του επιτρέπουν να κυριαρχεί της εμπιστοσύνης του περίγυρου του, να ηγείται, να κινείται, μπροστά και πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις, που έχει την δύναμη να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει με ασφάλεια.
    Καλές οι τεχνικές και οι μεθοδολογίες αλλά…από μόνες τους δεν αρκούν.