Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Σκλάβα/σκλάβος με βούληση και με την ευρεία έννοια σαφώς και δεν (πρέπει να) υπάρχει. Αν αναλογιστούμε πόσοι αγώνες έγιναν στο πέρασμα των αιώνων και πόσοι άνθρωποι θυσιάστηκαν για να ζήσουν κάποιοι άλλοι ελεύθεροι, θα καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια είναι η αξία της ελευθερίας (μας).

    Από κει και πέρα στα πιο στενά πλαίσια του όρου και στα καθ' ημάς σαφώς και αποτελεί επιλογή και επιδίωξη για κάποιες/κάποιους αλλά εκεί μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό, για τρόπο ζωής και όνειρο ζωής. Εκεί μιλάμε για ένα "ταξίδι" που με τον κατάλληλο άνθρωπο μπορεί να αποδειχθεί μαγικό. Αρκεί να υπάρχει έμπνευση και εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές για να το μοιραστούν και να το ζήσουν όπως αρμόζει σε 2 ανθρώπους που βλέπουν τις χαρές της ζωής από την ίδια σκοπιά.
     
    Last edited: 25 Δεκεμβρίου 2022
  2. de7

    de7 s

    Κι όμως. Τα βάζετε όλα σε ένα τσουβάλι. Συνεχίζετε το ίδιο τροπάριο του «οι σκλάβες δεν υπάρχουν πια,» και μάλιστα προσδιορίζετε και το όριο ηλικίας τους (!) …χωρίς πάλι να γνωρίζετε επαρκώς, αλλά βασιζόμενη…σε nicknames που διαβάζουν νήματα (!). Αλλά η ισοπέδωση και το τσουβάλιασμα δεν σταματά εκεί:

    Μάλιστα. Τώρα προστέθηκε και το τροπάριο «οι Μάστερς δεν υπάρχουν πια.» Και δεν υπάρχουν διότι δεν υπάρχουν slaves/subs από κάτω να τους θαυμάζουν. ΟΚ. Πολύ λογικό κριτήριο αξιολόγησης, και καθόλου στερεοτυπικό.

    Μήπως εκτός από τα slaves, οι αναρτήσεις σας απαξιώνουν και Τους/Τις Masters/Mistresses; … Και οοοοοόλα αυτά διατυπωμένα μέσα σε ένα BDSM forum;

    Για να την ρωτήσετε αν είναι μονόκερος, να υποθέσω.
     
  3. Queen87

    Queen87 Contributor

    @de7
    Μου απευθύνατε τον λόγο και σας απάντησα ευγενικά αντιθέτως εσείς μου απαντάτε με ειρωνεία. Λυπάμαι για ότι σας συμβαίνει. Καλά Χριστούγεννα.
     
  4. Yiyi

    Yiyi .


    οι "σκλάβες" του παρελθόντος ήταν έρμαια των κοινωνικών προτύπων, του περιβάλλοντός τους και της αδυναμίας τους να σπάσουν τον φάυλο κύκλο της κακοποίησης. δεν φορούσαν την βέρα του γάμου περήφανα ως σύμβολο του owned and collared, δεν ποζαραν σε ηδονιστικές κινκυ φωτό, δεν ηδονίζονταν γενικότερα. υπέφεραν και το βούλωναν.

    οι bdsm σκλάβες είναι έρμαια των σχεσιακών αναγκών τους κατα το "bdsm κάνουν μόνο όσοι δεν μπορούνε να κάνουν αλλιώς", το επιλέγουν επειδή γουστάρουν και ακόμη και αν ζορίζονται κάπου στο M/s, αυτό το ζόρι τις κάνει να γουστάρουν ακόμη περισσότερο.

    καμία γυναίκα που επιλέγει να σχετίζεται σε M/s δεν είναι άβουλο όν. το αντίθετο. επιλέγει, να λειτουργεί ως άβουλο ον στην σχέση της.
    δλδ δεν είναι γενικότερα άβουλο ον σαν άτομο, αλλά επιλέγει στην σχέση της και μόνο να λειτουργεί έτσι και να αποφασίζει ο Master για εκείνη.
     
  5. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Σωστό και ειλικρινές  
     
  6. Veronica_sissy

    Veronica_sissy New Member

    Είναι ότι ορίσει ο Αφέντης ή η Αφέντρα εφόσον πρόκειται για σκλάβα .
     
  7. entelweis

    entelweis Regular Member

    Δε θεωρώ ότι η σκλάβα είναι ένα άβουλο ον, γιατί για να παραδοθείς ολοκληρωτικά σε κάποιον πρέπει να έχεις μια ολοκληρωμένη και κατασταλαγμένη προσωπικότητα, να ξέρεις τι πραγματικά είναι αυτό που θέλεις και γιατί θέλεις να υποταχτείς στο συγκεκριμένο άτομο και σίγουρα να έχεις ένα ολοκληρωμένο εαυτό να προσφερεις. Γενικά θεωρώ ότι το όλο κομμάτι της υποταγής χρειάζεται εσωτερική δύναμη, δύναμη για να τιθασεύσεις τον εαυτό σου και δύναμη για να ακολουθήσεις τα θέλω ενός άλλου. Επίσης είναι αυτή που επιλέγει τον εκάστοτε Αφέντη της, υποτάσσεται με τη θέληση της σε αυτόν, έχει μια δουλειά στην οποία πρέπει να ανταποκριθεί και σίγουρα κοινωνική ζωή. Επομένως για μένα σε καμία περίπτωση η σκλάβα δεν είναι ένα άβουλο ον, είναι μια γυναίκα που έχει μια ολοκληρωμένη και δυνατή προσωπικότητα και απλά επιλέγει και υποτάσσεται σε αυτόν που αναγνωρίζει ως ποιο δυνατό από αυτήν και από την άλλη θεωρώ ότι και οι εκάστοτε Κυρίαρχοι σίγουρα δε θα θέλουν να έχουν δίπλα τους ένα άβουλο ον.
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Μην είστε τόσο σίγουρη.

    Υπάρχουν Κυρίαρχοι που αυτό Επιθυμούν, ένα άβουλο ον....
     
  9. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Απο την στιγμή που δηλώνεις σκλάβος ή σκλάβα και αποκτήσεις ιδιοκτήτη είσαι άβουλος (η).
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Fair
    Recipe for disaster.
    Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Όπως λέει η διαφήμηση, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Όχι τον δικό σας.
    Η οπτική σας αυτή είναι πέρα για πέρα λανθασμένη. Είμαι σίγουρος ότι θα διαφωνήσετε με τον ίδιο τρόπο που είμαι σίγουρος ότι αν βρεθεί αυτός ο Κάποιος θα έρθετε στα λόγια μου.
     
  11. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    Η υποταγή ουδόλως είναι αυθύπαρκτη, ιδιοσυγκρασιακή ή τυχαία. Είναι μια εκ των δυο επιλογών ως απάντηση σε κατίσχυση.
    Η έτερη επιλογή είναι να μην υποταχθείς, έκαστη έχει το τίμημα της.

    Ωστόσο το μόνο σίγουρο, είναι πως αυτός που επιλέγει δεν είναι η σκλάβα.
    Λοιπές ψευδαισθήσεις περί δικών της επιλογών και αποφάσεων, μπορεί να υφίστανται περισσότερο ως άγνοια ή αναγκαιότητα διατήρησης ελέγχου, ωστόσο εκείνος έχει εξ αρχής παρθεί από Τον έχων την Ισχύ.
    Ακόμα και ερήμην της.
    Η ίδια δεν ερωτάται για αυτό, ακριβώς όπως κανένας σκλάβος δεν ερωτήθει ποτέ αν θέλει να γίνει σκλάβος.
    Με λίγα λόγια η σκλαβιά δεν είναι αλισβερίσι, διαπραγμάτευση ή παζάρι, αλλά αυτό που πολλάκις έχει γραφτεί (και βιωθεί ) ως « δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς».

    Επιμένω πως συγχέεται η βούληση με τη νόηση.
    Και θαρρώ πως όταν διαβάζουμε συναισθηματικά τη λέξη «άβουλη», η λέξη «σκλάβα» χάνει την ουσία της..
     
  12. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Εχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφετε και μην σας ενοχλήσει αν άλλοι έχουν διαφορετική άποψη περί αυτού.

    Ο καθένας εδώ (και αλλού) για δικούς του προσωπικούς λόγους, θα σας πει το ένα ή το άλλο.
    Θα σας μιλήσει, βάσει των επιλογών που έχει κάνει στην ζωή του και του τι πρεσβεύει.
    Θα σας πει την άποψη του την οποία θεωρεί ορθή, είτε γιατί αυτό τον βολεύει και συμφέρει (την δεδομένη στιγμή), είτε γιατί πρέπει να υποστηρίξει τις επιλογές που έχει κάνει στην ζωή του, είτε γιατί απλώς αυτό πιστεύει.

    Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη μου είναι, να ακούτε τους πάντες, χωρίς να εκλαμβάνετε την όποια άποψη, ως την Βίβλο του BDSM. Στην συνέχεια αποφασίζετε τι είναι αυτό ταιριάζει σε εσάς, χωρίς να αισθάνεστε άσχημα ή ενοχικά, επειδή κάποιοι σας προτρέπουν να πιστέψετε πως η άποψη τους είναι η ορθή.

    Ευτυχώς δεν ζούμε στην Λουιζιάνα των προηγούμενων αιώνων και έχετε την επιλογή, να γίνετε από Αφέντρα μέχρι σκλάβα. ΑΛΛΑ αυτό θα είναι δική σας επιλογή και μην αφήσετε κανέναν να αποφασίσει για εσάς.

    Κλείνω λέγοντας πως μολονότι το BDSM έχει κανόνες (που σπανίως τηρούνται πλέον από τους θιασώτες του) αυτοί οι κανόνες συχνά πυκνά παρερμηνεύονται ή καταστρατηγούνται κατά το δονούν.
    Ο λόγος απλός. Οι άνθρωποι είτε στον χώρο του BDSM, είτε έξω από αυτόν, παραμένουν άνθρωποι με τις ίδιες αρετές, τις ίδιες αξίες, τα ίδια ελαττώματα και τα ίδια πάθη.

    Καλή διασκέδαση και καλώς ήρθατε στον χώρο του εναλλακτικού ερωτισμού, όπως τον αποκαλεί και κάποιος φίλος...

    ΥΓ Σχετικά με το αν κάποιοι Κυρίαρχοι θέλουν ή δε θέλουν δίπλα τους ένα άβουλο ον, η άποψη μου είναι πως υπάρχουν πολλοί που το θέλουν Ασχέτως αν το έχουν η απλώς, πιστεύουν πως το έχουν. Τους βολεύει.