Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

1. Vakhos

Vakhos Regular Member

Αυτό εννοείται , δεν είπα το αντίθετο, η σκέψη που εξέφρασα φτάνει μέχρι την εκδήλωση ενδιαφέροντος, η συνέχεια μπορεί να είναι οποιαδήποτε.

2. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Εδω θα συμφωνήσω με τον Arioch με την "παραχώρηση" "δανεισμό" όπως και αν το πούμε η εξουσία παραμένει στον αρχικό Κύριο (για όσο παραμείνει βεβαίως).

3. Master Electro-pain

Master Electro-pain Staff Member

@Arioch, απαντώντας σε αυτό που έχω υπογραμμίσει -και θεωρώντας αυτονόητο πως βάζουμε στην άκρη τις περιπτώσεις όπου το D/M/s συγχέεται με προσδοκώμενα sessions- κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη κατακτηθεί· δεν αποτελεί προσφορά.

Η αναγνώριση της ισχύος και η αποδεδειγμένη δυνατότητα επιβολής, στην όποια -έστω ελάχιστη- αλληλεπίδραση και ανεξαρτήτως προθέσεως κατίσχυσης, πολλές φορές οδηγούν σε "απάντηση με υποταγή", που λέει και ο @Libertine SD, η οποία δεν αποτελεί "προσφορά" και, σίγουρα, όχι "επιλογή", αλλά μονόδρομο...

Έχω την εντύπωση ότι αυτό ακριβώς εκφράζει η αδυναμία προσδιορισμού αιτίας -και άρα, μακριά από κριτήρια, προσδοκίες και μπούσουλες- όσον αφορά στην αίτηση ανάληψης, στα όσα γράφει η @sapfw:
    @sapfw, παρά το ότι η συγκεκριμένη απάντησή σας στον @Arioch δίνεται σχετικά με το "επιλέγω σε ποιον θα δώσω την προσοχή μου", η απροσδιοριστία αυτή, πολλές φορές -τουλάχιστον στις περισσότερες από όσες έχω εγώ συναντήσει- σημαίνει πως δεν πρόκειται περί επιλογής, ούτε απλώς περί εκδηλώσεως διαθεσιμότητας, ούτε περί απλού προσανατολισμού της προσοσχής. Αντίθετα, αδυνατεί -σε αρχικό στάδιο τουλάχιστον- να εντοπίσει ανάμεσα σε μη βδσμικά κριτήρια, την αιτία για την αναπόδραστη αίτηση ανάληψης, η οποία στην πραγματικότητα είναι η εκδήλωση υποταγής.

Δεν αμφισβητώ το ότι για εσάς μπορεί να μην σημαίνει υποταγή -όπως γράφετε- απλά χρησιμοποίησα τα λόγια σας για να περιγράψω καταστάσεις που εγώ γνωρίζω...

Από την άλλη, όμως:
    Το ότι δεν θα το πάρεις, δεν σημαίνει ότι δεν το προσφέρεις...
    Αν και θα μου επιτρέψετε να επιμείνω στο ότι η αίτηση ανάληψης δεν αποτελεί κανενός είδους "προσφορά".

Ούτε και επιλογή αποτελεί. Καθώς, όπως σωστά αναφέρει ο @Libertine SD (παρότι δεν συμφωνώ -ενδεχομένως να μην συμφωνεί και ο ίδιος· ας με διορθώσει- πως πρόκειται περί εκδήλωσης διαθεσιμότητας):

4. Libertine SD

Libertine SD Contributor

Μπορείτε να σκεφτείτε ένα επαρκές κριτήριο, μία ουσιώδη προϋπόθεση για να γίνει η αίτηση δεκτή από τον Κ;
    Ο @Arioch το ανέφερε:
    Αν δεχτούμε ότι ο εθελόδουλος μπορεί να αναζητήσει ανάληψη, χωρίς να έχει κατισχυθεί (προσφέροντας υπακοή, όπως σωστά επισήμανε η @sapfw), τότε ο Κ -που οφείλει να το διακρίνει αυτό- δεν έχει τον παραμικρό λόγο να ασχοληθεί με τον εθελόδουλο. Τουναντίον, έχει κάθε λόγο να μην ασχοληθεί, για να μην καταστήσει εαυτόν υπηρέτη της επιθυμίας του εθελόδουλου.
    Αν πάλι ο Κ, για οποιονδήποτε πιθανό ή απίθανο λόγο ενδιαφέρεται για τον εθελόδουλο, θα ασχοληθεί μαζί του αμιγώς για να τον κατισχύσει και υποτάξει και δεν θα τον αναλάβει μέχρι να έχει αποσπάσει υποταγή.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κυριαρχία δεν εξαρτάται από την εθελοδουλεία, ούτε τρέφεται εξ αυτής. Ο Κυρίαρχος, δεν περιμένει να βρεθεί εθελόδουλος για να κυριαρχήσει επ αυτού, θα επιχειρήσει να κατισχύσει και να καθυποτάξει όποιον τον ενδιαφέρει να κυριαρχήσει. Και αυτή η άσκηση, όπως και η προηγούμενη με τον εθελόδουλο, απαντάται με κατίσχυση, που αποτελεί τη μοναδική μέθοδο για να αποσπαστεί υποταγή.

5. Libertine SD

Libertine SD Contributor

Χάριν οικονομίας διαλόγου αγαπητέ, και για να μην αποκλείσουμε ακόμη και σπάνιες εκδοχές.

6. Master Electro-pain

Το φαντάστηκα  

7. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Δεν αντιλέγω.

8. sapfw

sapfw out of order Contributor

Σωστή επισήμανση, συμφωνώ  

Συμφωνώ, το έγραψα ήδη ότι για μένα είναι απλώς εκδήλωση ενδιαφέροντος...

Μιλώ μόνο για μένα: στη σπανιότατη περίπτωση που θα εκδηλώσω το ενδιαφέρον μου, δεν προσφέρω τίποτα περισσότερο από τη διάθεση μου για γνωριμία... Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η υποταγή -όπως ορθώς επισήμανε ο @Libertine SD- είναι αποτέλεσμα της κατίσχυσης και δεν προσφέρεται  

9. Master Electro-pain

Κατανοητό. Και δεκτή, όπως σας ανέφερα, η όποια προσωπική στάση.

Θεωρώ, όμως, ότι η αίτηση ανάληψης -εάν μιλάμε ακόμα γι αυτήν- έπεται της γνωριμίας.

10. sapfw

sapfw out of order Contributor

Έχετε δίκαιο, ήταν λάθος μου η χρήση της λέξης "γνωριμία"... Εννοούσα εμβάθυνση της ήδη υπάρχουσας γνωριμίας  

11. tithon

tithon Contributor

η σκλάβα είναι ετερόβουλη, δηλαδή η βούλησή της καθορίζεται, υποκύπτει και υποχωρεί στην αρμόδια βούληση.

υπάρχουν και αποκλίσεις απ αυτόν τον κανόνα, όπως οι δίβουλες, γνωστές και ως ελιτ καρασκλαβάρες, που οι βουλήσεις τους καθορίζουν την βούληση του αρμόδιου, ως επί το πολύ.

διαβαθμίσεις είτε αντιφάσεις και αναστολές εντός του επικρατούντος κανόνα, συναντιούνται με κάποια συχνότητα, αλλά δεν τον ανατρέπουν, δεν αποτελούν αμφισβήτηση.

------------------

αν τον ικανοποιεί, αν του αρέσει. δεν πρόκειται περί αξίας.

12. mystique

mystique Owned Premium Member Contributor

Σωστό.

Επίσης σωστό.