Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Αφού το λένε οι κανόνες...
     
  2. rea..

    rea.. Contributor

    Και είναι εξ Αμερικής! Όχι τίποτις ντόπιοι...
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

     
  4. OrdinaryMan_2001

    OrdinaryMan_2001 New Member

    Ποια είναι η δική σου οπτική γωνία; Ποια είναι η εμπειρία σου από τους Κ στους οποίους ανήκες;
     
  5. Kenshi

    Kenshi New Member

    Γεια σας κι απο εμένα. Απαντώντας στην αρχική ερώτηση θα ήθελα να πώ τα εξής:

    Η αντίληψη περί της σκλάβας ως ενός άβουλου οντος μπορεί να προκύψει από μια επιφανειακή κατανόηση του ρόλου της σκλάβας στο πλαίσιο του BDSM. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πολύπλοκη.

    Καταρχάς, η σκλάβα επιλέγει εθελοντικά να υποταχθεί στον Κύριο/Κυρία της, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη για την προστασία, την ασφάλεια και την ευημερία της. Η σκλάβα διαθέτει επίσης δικές της ιδέες, απόψεις και συναισθήματα που εκφράζονται εντός των ορίων που έχουν οριστεί με τον Κύριο/Κυρία της. Η επιλογή να υποταχθεί είναι μια έκφραση της αυτονομίας και της δύναμής της, καθώς επιδιώκει την ικανοποίηση των δικών της επιθυμιών και αναγκών.

    Επίσης, η σχέση μεταξύ ενός Κυρίου/Κυρίας και της σκλάβας βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Η σκλάβα έχει το δικαίωμα να θέσει όρια, να διατυπώσει τις ανησυχίες της και να διακόψει μια σκηνή ή μια πρακτική εάν αισθάνεται άβολα ή ανασφαλής. Αυτό γίνεται συχνά μέσω των safewords, που επιτρέπουν στη σκλάβα να εκφράσει την ανάγκη της για να σταματήσει ή να προσαρμόσει τη δράση. Αυτό αποδεικνύει ότι η σκλάβα διαθέτει μια βαθμό αυτονομίας και δύναμης εντός της σχέσης.

    Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ρόλος της σκλάβας στο BDSM είναι πολύ διαφορετικός από την παραδοσιακή αντίληψη της "σκλαβιάς". Η σκλάβα στο BDSM συμμετέχει εθελοντικά, με συναίνεση και με σκοπό την αμοιβαία ικανοποίηση και απόλαυση.

    Συνοψίζοντας, η σκλάβα στο BDSM δεν είναι ένα άβουλο ον, αλλά ένα άτομο με δικές του επιθυμίες, ανάγκες και όρια. Η υποταγή της είναι μια έκφραση της επιλογής της και της δύναμής της, που αναζητά την απόλυτη εκφραστική ελευθερία μέσα από τη σχέση με τον Κύριο/Κυρία της.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Δεν είναι ρόλος το slave είναι θέση.

    Ξεκινήστε με αυτό και θα βρείτε την άκρη να ξετυλίξετε το κουβάρι.

    Επίσης όταν Μ/μιλάμε για slave, Μ/μιλάμε για M/s συσχετισμό βασική προϋπόθεση του οποίου είναι η ολική παράδοση.

    Δεν μιλάτε για κάτι τέτοιο στο κείμενο σας.

    Αναφέρεστε ως επί το πλείστον σε T/b συσχετισμούς και όχι σε M/s συσχετισμούς.

    Όπως και να έχει καλώς ήρθατε και διαβάστε.

    Βοηθάει.
     
  7. Kenshi

    Kenshi New Member

    Γεια σου @Iagos και ευχαριστώ για την παρατήρηση σου. Έχεις δίκιο ότι ο ρόλος του slave στον M/s συσχετισμό είναι διαφορετικός από τον ρόλο του bottom στον T/b συσχετισμό. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές πτυχές και επίπεδα υποταγής στον κόσμο του BDSM, και κάθε σχέση είναι μοναδική.

    Η ολική παράδοση σε μια M/s σχέση είναι βαθύτερη και πιο ολοκληρωτική από την παράδοση σε μια T/b σχέση. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να τονίσουμε ότι ακόμη και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η σκλάβα διατηρεί ένα βαθμό αυτονομίας και η υποταγή της είναι βασισμένη στην εθελοντική παράδοση.

    Συμφωνώ ότι η εμπειρία και η γνώση που αποκτάται μέσω της ανάγνωσης και της συζήτησης με άλλα μέλη της κοινότητας είναι πολύτιμη. Σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα σου και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές σου.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν σου απάντησε αυτό ο @Iagos.

    Σου απάντησε στο M/s το s είναι *θέση*, δεν είναι ρόλος.
    Το Τ/b είναι ρόλοι σε play, όχι συσχέτιση

    Η υποταγή δεν προσφέρεται από το σ, επιβάλλεται από το Μ (και προφανώς δεν εννοούμε διά της βίας, αυτό ωστόσο δεν το κάνει λιγότερο επιβολή).
     
  9. Kenshi

    Kenshi New Member

    Καλησπέρα @Arioch.

    Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις σου.

    Αυτός είναι και ο λόγος που ήρθα σε αυτή την κοινότητα, ώστε να μάθω από τους υπόλοιπους.

    Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ενεργά μέλη όπως εσένα και τον @Iagos να με διαφωτιζουν.
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Θέση

    Διατηρεί το βαθμό αυτονομίας που επιτρέπει Η/Ο Ιδιοκτήτρια/ης

    Όχι.

    Η υποταγή επιβάλλεται.

    Όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο εφόσον Μ/μιλάμε για slave και M/s συσχετισμό.

    Όπως και να έχει κατανοώ την δυσκολία στην κατανόηση της λειτουργίας αυτών των συσχετισμών και χαίρομαι για τον δομημένο λόγο σας και την έως τώρα παρουσία σας.

    Γκόσαμε στο...ξώφτερνο.

    Ειλικρινά σας Είδα ως όαση.

    Κρατήστε το επίπεδο και όλα τα άλλα βρίσκονται....
     
    Last edited: 30 Μαρτίου 2023
  11. tithon

    tithon Contributor

    η σκλάβα σίγουρα δεν κάνει εθελοντισμό. ούτε χομπυ, ούτε καπρίτσιο, ούτε κινκιά. ούτε ο κύριος κάνει παρόμοια. η σκλάβα βρίσκει την θέση της, αν τυχόν είχε δυσκολευτεί να την ξέρει από πριν, γιά όποιους λόγους. ο ρόλος της είναι να υπηρετεί και να χρησιμοποιείται. όπως ο ρόλος του εκκεντροφόρου είναι να μετατρέπει την παλινδρομική κίνηση σε ομαλή κυκλική. ο ρόλος και η θέση στο σύστημα αλληλοπροσδιορίζονται. είναι λειτουργικά προϊόντα του εν λόγω συστήματος που εξελίχθηκαν σε μεγάλο βάθος χρόνου. δεν είναι φαντασιακά προϊόντα ή προϊόντα βούλησης, θέλησης ή γούστου.


    ορισμένοι,
    της λέξης "ρόλος" συγχέουν τον ρόλο με το "υποδύεσθαι", με το "παριστάνειν".
    στο θέατρο, γιά παράδειγμα, γιά όσους έχουν, έστω, μιά χαλαρή σχέση, ο ρόλος του αγαμέμνονα, είναι διαφορετικό πράγμα από την εκάστοτε απόδοση του ρόλου. ρόλος είναι ο αγαμέμνων, όχι το "υποδύεσθαι" τον ρόλο αυτόν. στο κομμάτι του βδσμ που αφορά την κ/υ, ο ρόλος της σκλάβας είναι σαφής και διακριτός, ενώ στο t/b, έστω κατά κανόνα, αυτόν το ρόλο (όπως και τον άλλον) κάποιος τον υποδύεται, χωρίς να είναι "ο αγαμέμνων" ή σκλάβα, αλλά παριστάνοντας ή παριστάνουσα τον ρόλο. γιά διαφορετικούς λόγους, ίσως, έκαστος ερμηνευτής, αλλά το ίδιο αποσπασματικά, γιά τις ώρες της παράστασης, είτε στανισλαβσκικά είτε μπρεχτικά. ο ρόλος της μποτομ είναι να υποδύεται την σκλάβα, κι αυτό ίσως της είναι αρκετό, έστω μερικώς.
     
    Last edited: 30 Μαρτίου 2023
  12. Dom Patra 25

    Dom Patra 25 Si vis vitam para mortem

    Η σκλάβα ή υποτακτική, πρέπει εξ ορισμού να γουστάρει και μόνο στη σκέψη ότι έχει αυτή τη θέση απέναντι στον κυρίαρχο ή αφέντη. Από κει και πέρα θα κάνουν ότι θεωρούν αυτοί ότι αρμόζει στην δική τους περίπτωση (μιας και γράφετε για γραμματέα, δουλειές σπιτιού κλπ). Ακούω και τις δικές σας θέσεις.