Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα και κοινωνική συμμόρφωση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 3 Ιουνίου 2008.

1. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Και δεν μ αφήνει να σου δώσω και rep πρέπει να κανω spread around λέει πάλι.   

2. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Σ'ευχαριστώ. Κι εγώ τα ίδια τραβάω. 

3. Απάντηση: Re: Σκλάβα και κοινωνική συμμόρφωση

Μήπως όμως, έτσι, στο τέλος η μικροκοινωνία αυτή είναι αυτή που επιβάλλει στα μέλη της την "μικροκοινωνική" συμμόρφωση, όπως στο πείραμα παραπάνω, και τα παρασέρνει σε ένα μονοπάτι σκληροπηρυνικών ορισμών και διαδικασιών; Έχει σημασία να ζήσω κάτι, όπως αυτό που ακούω να μου λένε οι άλλοι τριγύρω μου ή όπως αυτό που αισθάνομαι και που επιθυμώ εγώ και κυρίως ο άνθρωπος που θα είναι μαζί μου; Και ποιά είναι, στο κάτω-κάτω τα "σταφύλια"; Για κάθε άνθρωπο και για κάθε σχέση υπάρχουν τα ίδια "σταφύλια" και στο ίδιο ύψος;
    Με όλο το σεβασμό στην εμπειρία σου, Lara[E-p]  

4. lara

Re: Απάντηση: Re: Σκλάβα και κοινωνική συμμόρφωση

Γλυκειά μου, είμαι η πρώτη που θα εναντιωθώ σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να δημιουργήσει στεγανά αναφορικά με το τι πρακτικές θα επιλέξει Ο κάθε Αφέντης αν μιλάμε για Ms ή τα άτομα στη σχέση μετά από διαπραγμάτευση αν μιλάμε για Ds. Έχουν δικαίωμα να συμπεριφέρονται όπως τους κάνει ευτυχισμένους.
    Δεν με αφορά πως θες να ζήσεις εσύ ή ο άλλος τη ζωή σας.

Δεν παύει όμως το Ds / Ms να διέπεται από μερικές βασικές αρχές.
    Ο Κυρίαρχος κυριαρχεί, η σκλάβα υποτάσσεται.
    Άσχετα με το αν υπάρχουν διάφορα είδη Κυριαρχικών και σκλάβων, το παιγνίδι λέγεται ανταλλαγή εξουσίας, με ξεκάθαρη ροή αυτής της εξουσίας.
    Όταν κάποια δηλώνει πως είναι σκλάβα, όταν ουδεμία διάθεση ή επιθυμία δεν έχει να υποταχθεί, αντίθετα επιθυμεί να υποτάξει και να κυριαρχήσει μέσα από την εξουσία του μουνιού της, θεωρώ πως καταπατείται μια από τις βασικές αρχές. Το ίδιο αν ο δήθεν Κ. που δήθεν επιθυμεί να κυριαρχεί της κάνει όλα τα χατήρια για να μην χάσει το μουνί.

Στο https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?p=109844#post109844 εξηγά ένα περίπου πως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, όπως και το ποστ Του MasterJp
    Οπότε ενώ το τι κάνετε εσύ π.χ. κι ο Κ. σου μέσα στη σχέση, τι πρακτικές χρησιμοποιείτε, αν δλδ χρησιμοποιείτε πλυθηντικό, ή αν γονατίζεις, ή επιλέγετε τον ενικό και κάθεσαι δίπλα του στον καναπε, αν θα σε δώσει ποτέ σε άλλο ή όχι, αν του κάνεις στοματικό ή εκείνος σε σένα ή όχι κ.ο.κ. δεν αφορά παρά επιλογές ανάλογα με τις επιθυμίες του - αν μιλάμε για Ms ή μετά από διαδικασια διαπραγμάτευσης - αν μιλάμε για Ds, ο έλεγχος δεν παυει από το να είναι από τον Κ στην υπο. Και όλα όσα κάνουν αφορούν μόνο εκείνους. Αυτο όμως αφορά τις πρακτικές και όχι τον ορισμό του ποιος θεωρείται υ και ποιος Κ. Εκείνο που ενοχλεί είναι να ρθει κάποιος και να πει σε όλους όσους απολαμβάνουν πρακτικές που ο ίδιος δεν, πως δεν είστε σωστοί δεν ανήκετε στο χώρο, για να δικαιολογήσουν την δική τους ύπαρξη στο χώρο, δημιουργώντας στεγανά στο θέμα πρακτικών - και όχι βασικών ορισμών επαναλαμβάνω. Δηλαδή εγώ που απολαμβάνω τις βελόνες να ρθω και να πω. Οποια δεν τις απολαμβανει δεν ειναι σκλάβα!!! Γελοίο.
    Αλλά θα πω πως όποια δεν απολαμβάνει υποταγή δεν είναι σκλάβα και είμαι πεπεισμένη πως έχω απόλυτο δίκιο και κανείς και τίποτα δεν θα μου αλλάξει ποτέ γνώμη.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή  

5. Απάντηση: Σκλάβα και κοινωνική συμμόρφωση

Απόλυτα κατανοητή. Μάλλον δε διαφωνούμε τελικά.  

6. lara

Re: Απάντηση: Σκλάβα και κοινωνική συμμόρφωση

χαίρομαι.
    Πολλές φορές όταν γράφω, (δυστηχώς κι όταν μιλώ) δεν δίνω πάντα στον άλλο να κατανοήσει τι εννοώ ακριβώς, άσε που πολλές φορές δίνω την΄εντύπωση πως εννοώ το αντίθετο απ΄ αυτό που στην πραγματικότητα εννοώ.
    Ο Κύριος μου πολλές φορές μου είπε, πως αν δεν με γνώριζε τόσο καλά και δεν γνώριζε αυτό μου το ελάττωμα, με κάποια πράγματα που λέω θα μπορούσε να τσαντιστεί άσχημα, αλλά επειδή με έμαθε, αμέσως με ξαναρωτά και μου δίνει την ευκαιρία να επεξηγήσω!  
    Λέει πως έχω καλυτερέψει πάντως, σκέφτομαι τώρα σε αντίθεση με πριν, τι θα καταλάβει ο άλλος και πως να εκφραστώ πιο συγκεκριμενα.