Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στατιστικά του φόρουμ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος kati, στις 15 Οκτωβρίου 2010.

1. ae1969

ae1969 Regular Member

@Jorge1970
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/15445-switch-τι-σημαίνει.html

Ναι είπα και εγώ ότι υπάρχουν διαφορές, αλλά δεν παύουν να μπορούν υπό μια ευρεία ματιά να πάνε ανά 3 "δεξιά" ή "αριστερά". Και ως BDSM φόρουμ νομίζω τα Master / Slave ασφαλώς και θα είναι περισσότερα (ίσως και για λόγους εντυπωσιασμού - κυρίως για το Master αναφέρομαι), ενώ το Switch μπορεί κάλιστα να συγκεντρώνει πιο πολλούς από ότι τα dom/top και sub/bottom - είναι όποιοι είναι και είναι και οι "αναπόφασιστοι" μέσα. Τέλος πάντων, προσωπικά έβαλα ένα perv και βρέθηκα εκτός Βουλής... ε, πινάκων εννοούσα! 

2. kati

kati Regular Member

Απάντηση: Στατιστικά του φόρουμ

Για πες βρε Danos τι είναι για σένα switch (και μην ακούσω χαζά για διακόπτες εεε  )

3. jorge1970

jorge1970 Regular Member

Απάντηση: Re: Στατιστικά του φόρουμ

Νικολακόπουλος ίδιος! το'χεις, το'χεις! ..  

Σ'ευχαριστώ πολύ για το link ae1969.
    Διάβασα το νήμα με ενδιαφέρον. Οι απόψεις διάφορες και κάποιοι τουλάχιστον switch δείχνουν αρκετά συνειδητοποιημένοι.

Ίσως να είναι αλήθεια ότι oi switch είναι κυρίως υποτακτικοί.
    Ίσως πάλι να είναι κυρίαρχες προσωπικότητες που έχουν "κουραστεί" να είναι τέτοιες και αναζητούν λίγο τη σφαλιάρα τους για να ισορροπήσουν, να "στανιάρουν" (έχω συγκεκριμένο παράδειγμα στο μυαλό μου).

Αν και δηλώνω bottom, είμαι μάλλον switch (το κάνω όμως για να δηλώσω τον κύριο λόγο για τον οποίο είμαι στο φόρουμ, το ενεργητικό μου κομμάτι το ξέρω καλύτερα). Λαμβάνω ηδονή και από τις δύο καταστάσεις, η μία μόνο με "κουράζει". Και σαν χαρακτήρας εν γένει διαπιστώνω ότι είμαι "switch"..

Επίσης, πιστεύω ότι οι switch δε θα μπορούσαν να είναι των άκρων. Να είναι δηλαδή Master / slave ταυτόχρονα. Dom/ sub το πολύ.

ΥΓ: μου τη "βαράνε" τα greeklish που (αναγκαστικά τελικά) μιλάμε εδώ.
    Πώς θα μπορούσαμε να λέμε τους switch στα Ελληνικά? Μεταστρεφόμενους π.χ.?

4. Ninevi

Ninevi Regular Member

Τους "εναλλάξ"  

5. Ωκεανός

Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

Α, πολύ μου αρέσει να βλέπω άτομα να δίνουν σημασία σε αναζητήσεις που αφορούν τη γλώσσα.
    Το «εναλλάξ» μου αρέσει κι εμένα.

6. danos

danos Regular Member

Απάντηση: Στατιστικά του φόρουμ

Κανένας διακόπτης δεν μπορεί να είναι ή να γίνει master /slave
    Κανένας switch δεν είναι switch επειδή δεν έχει βρει ακόμα την σεξουαλική του ταυτότητα και ψάχνετε
    Είναι άνθρωποι συνειδητοποιημένοι που έχουν δυο φύσεις , και της απολαμβάνουν και της δυο λαμβάνοντας την ίδια ικανοποίηση
    Ο κάθε switch είναι διαφορετικός από τον άλλον
    Στην ουσία άλλος έχει σε μεγαλύτερο ποσοστό την κυρίαρχη πλευρά του και άλλος την υποτακτική του
    Υπάρχουν και οι 50/50%
    Είναι δηλαδή κάτι σαν τους bisexuals
    Οι switch είναι πιο ανάλαφροι τύποι που ζουν τα πάντα ΜΟΝΟ σε roleplay , δηλαδή καθαρά στο κρεβάτι τους
    Κατά τα άλλα ζουν μια vanilla ζωή και είναι πλήρως ικανοποιημένοι με αυτό
    Αν ο κόσμος καταστρέφονταν λένε ότι το μόνο ζώο που θα επιβίωνε είναι οι κατσαρίδες
    Έτσι αν το βδσμ καταστρέφονταν οι μόνοι που θα επιβίωναν θα ήταν οι switch μιας και ταιριάζουν με ότι status βρεθεί μπροστά τους
    Το μόνο δεσμευτικό είναι ότι σε μόνιμες σχέσεις οι switch ταιριάζουν μόνο με switch , ενώ σε αρπαχτές με όλους
    Ότι άλλη διευκρίνηση θέλετε μην διστάσετε να με χτυπήσετε την πόρτα

7. jorge1970

jorge1970 Regular Member

@Ninevi
    @Mr_XP

Αν και δεν ήμουν καλός στη γραμματική, το εναλλάξ νομίζω ότι είναι επίρρημα, δεν είναι ουσιαστικό ή επίθετο.
    πχ: "πηδιόμαστε εναλλάξ" και όχι π.χ. "Ο Γιώργος είναι εναλλάξ"
    Αναζητούμε λέξη που να χαρακτηρίζει άνθρωπο και όχι πράξη.
    Άλλο μήπως;  

Μου αρέσει η προσέγγιση, ειδικά το παράδειγμα των bisexuals δίνει ένα καλύτερο στίγμα στους switch

Να μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω απόλυτα με τα bold.

Εννοείς μήπως ότι οι switch δεν είναι 24/7? So what
    Μήπως είναι όλοι οι άλλοι?

Σε συναντήσεις μελών, παρατηρώ ζευγάρια σε 'κανονική' D/s σχέση να είναι μια χαρά "βανίλιες" στις κοινωνικές τους συναναστροφές. Και τι άλλο να έκαναν? να βγάζαν επί τόπου τα μαστίγια στην καφετέρια που συναντηθήκαμε ας πούμε? Εξάλλου, ας μη χαρακτηρίζουμε συλλήβδην "βανίλια" την, κατά κοινό νου, κοινωνική συμπεριφορά.
    Ακόμα και στο κρεβάτι όμως, ποιός σου είπε ότι κάθε φορά θέλουν να το κάνουν τα D/s ζευγάρια δένονται και μαστιγώνονται?

Περί δε της "αρπαχτής", "ότι status βρεθεί", κλπ, προσωπικά διαφωνώ κάθετα.

Κατατοπιστική η απάντησή σου πάντως.

[Σημείωση: στην πραγματικότητα πρόκειται για όλα τα έντομα γιατί διαθέτουν ανθεκτικό εξωσκελετό από χιτίνη (κάτι ανάλογο της κερατίνης των νυχιών, μαλιών μας) και όχι μόνο για τις κατσαρίδες. Αλλά και πάλι, όχι μόνο τα έντομα, αλλά και πάρα πολλοί μικροοργανισμοί θα επιζήσουν, καθώς και συνομοταξίες από άλλα φύλα, κυρίως υδρόβια.]

8. devine_sub

devine_sub Contributor

Πω πω, φτιάχτηκα τώρα! :>

Ουσιαστικό - εναλλάκτης
    Επίθετο - εναλλακτικός
    Παθητική Μετοχή - εναλλασσόμενος

Σωστά;

Να προσθέσω στην εξαιρετική παρατήρηση {εύγε, νέε μου!} ότι η αναφορά δεν είναι σε γενικότερη καταστροφή της Γης, αλλά σε πυρηνικό όλεθρο.

9. jorge1970

jorge1970 Regular Member

Thank you dear  

Άρα έχουμε:
    α) Εναλλάκτης,
    β) Μεταστρεφόμενος (ή αντιστρεφόμενος? δεν είμαι σίγουρος)
    γ) ?

10. danos

danos Regular Member

Να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι ζουν το βδσμ σε 24/7 , έστω και για ένα συγκεκριμένο διάστημα
    Και εγώ κάποτε είχα του ενδοιασμούς μου περί αυτού , αλλά διαψεύσθηκα
    Από τα 24/7 λοιπόν οι switch εκ της φύσης τους εξαιρούνται
    Σε συναντήσεις μελών που πήγες , είδες ζευγάρια να συμπεριφέρονται κανονικά , πρέπει ομώς να γνωρίζεις ότι είναι προκαθορισμένη η συμπεριφορά των υ , καθώς επίσης και ότι τα περισσότερα ζευγάρια δημιουργούν ένα μυστικό κώδικα επικοινωνίας για της κοινωνικές τους συναναστροφές
    Όλα αυτά βεβαίως δεν είναι δυνατόν να τα δεις 

11. chemical23

chemical23 Regular Member

Πολυσυλλεκτικους μηπως?  

12. jorge1970

jorge1970 Regular Member

Κάποιοι οπωσδήποτε ναι. Μα δεν είπε κανείς όχι.
    Απλά διαχωρίζεις στο προηγούμενο μύνημά σου τους switch από όλους τους άλλους, σαν τη μύγα μες στο γάλα, σαν τις κατσαρίδες που μόνο αυτές θα επιβιώσουν. Τα όρια στην πράξη είναι σαφώς πιο ασαφή και έξω από κουτάκια.

Τι να σου πω, θα μπορούσε.
    Μάλλον θα χρειαστούμε το Μπαμπινιώτη να κάνει μια μετάφραση σε όλη τη bdsmική ορολογία!