Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

1. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

2. tithon

tithon Contributor

η φράση «Γενικευσεις απο 'δω, γενικευσεις και απο 'κει..classic!» μου μοιάζει πολύ για ισοπεδωτική γενίκευση. κατά τα λοιπά δεν έχω σοβαρές αντιρρήσεις.

3. Brigitte

Brigitte Contributor

Παρασυρθηκα..οι 39 σελιδες φταινε..  

4. Kaveiros

Kaveiros Regular Member

5. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Αφού μιλάμε για bdsm και μόνο για τις πιθανότητες κακοποίησης σ' αυτόν τον χώρο ( χώρο όχι forum ).
    Και αφού συμφωνήσω με τους "συγκατοίκους", που υπογράμμισαν, ότι η όποια μορφή κακοποίησης δεν κοιτάζει χώρους ( γιατί ειλικρινά δεν διαβάζω πια τους πάντες και θα ήταν άκομψο, να ξεχάσω κάποιον ). Τελικά το ζητούμενο του νήματος ποιο θα ήταν?
    Αν η συναίνεση εξαλείφει τον άδικο χαρακτήρα της όποιας κακοποίησης? Αν η συναίνεση θα εξάλειφε τ' αξιόποινο της κακοποίησης?
    Αν δύναται να υπάρχει κακοποίηση κατόπιν συναινέσεως κι εκείνος που συναίνεσε, να ήταν άτομο με σώας τας φρένας?
    Αν κάποιος γίνεται να είναι νεκροζώντανος? Αν ο σαργός βόσκει στα λιβάδια και τον σουβλίζουμε το Πάσχα?
    Είμαστε κακοποιοί και κακοποιημένοι με "πλουμιστά άμφια" ?

Εμπειρίες? Θα είχα αρκετές να παραθέσω ή μάλλον, καταστάσεις/περιπτώσεις που "ακούμπησα" λόγω εργασίας ( καθώς και κάποιες γυναικών που είχα συναναστραφεί ). Τις πρώτες δεν τις αναφέρω για λόγους δεοντολογίας ( όπως και για να μην πει κανείς, ότι το παίζω καμπόσος, που δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου ). Και τις δεύτερες επίσης δεν τις αναφέρω ούτε για πλάκα, γιατί μου είχαν εκμυστηρευθεί. Πάντως στις περιπτώσεις βουδουσουμιάρων με παρελθόν κακοποίησης γυναικών που είχα γνωρίσει στενά. Καμία δεν είχε στραφεί στο bdsm ψάχνοντας γιατρειά. Ενώ εκείνες που δεν ήταν του χώρου, μάλλον δεν είχαν ξεπεράσει τα όποια συμβάντα ακόμη μετά από χρόνια ( γεγονός που είχε αρνητικό αντίκτυπο και όχι μόνο στην σεξουαλική τους ζωή ).

Αν κάποιος/α πιστεύει, ότι αλαλάζοντας ή προσπαθώντας να παίξει με τις λέξεις, "πληροφορεί/στηλιτεύει" ή ότι προσφέρει κάτι το θετικό σ' ένα ζήτημα, που πιθανότατα να μην τον/την αφορά καν. Είναι πάντα ελεύθερος/η να το κάνει. Μόνο μην του/της τύχει ποτέ, να συναναστραφεί με κάποιο άτομο, που υπήρξε θύμα αληθινής κακοποίησης και να δεχτεί τις διηγήσεις του. Γιατί, ίσως και να νιώσει πολύ μαλάκας/ισμένη ( το λιγότερο ). Και άτομα που έχουν υπάρξει θύματα κακοποίησης ( τουτέστιν, που δεν την ήθελαν και συγνώμη που θα το γράψω. Αλλά μην χ..ω με το συναινετική κακοποίηση, με την πρόκληση ή την αποδοχή/προσδοκία σωματικών κακώσεων = by default κακοποίηση, τα σπορ, τα σαπούνια, τις σκάλες, γιατί είναι τουλάχιστον αστεία ), ζουν τριγύρω μας, μπορεί και να τα έχουμε γνωρίσει και απλά να μην μας είπαν ποτέ τίποτε.

Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά, όσο ένα δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι. Βέβαια, ο καθένας είναι - ξανά - ελεύθερος να κοιτάζει, ότι γουστάρει, το φεγγάρι ή το δάχτυλο.
    Βουρ για τις 1000 σελίδες λοιπόν, έτσι κι αλλιώς, "κουβέντα" να γίνεται όπως πάντα.

Last edited: 27 Οκτωβρίου 2016
  6. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Τouchée, κατανοώ το αδιέξοδο.

7. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Tώρα, τώρα..! Με το που πιάκαμε το υπονοούμενο, στρωθήκαμε να κάνουμε μια αποστολή διάσωσης να έρθουμε να σε πάρουμε από τα ξένα χέρια..!

8. subwhat

subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

@lara[E-p]

Είστε σίγουρη πως όποιος παραμένει σε κακοποιητικη σχέση συναινει;
    Θεωρώ πως όχι. Μένει για διάφορους λόγους. Συνήθως φόβο. Ξέρετε τα κακοποιημένα άτομα είναι συνήθως άτομα αδυναμα. Όχι σωματικά, αλλά ψυχολογικά.
    Θέλουν αλλά δυσκολευονται να φύγουν. Μέχρι που κάποιος τους δείχνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, αν βρεθεί ποτέ αυτός ο κάποιος.....

9. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Ως (άθελά μου) νηματοθέτρια, ως συμμετέχουσα στις αναρτήσεις, ως κάτοικος του φόρουμ, θα ήθελα να καταθέσω τη γνώμη μου σχετικά με το θέμα και τον τρόπο που αυτό αντιμετωπίστηκε και εξελήχθηκε στο παρόν νήμα.

Πολλοί έχουν επισημάνει σωστά ότι η κακοποίηση σε όλες τις μορφές της είναι άδικη και τραυματική. Ενέχει βία και εξαναγκασμό. Είναι καταστρεπτική, απεχθής, κατακριτέα. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

Ερχόμαστε στο νήμα. Όλοι ξέρετε τι έγινε, δεν χρειάζεται να το συνοψίσω. Κι εγώ καυγάδιζα, μαζί με τόσες άλλες και άλλους, guilty as charged. Κουραστικό, σίγουρα, και ποιός ο λόγος;

Ο λόγος που εγώ συνέχιζα αυτή την ατελείωτη στιχομυθία, αναμφισβήτητα κουραστικός, ανώφελος προπαντός, δεν ήταν λεξιλαγνεία, ούτε προσπάθεια ωραιοποίησης ενοχών μου.
    Είναι ότι όταν παίζουμε με λέξεις και σοφιστίες απάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, η προχειρότητα είναι επικίνδυνη, η αδιαφορία προς την προχειρότητα το ίδιο.

Είναι γενική μου γνώμη ότι αστοχίες και ασυνέχειες πρέπει να καταδεικνύονται, όχι για να συμμορφωθούν οι "αντίπαλοι", αλλά για να καταχωρούνται οι ενστάσεις, ώστε ενδεχομένως να προβληματιστεί κάποιος τρίτος που δεν έχει ακόμα δικιά του ξεκάθαρη άποψη. Αν αντί για ωμή αντιπαράθεση αναπτύσσεται αληθηνός διάλογος, ακόμα καλύτερα.

Βρισκόμαστε σε δημόσιο χώρο συζήτησης για εναλλακτικό ερωτισμό. Θεωρώ ότι ανάμεσα σε άλλα, οφείλουμε και να έχουμε στο νου μας ότι όσα λέμε μπορούν να διαμορφώσουν άποψη.
    Με την συμμετοχή μας, αναλαμβάνουμε και μια μικρή ευθύνη προς το υπόλοιπο κοινό, προς τους μη έμπειρους, εκείνη της ενημέρωσης, με την κατάθεση των βιωμάτων μας ή της γνώμης μας, επί της ουσίας, όχι τυπολατρικά.

Last edited: 27 Οκτωβρίου 2016
  10. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Αυτό ακριβώς λέω. Πως εγώ π.χ.δεν έχω θέμα να με αποκαλέσουν ανώμαλη, εφόσον αντιλαμβάνομαι πως το ομαλός είναι κοινωνικά κατασκευασμένο. Και βασει εκεινων των κριτηριων εγω και βεβαια ειμαι ανωμαλη και αδιαμβισβήτητα μη ψυχικα ισορροπημένη σε πάρα πολλούς τομείς, με νευρώσεις και ψυχαναγκασμους.
    Αν ήμουν ομαλή και ισορροπημένη, θα ήμουν βανίλλα.
    Οπότε γουστάρω να λαμβάνω την κακοποίηση μου μέσω ΣΜ επειδή εδώ συναινώ, να γινεται στα πλαισια του βδσμ.
    Επαναλαμβάνω δεν ταυτίζω τα δύο όμως ως άτομο που επέζησα κακοποίησης, μπορώ να συγκρίνω τα δύο και να βρω κοινούς παρονομαστές.
    Δεν λέω πως αυτή είναι η νόρμα, λέω πως αυτό εφόσον συμβαίνει με μένα, δεν μπορεί να μην συμβαίνει με άλλους.

Κατάλαβα από την αρχή τι εννοείς και δεν διαφώνησα νομίζω με αυτό. Άλλο προσπάθησα να πω.

Μαντλιν υπάρχουν πολλά σ αυτό το σύμπαν που δεν γνωρίζεις. Όπως όλοι μας.
    Συμφωνώ αναφορικά με τα θύματα.

Ναι είμαι σίγουρη. Και ξέρω αρκετά για κακοποιήσεις και κακοποιημένα άτομα και όχι μόνο από πρώτο χέρι, αλλά κι επειδή εργάστηκα με ενηλικα άτομα που δέχτηκαν κακοποίηση.
    Το μέχρι να βρεθει σωτήρας ειναι η συμβουλη σας, αλλά εγώ σε σωτήρες δεν πιστεύω και 'ίσως γι αυτο σωθηκα.

Αν εκείνος που κακοποιείται δεν αντιλαμβάνεται καν πως μόνο ο εαυτός του μπορεί να τον σώσει, τότε μετατρέπεται σε θύμα της ίδιας του της αδυναμίας.

Όλοι φοβόμαστε. εκείνο που διαχωρίζει εκε'ινον που μπορει να επιβιωσει. απ εκεινον που παραμένει και επιλέγει παραμένοντας, την κακοποίηση του, ειναι η γενναιότητα και το θάρρος να υπερβει τους φοβους του και να κανει οτι μπορει για να επιβιωσει.
    Μπορεί εναλλακτικά να ακολουθήσει την συμβουλη σας βεβαια και να περιμενει τον Σωτηρα.

Από κει και πέρα, ένα μυαλό το έχω, αυτό μου βγάζει, δεν βλέπω τον λόγο για εντάσεις, πόσο μάλλον για επιθέσεις, απλά και μ'όνο επειδή τυγχάνει κάποος να μην τα αντιλαμβάνεται όπως τα έχουμε εμείς στο κεφάλι μας.
    Αποφεύγονται και οι πονοκεφάλοι. :)

11. subwhat

subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

@lara[E-p]

Δεν σας επιτεθηκα. Λυπάμαι αν το εκλαβατε ως επίθεση. Δεν συνηθίζω να επιτιθεμαι και ειδικά σε άγνωστους.
    Σεβαστή η άποψη σας. Δεν εχω την γνώση που μπορεί να έχετε στο θέμα, συνεχίζω παρόλα αυτά να έχω άλλη άποψη από εσάς.

12. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

@subwhat

Πιστεύετε σε ''Σωτήρες'';