Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

1. tithon

tithon Contributor

τα ακόλουθα εμφανίζονται ως δικά σας:

διαβάζω πως με αντικειμενικούς (sic) όρους εμεις εδώ κακοποιούμε και κακοποιούμεθα. χωρίς αυτό να δικαιώνει και την κακοποίηση ή τους κακοποιητές  
    η οποία κακοποίηση είναι απλούστατα προκληση εκχυμώσεων ή κακώσεων και τσάμπα φασαρία κάνουμε:

θα αντιμετωπίσω το υπόλοιπο του μηνύματός σας ως αναλόγου συνοχής και θα το αγνοήσω προτιμώντας να εστιάσω στο αμέσως επόμενο μήνυμα σας το οποίο
    διευκρινίζει αρκετά κατανοητά τη θέση σας η οποία έχει απομακρυνθεί επαρκώς από τον κίνδυνο που περιγράφεται πιό πάνω.

2. Libertin

Libertin Regular Member

Θα μπορούσα να το θέσω ως την απόλυτη φαντασίωση, τον μη συναινετικό βιασμό.

3. gaby

gaby Guest

Οι εντός. Οι εκτός είναι της γνώμης ότι "ναι, μεν δεν είναι κακοποιητικές αλλά σε μια σχέση BDSΜ είναι πιο εύκολο να κρυφτεί η κακοποίηση". Εκτός από αυτό, για τους εκτός η συναίνεση στο BDSM είναι μια έννοια νομικά και ηθικά αστήριχτη.

Και λίγο συντακτικό τώρα, εκτός από ετυμολογία:

"Οι BDSM σχέσεις δεν είναι κακοποιητικές, εξ ορισμού." Δηλαδή, ο ορισμός των BDSM σχέσεων αποκλείει να είναι κακοποιητικές. Κάτι που δεν ισχύει.
    "Οι BDSM σχέσεις, εξ ορισμού, δεν είναι κακοποιητικές." Δηλαδή, ο ορισμός τους δεν κάνει τις BDSM σχέσεις κακοποιητικές, άλλα πράγματα μπορεί να τις κάνουν. Το οποίο νομίζω ότι ήταν και το σημαίνον.

Κάτι πολύ παρεμφερές είχα δανειστεί και εγώ από κάποιον που το είχε δανειστεί από τον Jay Wiseman, BDSM practitioner and author εδώ και δεκαετίες, βασικά ο πρώτος που έγραψε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το BDSM σε σχέση με την κακοποίηση.

Κατά τα λοιπά, δεν κάνουμε διάλογο κωφών στα νήματα που μιλάμε. Ένα είδος καραόκε πάρτι κάνουμε. Γνωρίζουμε πότε θα εμφανιστεί ο καθείς, τί περίπου θα πει και σε πολλές περιπτώσεις και γιατί  

4. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Στο χώρο μας και σε τούτο το φόρουμ το μόνο που πιστεύω ότι μπορεί να διευκρινιστεί είναι ότι ο καθένας αντιπροσωπεύει την άποψη και την αντίληψη του και τίποτα παραπάνω.

Αν λέγοντας διευκρινιστεί εννοείς το να παρουσιάσεις και να επιβάλεις την γνώμη σου (με την συγκεκριμένη οποία δεν διαφωνώ καθόλου) ως θέσφατο σε μία ολόκληρη κοινότητα η οποία έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι έχει αλλεργίες στα θέσφατα και στους μονοσήμαντους ορισμούς, τότε μάλλον τζάμπα προσπαθείς.

5. tithon

tithon Contributor

διατύπωσα τρεις τέσσερεις φορές οτι δεν προσπαθώ να επιβάλλω γνώμη, κανω σαφές οτι επί του προκειμένου θα είμαστε οπωσδήποτε χωριστές παρέες.

6. AuroraBorealis

Σε ζηλεύω και μακάρι να μπορούσα να το κάνω και εγώ..
    Έχει περίπου ένα τρίμηνο που σε κάθε φαντασίωση μου αυτή που σαδίζω λέει το safe word της λίγο πριν χύσω και έχω αρχίζει να μπλεδιάζω εκεί κάτω.

7. AuroraBorealis

Για την παρέα καμία αντίρρηση.
    Όταν έλεγες να διευκρινιστεί, από ποιον εννοούσες να διευκρινιστεί και σε ποιους ?

8. tithon

tithon Contributor

ας κάνω μια προσπάθεια να το ζωγραφίσω:
    να γίνει ευκρινές ως διακριτικό όριο, ως σύνορο, αν σχηματιστεί παρέα με τη γνώμη πως η κακοποίηση χωράει εδω ως αποδεκτή να γνωρίζει πως δεν μπορεί να συγχρωτιστεί με την άλλη παρέα. μένει κάτι ασαφές; διστάζεις κάπου;

9. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Κι εγώ θα μπορούσα να μοιραστώ κάτι, απλά πρέπει δυστυχώς να φιλτράρουμε αυτά που λέμε μη τυχόν και θιχτεί/τρομάξει κάποιος/α .
    Προσωπικά εδω μέσα νιώθω ότι ''κρύβομαι'' όχι ότι εκτίθεμαι.

10. AuroraBorealis

Όχι και σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Βέβαια στην δική μου παρέα αυτό που λέμε είναι ότι και εσείς στην δική σας παρέα κακοποιείται απλά για κάποιο λόγο δεν θέλετε να το ονομάσετε έτσι.
    Αυτό που είναι μη αποδεκτό στην δική σας παρέα είναι μη αποδεκτό και στην δική μας παρέα. Απλά εμείς υιοθετούμε μια πολυυυυ πιο ευρεία ερμηνεία για το λήμμα κακοποίηση.

11. tithon

tithon Contributor

θα μπορούσες να την προσδιορίσεις κάπως;

edit: τη διαφοροποίηση ως προς την ευρύτητα εννοώ, τα ποστ σου τα διάβασα.

Last edited: 10 Νοεμβρίου 2016
  12. dina

dina Σκλαβα της Brt Contributor

Η μόνη κακοποίηση που έχω δεχτει μέχρι στιγμής,ειναι στα μάτια με αυτά που διαβάζω.
    Enough is enough!