Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

1. Κυριολεκτικα, ανωμαλο ειναι αυτο που δεν ειναι ομαλο. Μεταφορικα ειναι αυτο που δεν ειναι κανονικο = Δεν λειτουργει συμφωνα με τον Κανονα = αποτελει εξαιρεση = Το bdsm ειναι η εξαιρεση στον κανονα των σχεσεων αφου ο κανονας = vanila. Σε καλυψα;

2. angel42

angel42 Regular Member

'Αντε να βάλουμε εικονίτσες μπας και γίνει καλύτερα κατανοητό... Μοιάζει με κακοποίηση σε κάποιον που το βλέπει αλλά δεν είναι για κανέναν από τους δύο που μετέχουν σε μία τέτοια σκηνή... Αν είναι για έναν από τους δύο κακοποίηση, τότε δεν είναι bdsm, απλά φοράει τα ράσα του... Α.

3. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Η συναινετικη κακοποίηση μου θυμίζει την αξύμωρη φράση του συναινετικού βιασμού.
    Ντάξει, δεν λέω. Για ορισμένα άτομα είναι sexy να βαπτίζουν τις πράξεις τους με βαρύγδουπες νομικού χαρακτήρα κακουργηματικές πράξεις. Ίσως κάνουν και συνειρμούς με φυλακές, δεν κατέω.
    Αλλά μην παίζομε με την τάλαινα την γλώσσα.
    Η κακοποίηση όπου μέρους της αποτελεί και ο βιασμός είναι εκ των προτέρων καταναγκαστικές πράξεις. Πρόκειται για προσβολή και παραβίαση της ελεύθερης βούλησης.
    Τώρα αναφορικά με την εκμαίευση της συναίνεσης, μην λησμονούμε ότι απαιτείται να πηγαίνει πακέτο και με την σύνεση. Ειδάλλως είναι ένα βολικό άλλοθι.

4. tithon

tithon Contributor

θα το πάω κατά το συρμό, θα κάνω μια εύκολη και πρόχειρη αναζήτηση σε κάποιο on-line λεξικό.
    θα δω οτι:

κακός -ή -ό συγκριτικός: χειρότερος, υπερθετικός: χείριστος, κάκιστος
    1. που δεν αναγνωρίζεται ως χρήσιμος, ωφέλιμος, που προκαλεί την αποδοκιμασία για το ήθος και την ποιότητά του
    εύκολα βλέπω πως πρέπει να αναγνωρίζεται κιόλας, εμπεριέχεται εκτίμηση.
    πάει μετά το μυαλό μου και σκέφτομαι: εκείνοι που ασχολούνται με τα νομικά και τις ρυθμίσεις συμβίωσης ανθρώπων κατέληξαν, αιώνες τώρα, πως δεν είναι μονοσήμαντες οι εκτιμήσεις και ορισμένες πράξεις αποκτούν χαρακτήρα μόνον κατ' έγκλισιν. μπα, βλαμμένοι θα 'ναι, δε με βολεύει η επεξεργασία τους. εγώ άλλο περιεχόμενο θέλω να δώσω.

από πού κι ως πού να χρειαστεί να αναζητήσω νοήματα στη διανόηση και στο κεκτημένο; θα δω ενα λεξικό στην τύχη, να με βολέψει και λίγο στη βεβαιότητα και την κανονικότητά μου κι ακολούθως θα καταφύγω στα "εγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις". επιτρέπονται τα δεκαπεντάχρονα στο φορουμ; μη μας πάνε και μέσα.

5. espimain

espimain Contributor

Παρασύρεσαι από τις σκέψεις σου και καταλήγεις σε συμπεράσματα που μάλλον πρέπει να τα ξανασκεφτείς πριν τα διατυπώσεις.
    Ξαναδιάβασε αυτά που γράφεις. Φιλικά  

6. Queen87

Queen87 Contributor

Θα δανειστώ κάποιες φράσεις του DreamMaster.

Εδω μπαίνει και άλλη λέξη στο παιχνίδι η Βία. Σχετίζεται με την κακοποίηση; Ως Queen θα απαντήσω ναι... αλλά για να δούμε...

Το ερώτημα παραμένει αλλα ας προχωρήσουμε παρακάτω.

Εδω λοιπόν απαντιέται το ερώτημα αν σχετίζεται...

Όποιος θέλει να δει την πηγή https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Λέξεις-βαλίτσες-Υποταγή.36107/

Με απλά ελληνικά θα έλεγα οτι η κακοποίηση υφίσταται όταν γίνεται κάτι παρά την θελησή μου... όταν κάποιος ξεπερνάει τα όρια και μου δημιουργεί "τραύματα" τόσο σωματικά όσο και ψυχικά...

Κάνω μια σχέση μέσα στα πλαίσια του bdsm και ο/η τάδε Κ εχει σαδιστικές τάσεις.... και ερχόμαστε στο θέμα μας...

-Βρε κούκλα μου, δεν ήθελες σχέση μέσα στα πλαίσια του bdsm;
    -Ναι, αλλα ξέρεις;....
    -Δεν ήξερες οτι το bdsm έχει μέσα σαδισμό;
    -Ναι αλλα ξέρεις;....
    -Δεν σου είχα πει οτι είμαι σαδιστής;
    -Ναι αλλα ξέρεις δεν ειμαι μαζόχα....

Και εδώ λοιπόν στο δεν είμαι μαζόχα υφίσταται κακοποιήση διότι ο/η τάδε Κ... ξεπέρασε τα όρια.... και ποιά είναι αυτά τα όρια και πότε μπήκαν;

Είναι μια λεπτή κλωστή, μια κόκκινη γραμμή στο πότε ξεπερνάμε τα όρια όταν ο/η δεν είναι μαζόχας

Όταν δε γίνεται κάτι "συναινετικά" εκεί κατά την αποψή μου δεν υφίσταται κακοποιηση ως προς στιγμήν... διότι αν έχω στο σώμα μου κακώσεις και κάνω μια καταγγελεία έτσι επειδή μου την βάρεσε τότε κάτα τον νόμο θεωρείται κακοποιήση... άρα; Άρα ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει... είτε ως σαδιστής είτε ως μαζόχας γνωρίζοντας τις συνέπειες είτε τις σωματικές είτε τις νομικές...

Ίσως επανέλθω....

Queen

7. λιγο με μπερδεψες και χρειαζομαι βοηθεια......συνενετικη κακοποιηση δεν ειναι το μαστιγομα οι βελονες το παιχνιδι ασφυξιας κλπ κλπ..........σε καποιο σισιον τεσπα που θα ειχε θεμα μια βιαια ερωτικη πραξη...πχ βιασμος.....σαφος με την συνενεση και τον δυο....η και περισοτερων πουλαμβανουν μερος στο σισιον...σε τι διαφερει απο τα αλλα που προαανεφερα....???? 

8. Το αντιθετο συμβαινει. Η ελληνικη γλωσσα ειναι σαφεστατη. Ο ορισμος της κακοποιησης ειναι ξεκαθαρος και δεν επιδεχεται ερμηνειων.

9. Ατυχες, αστοχο και ακυρο παραδειγμα. Το επιθετο κακος και τα παραθετικα χειροτερος και χειριστος ειναι ασχετα με το ρημα κακοποιω που σημαινω οτι προκαλω κακωσεις με βιαια χτυπηματα.

10. Sado_M

Sado_M Owner of pet kathavra

" Πέραν της απομάκρυνσης του ταμείου, ουδεμίαν ευθύνη φέρομεν ", το οποίο αναλύεται ως ακολούθως.

1) Κάποιος δεν είχε διαβάσει τον τιμοκατάλογο.
    2) Κάποιος δεν θυμόταν πόσα χρήματα είχε στην τσέπη του την ώρα της συναλλαγής.
    3) Κάποιος δεν ήταν συντονισμένος κατά την συναλλαγή.
    4) Κάποιος δεν ελένχει τι δίνει και παίρνει.
    5) Κάποιος πέρασε ένα οποιοδήποτε κατώφλι που του γυάλισε με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση του.

6) Υπάρχουν κι άλλες πολλές εξηγήσεις....

11. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Άλλο ένα "καυτό" θέμα που έχει επαναληφθεί μέχρι αναγούλας. Και που πάνω κάτω λέμε τα ίδια σαν να έχουμε πέσει σε loop.
    Το "κουκούτσι" ποιο θα ήταν? Δηλαδή ο πυρήνας του ζητήματος? Αν αυτό που γουστάρουμε ( σαδό ή μαζό ), θα μπορούσε να μας προξενήσει θέματα με την δικαιοσύνη.
    Ή αν θα μπορούσε να μας προκαλέσει ζητήματα με την συνείδηση μας. Μάλλον, το δεύτερο δεν θα είχε λόγο να συζητηθεί πέρα απ' τα όρια της κασίδας μας και του εαυτού μας.
    Άρα προχωρώντας βάσει λογικής το πρώτο. Τουτέστιν, συναίνεση ή όχι μόνο οι ελαφρές σωματικές βλάβες μένουν ατιμώρητες και αυτές όταν δεν εναντιώνονται στα χρηστά ήθη.
    Το bdsm και οι πρακτικές του εναντιώνονται στα παρόντα χρηστά ήθη. Άρα ( ξανά ) συναίνεση ή όχι, το bdsm by default για κείνους που μπορεί και κάποτε,
    να βρισκόμασταν μπροστά τους, για να μας κρίνουν. Είναι κακοποίηση.

Γι' αυτό "χαρείτε" όσο θέτε, βάλτε όσο ζάχαρη θέτε στα περιττώματα, αλλά κομπόστα δεν θα γίνουν ποτέ. Τώρα αν εμείς γουστάρουμε ή όχι κάποια πράγματα, είναι δικό μας καπέλο.
    Και η όποια συνείδηση ίσως και να είχαμε, όσοι "παπάδες" και να την χειροτονήσουν, αν μπάζει, μπάζει. Για να μην πω ενοχές, φοβίες ( δηλαδή και ο σκύλος ολάκερος και η πίτα χορτάτη )
    και σκαλώματα, που μάλλον θ' αποτελούσαν για αρκετούς/ες την μεγαλύτερη "στοίβα" της βαλίτσας τους παρά η συνείδηση.

Γύρω γύρω όλοι στην μέση ένα δάχτυλο μην και κρυφτούμε από πίσω του. Συναίνεση vs κακοποίηση στο βουδουσουμού?
    Αν και όταν ο/η ένας/μια απ' τους δυο βαρεθεί/πάψει να του/της αρέσει να τις τρώει ή να του/της φέρονται σαν το σκουπίδι,
    του/της γυρίσει το μάτι ανάποδα για χ,ψ,ω λόγους και μας "τρέξει" μέσα στο προβλεπόμενο για το "τρέξιμο" χρονικό περιθώριο.

Τώρα αν ήταν σώας τα φρένας ή όχι, όταν συναινούσε στην επιβλαβή πράξη. Αν η συναίνεση ήταν αποτέλεσμα παραπλάνησης, είναι άλλο μανίκι, που αν και όταν χρειαστεί,
    θ' αξιολογηθεί και αντιμετωπιστεί δεόντως απ' τους όποιους αρμοδίους.

Υ.Γ.

Συναίνεση που δόθηκε υπό συνθήκες καταναγκασμού ή απειλής, είναι σαν ψάρι στην στεριά, νεκρή = ανύπαρκτη.

* Άποψη όπως πάντα. Αν και κάτι αντικειμενικό σ' αυτά που έγραψα ίσως και να υπήρχε ( αλλά κάνει chicε, να γράφω άποψη, ακόμη και για το γεγονός, ότι τη νύχτα βλέπουμε φεγγάρι κι όχι ήλιο ).  

Last edited: 24 Οκτωβρίου 2016
  12. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Εγώ από αύριο θα βασανίζω κώλους με νερομπίστολα, πλάτες με κουφετοκορδέλες, μπούτια με ποστ-ιτ ή λαστιχάκια για κοτσίδες, β'ζά με πετιμέζι και μουνιά με ποπ-κορν...
    Και μετά θα επιβάλλω για χιουμιλιέσιο αυστηρότατα μέτρα περισυλλογής με σκούπα και σφουγγαρίσματος με χλωρίνη...
    Παρεκτός αν έχω καλοριφέρ για βάψιμο κανα καλοριφέρ με στραβοπίνελο στα πωπά και καθρεφτάκι στο χέρι... Πολύ προχώ λέμε..!
    Αααα, και χαστούκια με πίτες αλάδωτες ολικής άλεσης..!
    (Να μη μου χαλάσει καμιά ανεπρόκοπη καναπέδες και χαλιά με τα λάδια, σταδιάλα)...
    Ποια κακοποίηση ρε? Για το ...καλό τους το κάνω... Το δηλώνω για να μη με τρέχουν ατα δικαστήρια...
    Εμπρός της γης οι κολασμένες... (Θα τηρηθεί αυστηρότατη σειρά προτεραιότητας, μη ζμπρώχνεστε παλιολυσσάρες του κιαρατά)...
    Ουφ! Καινοτόμησα και σήμερις, πάω να εισπράξω την επιδότηση, φωτιά και λαύρα τα νερομπίστολα...
    Αν ξέχασα κάτι να μου πείτε, εεε?

Last edited: 24 Οκτωβρίου 2016