Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συνειδητοποιημένο υ με Μη Συνειδητοποιημένο Κ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Lady in Corslet, στις 8 Απριλίου 2016.

1. Απο ποτε το να ειναι καποιος αυτοδιδακτος ειναι κακο; Τωρα εαν εσυ το σκηνικο που περιγραφεις το θεωρεις κατρακυλα, μαλλον δεν ζεις σ αυτον τον κοσμο αλλα στον πλανητη Αρη. Ανοιξε τα ματια σου, κοιτα γυρω σου και θα δεις ποια ειναι η πραγματικη κατρακυλα.  

2. Jack Wolfskin

Jack Wolfskin the big bad Wolf

Ζωη στον πλανητη Αρη ? Μαλλον αυτοδιδακτος αστρονομος-πλανητολογος με αυτο-απονομημενο διδακτορικο στην κοσμολογια θα'σαι...  

3. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Εγω παλι λόγω εμπειρίας θα πω, πως μπορεί να συμβεί, υπο καποιες προϋποθεσεις.
    Βέβαια εγώ πιστεύω πως υπαρχουν χαρακτηριστικα κυριαρχικα/υποτακτικα και δεν είναι ο ορισμός του Κ "κάποιος που ξέρει τι θέλει σε βάθος". Ξέρω πολύ καλά τι θέλω σε βαθος, αλλά Κ δεν είμαι. Με διασκέδασε η πεποίθηση πως όποιος δεν άκουσε για bdsm δεν μπορεί να είναι Κ, μια και γνώρισα ζευγάρια που έκαναν bdsm πολύ πριν εμφανιστεί το διαδικτυο ή πολύ πριν ανακαλύψουν πως υπάρχουν κι άλλοι σαν κι αυτούς ή πως αυτό που ζούσαν είχε όνομα κι υπόσταση. Και αφού το ανακάλυψαν και είδαν τον αχταρμα, αποχωρησαν διακριτικα, διατηρωντας μεμονωμενες σχεσεις, αλλα μακρυα απ αυτό που αποκαλούμε "κοινοτητα".

Είχα γνωρίσει κάποια αξιόλογα άτομα, τα οποία είχαν χαρακτηριστικά κυριαρχικού χαρακτήρα, αλλά δεν είχαν γνωρίσει το bdsm ή το είχαν μόλις πρωτανακαλυψει, ως ένα σχετικά δομημένο σύστημα που διέπεται από κάποιους γενικούς κανόνες.
    Μέσα από την αλληλεπίδρασή μας, μετέφερα τις δικές μου γνώσεις και αντιλήψεις, εξηγώντας ταυτόχρονα πως αυτό ειναι το δικό μου bdsm και πιθανότατα πολλοί να διαφωνούν μαζί μου, αλλά το θέμα δεν είναι ποιος συμφωνεί και ποιος διαφωνεί, αλλά το ότι κατά την άποψη μου υπαρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, βασει των επιθυμιών και αναγκων που έχει ο καθένας. Πως για μένα σημαντικό είναι να έχουμε επίγνωση αναφορικά με τους λογους που επιθυμούμε να σχετιζόμαστε υπό διαφορετικό των βανίλλα πλαίσιο.

Εξηγούσα τις βασικές αρχές και πρότεινα θέματα προς μελέτη, που έκρινα πως θα ήταν χρήσιμα και μετά τα συζητούσαμε. Ανέφερα βέβαια και τι στυλ περιμένουν αρκετές υ....και πως όποιος κατά την γνώμη τους δεν φορά καλά τον μανδύα της Κυριαρχίας, επειδή δεν τους φέρθηκε όπως εκείνες έχουν στο μυαλό τους πως οφείλει να φέρεται ο Κ και δεν παίξεις και λίγο παιγνίδι εντυπώσεων, οι πλείστες θα βιαστούν να σε απορρίψουν. 
    Και σήμερα με μεγάλη μου χαρά βλέπω Αυτούς τους Αξιολογους Κ να χαίρουν σεβασμού και εκτίμησης από πολλούς.

Δεν πιστεύω όμως πως μπορεί, ακόμη και μια βαθια συνειδητοποιημενη υ, να "εκπαιδευσει" τον δικό της Κ. Γιατί εκεί οι πιθανότητες να θελήσει ανεπιγνωστα έστω να αναλάβει εξουσία και να τον κατευθύνει προς όλα όσα εκείνη βολικά ασπάζεται και θέλει, καλή ώρα όπως είδα αρκετούς φετιχιστές με μανδύα υ να εκπαιδευουν τις αφεντρες τους, εκπαιδευοντας τις πως να τους ευχαριστουν και να τους κανουν τις φαντασιωσεις πραγματικοτητα, είναι μεγάλη, όσο καλές προθέσεις και να έχει. Αυτό θα επιφέρει αργά ή γρήγορα αντίδραση στο κυριαρχικο ατομο, μολις συνειδητοποιήσει πως προσπαθεί να τον χειριστεί.

Και όσον αφορά το να έχει κάποιος Κ μέντορα θα πω, πως είναι εξαιρετική ιδέα, αλλά κι εκεί μπορεί να την πάθει, μια και ο καθε Κ δεν είναι και Μεντορας και καποτε ακομα και οι Μεντορες υποπεφτουν σε σφαλματα να προβαλλουν τις δικες τους αντιληψεις και αποψεις περι σχεσεων, ενω στον εκπαιδευομενο Κ και στην σχέση του, να ταιριάζει κάτι διαφορετικό. Βέβαια αν δεν είναι ικανός να αντιληφθεί πως όλοι όταν εκφράζονται, εκφράζουν απόψεις και όχι τσιτατα απο το ευαγγελιο και να διαχωρίσει την ουσία, θα είναι άξιος της μοίρας του.

4. lizard_

lizard_ his only purpose is A's pleasure

εγω παντως αν εβρισκα Κ που να μ αρεσει λιγο θα με απασχολουσε το οτι δεν ειναι συνειδητοποιημενη...

5. FaiaOusia

FaiaOusia New Member

Προσφερομαι δεν λες τιποτα. Με χιλια. Αλλα σαν Κ , με την καμια σαν Υ.

6. FaiaOusia

FaiaOusia New Member

Το ελεγχω αλλιως δεν θα προσφερομουνα εννοειται.

7. _voltage_

_voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

Ενώ καταλαβαίνω τι λες και δεν θα ήθελα εδώ να κάνω nitpicking, απλά να πω ότι όσο λιγότερο συνειδητοποιημένο είναι το υ τόσο λιγότερο εύκολο είναι να του δείξεις το οτιδήποτε...Σίγουρα ισχύει και το λίγο λίγο και όλα όσα έχουμε γράψει κατά καιρούς εδώ, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο. Δεν είναι όμως το θέμα του νήματος  

Κοίτα, νομίζω ότι αυτό που μπορεί να κάνει το υ είναι να παρέχει την πληροφορία. Δηλαδή να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία/σημάδια/χαρακτηριστικά και να πει στο Κ, ξέρεις, αυτό που λες ή αυτό που κάνεις το λέμε [έτσι]. Του δίνεις δηλαδή τις λέξεις για κάτι που ήδη ήξερε ότι είναι εκεί.

Επίσης, ένα υ μπορεί να εξηγήσει κάποια τεχνική ή μέθοδο. Και πάλι όμως είμαστε στα πλαίσια της πληροφορίας. Αντί πχ να δένει ο Κ την κοπέλα του με τον φορτιστή του κινητού του λες υπάρχουν ωραιότατα σκοινιά και μια χαρά. Ή αντί να κοπανάς με το χέρι σου, έχουμε και φλόγκερ.

Οι πληροφορίες αυτές από μόνες τους είναι ικανές να πάνε το Κ ένα βήμα παρακάτω αφού πλέον θα έχει τα εργαλεία να επεξεργαστεί και να δουλέψει παραπάνω αυτά που ήδη ένιωθε/ήθελε κλπ.
    Ίσως, να μπορούσε και να βοηθήσει το Κ να εκφραστεί. Δλδ ένα μαζοχιστικό υ, που βρίσκεται με έναν σαδιστή Κ (που εκείνος δεν ειναι συνειδητοποιημένος κλπ) μπορεί να του πει μη φοβάσαι βάρα και να πάνε έτσι ένα βήμα παρακάτω.

Αυτό που δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει είναι με κάποιο τρόπο το υ να εκπαιδεύσει το Κ. Ή για να το πω με τη λέξη που το σκέφτομαι, δεν μπορεί το υ να εμφυσήσει κυριαρχία μέσα στο Κ αν αυτή δεν είναι ήδη εκεί.
    Ίσως είναι λίγο σαν να προσπαθήσεις να δείξεις σε ένα ψάρι πως να πετάει.
    Το να εκπαιδεύσει ένα υ, το Κ του με τέτοιο τρόπο ώστε "να του κάνει" ε νομίζω έχει πάρει τη δυναμική και της έχει πετάξει τα μάτια έξω.

Βέβαια εγώ είμαι και της παλιάς σχολής, οπότε κάποια πράγματα μπορεί να τα έχω διαφορετικά στο μυαλό μου. Σκέφτομαι όμως ότι ακόμα και σε μακροχρόνιες M/s σχέσεις, δεν θα αναλάμβανε ποτέ το υ να εκπαιδεύσει ή να οδηγήσει ένα νέο Κ (πόσο μάλλον για δικό του Κ) και το νέο Κ θα "εκπαιδεύονταν" από τον παλιότερο Κ.
    (Χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ ή να διαφωνώ με αυτό - εδώ απλά το αναφέρω)

Αυτά για τώρα, θα το ξανασκεφτώ και ίσως επανέρθω  

8. FaiaOusia

FaiaOusia New Member

Εγω παντως πηγα μια φορα με μαζοχιστρια ιεροδουλο και γουσταρα υπερβολικα πολυ, αφου αν δεν ητανε ιεροδουλος θα ηθελα να κανω και σχεση μαζι της.   Αυτο σημαινει οτι ειμαι Κ?
    Βασικα βλακειες λεω αφου εχω ocd οτι θελω μπορω να ειμαι, απλα τον απολαμβανα τον συγκεκριμενο ρολο.

9. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Tι ωραίες υποθέσεις εργασίας εν κενώ...

Περίπτωση κάποιος αξιοπρεπής κυριαρχικός χαρακτήρας να αναγνωρίσει και να επαληθεύσει μια αυθεντική ακατέργαστη υποτακτική φύση υπάρχει και αν ενδιαφέρεται μπορεί να ανταποκριθεί. Θέλει κάμποση προσοχή θα έλεγα για πολλούς και διάφορους συγγνωστούς λόγους...
    Το αντίστροφο ισχύει επίσης (στην αναγνώριση πιθανότερα, στην επαλήθευση της προβολής του κυριαρχικού περιεχομένου σχετικά εύκολα, επί της ουσίας δυσκολότερα) από κάποιον ομοίως αξιοπρεπή υποτακτικό χαρακτήρα προς μια ακατέργαστη κυριαρχική φύση.
    Και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε βουδουσουμικά, στα υπόλοιπα πεδία αν και ισχύει, είναι πολύ πιο δύσκολη η λειτουργία/χρήση μέσων και εργαλείων για τα περαιτέρω και τα αποτελέσματα συνήθως είναι επιεικώς τράτζικ (εκφεύγει του παρόντος άλλωστε)...

@gaby , @margarita_nikolayevna και @Stalker το περιέγραψαν το θέμα...

ΥΓ:
    Παρόμοιου χαρακτήρα νήματα, δηλ: τι θα... αν αυτό... σε χ συνθήκες.., στην πραγματικότητα λειτουργούν ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ σε επίδοξους γουαναμπήδες ανεξαρτήτως καταγωγής, προ(σ)ελεύσεως και αμφιβόλου σκεπτικού κατευθύνσεως... Βουδουσουμικά μιλώντας πάντα, αλλά και στη λογική του δεν γαμείς που δεν γαμείς , δεν πας για ψάρεμα κλπ κλπ...

10. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Ακριβώς. Δεν είναι εκπαίδευση με την έννοια της εκπαίδευσης σκλάβας. Που επίσης βέβαια δεν μπορείς να μετατρέψεις μια γυναίκα σε υ αν δεν προϋπάρχουν χαρακτηριστικα τέτοια, αλλά εκεί ο Κ ειναι παρεμβατικός, ενω η υ παρέχει πληροφόρηση και ίσως την δική της οπτική.

11. gaby

gaby Guest

για το επιεικώς τράτζικ.

Υποθέσεις εργασίας εν κενώ, γιατί δεν έχουμε λάβει υπόψη ότι υπάρχουν, στον γενικό πληθυσμό, πολύ περισσότεροι μετατρέψιμοι σε υ, τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου, και πολύ λιγότεροι μετατρέψιμοι σε Κ. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ένα Κ βρίσκει μετατρέψιμα υ να ασχολείται και να αποκτά εμπειρία για το πώς γίνεται και τι σημαίνει γι αυτόν και τι του δίνει η όλη διαδικασία ενώ τα υ είναι καταδικασμένα να μιλούν σχεδόν θεωρητικά ή να κάνουν λάθος επιλογές ή λάθος χειρισμούς. Μην παρεξηγηθώ και οι Κ ενδέχεται να κάνουν τέτοια λάθη, απλά λόγω υπαρκτού πεδίου δράσης μπορούν να μάθουν από αυτά.

12. brenda

brenda FU very much

Όταν η εξερεύνηση της πραγματικής μας φύσης δεν είναι αποτέλεσμα της προσωπικής μας ενδοσκόπησης, τότε η φημολογούμενη αλλαγή είναι καταδικασμένη να είναι προβολή των άλλων επάνω μας.
    Σόρυ που σας χαλάω την υπόθεση εργασίας, αλλά δεν διαφέρει το bdsm, η κυριαρχικότητα και η υποτακτικότητα από την ζωή.
    Το να προσπαθείς να καλύψεις τις ανάγκες σου επινοώντας πράγματα ή αντιμετωπίζοντας χειριστικά τους ανθρώπους καταλήγει συνήθως σε τραγωδία.
    Το χω παίξει το έργο και δεν μου άρεσε.
    Πάνω απ΄όλα είναι η ανθρώπινη συμβατότητα, άμα δεν τα βρεις με τον άλλον σε ανθρώπινο επίπεδο, φασκελοκουκούλωστα.
    Είμαστε αυτοί που είμαστε. Μόνο εμείς μπορούμε να ανακαλύψουμε τον πραγματικό μας εαυτό και τις κρυφές μας ανάγκες.
    Οι άλλοι είναι το ενδοσκοπικό εργαλείο απλά, γι΄αυτό που ήδη ενυπάρχει.
    Τεχνική και μέθοδος μαζί, μόνο μία: η αγάπη.
    Μην ξεχνάτε, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει κανέναν, μπορείς να συμβάλλεις μόνο στην αλλαγή του ανθρώπου που από μόνος του το επιθυμεί.