Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συνταγη για ενα πετυχημενο D/s.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος sleeper, στις 4 Απριλίου 2012.

1. sleeper

sleeper ...urban dreaming... Contributor

Θεωρω οτι τα βασικοτερα βηματα για ενα πετυχημενο D/s πλαισιο ειναι τα παρακατω:

1. Επικοινωνια -> 2. Εμπιστοσυνη -> 3. Παραδοση -> Ελεγχος

1. Εν αρχη ην ο λογος. Αν και δεν ειμαι καθολου μα καθολου θρησκα πιστευω οτι η συγκεκριμενη φραση ειναι πολυ ευστοχη για τις διαπροσωπικες σχεσεις και ειδικοτερα για το D/s.
    Επικοινωνια λοιπον ουσιαστικη, ειλικρινης, λεπτομερης (οσο και αν χρειαζεται να ειναι) και καλοπροαιρετη. Αυτη εχει ως σκοπο την ξεκαθαρη παραθεση ρολων, υποχρεωσεων, επιθυμιων, στοχων, απαιτησεων, συναισθηματων, φοβων, κωλυματων και οτι αλλο βρεθει στην πορεια της σχεσης. Για μενα μονο ετσι μπορει να ανοιξει ο δρομος προς την εμπιστοσυνη.

2. Εμπιστοσυνη πρεπει να εχουν αμφοτεροι οι εμπλεκομενοι ο ενας προς τον αλλον. Να εμπιστευεται οχι μονο το υ το Κ αλλα και το αντιστροφο. Το Κ δλδ να ειναι σιγουρο για το υ οτι μπορει να ανταπεξελθει στις προσδοκιες Του και στις υποχρεωσεις του πλαισιου μεσα στο οποιο κινουνται.

3. Παραδοση καθολικη απο πλευρας υ. Που σημαινει οτι εμπιστευεται το Κ αλλα και τις πρακτικες Του ή και τα διαφορα τασκ που του αναθετει για να μπορεσει να παραδοθει ολοκληρωτικα. Καποιες φορες συμβαινει, ενω υπαρχει εμπιστοσυνη στο Κ, το υ να αμφισβητει (για οποιονδηποτε λογο) τις διαφορες τεχνικες ή τασκ βαζοντας ετσι φρενο στην επιτευξη των στοχων. Πιστευω οτι σε αυτες τις περιπτωσεις καλο ειναι οι σχετιζομενοι να ανατρεχουν στο πρωτο βημα του τετραπτυχου ωστε να ξορκιστει το "κακο" και να συνεχισθει απροσκοπτα η διαδρομη.

4. Ελεγχος. Κυριαρχικο χαρακτηριστικο που πηγαζει απο την ουσιαστικη παραδοση του υ. Δυστυχως για τα Κ αν δεν υπαρχει ουσιαστικη παραδοση απο πλευρας υ, ο ελεγχος θα συναντα συνεχως μπροστα του σκοπελους που θα παρεμποδιζουν την ομαλη πορεια του πλαισου.
    Ως προς αυτο, θεωρω απαραιτητη την ανακυκλωση των προηγουμενων βηματων για την επιτυχη ολοκληρωση της ιδιαιτερης αυτης μορφης σχεσης.

Θα χαρω να ακουσω τα σχολια σας ή και τις δικες σας συνταγες   επιτυχιας του D/s.
    Ποια ειναι για εσας τα βασικα βηματα/συστατικα ενος τετοιου πλαισιου και ποια καρυκευματα επιθυμειτε να υπαρχουν στην βασικη συνταγη σας?

Disclaimer: Στο σημειο αυτο να προσθεσω οτι δεν προσπαθω να δημιουργησω κανενος ειδους κανονες, απλα μοιραζομαι μαζι σας την προσωπικη αποψη και εικονα που εχω για το θεμα.

Last edited: 4 Απριλίου 2012
  2. angel azrael

angel azrael New Member

Απάντηση: Συνταγη για ενα πετυχημενο D/s.

Όντως ωραίο θέμα και αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία μου φαίνεται πολύ λογική η σκέψη σου, η επικοινωνία και ακολούθως η εμπιστοσύνη που έρχεται μέσα από αυτή είναι βασικά συστατικά οποιασδήποτε σχέσης πόσω μάλλον μιας D/s. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω όμως είναι το εξής, κατά πόσο εξαρτάται από έναν Κ η απόλυτη υποταγή μιας υ και κατά πόσο παίζει ρόλο η ανάγκη της υ να υποταχθεί πλήρως; Φαντάζομαι είναι αλληλένδετα αλλά δεν υπάρχουν και άλλες παράμετροι οι οποίες μπορεί να φαίνονται λιγότερο σημαντικές αλλά να είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά; Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστά τα ερωτήματά μου αλλά θα ήθελα κάποιος να μου απαντήσει.

3. sleeper

Και οι δυο παραμετροι παιζουν σημαντικο ρολο.

Αρχικα νομιζω ειναι σημαντικο να υπαρχει ή δημιουργηθει μεσα στο υ η αναγκη και η θεληση να υποταχτει και μετα εγκειται στο χερι του Κ πως και ποσο θα διαχειριστει το γεγονος αυτο. Θα πρεπει το Κ να βρει δλδ τον τροπο που χρειαζεται το εκαστοτε υ να το πλησιασει και να επικοινωνησει μαζι του ωστε να το φερει κοντα σ Αυτον και στις επιθυμιες Του.

Ισως καποιος εμπειρος να σε βοηθησει καλυτερα σ αυτο, αν δεν σε καλυψα εγω.

4. Κοίτα , εγω προτιμώ την σπιτική μπεσαμέλ και όχι την ετοιματζηδικη , απο εκει και πέρα ολα τα καρικευματα μ αρέσουν εκτος απο την φρεσκια πιπεριά. Δεν ξέρω μου χαλαει τη γεύση , και στα γεμιστα τρωγω μόνο αυτα που είναι με ντομάτες

Τι λες τώρα , δε σε παρεξηγούμε. Αλλωστε κι έμεις πιστεύουμε ότι η μαγειρική ειναι θέμα φαντασίας
    Παντως στο λέω αν η συνταγή για τη σπανακόπιτα σου είναι τόσο πετυχημένη
    όσο και η συνταγή σου για το D/s σε παντρεύομαι
    Υγ Αυτα είχα να πω , σταματάω τωρα γιατί καραδοκεί  

5. sleeper

Απάντηση: Re: Συνταγη για ενα πετυχημενο D/s.

Την πιπεροριζα την "τρως"? Γιατι εχω μια εκπληκτικη συνταγη για το bottom στατους σου! 

Yes it is! Marry me! Marry me!!!!!  

6. llazouli

llazouli Contributor

Η εμπιστοσύνη ειναι εκ των ων ουκ ανευ, απ' τη στιγμή που αναπτύσσεται, ανθίζει την επαφή, αλλά δεν σημαινει οτι τελέψαμε μ' αυτήν..όπως εξελισσόμαστε το ίδιο δυναμικά κι αυτη επιβεβαιώνεται. Τιποτα δεν μένει το ιδιο στο ντι/ες, όπως έρχονται οι αλλάγες σε καθε φάση έτσι και η εμπιστοσύνη ανανεώνεται, γινεται καθε φορά η βαση που στηρίζει και βαθαινει τη σχεση. Θα μου πεις μετά απο ένα σημείο και πέρα έχεις αναγνωρίσει με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις, δεν σε φοβίζει να ανοιχτεις, όμως, όπως είπα πριν, δεν είμαστε στατικοί, καθε επιπεδο που περνά η σχεση έχει τα δικά της ζητούμενα και προϋποθέτει και τους δυο να βρισκονται εκεί, προσανατολισμένοι σε κοινούς στοχους.

Κάθε συνταγή για να βγει επιτυχημένη, χρειάζεται αναμειξη των υλικών που συνδυάζονται και ταιριάζουν μεταξύ τους. Αυτά που χρειάζεται το υ να έρθουν και να δεσουν με τις ανάγκες του Κ. Τα βασικά συστατικά που ο καθένας απο μας διαθέτει, δεν αλλάζουν..θα μπορούσαν να τροποποιηθούν για λιγο, αλλά στην ουσία τους δεν αλλάζουν. Δουλευουμε λοιπον μ' αυτα που διαθέτουμε, τα επεκτεινουμε, τα προχωράμε και δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε άρδην τον άλλο, να φερουμε τ' απανω κατω.
    Αυτη η δουλειά βεβαια προϋποθέτει να έχουμε αναγνωρίσει τι ποιοτητας υλικά διαθέτουμε για να τα χειριστούμε αναλογως. Η σίγουρη αποτυχία έρχεται όταν δεν βλέπουμε τον άλλο/η αλλά αυτόν/ή που γεννά η επιθυμία μας, ελπίζοντας μάταια οτι θα μεταμοφωθεί. Ατυχώς το ντι/ες δεν έχει αυτες τις μαγικές δυνάμεις. Έχει όμως άπειρη μαγεία όταν συνδυαστούν αρμονικά δυνάμεις που συμπληρώνουν η μία την άλλη και αλληλοτροφοδοτούνται φυσικά και αβίαστα.

7. GCHL

GCHL Hijo de la Luna

Τι όμορφα και σοφά λόγια!
    Η επιτυχία μιας συνταγής δεν οφείλεται τόσο στην αφθονία και ποικιλία των συστατικών, όσο στην έμπνευση και δεξιοτεχνία του μάγειρα- καλλιτέχνη, που μπορεί ν' αξιοποιήσει [αυτοσχεδιάζοντας] στο έπακρο τα συστατικά που έχει στη διάθεσή του!  

8. sleeper

1.Ναι σε καμια περιπτωση δεν νοω οτι η εμπιστοσυνη ειναι ενα παγιο αγαθο που απαξ και το λαβεις ή νιωσεις δεν επαναπροσδιοριζεται με το περασμα του χρονου και με τις εξελιξεις που συμβαινουν στη σχεση. Το απολυτο D/s και M/s, οπου δεν υπαρχει επαναπροσδιορισμος πραγματων και καταστασεων οπως εγραψα παραπανω, φανταζει πολυ ουτοπικο, ανεφικτο και βαρετο στα ματια μου.
    Οποτε μαζι σου μεχρι τα μπουνια οσο αφορα την κινητικοτητα.

2.Δυστυχως οι προβολες των επιθυμιων μας που κανουμε στον αλλον ειναι συχνο φαινομενο και συμφωνω και εδω οτι μονο στην αποτυχια οδηγουν. Χρειαζεται πολυ ενηλικη και ωριμη σκεψη για να αποφυγεις τετοιου ειδους παγιδες και δεν ειναι προσον ολων μας αυτο.

9. undertraining

undertraining Regular Member

Αν και ολίγον τυπολατρικό θα ελεγα ότι βασικά μιλάμε για δύο βήματα και όχι για τέσσερα.
    Το πρώτο βήμα είναι η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη τα οποία είναι ταυτόχρονα και αλληλοσυμπληρούμενα! Επικοινωνείς και η επικοινωνία γεννά την εμπιστοσύνη η οποία εμπιστοσύνηα κάνει την επικοινωνία από επιφανειακή πιο ουσιαστικη τόσο ώστε να αυξάνει την εμπιστοσύνη! Και παέι λέγοντας ώσπου οι δρόμοι συναντιόνται. Και εκεί αρχίζι σιγά σιγά η παράδοση! Παράδοση όμως και έλεγχος λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως επικοινωνία και εμπιστοσύνη. Δεν παραδίδεσαι αμέσως παραδίδεσαι σιγά σιγά καθώ;ς ο άλλος κερδίζει τον έλεγχό σου!

10. sleeper

Αν και δεν ειναι αυτο η ουσια του νηματος (τα βηματα μπορει να ναι και 100 αναλογα με το πως το βλεπει ο καθενας), θα σου απαντησω ομως.

Για μενα παραμενουν ξεχωρα αλλα αλληλενδετα τα βηματα αυτα και θα εξηγησω αμεσως πως το εννοω.
    Οπως ειπες, η επικοινωνια γεννα την εμπιστοσυνη. Αρα η δευτερη επεται/διαδεχεται την πρωτη. Συνεπως το πρωτο ειναι επακολουθο του δευτερου και οχι μια ενιαια κατασταση.
    Στο δευτερο κομματι, δεν γινεται να υπαρχει ελεγχος χωρις να εχει δοθει πρωτα το δικαιωμα του ελεγχου(παραδοση). Παλι το βλεπω σαν 2 ξεχωριστες κατασταστεις οπου η δευτερη εξαρταται απο την πρωτη για να μπορεσει να υφισταται.

11. undertraining

undertraining Regular Member

Απλά τα βήματα δεν φαίνεται να είναι στεγανά! Δεν ολοκληρώνεται η επικοινωνία και περνάμε στην εμπιστοσύνη. Ούτε αποκτειέται πλήρης εμπιστοσύνη πριν παραδωθεί τμηματικά και σταδιακά ο έλεγχος. Δοκιμάζεις παραδιδόμενος τμηματικά. Βλέπεις πως ό άλλος ανταποκρίνεται..... και συνεχίζεις....!

12. sleeper

Φυσικα και δεν ειναι στεγανα και δεν νομιζω στο αρχικο ποστ να εγραψα κατι τετοιο. Αν διαβασεις παλι θα δεις οτι εγραψα πως τα βηματα ανακυκλωνονται συνεχως οταν εμφανιζονται καινουρια δεδομενα στην πορεια της σχεσης.
    Αυτο δεν εννοεις?